מה כבר ההבדל בין רוסים גויים ומבקשי מקלט מאפריקה?

beatman

Member
אין להם הלכה

הם המציאו חוקים משלהם.
תלמד קודם כל מהי הלכה.

נראה לי שכל האנדרלמוסיה הזאת היא בגלל

חוסר יכולת של האדם ה(פוסט)סובייטי להבין את עקרון ההפרדה ע"פ דת ותחומים מסויימים בחיים, כגון נישואין וקבורה, מטופלים ע"י רשויות דת, כל אחד לפי דתו. הם רוצים שבדומה לברה"מ רשויות המדינה יטפלו בענייני נישואין וקבורה של כל האזרחים באופן גורף, ע"פ הליך ביאוקרטי אחיד לכולם שאין לו קשר לאף דת ומסורת.

מסבירים לך פעם אחר פעם, אבל אתה מסרב להקשיב

אין דבא כזה "יהודי לצרכי עליה" ושום חוק לא יכול לקבוע דבר שכזה, או שפלוני אלמוני הוא יהודי או שהוא לא, אין דבר כזה "יהודי, אבל רק לצרכי עליה". חוק השבות כובע את הזכאות לעליה, שלה זכאים כל היהודים וחלק מהלא יהודים, ע"פ הקריטריונים הקבועים בחוק. הבן-דוד שלי, למשל, שהתארח בארץ לפני כמה שנים, הוא כזאי לעליה ע"פ חוק השבות, אף כי ברור וידוע שאינו יהודי, והוא מודע שאם יבחר לעלות לא יחשב בארץ כיהודי.

מסורתית בישראל ענייני נישואין וקבורה מנוהלים ע"י רשויות דת,

וכל אחד פונה לרשויות של הדת שלו. דה-פקטו, לרבנות אין מונופול לנישואין וקבורה בישראל. האחראים על נישואין וקבורה בקרב המוסלימים הם מולות, ואצל הנוצרים זה כמרים. מה שמכונה מונופול הרבנות על נישואין וקבורה הוא מונופול אך ורק במגזר היהודי. רק הגיוני שמי שרוצה לקבל שירותי דת ממוסד דתי יהודי כמו הרבנות, אמור בראש ובראשונה להשתייך לדת דנן, ובמקרה של היהדות התנאי ההכרחי להשתייכות לדת הוא השתייכות גם לעם היהודי. למתבונן מהצד נראה תמוה שמישהו לא-יהודי, שאמנם נכנס לארץ מכוח חוק השבות, אבל לא בתור יהודי אלא כנספח ליהודי, ואין לו דבר וחצי דבר עם הדת היהודית, מתעקש לקבל שירותי דת מהממסד היהודי הדתי.

בעיות של גוים החיים בישראל כגון נישואין וקבורה

נטחנות עכשיו כל-כך דק בחוגים של עולים, שלמישהו מהצד בקלות יכול להיווצר רושם שהבעיות האלה הן של הרוב המכריע של העליה הרוסית, ולפי כך אפשר לקבוע בסבירות גבוהה שרובם כנראה אינם יהודים. אנחנו יודעים שזה לא נכון, אבל זה הרושם הטבעי שנוצר ללא-רוסים מההכרות עם ההתנהלות של העדה/מגזר שלנו.

לא כל מי שזכאי לעלות ע"פ חוק השבות היו יהודי

וחוק השבות לא קובע מי יהודי ומי לא, אלא רק מי זכאי לעלות. בחוק כתוב בעברית על גבי לבן, שהוא מקנה את זכות העליה לכל היהודים באשר הם (ע"פ הקריטריונים של מדינת ישראל), ובנוסף אליהם גם לגוים שהם ילדים, נכדים או בני/בנות זוג של יהודים. כדי שתוכל לעלות אתה לא צריך להוכיח שאתה יהודי, אלא רק שאתה עומד בקריטריונית של זכאות העליה המוגדרים בחוק השבות. אתה בהחלט יכול להיות יהודי, אבל יכול להיות גם גוי שהוא בן, נכד או בן זוג של יהודי(ה).

beatman

Member
בחוק השבות מצויין מי נחשב כיהודי בשביל זכאות עליה

מי שנולד לאם יהודיה ומי שנתגייר.
בשנת 2005 בג"צ פסק שגם 'גיור' רפורמי שבוצע בחו"ל יוכר בחוק השבות.
אבל כמובן שזה אינו גיור כהלכה ואף יהודי ההולך ע"פ ההלכה לא מכיר באדם כזה כיהודי.

beatman

Member
הוא לא נחשב גיור ע"פ ההלכה

זאת טעות חמורה שאישרו דבר כזה בשביל לעלות.
מקווה שיתקנו את חוק השבות ויבטלו את זה.

SupermanZW

Well-known member
עליה היא הגדרה מטעה

מבחינה גאוגראפית עליה היא מעבר ממקום נמוך למקום גבוה, שניהם ביחס לגובה פני הים. מי שהיגר מהרי אוראל למישור החוף ירד מבחינה גאוגראפית ולא עלה, מי שהיגר מקפריסין (מדינה מישורית יחסית) להר הכרמל עלה מבחינה גאוגראפית. מי שהיגר מכל מקום בישראל להרי ההימלאיה עלה (שוב מאותה סיבה). הגדרה פוליטית לעליה או ירידה היא מטופשת.

מעבר ממדינה למדינה (כאשר הכוונה היא לצמיתות ולא באופן זמני, גם אם בפועל קורה אחרת) היא תמיד הגירה.

beatman

Member

הזוי מי שחושב כך.
אפילו אני לא נתקלתי בדעות כאלה.
בחוסר סנטימנט יהודי מינימלי כן, בצורה רחבה.
אבל ברצון לתת לכל האומה הרוסית להגר ארצה -

ברור שרק משוגע יכול לרצות את זה ברצינות,

כי כל מי ששכלו בראשו מבין שישראל לא תעמוד בכמות הרוסים הנכנסים אליה ותתמוטט. אבל הרצון הכללי, החלום הרטוב (והבלתי אפשרי כמובן) בקרב רוב רובו של המגזר הרוסי בארץ הוא שישראל הייתה הופכת ל"רוסיה עם חנויות", מדינה שהיא רוסית מבחינה תרבותית אבל עם רמת חיים גבוהה. פעם יהודים בארץ ישראל, רוב רובם גם עולים, האו אל השלטונות דאז בדרישה "מדינה עברית, עליה חופשית!", היום הסיסמה הזאת נשמעת כאוקסימורון.

beatman

Member

רוב יוצאי בריה"מ היו רוצים שתקום כאן רוסיה ?
לא הייתי מפליג עד כדי כך.
אולי 10%-20%

SupermanZW

Well-known member
מסכים איתך

אם הם היו רוצים לחיות ברוסיה הם היו חוזרים לרוסיה.

ההשפעה המהותית של דוברי הרוסית על המרחב הציבורי בישראל נובעת מכך שהם מהווים כמעט 20% מאוכלוסיית ישראל ולכן זה קרה בטבעיות וודאי שזה לא הופך את ישראל לרוסיה 2.0 .

beatman

Member
אחוז זניח זייפו מסמכים

רוב הגויים שעלו ארצה, עלו חוקית ע"פ חוק השבות.

SupermanZW

Well-known member
אולי כן ואולי לא

לי זה לא באמת משנה, רק אומר שידוע לי על אנשים שאין להם אף קרוב משפחה יהודי, אפילו לא סבא של סבא של סבא ובכל זאת חיים בישראל.

למעלה