מה יש אחרי המוות?

• פותח הנושא more
  • פורסם בתאריך

more

New member
מה יש אחרי המוות?

האם יש לנו נשמה, או שהגוף הוא מכונה? אם קיימת נשמה האם היא מתכלה במות הגוף? מה יש אחרי המוות? ואם הנשמה מתקיימת אחרי המוות לאן היא הולכת? האם יש גלגול נשמות? אם כן, איך יתכן שבזמנים שונים מספר האנשים על כדור הארץ משתנה. יש לי עוד שאלות לדיון הזה, אך אעלה אותם בהמשך. מה דעתכם?

אהרן5

New member
אין נשמה

יש רמות מודעות. האדם מודע לעצמו יותר מהכלב, הכלב יותר מהעכבר, העכבר יותר מהחיידק (שלא מודע לעצמו בכלל). השפוי מודע לעצמו יותר מהמפגר. אני מודע לעצמי יותר מכל אלו השבויים בשטיפת המוח של הנורמה. העולם כולו הוא לא עולם דיכוטומי של כן ולא, אלא עולם של סקאלה. כך ברמות המודעות, וכך אפילו בין חיים ומוות. (האם זרע או ביצית הוא אדם חי? האם זיגוטה? האם עובר בן יום? בן שבוע? בן חודש? האם מוות קליני הוא מוות? וכך הלאה. יש רצף, אין דיכוטומיה). בעוד מאה שנה את תרגישי בדיוק כפי שהרגשת לפני מאה שנה: כלום. (צר לי). כל הדתות וכל שאר האמצעות נועדו להגן על האדם מפני הפחד מן הבלתי ידוע (המוות).

more

New member
אז איך תסביר

1. איך תסביר טראנסים, ואת היכולת לצאת מהגוף ולראות את עצמך מלמעלה. רבים מתנסים בזה. בעיקר אנשי דת. ויש שברפואה שקוראים לזה מוות קליני. 2. סוקראטס נתן כמה נסיונות של הוכחות מדוע כן יש חיים אחרי המוות. הוא התחיל בכך שהכל ניגודים. חום וקור, אהבה ושינאה, ועוד, וגם חיים ומיים. אבל הניגודים האלה הם לא הפכים, אלא מחוברים, חלק מרצף. למעלה ולמטה זה אותו הדבר, חום וקור קשורים זה בזה בטמפרטורה ולא מנוגדים, וכו´. הוא טען שאם הכל ניגודים מקושרים, אז גם חיים ומוות הם ניגודים מקושרים, ולכן חייב להיות מצב של מעבר רצוף...ממוות...לחיים...למוות, והלאה. בדיוק כמו שיש מעבר כזה בין חום וקור. יש עוד טענות, שאוכל לפרט בהמשך. מה דעתך?

אהרן5

New member
אתם כולכם פה עכשיו בשידור חי?

1. אין לי הסבר. ישנם דברים רבים בלתי מוסברים. לדעתי מדובר לרוב בדמיונות ובשרלטנויות, ובחלקם אולי ישנם גם כוחות על טבעיים כמו טלפתיה. 2. אני מסכים עם סוקרטס שיש רצף (סקאלה) ולא ניגודים הפכים דיכוטומים. נכון: באמת יש מעבר רצוף בין חיים למוות. בדיוק נתתי את הדוגמה של עובר, ושל מוות קליני. אבל, האם זה אומר שאחרי המוות יש גם חיים? מה פתאום?

more

New member
העיסוק במוות

מהם הכוחות העל טבעיים שציינת? משהו לא טבעי, למה הוא כן שייך? מהיכן? מהביולוגיה? טענה נוספת של סוקראטס היא שהעיסוק בפילוסופיה הוא עיסוק במוות. הרי דגש על הנשמה ולא על הגוף הוא לרצות הפרדה בין תשוקות הגוף ובין הנשמה והמחשבה הטהורה. אז כל חיי הפילוסוף הם שאיפה למוות. מות הגוף והתשוקות וקיום המחשבה, החוכמה, האמת, הנשמה לבדה.

