מה לא בסדר אתכם?

לרון סי...

וואו... העמדה שלך ממש רצינית. אתה נשמע ממש בטוח בעצמך, אז אין לי ספק שכבר היית בסמינר של ערכים, נכון?

רון סי

New member
בהחלט כן

ואפילו פעמיים, פעם כשהייתי ילד (אף שכבר הייתי מבוגר ממך בשנים מספר, ועברו מאז יותר שנים מגילך) ופעם נוספת לפני שנים מעטות. כמו כן ובנוסף לזה ביקרתי רבות בהרצאות של "קו לקו" במיקומם ליד דיזינגוף סנטר (זה בתל אביב).

לרון

1. לא הבנתי את הקשר לביקורך ב"קו לקו" 2. מה למדת בסמינר, מה לקחת איתך משם? 3. מה יש לך לחדש לי, כאדם שמעריך שהוא הרבה יותר מבוגר מימני?

רון סי

New member
תשובות

1. אין קשר, סתם שיתפתי אותך בגורלי המר. 2. למדתי בסמינר שיש אנשים שאומרים "למשכילים בלבד" ואחר כך מתייחסים אל מאזיניהם כאילו הם ילדים מפגרים. 3. החדשות הן: הכל חרטא.

מליטל...

הכל חרטא?! הרי בזה גם אתה לא מאמין... אתה, מישאתה, המהות שלך, מה שאתה עושה בעולם, חברה שלך/אישתך, המהות שלה, האנשים הקרובים אליך, ההורים שלך, כל העולם, היקום האדיר הזה שסובב אותך... הכל חרטא??? ומה זאת אומרת "לא מאמין"? אתה הרי יודע שמישהו יצר את המקלדת הזו שאתה מקליד עליה'... אז איך זה שאתה לא יודע, שאתה מתכחש לכך, שגם לעולם יש יוצר? יש בורא?

רון סי

New member
איש לא יצר את המקלדת שלי

היא הורכבה מחומרים קיימים תוך בזבוז וזיהום אדירים. איך זה קשור לתהליך של בריאה, שלפניו אין דבר ואחריו יש רק המוצר החדש? לא קשור בכלל. את מבינה את ההבדל בין הרכבה ובריאה?

רון חמורון

מצטערת שהגעתי לפנייה מסוג זה, אבל פקעה סבלנותי... "איש לא הרכיב את המקלדת שלך, היא נוצרה מחומרים קיימים..." חתיכת אידיוט! מאיפה החומרים קיימים??? קסם?! איך כל החומרים מסביבך, כולל אותך, קיימים??? קודם תענה לעצמך לפני שאתה מנסה לשכנע אחרים במקבץ מילים עלוב וחסר תכלית. אתה מאלה שמאמינים רק במה שהם רואים הא?! אז יש לי חדשות בשבילך... מה דעתך על התאוריה' שסבא רבא שלך הוא בעצם חתיכת צואה? כן כן, בדיוק ככה (אל תבין אותי לא נכון, אני אישית ממש לא מאמינה בזה), אבל מאיפה לך שהוא לא היה חתיכה של חומר שהופלט מקיבתו של בהמה???! הרי לא ראית אותו !!! אז כ"אתאיסט גאה" אל תפסול את האופציה שיש בגנים שלך צואה, שמקורך הוא בצואה.

dafnaleh

New member
איזה זלזול יש בדברייך

כלפיי יצירו של הבורא! מובן שמישהו הרכיב את המקלדת, אך נורא קל לבדוק את זה. הולכים למפעל ורואים שם שיש כאלה שמכינים מקלדות. לעומת הבורא, שאי אפשר להוכיח את קיומו.

רון סי

New member
מהר מאד פקעה סבלנותך

וכל הודעתך, שהיא טיפוסית לחלוטין לכל מחב"ת באשר הוא שם, בין שהוא ילד או ילדה, או מבוגר, מוכיחה את מה שאמרתי למעלה על ערכים. הם אומנם לא משתמשים במילים כמו שלך ("אדיוט" וכאלה), בכל אופן לא כל כך מהר, אבל הם בהחלט מתייחסים אליך כאילו שהיו מאד רוצים לומר את זה, וזה כבר מההתחלה.

