מה כבר אפשר לומר?

אני מצדיק את ארה"ב

אפגניסטן תקפה אותם הם כבשו אותם במטרה לתפוס את בן לאדן ולהפיל את הטאליבן אני תמכתי גם בכיבוש עיראק סאדם לא היה פרטנר לשלום לאחר הפלישה לכווית ומלחמות נוספות כגון עם ישראל וסעודיה יצא המרצע מן השק. לכן הייתי בעד תקיפת גרמניה ב1938

יפה

אז עכשיו רק נשאלת השאלה מדוע אתה מתנגד לתקיפה באירן? הרי אירן מעורבת בטרור עד מעל לצווארה והיא דווקא אחד הגורמים שמונעים משלום אזורי.

האמת שדעותיי השתנו נבעקבות המלחמה

צריך למנוע מאיראן להגיע לנשק גרעיני אם נאלץ לתקוף אז אני בעד. עד למלחמה תמכתי בזה שיהיה להם נשק גרעיני כעת אני מתנגד, אני סבור שלא כל האיראנים חושבים כמו אחמדינג'אד אבל כל עוד הוא הנשיא לא יהיה אתם שלום

מה אתה אומר ../images/Emo13.gif

אין ספק שלא כל האירנים חושבים כמו אחמדינאג'אד, אבל גם לא כל הגרמנים חשבו כמו היטלר. כל עוד הוא בשלטון, אין ברירה מלבד להתייחס לאירן החומניסטית כאויב, בדיוק כפי שהתייחסו לגרמניה הנאצית כאויב. אם אירן תשתנה ותקים, למשל, חברה דמוקרטית חילונית, אז נראה את מצב העניינים, את מעשיהם והצהרותיהם ונשקול את צעדינו מחדש.

לצדיק שלום

החמאס הוא פרטנר לשלום, שלום עושים עם אוייבים. בנוסף לכך החמאס התמתן עם עלייתו לשלטון אם ישראל תרצה לעשות שלום עם פלסטין החמאס יהיה מעורב. גם אני העדפתי שהפתח יזכו בבחירות אך לצערי זה לא קרה נקווה שבעוד קצת יותר משלוש שנים הם יפסידו אולם צריך לנסות להשיג עד אז שלום

בסדר

שלום עושים אויבים שחפצים בשלום. לא ניתן לעשות שלום עם אויב שבשבילו משא ומתן זה "הבל הבלים" . אולי אם אתה מוכן לזכות השיבה + החזרת ירושלים + רצף טריטוריה פלשתינאית... יש על מה לדבר...

צדיק אסור למנוע את השלום

אני בעד החזרת מזרח ירושלים זה מהלך מתבקש זה היה שלהם לפני מלחמת ששת הימים. על זכות השיבה ורצף טריטוריה הם יאלצו לוותר, זכות שיבה בתוך המדינה שלהם לא אצלנו

gershon17

New member
איך החמאס פרטנר לשלום?

החמאס לא מוכן להכיר בקיומה של מדינת ישראל. איזה מו"מ תנהל אם מישהו שלא מכיר בך בכלל?

יהיה בסדר, אל תדאג

מה שלא מובן לי מדוע אתה סבור ש "שלום" זו איזושהי תרופת פלא למשהו. מדובר בסה"כ בהסכם וככל הסכם הוא ניתן להפרה. בו נשאל אותך שאלה היפוטטית. נניח, למשל, כי אנחנו חותמים הסכם שלום עם אסאד תמורת הגולן. לאחר שנתיים הוא מחליט שגם הגליל שלו. לאחר שאנחנו מסרבים לסגת הוא מפר את הסכם השלום ותוקף. נניח, לצורך הדיון, כי ניצחנו ואפילו כבשנו בחזרה את הגולן. מה עכשיו? צריך עוד פעם לדבר איתו ועוד פעם להגיע "לשלום"? או שמבחינתך מי שמפר הסכם פעם אחת אין כבר תועלת לחתום איתו על הסכם אחר?

