מה יותר משפיל?

זה מה שהכי קורע אותי

מילא אם הייתה לו איזו תיאוריה חכמה שהוא מבסס מהתבוננות על אנשים במשך שנים, אבל על התיאוריה המטופשת וחסרת כל המשמעות הזאת הוא טוען שאנחנו ילדים בורים וצריכים להפנים אותה ולראות שהוא צודק?

roaic

New member
איפה תרבות הדיון כאן?

אני אסייג ואומר שהכוונה שלי היתה לבחורות יפות,ולא לסתם בחורות ממוצעות. ז"א: אם נשתמש בדוגמאות מאנשים שכולנו מכירים (ובמקרה הזה מפורסמים)--אז אני מניח שאפרת בוימוולד....הרגישה הרבה יותר מושפלת כשהיא נזרקה ונבגדה....מאשר,רן דנקר שנבגד ונזרק. הבנתם למה אני מתכוון?? אני מניח שבמקרה של נאוה ואהוד ברק...,בגלל שמדובר בשני אנשים ,שהקטע החיצוני לא משחק אצלם תפקיד...אז לא היה שם דבר כזה שנקרא "השפלה".(לא מהצד הזה ולא מהצד הזה). זה היה הפסקת קשר נישואין. הבנתם למה אני מתכוון? אני מניח שכשבחורה שנחשבת לכוסית על...נזרקת ע"י בחור----אז היא הרבה יותר "מושפלת" מאשר נגיד סתם בחורה שנראית ממוצע. אני מנסה להגיע כאן לאיזו נקודה--אבל אני מרגיש שהנוכחים כאן,לא ממש יכולים להבין את כוונתי..ולרדת לסוף דעתי. וחבל שכך..

אתה קורא את מה שאתה כותב?

שנפרדים ממך, זה כואב לכולם לא משנה איך אתה נראה ואם אתה לבן או שחור או תימני או עיראקי! ותתפלא, אבל רן דנקר לא נחשב לכוסון על בטעם של בחורות מעל 20 פלוס, ככה שזה לא משחק תפקיד בכלל. ועוד משהו, ממתי אנשים שעברו את גיל 50 לא נחשבים יפים? נאווה ברק היא אישה מאוד יפה.

אני נורא מנסה

אבל אני פשוט לא מצליחה להבין אותך. אתה טוען שבחורה יפה שנזרקת תרגיש יותר רע מבחור שנזרק? למה? כי היא בחורה? כי היא יפה? זה נורא נורא שטחי וזאת הכללה אחת גדולה! אתה לא מפרט, אז אין שום סיכוי שנוכל לרדת לסוף דעתך ולהבין בדיוק למה אתה מתכוון.. אני באמת רוצה להבין, אתה חושב שבחורה תרגיש רע יותר אם יזרקו אותה רק כי היא יפה? מאיפה אתה עושה את הקשרים האלה? איך צורה חיצונית קשורה לרגשות שאחרי פרידה?

