מה כבר אפשר לומר?

vinney

Well-known member
עוד מקרה של בורות

גם ישראלי שגר בחו"ל צריך לשלם מסים למדינת ישראל, אם מרכז חייו הוא במדינה. אם אתה מקבל שירותים מהמדינה - מרכז חייך הוא במדינה. אבל מצדי - אל תשלם מסים. רק אל תבקש שאני אממן לך כבישים ואקיז דם בשבילך. תושבי עזה היו צבועים, הם לא היו מוכנים לרגע שיפסיקו להגן עליהם, עובדה היא שאף אחד מהם לא ויתר על אזרחותו הישראלית כדי שאפשר יהיה לו להשאר ברצוע.

snift

New member
אדם שטס לאוסטרליה צריך לוותר

על אזרחותו הישראלית? הרי צה"ל לא יצא להגן עליו שם אם חס וחלילה יקרה לו משהו. או שאולי גם פה המציאות טועה וויני צודק והחברים שלי שהוציאו אזרחות אוסטרלית/קנדית/אמריקאית בעצם ויתרו על אזרחותם רק שהם (והמציאות) עדיין לא יודעים את זה. "אם מרכז חייו הוא במדינה" - אם הוא חוזר כל לילה לחו"ל, אז מרכז חייו לא בדיוק בישראל, הא? לבנוני שעובר כל יום ביק"ל לעבודה במטולה משלם מיסים בארץ או בלבנון? אם מדינת ישראל לא היתה גובה מיסים מתושבי ההתנחלויות, היא בהחלט היתה יכולה להגיד להם "תקפצו לי" אם הם היו מבקשים כבישים, ברגע שהמדינה גובה מהם מיסים, היא חייבת להם בדיוק את מה שהיא חייבת לכל אזרח אחר במדינה, כולל כבישים. אורך הכביש אינו רלוונטי, בדיוק כפי שאינו רלונטי בדקל, ניצנה ועוד כל מיני ישובים שנמצאים במרחק עשרות קילומטרים מכל מקום אחר ו"מקבלים" כמה קילומטר כביש לכל תושב.

vinney

Well-known member
אם הוא טס לאוסטרליה - לא

אין שום מניעה חוקית מאזרחי ישראל להיות באוסטרליה. אם הוא טס לאיראן, לעומת זאת - אז כן. אחרת כשיחזור ישפט, והיו מקרים. כנ"ל עזה. אני משלם מסים למדינת ישראל, למרות שרוב ימות השנה אני מעביר בקליפורניה. מדינת ישראל בונה רחובות בלוס אנג'לס? לא נראה לי.

snift

New member
יש חוק שאוסר על כניסה למדינת אוייב.

האם הראשות מוגדרת כ"מדינת אוייב"? בכל מקרה, מה הקשר בין מה שכתבת לבין מה שהגבת לגביו?

vinney

Well-known member
יש חוק האוסר כניסה לעזה

(ולכל שטחי הרשות, האמת). אני מקווה שלא חידשתי לך כלום עכשיו.

snift

New member
לשטחים שמוגדרים A.

לא ל B או C. ועדיין אין לי שום מושג מה הקשר של ההודעות הללו לשאר השרשור..

vinney

Well-known member
מה הקשר לאדם שהורסים את ביתו?

מי שקרא לי נאצי עשה את זה הרבה לפני תוכנית ההתנתקות, מזוז עוד לא התחיל לחשוב על לחקור את שרון אז. ומה בדיוק שגוי, שוב, בין השוואת תושבי חו"ל ביצהר לתושבי חו"ל בסידני? זה יותר חו"ל מהשני? חו"ל זה חו"ל, המדינה צריכה להיות בתוך גבולות מוגדרים, והמדינה נכון לעכשיו מגדירה את גבולותיה על בסיס קו הירוק, פרט ליוצאי דופן ספציפיים כמו ירושלים ורמת הגולן.