RONI999

New member
עוד הפעם הוויכוח הזה....

קודם כל יורשה לי לשאול-אולי מה לא בסדר איתך?!!!! אמרת שחזרת בתשובה באמצעות סמינר-אני לא רוצה לומר הרבה בעיניין-אבל ברגע שחזרת ע"י מתווך כלשהו, וזה בדרך כלל רוב החוזרים בתשובה-זה מראה על חוסר אופי, מראה שאת לא בטוחה בעצמך, שאת צריכה מישהו שיתווך ביניך לאמונה שלך... אם את לא מגיעה לאמונה שלך בעצמך ולא משנה לאיזה אמונה-וצריכה מתווכים כלשהם, ובמיוחד מתווכים בסגנון של ערכים או אמנון יצחקים למיניהם-אז את בבעיה... אני יודע שעכשיו את תגידי שבעצם את הגעת לאמונה שלך לבד-וראית כמה זה נכון, אבל אל תשכחי מי שכנע אותך... תגיעי לאמונה שלך לבד-תיקראי ספרים תנסי לראות מה נכון ומה לא-אבל אל תיתני לאנשים מהסוג של המחזירים בתשובה להשפיע עלייך, כי לאנשים בעלי אופי חלש-ההשפעה של האנשים האלה היא מאוד אבל מאוד חזקה... ושוב נישאל את השאלה הידועה-שבבית ספר אמרו לנו שלשאול שאלה כזאת זה כפירה... מי יצר את הבורא? הרי את המקלדת-ייצרה חברת מחשבים כלשהי נגיד... את העולם לפי דעתך ייצר הבורא ואם ממשיכים בסדר הזה אי אפשר לעצור ולהגיד שאת הבורא אף אחד לא יצר הרי הוא לא נוצר מכלום-מישהו גם אותו חייב ליצור... ואז אפשר להמשיך עד אין סוף... לכן הטענה שלך קצת מוזרה...

לרוני המשכיל...

1. את הבורא אף אחד לא יצר, אבל זה משהו שלא תצליח לתפוס, ולא רק בגלל היותך טיפש, פשוט כי זסה משהו שלא ניתפס במוח האנושי, שכן קיימת ישות גדולה יותר מהמוח האנושי שיצר אותו. 2. אתה מפגין טיפשות ללא מעצורים... אני למדתי מפי "מחזירים בתשובה" אז "אין לי אופי כי לא הגעתי לזה לבד"? יא אידיוט!!! איך אנשים לומדים כל דבר בעולם? "מגיעים לזה לבד"? איך היית יודע ש1+1=2 אם המורה שלך לא היתה מלמדת אותך? איך היית יודע איך קוראים לך אם אמא שלך לא הייתה מלמדת אותך??? אדם לא יודע לבד, הוא לומד כדי לדעת!!! אתה מצפה שהקדוש ברוך הוא יתגלה לפנייך כדי ש"תלמד" שהוא קיים?! אתה לא ראוי!!!

RONI999

New member
כמה דברים...

קודם כל-לשנות אמונה-זה דבר שצריך לבוא ממך... אף אחד לא צריך לשכנע אותך בדרך כלשהי כדי שתאמיני בה... אם את צריכה שישכנעו אותך-כמו שאמרתי לך קודם ואני אומר גם עכשיו-את חסרת אופי... דבר שני-את לא תאמיני למשהו שאת לא רואה-נכון? למה שתאמיני באלוהים אם הוא לא יתגלה בפניך? דבר רביעי-יפה אין לך תשובה לשאלת יצירת האלוהים, זוהי תשובה נחמדה-" משהו שלא ניתפס במוח האנושי" אפשר להתחמק על הרבה שאלות עם תשובה כזאת... דבר שלישי- את באה לפורום שלא גלשת בו מעולם-ולא משנה שהוא נוגד את השקפת עולמך-אל תשכחי שאת משום מה החלטת לבוא אליו ומתבטאת בצורה בוטה ומגעילה כאילו מישהו מבאי הפורום עשה לך משהו באופן אישי, אני אישית מכיר כמה חוזרים בתשובה, ויודע בערך שזו ההתנהגות הממוצעת של חוזר בתשבוה ממוצע... לאדם שאמונתו שונה ממנו... אבל כאן זה לא פורום חוזרים בתשובה-ואם את רוצה שיתייחסו אלייך כמו אל בן-אדם תתיחסי אל האחרים ככה ולא רק בפורום אלא בכלליות איך הולך המשפט-דרך ארץ קדמה לתורה...

