מה יש אחרי המוות?

• פותח הנושא more
  • פורסם בתאריך
הדעה שיש נשמה=!הדעה שיש חיים אחרי.

=! הכוונה לא שווה. הבודהיזם המקורי, למשל (ולא גלגולים מודרנים שלו) לא מאמין בקיומה של נשמה. הבודהיזם מאמין שהכל פיזי, ושהתודעה באה מהמוח. הוא מאמין שהתודעה אינה רציפה, ושהיא מורכבת מאינסוף מחשבות, שהן מעין אנרגיות שנוצרות מהורמונים במוח שכל הזמן עוברות ממוח אחד למוח שני. לי לא נראה הגיוני איך חומר לא מודע יכול ליצור חומר מודע. או שהכל חומר - או שהכל תודעה. ובגלל שברור שקיימת תודעה, הכל חלום שלך.

Henryf

New member
הבודהיזם המקורי

אינני מבין למה כוונתך ב"בודהיזם מקורי". הכי קרוב למקור הינו הבודהיזם הנפאלי והטיבטי, תחת ראשותו של הדלאי למה. קיום הנשמה הינו בסיס ראשוני בבודהיזם, ולא רק זאת, יש אפילו אמונה בחוק כמות הנשמה, משמע נשמות אינן מתות ואינן נולדות יש מאין (בדומה לתאורית האנרגיה-מסה בפיזיקה המערבית). מהנחת הייסוד של חוק קיום הנשמות מתפתח חוק "גלגול הנשמות" עם תאוריה עשירה איזו נשמה יכולה להתגלגל לאן, ועד כמה חוכמת האדם וטובו יכולה להשפיע על גילגול הנשמה העתידי. הבודהיזם אינו מקבל קפיצות, הכל חייב להיות רציף וקיימת הוכחה פילוסופית שרציפות הינה מחוייבת המציאות, ולכן התנגדו הבודהיסטים לתורת האטום הבסיסית (ולבסוף צדקו). דונה, את כותבת "לי לא נראה הגיוני איך חומר לא מודע יכול ליצור חומר מודע" - אני מקווה שברור לכל היום שהפיסיקה ומדעי החיים לא נענים לקריטריון של "הגיוני", ולכן נישאר לנו רק לאמר "לא ברור לי" - וזה הפרדוקס הגדול המכונה גם הפאראדוכס הפסיכופיזי. הנרי

למעלה