לערב שלום

צה"ל הוא צבא הומני בניגוד לדעות שלך. הצבא לא ראויי לקבל גידופים בחתימות מאנשים כמוך, הצבא לא תמיד מבצע פעולות שאתה רוצה זאת המציאות גם אני לא תמיד מרווצה מהעולות של הצבא אולם אני לא ארשום את הדברים שאתה רשמת. ישראל מדינה דמו' ויחסית הומנית לא מתאים לך תחפש מדינה פשיסטית המשטר שמתאים לך

לערב שלום

גם טיל על ביתי לא ישנה את דעתי. בזמן מלחמת המיצרים היה עלול לפול טיל לבית שלי ברגע שהם איימו על תל אביב ואני גר בהרצליה יותר צפונית במידה מסויימת הייתי בסכנה. בגלל אנשים כמוך אין שלום, הבעיה של הפלסטינים זה עם הג'אהד הבעיה שלנו זה עם אנשים פשיסטים כמוך

לא, הבעיה של הפלסטינאים שרובם

המוחלט הצביע לחמאס. אין שלום בגלל שאם זה היה תלוי בפלסטינאים כולנו היינו שוחים בים להנאתנו. תקרא את אמנת החמאס שרוב מוחלט מהאוכלוסיה הפלסטינאית הביע בו את אמונה בבחירות האחרונות. אני לא קונה לשניה את נושא השחיתות של הפתח. מי שהדאיגה אותו השחיתות יכול היה להצביע למועמדים עצמאיים, למשל. מי שהצביע לחמאס חזקה עליו שמכיר את אמנת החמאס ומסכים איתה. משמעות ההצבעה המסיבית לחמאס שקולה לכך שברוך מרזל היה מקבל כ 70 ומשהו מנדטים. מאחר וסביר שלא תטרח לקרוא את אמנת החמאס (צירפתי תרגום שלה למטה) אני אצטט לך כמה פנינים (ההערות הן של המתרגם) ע"מ שתבין היטב מול מי אתה ניצב: "זוהי האמנה של תנועת ההתנגדות האסלאמית (חמאס) המגלה את פניה, חושפת את זהותה, מסבירה את עמדתה, מבהירה את משאת נפשה, מדברת על תקוותיה וקוראת לסייע לה, לתמוך בה ולהצטרף לשורותיה, שכן המערכה שלנו עם היהודים גדולה מאד והרת גורל, ונחוצים לה כל המאמצים הכנים. היא [כלומר המערכה, בבחינת] צעד [ראשון] המחייב [נקיטת] צעדים נוספים בעקבותיו. [זהו] גדוד, שעל גדודים [נוספים] מהעולם הערבי והאסלאמי רחב הידיים לתמוך בו בזה אחר זה, עד שיובסו האויבים ויתממש נצחונו של אללה". ובהמשך: "אללה הוא תכליתה [של התנועה], הנביא הוא דמות המופת שלה, הקוראן הוא החוקה שלה, מלחמת הקודש [ג'האד] הוא דרכה והמוות למען אללה הוא הנעלה במשאלותיה". "אין בלאומיות זו דבר חמור יותר או עמוק יותר מזה שהאויב רומס את אדמת המוסלמים. [אז] הופכים מלחמת הקודש [ג'האד] בו [באויב] והיציאה נגדו לחובה אישית [פרצ' עין] על כל מוסלמי ומוסלמית: האישה יוצאת [כלומר רשאית לצאת] להילחם בו [באויב] ללא רשות בעלה, והעבד [רשאי לצאת להילחם באויב] ללא רשות אדוניו. דבר כזה לא קיים בשום משטר אחר [זולת המשטר האסלאמי]". אבל בכך לא דיי, הנה דעתם על "השלום" שלך: "היוזמות [המדיניות], ומה שקרוי פתרונות של שלום והועידות הבינלאומיות לפיתרון הבעיה הפלסטינית, עומדים בסתירה לתפישת העולם של תנועת ההתנגדות האסלאמית. ויתור על חלק כלשהו מ[אדמת] פלסטין כמוהו כזניחת חלק מן הדת... אין פתרון לבעיה הפלסטינית אלא באמצעות הג'האד. באשר ליוזמות, ההצעות והועידות הבינלאומיות, הרי הן בזבוז זמן והבל הבלים" וע"מ שתבין שהם דומים למדי לנאצים החברה האלה, אני אצטט לך כמה ביטויים אנטישמיים קלאסים, אותם ביטויים ששימוש כ"הצדקה" של היטלר לביצוע השואה. ""הם עמדו מאחורי מלחמת העולם הראשונה, אשר בה הצליחו לחסל את מדינת הח'ליפות האסלאמית [כלומר את האימפריה העות'מאנית], להפיק רווחים חומריים ולשלוט על רבים ממקורות העושר. הם [גם] השיגו את הצהרת בלפור, והקימו את חבר-הלאומים כדי שבאמצעותו יוכלו לשלוט על העולם. הם [גם] אלה שעמדו מאחורי מלחמת העולם השנייה, שבה הפיקו רווחים אדירים מסחר בציוד מלחמתי והכשירו את הקרקע להקמת מדינתם. הם הורו על הקמת ארגון האומות המאוחדות ומועצת הביטחון שהחליפו את חבר הלאומים, כדי שיוכלו לשלוט בעולם באמצעותם. אין מלחמה מתנהלת בשום מקום בלי שידיהם תהיינה מאחוריה". עם החמאס אין מה לדבר, אתה רוצה שלום? לך לפלסטינאים תשכנע אותם להצביע למפלגות אחרות. בדקה שהפלסטינאים ירצו לחתום על הסכם שלום, אולמרט יחתום עליו. יש לו רוב מוצק לכך בכנסת הנוכחית. הבעיה לא כאן אלא שם. למרות כל הפיגועים שהיו, אצלנו ברוך מרזל לא קיבל 70 מנדטים אלא נכשל בלעבור את אחוז החסימה, ללמדך את ההבדלים ביננו לבינם. האדם האחרון (צ'מברליין) שניסה לדבר עם מטורף (היטלר) וניסה להגיע איתו לפשרה גרם למעשה למלחמה הנוראה בהיסטוריה. חבל שלא למדת קצת מההיסטוריה.