יפה רוני...

קודם כל כל הכבוד על הציטוט "דרך ארץ קדמה לתורה" לא ממש הרגשת אבל ניסיתי להראות לי חכמה בפסוק שכתב אדם מאמין, זה שאתה מזלזל בו ומגנה אותו בכל אפשרות, אתה לא חש שאתה קצת סותר את עצמך נכון? כמובן שלא... ומאיפה הבאת את זה שאמרו לי במה להאמין? כנראה שאתה מזלזל בי כמו שאתה מזלזל בכל הבריאה, שאתה חלק מימנה, כמו שאתה מזלזל ביקום כולו. אמונה זה דבר שנבנה, נבנה מידיעה. אם לא הייתי יודעת, אם לא הייתי מרגישה בחוש, אם היה' לי ספק לגבי בורא עולם, לא הייתי פה. אם היית רואה את הבורא לא היה' לך כל מקום לאמונה, לא היה לך ספק בדבר קיום המצוות ועשיית הטוב המוחלט, לא היית נכנע לעולם ליצר הרע, וכך היית מקבל הכל בחינם. נשמה יהודית לא רוצה מתנות חינם, לא רוצה נדבה, היא רוצה לבוא לעולם ("עולם" מלשון "נעלם") ולגלות את הדברים, וללמוד, ולזכות, להרוויח את לחמה

neko

New member
בורות ופיצוצים -

אם את חושבת ש"המפץ הדגול" מדבר על פיצוץ, לא פלא שאת מאמינה. גם אני לא הייתי מקבל תאוריה מגוחכת כזו, ולו רק מפני שפיצוץ דורש כל מיני דברים כמו חמצן, שלא ממש היו קיימים אז... כנראה השפעות של אמנוניצחק ה
.

אתה מדהים!

באמת הצלחת להדהים אותי בתשובה אינטליגנטית. אז בבקשה זכה אותי בעוד אחת שתספק את הסקרנות שלי: אדון יקר- למה אתה חי? בשביל מה? (אני לא צינית, אם כך הבנת, אני באמת מצפה לתגובה...)

neko

New member
בשביל מה - אני מתרגם את השאלה שלך

ל"מה התכלית של החיים שלך?". ובכן, ליטל, "תכלית" משמעה הדבר שלשמו בני האדם יצרו דבר מה. התכלית של מכונית היא להסיע אנשים התכלית של מדפסת היא להדפיס מסמכים התכלית של טלפון היא לתקשר עם אנשים רחוקים אך להגיד כי יש תכלית לאבן או לסוס? הכיצד? הרי תכלית מוגדרת רק לדברים שבני אדם יצרו...

באהבה1

New member
../images/Emo23.gifליטל- היום 10 בטבת(חורבן ביהמ"ק

פעם היה פשוט לכל יהודי שיש אלקים ושהתורה ממנו! אבל מה לעשות שקיימת התופעה המוזכרת בתורה "ירידת הדורות", המוחות מצטמקים, והכי מצחיק, הם חושבים שהם נהיים יותר ויותר אינטיליגנטים
אבל למזלם, היום 10 בטבת! שהוא תחילת חורבן בית המקדש-I. יום זה נועד לחדירה למעמקי הלב וחזרה בתשובה, ולכן יש עזרה מיוחדת מהשמיים לכך! אף פעם לא מאוחר מדאי! מוסיפים היום בתפילה "אבינו מלכנו" אז תשמעו את הביצוע האגדי
!!!

למעלה