מה יש לשבת

• פותח הנושא ak5
  • פורסם בתאריך

ak5

New member
גחנון

ג'חנון / רנה המתכון שלי: 1 ק"ג קמח 2 אבקת אפיה כף סוכר כף מלח 1-2 כפות דבש 2.5-3 כוסות מים פושרים. ללוש היטב, אפשר במיקסר ולתת לבצק לנוח חצי שעה. בינתיים להפשיר 2 חב' מרגרינה. לא משתמשים בהכל, אבל ליתר בטחון... מחלקים את הבצק לארבעה חלקים ואפשר גם ישר לחלק ל- 16 יח' ולפתוח כל יח'. אני מקצרת את התהליך. כל חלק לפתוח לעלה דק ושקוף, למרוח חמאה/מרגרינה רכה ולקפל את החלק שקרוב אלינו לאמצע למרוח עוד שומן ולקפל את החלק הרחוק מעל החלק הראשון, למרוח שומן ולקפל את צד ימין לאמצע ואת צד שמאל לאמצע, למרוח ולסגור כמו ספר. לעטוף בניילון ולהכניס לחצי שעה למקפיא. ככה את כל ארבעת החלקים. כעבור חצי שעה להוציא את החלק הראשון ולרדד לאורך כמה שאפשר ארוך וברוחב של כ- 20 ס"מ, למרוח שומן ולהתחיל לגלגל מהקצה אחרי כל 3-4 גלגולים לחתוך. כל אחד כזה הוא ג'חנון. שמים בתנור מחומם ל- 100 מעלות למשך הלילה.

frige

New member
נראה נפלא, בטוחה שגם בטעם

פעם אחת ניסיתי להכין ג'חנון לפני שנים רבות. אנסה שוב מתי שהוא. תודה שרית

נאוה שפ

New member
אני נורא רוצה להכין

זה נראה מעולה אבל אולי אפשר להסביר שוב את השלבים של הקיפול? אין לי ניסיון בזה בכלל וממש לא הבנתי מההסבר שלך..... תסבירו לי לאט אני אבין מהר... תודה

ak5

New member
אין בעיה...

לאחר שהבצק בנח לו מחלקים לארבעה חלקים. כל חלק מרדים לעלה דק. מורחים עם היד מרגרינה רכה. אני לא מורח הרבה. מקפלים כמו מעטפה. צד אחד כלפי המרכז ומורחים על הבצק שקפנן גם מרגרינה ועליו מקפלים את הצד הנגדי כך שיכסה אותו. עוברים לצדדים הנגדיים. צד אחד כלפי המרכז ושוב מורחים מרגרינה ומקפלים את הצד הנגדי. בסוף יוצא מעין מלבן/ריבוע קטן יחסית. חוזרים על כל שלשת החלקים שנותרו. מכניסים כל אחד לניילון נפרד למקפיא. לאחר חצי שעה מוציאים כל פעם חלק אחד. מרדדים לעלה צר וארוך דק ככל האפשר. מורחים על העלה מרגרינה. מתחילים לגלגל כמו רולדה. לאחר 2-3 סיבובים שהעובי נראה סביר לוקחים סכין וחותכים. ממשיכים לגלגל כנ"ל ושוב חותכים. כך יוצאים לנו גללי גחנון מאותו מלבן. אם האורך נראה ליארוך חוצה לשניים את הגליל שנוצר. תלוי אם אוהבים דחנון ארוך או שנים קצרים. חוזרים כך עם כל החלקים שבמקפיא. מסדרים בסיר גליל ליד גליל בכמה שכבות. מקווה שהיה יותר מפורט ואם יש עוד שאלות אז תשאלי ואענה בשמחה.

נאוה שפ

New member
נראה לי שהבנתי. שאלות הבהרה:

המנח הראשון של העלה הוא בעצם כמו מעויין? שהשפיץ למטה? וכשמקפלים את העליון על התחתון, אז זה מכסה אותו לגמרי? שלא רואים את המרגרינה המרוחה? סליחה על הדקדקנות, זה כל כך חשוב? ותודה רבה שוב....

ak5

New member
לא. זה כמו בקיפול בצק עלים

מקפלים לכיוון שני שליש ואחר כך על הקיפול הזה מקפלים את הצד הנגדי ואז הכל מכוסה. יש לחלק בדימיון לשלשה שלישים ולקפל עד למרחק שני שליש. ומנגד לקפל שוב שליש עד הסוף.

נאוה שפ

New member
עכשיו הבנתי

אתה רואה? מסבירים לי לאט אני מבינה מהר.... תודה

נאוה שפ

New member
ומה עם הרסק?