לאיתי שלום

ניתן לעשות שלום עם החמאס, הם טוענים שישראל היא פלסטין/ אדמת הקודש. הגדה המערבית ומזרח ירושלים אלו שטחים השייכים להם, גם הפתח היו כאלו והמתנו עם השנים כך גם יהיה עם החמאס אם ניתן להם את האפשרות. כאשר משווים אותם לנאצים מפחיתים מערך השואה לא ניתן לעשות השוואה. בקשר למחמת העולם הראשונה על יחסייה עם תורכיה ובריטניה הם ניסו לעשות הסכם כמו שישראל נסתה עם בריטניה, במלחמת העולם השנייה הם שתפו פעולה עם הנאצים גם יפאן ואיטליה שתפו פעולה וכעת הן מדינות מתונות ונמצאות אתנו באותו צד. חי"ל לא קבלה 70 ומשהו מנדטים אולם האיחוד הלאומי שזאת גם מפלגה ימנית קיצונית קצת פחות מחי"ל קבלה 9 מנדטים ולימין יש 32 מנדטים מעל רבע ח"כים ימניים נמצאים בכנסת

אתה כרגיל

פשוט מתעלם ממה שכתבים לך וחוזר על עצמך OVER AND OVER איתי ציטט לך ... ""היוזמות [המדיניות], ומה שקרוי פתרונות של שלום והועידות הבינלאומיות לפיתרון הבעיה הפלסטינית, עומדים בסתירה לתפישת העולם של תנועת ההתנגדות האסלאמית. ויתור על חלק כלשהו מ[אדמת] פלסטין כמוהו כזניחת חלק מן הדת... אין פתרון לבעיה הפלסטינית אלא באמצעות הג'האד. באשר ליוזמות, ההצעות והועידות הבינלאומיות, הרי הן בזבוז זמן והבל הבלים" מדוע אתה בוחר להתעלם ממה שהם כותבים במפורש? ניתן לעשות שלום באמצעות הג'האד? האם אתה קורא את שכותבים לך?

