מה כבר ההבדל בין רוסים גויים ומבקשי מקלט מאפריקה?

beatman

Member
הרבנות לא סומכים על הסעיף הזה

הם רוצים בדיקה עצמאית משלהם.
לא חסר זייפנים שעברו בהצלחה את סינון העליה, אך ברבנות היו נתפסים על חם.
&nbsp
אני לא מכיר את המקרים שאתה מדבר עליהם ספציפית וקשה להבין מה בדיוק קרה שם.

TaL53

New member
מקסים

אז הרבנים, שאין להם מושג ירוק על יהדות ברהמ והם לא עברו שום הכשרה בזיהוי מסמכים מזוייפים יודעים יותר טוב מעובדי שגרירות מנוסים ומקצועיים?
&nbsp
נתקלתי אישית במקרים כאלה שלא היו לא זיוף ולא נעליים. רק קפריזות אישיות של הרבנים.

beatman

Member
הרבנים יודעים טוב מאוד על יהדות וקהילות יהודיות

מניין לך שברבנות לא יודעים לזהות מסמכים מזוייפים ?
העובדה היא שדווקא על גורמי הממשלה הצליחו לעבוד.
חוץ מזה ברבנות מסתמכים גם על רקע משפחתי והיכרויות ונקודות נוספות מלבד מסמכים.

TaL53

New member
לרבנים האלה אין מושג ירוק על היהודים בבר"המ

הם אל עברו הדרכה או הכשרה בנושא, אין להם מושג כיצד היו חיי היהודים שם, הם לא שימשו רבני קהילות ואני בספק אם מישהו מהם ביקר שם.
&nbsp
איזה הסכמה עברו הרבנים בזיהוי מסמכים מזוייפים? ומכאן שאם הם לא עברו אז ע"ס מה הם קובעים שמסמך כלשהו מזוייף או לא? ע"פ הנחות סובייקטיות אישיות.
&nbsp
> העובדה היא שדווקא על גורמי הממשלה הצליחו לעבוד.
&nbsp
טענה ב"עלמא" מה שנקרא. יש לך מקרים קונקרטיים שהרבנים "מצאו" מסמכים מזוייפים? הרי בכל מקרה הסמכות לשלול אזרחות, במקרה של מסמכים מזוייפים, היא של משרד הפנים בלבד והוא זה שבחון את המסמכים, לא הרבנות.

beatman

Member
תלוי למי

יש רבנים אשכנזים שמכירים את הקהילות מקרוב, רבנים ספרדים פחות.
&nbsp
הקטע שגוי שזייף מסמך גם לא יפנה לרבנות, כי אין לו בשביל מה.

TaL53

New member
אתה סותר את עצמך

טענת הרי שהחוקרים המהוללים של הרבנות "גילו" זיופים. אבל אם "גוי" לא יפנה לשם אז איך קרו המקרים של הגילוי?
&nbsp
הרבנים שיושבים ברבנות, אשר נשלטת לרוב ע"י מפלגת ש"ס, לא מכירים ולא רוצים להכיר את הקהילות בחו"ל ולא משנה מאיזה מוצא הם.

TaL53

New member
באמת?

> לא חסר זייפנים שעברו בהצלחה את סינון העליה, אך ברבנות היו נתפסים על חם.
&nbsp
>מניין לך שברבנות לא יודעים לזהות מסמכים מזוייפים ?
העובדה היא שדווקא על גורמי הממשלה הצליחו לעבוד.

beatman

Member
הבנת הנקרא

"היו נתפסים"
- ולא ידוע לי על כאלה שנתפסו.

">מניין לך שברבנות לא יודעים לזהות מסמכים מזוייפים ?
העובדה היא שדווקא על גורמי הממשלה הצליחו לעבוד."
- כי על גורמי הממשלה עבדו וזו עובדה, ולגבי הרבנות לא ידוע אם מישהו הצליח לעבוד, אני משער שלא.

beatman

Member
באמת ?

"במרכזים הישראליים ברחבי ברה"מ לשעבר דיברו הרבה על זכאות לעליה וההבדלים בין מי שזכאי לעליה בתור יהודי למי שזכאי בתור נספח ליהודים (יהודים מול זכאי עליה לא יהודים ע"פ חוק השבות) בקורסי הכנה לעליה, אבל כנראה שעולים לעתיד לא טרחו להקשיב.
"
&nbsp
אני דווקא נתקלתי באנשים שלא היה להם מושג שאין להם איך להתחתן בארץ ושיש בעיית בתי קברות לחסרי דת/בני דתות אחרות.
לי דווקא נראה שהמדינה מסתירה פרטים אלה ורק קונה אזרחים חדשים על בסיס הבטחת בונוסים ועזרה ל"עולה חדש" וכל מיני טיולים ופרוייקטים רומנטיים שמראים את ישראל כאילו היא פלא יחודי.