אהרן5

New member
כבר אמרת שאני לא פילוסוף

אני ממש לא מתעסק במוות. עם כל הכבוד לסוקרטס מוות לא מעניין אותי, וכפי שציינת כנראה שאני אכן לא פילוסוף. אם הפילוסוף כל כך משתוקק למוות, אז למה שלא יתאבד?... אני לא מבין. באמת... באשר לשאלתך בנוגע לכוחות העל טבעיים. אינני יודע. יש את הפיזיקה שאנחנו מכירים, אולי יש גם מטהפיזיקה אותה איננו מכירים. אינני יודע. לצערי. אבל, אני לא שולל שום דבר על הסף.

more

New member
לא יתאבד כי

יש תשובה גם לזה. לא יתאבד כי העיסוק, והדרך הזו חשובה. מסיבות שונות. אז אתה לא שולל, ולא בטוח. חבל שאתה לא מנצל את הרצון שלך לתשובות, בשביל להגיע לתשובות אמיתיות. נדמה לי שאתה מוותר מהר מדי. ואולי כמו שכבר טענתי בטוח מדי. כל טענותיי עד כה, לא היו בהכרח הדעות שלי, אלא פשוט רציתי להראות לך שניתן להפריך הרבה דברים. אפשר לנסות למצוא יחד את הדברים המעטים שלא ניתן להפריך. את האמת במידה ששיש דברים שיש בהם אמת אחת - כמו במתמתיקה. אני מזמינה אותך...כשכן תהיה באינטרנט, להשתתף בדיון פורה ופתוח.

אהרן5

New member
תודה על הזמנתך

לצערי גם אותך אני מתחיל להתקשות להבין. לא הבנתי מה רצית לאמר בהודעה האחרונה. צר לי. יש לי תחושה שאת והנרי החלטתם להיות עסוקים בהטפת מוסר במקום בדיון ובהקשבה. בכל אופן, תודה לך על הזמנתך.

אין הפרדה בין חומר לתודעה.

או שהכל חומר, או שהכל תודעה. דהיינו: אם קיים חומר, לא קיימת תודעה, ואם קיימת תודעה, לא קיים חומר, והכל חלום של התודעה. ברור שקיימת תודעה: את/ה מודע/ת לעצמך. ומכאן שהכל חלום שלך. הגישה הספיריטואליסטית נראית לי יותר הגיונית מהגישה המטריאליסטית, כי קיום התודעה הוא נתון ידוע לנו.

more

New member
לא נכון בהכרח

יכול להיות מצב של תודעה וחומר יחד. לא נתת לי שום הוכחה לכך שלא יכול להיות. קבעת עובדה בלי להסביר למה. מה שכן יכול להיות זה שהנשמה היא סוג של חומר בלתי לנראה לעיניים אנושיות, אהל היא חומר שאנחנו עדיין לא מכירים - חומר. ויככול להיות שהתודעה היא תוצר כימי שבפעולת יחד שבין הגוף לנשמה. זה שקיימת תודה לא בהכרח אומר שאני חולמת. אחרת מה הוא בדיוק ההבדל בין חלום למצירות? האם אלה סוגי הכרה? אם הכל חלום של תודה, האם בהכרח החושים מטעים אותנו? ולמה?

.m

New member
דעתי...

יש לנו נשמה. הדרך הכי מילולית שמצאתי כדי להגדיר את הנשמה היא "תודעה". הנשמה היא תודעה המורכבת מחוויות שאנו חווים בגלגול הזה, וחוויות שחווינו בגלגולים קודמים. ע"מ לחוות את אותן חוויות התודעה (נשמה) מגשימה את עצמה בגוף פיזי. כשהגוף מתכלה (כלומר- מוות), הנשמה ממשיכה ומגשימה את עצמה בגוף חדש. וכך ממשיך המעגל עד שהתודעה (נשמה) חווה את כל אשר באה לחוות. התודעה בוחרת לעצמה את הגוף הפיזי בו תתגשם, מתוך שיקולי תועלת - איזה גוף יעזור לה לחוות את החוויות אותן היא מחפשת. לעיתים זה לוקח קצת זמן. לעיתים חוותה תודעה טראומה חזקה (השואה, לדוגמא), והיא אינה מוכנה להתגשם בגוף פיזי. במקרים כאלה נמצאת הנשמה במקום הנקרא "בארדו" (תורגם כ"בין השערים" או "בין המימדים"). זו גם הסיבה שבתקופות שונות יש מספר שונה של נשמות. מקווה שעניתי על שאלותיך. ניתן לפנות אלי גם במסרים.
mai

DEM

New member
על מה את מבססת את זה

את יוצאת מתוך נקודת הנחה שיש נשמה. מהו הבסיס לאימרה זו? יתכן שהתודעה היא אותות חשמליים במוחנו. אנחנו יודעים שהמוח פעיל חשמלית, אנחנו לא יודעים איך הוא עובד ואולי לעולם לא נדע, אבל זה לא אומר שנשמה קשורה לזה. ובאשר לטענה שהכל אשליה אין הוכחה לא לכאן ולא לכאן. זו רק אפשרות שהכל אשליה. כל מצבי הבניים תקפים כמו כן גם מצב הקיצון שהכל חומרי. ישנה גם האפשרות ששניהם קיימים באותו הזמן.