לצדיק שלום

אני קורא מה שכותבים, עובדה שכבתי לאיתי בדוגמאות שהוא נתן. הג'אהד הוא לא פתרון אולם ניתן להתנער מהדת לפעמים עובדה שיש מדינות מוסלמיות שכן בשלום אתנו גם אתם אתה רוצה להלחם

"מה קשור" זה כאן!!!

מה הקשר דת ומה הקשר לשאר מוסלמים? החמאס כותב ב"אמנה" שלו כך : "באשר ליוזמות, ההצעות והועידות הבינלאומיות, הרי הן בזבוז זמן והבל הבלים" נשמע לך פרטנר? יופי, גם לי לא. מה זה אומר שאמנה זו קיבלה רוב מוחלט בבית במחוקקים הפלשתינאי? מה זה אומר על הרוב הפלשתינאי?

יש אנשי שמאל שאיבדו כל קשר למציאות

זה עצוב. לא לומדים כלום מההיסטוריה. הבעיה שפעם בכמה זמן אחד כזה מצליח להיבחר ומביא שואה על כולנו.

לאיתי שלום

הימין איבד קשר עם המציאות להשוות דמות מסויימת לנאצים זאת הגזמה הימין יצא מפרופורציות. למדתי רבות מההיסטוריה לדוגמא שמנהיגים מהימין הבינו ששלום היא הדרך היחידה ועדיף לוותר על שטחים תמורת שלום בגין ושרון לא חשבו כך טרם עלו לשלטון לעומת זאת כשנבחרו הבינו ששלום זאת הדרך היחידה

../images/Emo13.gif מה דעתך לשחק ב "מצא את ההבדל"?

תיקח את מיין קמף מצד אחד ואת אמנת החמאס מצד שני ותראה לי מדוע האחת יותר גרועה מהאחרת. ההבדל היחיד בין הנאצים לבין החמאס (שכאמור רוב הפלסטינאים, רוב שהוא הרבה יותר גדול מהרוב שהעלה את היטלר לשלטון, בחרו בו בצורה דמוקרטית) שלנאצים הייתה יכולת צבאית מפותחת יותר. הרי אם היינו בשנת 38 היית אומר את אותו הדבר בדיוק בקשר להיטלר. מדוע לעמוד מולו בנחישות אם אפשר לוותר על חבל הסודטים ולפרק את צ'כוסלובקיה בתמורה ל"שלום"? המילים של צמברליין לאחר מכן היו "הבאתי שלום" כאשר ה"שלום" הזה גרם למלחמה האיומה ביותר בהיטוריה.

איתי יש עוד הבדלים

אני העדפתי את הפתח בבחירות אולם אלו התוצאות. היטלר הוא הדמות האפורה ביותר בהיסטוריה. אם היינו ב1938 לא הייתי נוהג כמו צמברלין ברגע שזה פגע באזרחים צ'כים. בנוסף לכך לא הייתי מאפשר לו להתערב במלחמת האזרחים בספרד

נו, מה ההבדלים?

תאיר את עיננו. מה יש במיין קמפ שאין באמנת החמאס? לגבי 1938, אני לא מאמין לך ולו לשניה אחת. לא רק שאנשי החמאס רצחו ורוצחים בדם קר מאות ישראלים, הם גם רצחו לא מעט פלסטינאים, אז למה איתם צריך לדבר ועם היטלר לא? לגבי ההתערבות שלו במלחמת האזרחים בספרד, מה בדיוק היית עושה? תוקף את גרמניה? כמו האמריקאים בעירק או באפגניסטן? חוץ מזה, אתה חושב שאירן לא מתערבת בנעשה באפגניסטן, בעירק, בלבנון או בשטחים? ואם גם אתה מבין שהיא מתערבת גם מתערבת, מדוע אתה מתנגד להתקפה כנגד אירן? מכל השאלות הללו, התשובה פשוטה. קשה מאוד להאמין לדברים שאתה כותב. סביר להניח כי בשנת 38 היית מתווכח איתי שעם "אויבים" צריך לעשות שלום ושיש לדבר עם היטלר ולעשות איתו שלום. סביר להניח שבשלב מסוים היית מתעורר, כמו הבריטים, הבעיה היחידה שההתעוררות מאוחרת משמעה מיליוני הרוגים.

למעלה