כמה נוח לטעון

שהנוכחים כאן, כ-ו-ל-ם לא ממש *יכולים* בבינתם המוגבלת להבין את כוונתך, הוגה הדעות. דבר אחד נכון - *עד כה* אף אחד לא יכול להבין את כוונתך, וזה משום שלא הסברת אותה ולו קצת. שחררת הצהרה ללא ביסוס. את כוונותיך אתה מנסה להסביר בדוגמאות. אולי הדוגמאות שלך מאוד ברורות לך, אבל לנו לא. אנחנו לא חושבים כמוך מלכתחילה, ומכיוון שלא נתת לנו ולו טיעון אחד המבסס את טענתך או אפילו מנסה להבהירה, איננו יכולים אפילו לנסות להתחיל לפרש את הדוגמאות לפי התיאוריה המבוססת שלך. אתה מניח שאפרת בוימוולד הרגישה הרבה יותר מושפלת מרן דנקנר, אבל אני לא מניח כך. אני לא מכיר אף אחד מהם. לא דיברתי איתם, ובנוסף, אני לא יודע כלום על הנסיבות בהן זה קרה. וגם לו התעניינתי, לא הייתי יודע כלום מעבר למה שכתוב בצהובונים. ומה אתה יודע? אולי בן זוגה של אפרת בוימוולד לקח אותה לשיחה רצינית בה אמר לה עד כמה הוא מעריך אותה כבן אדם ומעריץ אותה אבל הוא התאהב במישהי אחרת, וזה לא בשליטתו. ואולי בת זוגתו של רן דנקנר לא הסתפקה בלזרוק אותו 'סתם', ועל הדרך גילחה לו את הפודל, מסרה את הטלפון שלו למכון להורדת שיער בלייזר, שכבה עם שלושה מחבריו הטובים ביותר, בו זמנית, אח"כ הסריטה אותם משתינים על החלק שלו במיטה תוך כדי ריקוד פסדובלה סוער, ולאחר מכן שלחה את זה לכל שאר חבריו ומשפחתו, בתוספת הסברים מפורטים על ביצועיו המחורבנים במיטה. האם גם במקרה זה תאמר שאפרת בוימוולד הרגישה יותר מושפלת? במקום לתת דוגמאות שלא אומרות כלום למי שלא מסכים אתך מראש, תנסה לבסס את טיעוניך ו/או להשיב לטיעונים של המגיבים האחרים. תנסה למשל, להשיב לטענותיו של שקנאי המקמק מלמעלה. לבסוף נדמה לי שזיהיתי צל של טיעון בדבריך - אולי אני טועה בהבנתי - שאם אדם "נזרק" על ידי אדם ש"נראה פחות טוב ממנו" אז הוא ירגיש מושפל. אני אניח שזה מה שניסית לטעון ואתייחס לטענה זו. ראשית, כפי שבוודאי שמת לב כתבתי "אדם" ולא בחורה" כיוון שאינני חושב שיש הבדל בין בחורה לגבר בסיטואציה כזו. אם אתה חושב שיש איזשהו הבדל - בבקשה, נא הסבר את השקפתך. לא בדוגמאות. נסה לשכנע אותנו בצורה לוגית. התחושות והרגשות שלך לא יעזרו כאן, כי אנחנו לא שותפים להם מלכתחילה (הרי אז לא היה במה לשכנע או לדון, לא?) הלאה. נתייחס לטיעון כפי שכתבתי. ראשית, אני לא מסכים לביטוי 'לאדם שנראה פחות טוב ממנו'. קלישאתי ככל שזה יהיה, היופי הוא בעיני המתבונן. אני יכול להעיד שיש בחורות שבעיני הן כליל השלמות הן "סתם" בשביל הרבה אחרים, ומנגד, פאמלה אנדרסון, בריטני ספירס, כל צוות "משמר המפרץ" קתרין זיטה ג'ונס, ועוד כל מיני דוגמניות ושחקניות, שאיני זוכר את שמן (מעולם לא התעניינתי בזה), לא מושכות אותי כלל, וחלקן אפילו דוחות אותי עד מאוד. נכון יש סוגי יופי שהינם יותר או פחות בקונצנזוס, אבל בסופו של דבר, זה אינדיבידואלי. הלאה, אם כן, הפכנו את הטיעון ל- "אם אדם נזרק על ידי מישהו שהוא חושב שנראה פחות טוב ממנו אז הוא ירגיש מושפל". ובכן, גם לטיעון זה אני לא מסכים כלל ועיקר. טיעון זה מבליע בתוכו את ההנחה הסמויה שערכו של אדם נמדד רק, או בעיקר, ביופיו החיצוני. איני מסכים עם קביעה זו בכלל. אולי אתה שופט ומעריך בני אדם, או בחורות במקרה זה, רק על פי יופין החיצוני, אבל אני, והרוב הגדול של האוכלוסיה לא עושה זאת. למשל, אני אעריך הרבה יותר בחורה עם לב זהב עם פני כורכר מאשר בחורה עם פני מלאך ולב בטון. אני אפגע הרבה יותר אם הראשונה תעזוב אותי. בשלב זה הטיעון הפך ל- "אם אדם נזרק על ידי מישהו שהוא מעריך 'שווה פחות ממנו' אז הוא ירגיש מושפל" וכאן שוב, ידידי, אני מתנגד לטיעון והפעם משני טעמים: הראשון, אני לא חושב שהחיים בכלל, ומערכות יחסים בפרט הם זירה של השפלה וכבוד. אני לא חשוב שמערכת יחסים עם אדם 'שווה' (או אולי בשפתך, 'כוסית על') תביא לי איזשהו 'כבוד'. אני לא בוחן את מערכות היחסים שלי לפי איך שהסביבה מקבלת אותם, וכך גם רוב האנשים. (אולי חלקם מייחסים חשיבות לכך, אבל לא גדולה). ומכאן, אני לא חושב ש'להיזרק' זה 'משפיל' - זה לא פוגע ב'כבודי' בשום צורה. אולי בנסיבות מסויימות זה יכול לפגוע בכבוד (כמו מה שעוללתי בדימיוני לרן דנקנר המסכן), אבל גם במקרים אלה, כבודו של אדם לא נמדד במעשיהם של אחרים, אלא במעשיו הוא. אם אתה מתנהג בצורה מבזה, אז כבודך נפגע. אם מישהו מתייחס אליך ככה, בדרך כלל זה מעיד רעות רק עליו ופוגע רק בכבודו. הטעם השני בגינו אני פוסל את הטיעון שלעיל, הוא שאם אתה חושב שבן/בת זוגתך 'שווה פחות' ממך, אז מה, לעזאזל, אתה עושה איתה מלכתחילה?!? וזהו. ערב צח לכולם.