benny afro

New member
הודעה ראשונה שלי...ישששש

אני מאמין שיש לנו נשמה, והגוף שלנו לא יכול לפעול כמכונה,כי אותם דברים שמגדירים את האופי שלך כגון: קנאה רצינית, קנאות,השקעה,אובססיה וכו´ הם דברים שאי אפשר להגדיר שבאים מהמוח כגון למידה מהירה,קריאה מהירה, שמיעה חזקה וכו´, הנשמה שלנו שבאה איתנו לחיים שאנחנו נולדים ומשתנה במהלך החיים שלנו,היא הדבר הגורם לך לעשות דברים כאלה ואחרים במקום דברים אחרים, היא מה שמגדיר אותך. במות הגוף הנשמה לא מתכלה ביחד עם הגוף, אלא היא עוברת למימד אחר, למימד של המתים,שם היא מוצאת את שלוותה הנצחית,וחיה ללא דאגות עד סוף הזמן, אלא אם כן קוראים לה בסיאנס ואז מפריעים את שלוותה (בגלל זה הסיאנס אסור ביהדות-זה מסוכן),אינני מאמין בגלגול נשמות, משום שאני מאמין שנשמה אחרי 70 שנה צריכה לנוח במימד שאין בו זמן.

.m

New member
כמה דברים

קנאה, קנאות ואובססיה - הן לא תכונות אופי כי אם דפוס התנהגות. ומה קורה למי שהוא כבר בן 80 (או יותר)? הנשמה שלו לא נחה? ומה לגבי תקופות בהן תוחלת החים היתה פחות מ-70? הנשמה לא נזקקה למנוחה?
mai

more

New member
לבני ולמאי

אני רוצה הוכחות. מה גורם לך לחשוב שאחרי סכום מסוים של שנים הנשמה עוברת למקום אחר כדי לנוח? כמה נשמות יש ביקום? אם כל הנשמות הולכות לנוח, מאין נולדות עוד ועוד נשמות? בקשר לסיאנס, בסרטים וגם בחקר רוחות טוענים שלרוחות יש את הדמות של הבנאדם. כזוהי הנשמה? איך הנשמה נראית?

DEM

New member
הוכחה לא מספקת

כל אותן דוגמאות שאתה מביא יכולות ליהיות בקלות גנטיקה וחינוך. אתה מאמין בדברים מסוימים כמו שחרדי מאמין באלוהים, אין הוכחות חותכות. הסיבות שאני נתתי לפחות בעלות בסיס. בבקשה תתיחס אל סיבות כמו גנטיקה וחינוך בתגובתך.

IamRa

New member
מה יש לפני החיים?

אם אתה רוצה לדעת מה יש אחרי המוות תנסה להיזכר במה שהיה לפני שנולדת, אני מתאר לעצמי שהתחושה תהיה די דומה. באופן כללי, יש לי דעות די נחרצות לגבי רוב הנושאים, אך בבעיות גוף ונפש אין לי דיעה נחרצת לחלוטין. אני מאמין שיש נשמה, אך היא לא נפרדת מאדם לאדם. בעית הקשר הלוגי בין הגוף לנפש היא בלתי פתירה כרגע. אני מאמין באיזושהי מידה שכולנו לוקחים חלק באותה רוח שממלאת את הכל, אך אין לכל אחד מאיתנו נפש פרטית משלו במובן שאתם מסתכלים על זה. שוב, זוהי דיעה לא ממש מגובשת כך שפרטים יותר ברורים יסופקו כשאני אגיע אליהם. או שלא.

לא רק שאני לא מצליחה להיזכר מה היה

לפני שנולדתי, אני לא מצליחה גם להיזכר מה היה לפני שהייתי בת שנתיים וחצי. אז מה, זה אומר שלפני גיל שנתיים וחצי לא הייתי קיימת? כנ"ל לגבי לפני שנולדתי.

IamRa

New member
אין זה אומר בהכרח שלא היית קיימת...

אך זה אומר שאת לא זוכרת כלום ממה שהרגשת, ולכן - או שלא היה לך קיום, או שלא היה בו משהו משמעותי מספיק על מנת לזכרו. בכל מקרה שלא יהיה, אם לא היה משהו ששוה זכרון לפני שנולדתי, אני לא רואה סיבה שיהיה משהו ששווה לזכור אחרי שאני ימות. חובת ההוכחה של הקיום לפני או אחרי היא עליך.

למעלה