מה לא היה בסדר god damn'it????

DikaOn3

New member
מה לא היה בסדר god damn'it????

לקראת יום הולדתי החליטה זוגתי לאסוף כסף מכל המשפחה וחברים כדי לקנות מתנה. מכיוון שכבר כתבתי פה שאני ממש מרגיש רע מציון ימי הולדת שלי ולעשות עניין מזה, את הכסף שהיא הביאה לי כדי שאקנה משהו שימצא חן בעיני (בערך 3000 ש"ח) הוצאתי על סט עגילים, שרשרת וטבעת יהלום בשבילה( ואפילו הוספתי קצת). רצוי לציין שמדובר בסט שהיא פעם הראתה לי שהיא ממש מעוניינת בו. כשהיא שאלה מה קניתי עם הכסף והראתי לה את מה שקניתי היא התחילה לבכות ומאז היא לא מוכנה לדבר איתי. מה קורה איתכן נשים???????? אמרתי לה שהדבר שהכי עושה לי טוב זה לראות שהיא מרוצה וטוב לה - וחשבתי שזה ממש ישמח אותה (מעין תגמול על המאמץ וגיוס הכספים). איזה באסה. עוד סוף שבוע מתסכל שאני באמת לא מבין מה לא היה בסדר.

זה לא שהיית "לא בסדר".

זה פשוט שהיא לא רצתה מתנה בשבילה. היא עשתה את כל המאמץ הזה כדי שתהיה מתנה בשבילך, וזה לא הצליח לה. אתה בעצם החזרת לה את המתנה, כאילו אמרת לה שאתה לא רוצה את המתנה שלה. כנראה שבגלל זה היא נפגעה. אם מותר לי לומר, מהמעט שכתבת פה נראה לי שיש איזה דפוס של חוסר תקשורת ביניכם: אתם מנסים לשמח אחד את השני בלי להקשיב לרצון של השני. אתה, מסיבות השמורות עמך, לא אוהב לחגוג ימי הולדת. היא לא מקשיבה לך ומנסה להכריח אותך להנות מיום ההולדת שלך - היא רוצה לשמח אותך, אבל בדרכה ולא בדרכך. אתה מקבל מתנה, ועכשיו אתה זה שלא קשוב, ובמקום לעשות את מה שהיא רוצה (להנות מהמתנה, בטוח יש משהו שיכולת לקנות לעצמך), אתה מנסה לשמח אותה - שוב, בדרכך ולא בדרכה. אז היא נפגעה, ועכשיו היא לא מדברת איתך, ושוב אין תקשורת. זה דבר שקורה בין בני זוג וצריך לעבוד עליו, ונראה לי שאצלכם זה חריף יותר בגלל איזה דינמיקה של "מראת האושר" (כמו שאמרת שמה שמשמח אותך זה לשמח אותה). זה דבר שהוא נורמלי במידה מסוימת בין בני זוג, אבל כל אחד מכם צריך ליצור לעצמו בסיס של שביעות רצון. אי אפשר לתלות את מצב רוחך הטוב במצב רוחו של השני, כי אחרת מה שקורה זה שאם אחד אומלל, גם השני אומלל, ואין מי שיחלץ אתכם מהבוץ.

אופירA

New member
מנהל
אתם חייבים לשוחח על אי ההבנות שלכם

שנובעות מכך ששניכם רוצים להעניק אחד לשני מכל הלב. אשתך רוצה להעניק לך ואתה לא מסוגל לקבל, כי אין לך כוח לקבל. ואינך מבין שאמנם אינך אשם שאין לך כוח, אבל חוסר היכולת שלך ליהנות מלקבל מונע מהשני את האפשרות להעניק לך, וזה פוגע, כי אדם רוצה להעניק. גם אתה רוצה להעניק לאשתך, נכון? וכשהיא לא מוכנה לקבל, זה מפריע לך. זה בדיוק מה שהיא מרגישה - פוגע בה שאתה לא מסוגל לקבל. נתנו לך את הכסף במטרה שתקנה לעצמך את הדבר שהכי מתאים לך, כדי לא לגרום לך עגמת נפש עם קניית משהו שלא כל כך מתאים לך. כי בלאו הכי אין לך הרבה כוח לקבל לעצמך, אז לפחות שתיקח מה שהכי מתאים לך. אבל אתה לא מוכן לקבל את המחווה, ובעצם מחזיר אותה חזרה. לא מרוע לב, מרצון טוב, אבל אינך מבין שאתה בעצם מחזיר את המחווה בחזרה. ולהחזיר בחזרה מה שנתנו לך מהלב, זה פוגע. אנשים שנותנים לזולת בלי הגבלה, ונהנים מזה שהזולת נהנה, בלי שהם מסוגלים ליהנות בעצמם מלקבל מהזולת - זה צריך לאותת להם כנורת אזהרה. משהו כאן כנראה לא בסדר. ואתה יודע שמשהו כאן לא בסדר. וקשה לכם לקבל את זה. לכן אתם חייבים לשוחח על כך ולקחת אחריות על המצב הלא פשוט הזה.

למעלה