הסכם שלום יותר משמעותי

סוריה עמדה בהסכם השבתת הנשק בניגוד למדינות אחרות אסאד רוצה שלום . בנוסף לכך הוא מוכן לנתק קשר איראן והחיזבאללה. אסור לנהוג בכסילות עלינו לעשות שלום עם סוריה

אבל סוריה לא עמדה בהסכם

הפסקת האש. ב 73 היא תקפה אותנו ללא שום התגרות. גם הפלסטינאים הפרו ברגל גסה את הסכם אוסלו. בהסכם נכתב שבשום מקרה לא ממשיכים באלימות והם הפרו את ההסכם ברגל גסה.

ומה לגבי הפלסטינאים?

חוץ מזה, גם סוריה לא תקפה אותנו מאז... למעשה הגבול הסורי הרבה הרבה יותר בטוח ושקט מהגבול המצרי שם המצרים מאפשרים לפלסטינאים להבריח כמויות של נשק שמופנה ויופנה אלינו. גם התקפת הטילים המסיבית ביותר מלבנון התקיימה לאחר שהשלמנו את הנסיגה משם. לצערי התיאוריה שלך חסרת כל אחיזה במציאות.

לגרשון117 שלום

החמאס לא מוכן להכיר במדינת ישראל מאחר שאין שלום. ברגע שיהיה שלום הוא יחתום על ההכרה עלינו לנהל אתו משא ומתן

gershon17

New member
אני לא מבין מה אתה אומר

אתה אומר שאפשר לעשות שלום עם החמאס, או שנחכה עד שהחמאס יהפוך לתנועה חילונית ויזנח את דרך הג'יהאד - ואז אפשר יהיה לעשות איתם שלום?

ניתן לעשות שלום עכשיו

כמה שנעשה שלום מהר יותר כך יהיה יותר טוב. חבל על שפיכות הדמים במלחמה אין מנצחים יש מי הפסיד יותר, אבדנו יותר מדי חיילים ואזרחים. ניתן להם את הגדה המערבית ומזרח ירושלים ובתמורה יהיה שלום

snift

New member
למה?

למה אתה חושב ש"בתמורה יהיה שלום"? הדוגמא היחידה שניתן להביא לנושא היא מצריים וזוא לא דוגמא טובה במיוחד. מצד שני, יש את דוגמת עזה שגם שם אמרו לנו שאם רק נצא מעזה הכל יהיה ורוד.. אם מה שאתה טוען היה נכון, אז חלק לא קטן מהימין היה מסכים מזמן למסור את הגדה המערבית ומזרח ירושלים, הבעיה היא ש (א) רובם לא מאמינים שיהיה שלום, (ב) ה"פרטנרים" שלנו מהצד השני מצהירים במפורש שבצב כזה יהיה רק שלב א'. הרי ברק הציע לערפאת בערך את מה שאתה אמרת ובכל זאת ערפאת זרק אותו מכל המדרגות והצהיר מפורשות שלא ינוח עד שלא ישחרר את כל הערים הערביות הכבושות: לוד, חיפה, נצרת, יפו וכו'. ואני אשאל אותך - למה שלא נחזור לגבולות 47 ו"בתמורה יהיה שלום" ?

לשניפט שלום

לא נחזור לגבולות 48 מאחר שלא פתחתנו אז במלחמה. כשיצאנו מעזה לא חתמנו על הסכם שלום לכן לא ניתן להשוות למצרים, יש פרטנר בצד השני אבו מאזן וגם החמאס צריך לחתום על ההסכם. כשברק הציע לערפאת את הגבולות הוא הציע לו 97 אחוז במקום את חולות חלוצה לפי מה שאני זוכר בכל מקרה צריך לחדש את המו"מ ולעשות שלום

למעלה