אנא קבלי את התנצלותי הכנה. אגב,

מדוע אם כך לא 'שקנאית המקמק' ? תקדמי את הפמיניזם גם בקרב בעלי הכנף...

שקנאי המקמק זה שקנאי מתוכנית הרצועה..

התחלתי עם שקנאי המקמק עד שהבנתי שאנשים חושבים שאני בן רוב הזמן, אבל כבר לא היה לי כוח לשנות ולא בדיוק זכרתי איך עושים זאת..:)

../images/Emo41.gifמשירשור זה נמחקו מספר הודעות../images/Emo41.gif

ואני מפנה את כל מי שהודעתו נמחקה לקרוא את כללי הכתיבה של הפורום. יש בשירשור דוגמאות לאיך אפשר לכתוב תגובה גם כשהנושא מטריד. מי שלא יכול לעמוד בזה-נא לא להגיב בשירשור!

REGENERATION

New member
אני לא רואה קשר.

מבחינת חיצונית זה ממש לא משנה מי זרק את מי. מבחינה פנימית הגבר יקח את זה יותר קשה כי יש לנו אגו מנופח מדי לפעמים. תמיד הנזרק ירגיש קצת מושפל, לא משנה אם זה זכר או נקבה. אני חושב שהדיעה שלך קצת שוביניסטית ("לא שווה מספיק") ומלאה בסטיגמות חברתיות. ואם כבר אתה משתמש בזה, זה יהיה יותר ברור שלגברים זה יותר יפריע כי אנחנו יותר שונאים שפוגעים לנו בתדמית. כפי שאמרתי, האגו שלנו לפעמים יותר מדי מנופח.

INVINSIBLE

New member
"לזרוק" זה רק זבל

טוב בוא אני אסביר לך כי ההבנה שלך לא בדיוק נכונה - האמת היא שזה בדיוק אותו הדבר, ובדיוק אותן הסיבות לפרידה. ובתכלס אני לא מבינה איך אפשר להגדיר את זה בתור "לזרוק" כשמדובר באהבה. "לזרוק" זה רק כשזורקים זבל. באמת זבל.

למה?

בחורה מגורשת כי היא פחות טובה, וגבר מגורש כי הוא לא מתאים?לגב לגבר אין רגשות רעים של עלבון ועצב, כשדוחים ומגרשים אותו? אם נפרדים בדרך טובה ומתחשבת, אין בזה רע. אם מנצלים ומגרשים, רע תמיד.

למעלה