עכשיו העתקתי לי סופית לספר מתכונים שלי, במלים שלי איך להכין. תודה רבה שוב. הבנתי מעולה. אבל עכשיו פתאום חשבתי לי: מה עם הרסק עגניות? יש איזה טיפ להפוך אותו לטעים ממש?

ak5

New member
לא משהו מיוחד. חותכים מספר

עגבניות בשלות ומרסקים במעבד מזון סטיק (כזה שמרסקים לתינוקות את המרק). אפשר להוסיף מלח לפי הטעם שאוהבים. בכל מקרה חייבים סחוג ליד שעושה את כל הטעם. אפשר לקנות ואפשר להכין. בפעם הבאה מציע לך ללמוד להכין קובניות. מבטיח להסביר כיצד.

נאוה שפ

New member
../images/Emo9.gifלא יודעת מה זה (אשכנזיה שכמותי)

אבל מחכה בקוצר רוח ללמוד......

ak5

New member
לסיס

לסיס מתכון שנתנה מוצרלהו Food911 ו 07:49 | 06/11/04 משרים שעועית אדומה ולבנה לפי הכמות שרוצים (משרים כל הלילה ומידי פעם מחליפים את המים) שמים בסיר וממלאים עד הסוף במים ומרתיחים, לא מכסים את הסיר עד שרותח, ושכבר רותח שמים לב שלא יגלוש ,ומנמיכים את האש,עד שהקצף נעלם. לתת להתבשל על אש נמוכה לפחות 3-4 שעות עד שהשעועית מתרככת, ומידי פעם מוסיפים מים (כי המים נספגים בשעועית וגם מתאדים). כשמוכן,מוסיפים מלח לפי הטעם, מוסיפים ביצים שטופות כמס' האוכלים, משאירים עוד 1/4 שעה,ומכבים. בערב שבת, מכניסים לתנור מהערב עד הבוקר, בבוקר מוזגים לצלחת קטנה עמוקה מוסיפים טחינה, כמון, שמן זית,ביצה קשה מעוכה, אפשר גם מעט שום כתוש, ו...... אוכלים. זה טעים. דרך אגב, הביצים יוצאות חומות חומות וטעימות

ak5

New member
קרואסונים שלפי דודו

קוראסון דודו חמוד קילו קמח רגיל 3 ביצים 3 כפות שמרים יבשים 1 מרגרינה חצי כוס סוכר 3 כוסות מים פושרים הכל לערבב לבצק אחיד להתפיח שעה לחלק ל 10 כדורים לפתוח ולמרוח שוקולד שאוהבים לגלגל לקרואסונים לסדר על התבנית על גבי נייר אפייה להתפיח עשרים דקות על התבנית למרוח ביצה ולפזר שומשום ולאפות בחום 180 מעלות בתנור שחומם מראש מיד שהן יוצאות להבריש סירום מ - 2 כוסות סוכר שהרתחנו עם 1 כוס מים והוספנו לימון בסוף

ak5

New member
עוגת טריקולד גבינה מעל השולחן

עוגת טריקולד גבינה אפויה השף הלבן מתוך גיליון השוקולד של על-השולחן תבנית קפיצית 26 לתחתית: 100 ג' שוקולד מריר 125 חמאה מומסת 200 ג' ביסקוויטים בטעם שוקולד טחונים 3 כפות סוכר ממיסים השוקולד והחמאה. מוסיפים הביסקוויטים והסוכר, משטחים על תבנית משומנת ושומרים חצי שעה במקרר. למלית: 750 ג' גבינה לבנה 5% 3 כפות קורנפלור 3 ביצים 3/4 כוס סוכר 3/4 מכל שמנת מתוקה מעט תמצית וניל 200 ג' שוקולד מריר מומס קלפיה מגוררת מתפוז אחד 2 כפות ליקר תפוזים (לא חובה) בוחשים את החומרים פרט לשוקולד, ליקר וגרירת תפוז. מחלקים לשני חלקים. לחלק אחד מוסיפים את השוקולד המומס ושופכים על התחתית ולחלק השני מוסיפים את הליקר וגרירת התפוז ושופכים על השכבה הקודמת. אופים 5 דקות בחום 180 ועוד 40 דקות בחום 150. במרכז העוגה עדיין רוטטת.. מצננים. ציפוי: 300ג' שמנת מתוקה 300 ג' שוקולד מריר מרתיחים השמנת, ממיסים בתוכה השוקולד . מערבבים ושופכים על העוגה הקרה. מאכסנים לילה במקרר לפני הגשה. הערות AK: לא הוספתי שמנת מתוקה לתערובת הגבינה. השתמשי בחצי שוקולד מריר וחצי חלב. העוגה טעימה אך הייתי מוריד את הסוכר בתחתית לגמרי ומפחית בשליש את הסוכר במלית. בציפוי הייתי משתמש כמו במתכון – רק שוקולד מריר.

למעלה