מה כתוב פה?

מישי24

New member
מה כתוב פה?

מתוך תיאור ניסוי בפסיכולוגיה: design. the design of the experiment was a 2 by 3 by 6 by 6 repeated measures factorial, representing foacl\nonfocal colors. צבעים פוקאליים/לא-פוקאליים = צבעים בסיסיים/לא בסיסיים אבל את כל שאר המשפט, ממש לא הבנתי. אתם כן?

מישי24

New member
מתוך תוצאות הניסוי שלעיל:

the scores are shown collapsed over blocks and ink colors in table 1' and collapsed over goodness of example and blocks in table 2. מה משמעות collapsed over? זו פעם ראשונה שאני נתקלת בביטוי. תודה!

Boojie

New member
מעבר לרמות של -.

הווה אומר, אם הבנתי נכונה, שמוצגים אפקטים של חלק מהמשתנים, מעבר לשניים האחרים.

Boojie

New member
ככה:

מערך. מערך הניסוי היה מערך פקטוריאלי של מדידות חוזרות 2X3X6X6. מערך הניסוי: מתייחס למבנה שבו מוצלבים המשתנים הבלתי תלויים. מדידות חוזרות: מה שקרוי גם "תוך נבדקי", כלומר שכל נבדק נחשף לכל הרמות של המשתנה הבלתי תלוי.

מישי24

New member
מה זה מערך פאקטוריאלי?../images/Emo13.gif

ומה זה אומר שזה 2x3x6x6? ותודה רבה!

Boojie

New member
מערך פקטוריאלי הוא מערך ניסוי

שבו מוצלבים לפחות שני משתנים בלתי תלויים הצלבה מלאה. למשל, אם יש לך משתנים בלתי תלויים של מין ומקום מגורים, מכל מקומות המגורים יידגמו גם גברים וגם נשים. המספרים מייצגים את מספר הרמות של כל משתנה בלתי תלוי. זה אומר שיש במערך ארבעה משתנים בלתי תלויים, שבאחד מהם שתי רמות (למשל, משתנה המין הוא כזה - זכר ונקבה), בשני שלוש רמות, בשלישי שש וברביעי שש. ואם תכפילי את כל אלה תקבלי את מספר התאים הכולל במערך - 216 - שזה די הרבה ומישהו היה צריך להרביץ לחוקרים האלה על זה שהם ביצעו הצלבה מהסוג הזה (טוב, נו, לא באמת, וזה גם מערך תוך נבדקי, מה שמקל על כך).

מישי24

New member
וואלה תודה

אני בטוחה שמיש אני מתרגמת לה לא יודעת את כל זה. סחטיין עליך!

למעלה