TaL53

New member
המדינה לא מסתירה שום דבר

במיוחד לא עכשיו כשהדברים נגישים וידועים לכולם. יש אנשים שגם תסביר להם 20 פעם הם לא יקשיבו.

beatman

Member
הכל נגיש, אבל גורמי עידוד העליה

לא טורחים לספר את זה ואנשים בצורה טבעית גם לא חושבים על זה.
הרבה מהלא יהודים שעולים ארצה נדהמים לגלות רק אחרי העליה לגבי בעיות הנישואים והקבורה.
&nbsp
הממשלה וכל הגופים האמונים על עידוד עליה חייבים (מבחינת ההגינות) לספר זאת ולהזהיר את העולים הלא יהודים הפוטנציאליים שהם עלולים להיקלע למצב זה במידה ויעלו ארצה.
אבל זה שקוף שהם יסתירו נתון זה ככל יכולתם, בשביל לא להרתיע עולים פוטנציאליים.
הרי זו תעשיית 'עליה' שעובדת כעסק כלכלי לכל דבר.
&nbsp

TaL53

New member
גורמי עלייה אולי מייפים את המציאות

כי ככה עובד שיווק, אבל הם לא יכולים להסתיר שום דבר. לא כשהכל נגיש וזמין באינטרנט.

beatman

Member
בדיוק כך

מייפים ולא מספרים, אם ישאלו אותם אולי יענו, אולי יברחו מתשובה.
אבל העובדה היא שמהגר כלשהו לא חושב בכיוון זה ואף אחד לא טורח להדגיש זאת בפניו, במיוחד לא מדרבני העליה.
זה מעשה רמיה, אם מישהו יהפוך כאן לאזרח סוג ב', חובה על יוזמי העלייה להצהיר על כך בפומבי לעולים הפוטנציאליים.

TaL53

New member
ראשית, מי שהינו זכאי ע"פ חוק השבות

אינו מהגר אלא עולה.
&nbsp
שנית, הבעיה היא לא בגורמי העלייה אלא בהפרת החוקים ע"י הרבנות.

beatman

Member
יש כאלה שהם עולים ויש כאלה שהם מהגרים

יש אנשים שאינם ציוניים ומודים שהם מהגרים אינטרסנטיים נטו.
לא צריך להדביק תיוג של עולה או מהגר, זה נתון להשקפתו של האדם.
&nbsp
מה הרבנות קשורה כאן ?
איזה חוקים הרבנות מפירה במקרה זה ??
&nbsp
הממשלה באופן רשמי וכל זרועות עידוד וביצוע העליה מבצעים רמייה כאשר לא מזהירים באופן רשמי עולים לא יהודים שתהיה להם כאן בעיה בנושאי קבורה ונישואין.
&nbsp
אפשר לדמות זאת לחנות המוכרת מוצר חסר פונקציה כלשהי כמו מקרר ללא נורה, או תנור ללא טיימר, החנות לא מציינת זאת ומפרסמת את המוצר על כל יתרונותיו האחרים ומדרבנת אנשים לקנות אותו.
אז אם קונה פוטנציאלי יכנס לאינטרנט הוא יראה שלאותו דגם חסרה אותה אפשרות, אבל זאת אחריות המוכר לציין זאת כאשר הוא מפרסם בנדיבות אודות המוצר, ולא חובה של כל קונה לגשת לרשת ולבדוק.

TaL53

New member
הלהטוטים האלה מיותרים

יש הגדרה חוקית- אדם שהתאזרח מכוח חוק השבות הוא עולה. ההפרדה שלך של 'יהודי הוא ציוני והלא יהודי לא' (בדומה לדברים יותר חמורים שנכתבו כאן בעבר) מיותרת.
&nbsp
הבעיה היא שהממשלה לא מעמידה את הרבנות, שמפרה שיטתית את החוק, במקום.

beatman

Member
אבל יש הרבה אנשים שמזהים עצמם כמהגרים ולא עולים

וזה בלי קשר להיותם יהודים או לא.
קרא קצת ברשת, במיוחד קבוצת "רוסיות בלי חוש הומור" וכל מיני בלוגים של שמאלנים.
המילה 'מהגרים' נמצאת שם קבוע ואותם מהגרים מתעקשים שהם מהגרים ולא עולים, כי השקפתם לא בדיוק ציונית.
&nbsp
עוד פעם, איזה חוק הרבנות מפירה ??
אז אני מבין מבחינתך אין בעיה שהממשלה וגורמי עידוד עליה מרמים אנשים ?

TaL53

New member
אנשים שיגדירו את עצמם

איך שבא להם. רוסיות ללא חוש הומור לא טוענות שאינן ציוניות אלא שיחס המדינה (והרבנות בעיקר) כלפי העולים מדיר אותן מהגדרת העולים.
&nbsp
אתה קבעת לאחרים מי הם מהגרים ומי עולים וזאת אתה עושה באופן שגוי.
&nbsp
בוא, חוץ מסיסמאות, יש לך הוכחות לשקרים? אני מתכוון עכשיו.. לא לפני 30 שנה כשבאמת היו שקרים.

למעלה