מה יותר משפיל?

roaic

New member
מה יותר משפיל?

לדעתי,בחור שזורק בחורה....זה הרבה יותר "משפיל" ופוגע באגו של הבחורה....מאשר בחורה זורקת בחור. איכשהו,נראה לי שכשבחורה "נזרקת"......זה כאילו היא "לא שווה מספיק"....... וכשבחור נזרק אז זה כאילו "הוא לא הבן אדם שהכי מתאים לי....אני מחפשת אחר". כך זה נראה לי. זה עלה לי בעקבות הודעות שקראתי פה,על בחורות שנזרקו ע"י בחורים. זו דעתי---במקרה הזה,אני די מודה לאלוהים שאני גבר ולא בחורה

אוקיי, התוכן נמחק משום מה

מה שאמרת זה שטויות. למה, כי דפדפת בכמה עמודים של הפורום וראית כמה הודעות רגשניות של בנות אז החלטת שלהיזרק ע"י בחור זה יותר גרוע מבחור שנזרק ע"י בחורה? נו באמת. אני כבר שנה וחצי מייעצת בפורומים של זוגיות וראיתי וקראתי מספיק הודעות של בחורים ששבורים אחרי פרידה וגם כאלה שאחרי שנה ושנתיים לא הצליחו להתגבר וגם כאלה שכשהאקסית פתאום צצה לחייהם אחרי תקופה מסוימת הם רצים אליה מאוהבים ומוכנים לעשות הכל. אז אולי בנות יותר פתוחות לגבי הרגשות שלהן ולכן אתה רואה בפורום יותר הודעות משתפכות מבנות בעוד שבנים יותר מאופקים, אולי בנות מבקשות עיצה יותר מבנים שחושבים שהם יכולים להתמודד לבד, אבל מכאן ועד להסיק שבחור שבחורה שהוא אוהב נפרדת ממנו לוקח את זה בסבבה ולא אישית ובחורות כולן נשברות והבטחון העצמי שלהן מתרסק בגלל שמישהו עוזב אותן... כמו שאמרתי - הסקת מסקנות מאוד שטחית. אתה יכול להודות לאלוהים על זה שעשה אותך רדוד רגשית ולא על זה שעשה אותך גבר, כי זו כנראה הסיבה שכשמישהי עוזבת אותך אתה לא לוקח ללב, ובד"כ זה גם הולך יד ביד עם זה שאתה לא חווה אהבה בעוצמות גבוהות ולכן גם לא ממש נפגע מהפרידה, בעוד שמי שאוהב באמת לפעמים גם נפגע באמת - גם בנים וגם בנות.

roaic

New member
ממש לא ירדת לסוף דעתי...

אני אמרתי שבחורים לא נשברים בעקבות פרידה? ברור שגם בחורים קורסים מגעגועים...ואני גם קראתי,לא פעם,על כאלה שהחליטו לסיים את החיים שלהם בעקבות אהבה נכזבת..או אהבה בכלל. אבל,מי מדבר על זה? אני מדבר על הקטע הזה של "ההשפלה". בחורה שבחור זורק אותה.....לדעתי,זה יותר משפיל מאשר גבר אומר שהוא נזרק ע"י בחורה. זה מה שהתכוונתי!

מונחים מוזרים והסקת מסקנות לגמרי לא מובנת

בכלל למה להשתמש במונחים כמו "לזרוק" ו"משפיל"? פרידות זה לא זריקה וגם לא השפלה, אנשים מחליטים שקשר לא מתאים להם ומסיימים אותו. לא מבינה מה אתה רוצה להגיד ומה שזה לא יהיה, זה נשמע טיפשי ולא מבוסס על סמך איזו הרגשה כללית וערטילאית שלך שעלתה לך מכמה הודעות שקראת. מאיפה הבאת את זה שבנות ישר מסיקות שמשהו לא בסדר בהן ובנים לוקחים את זה באיזי כאילו זה לא אישי נגדם? הייתי חושבת שתחשוב שזה הפוך, שדווקא האגו של הגבר יגרום לו להיפגע יותר. בכל מקרה לא מבינה מה הפואנטה של הדיון חוץ מלעשות עוד הכללות מטופשות על גברים ונשים.

elena20

New member
מה זה קשור אחד לשני? לא יכול להיות דבר

כזה שבחור ייפרד מבחורה ויחשוב "היא לא הכי מתאימה לי"? וחוץ מזה פרידה לא אמורה "להשפיל " אף בן אדם, אלא אם כן זה איזה ערס שנפרד ממישהי עם צעקות וקללות.

roaic

New member
נו,למה להיתמם ELENA...

את בטח אומרת לי שאת בחורה בלי "אגו". ואם מישהו "זרק" אותך...אז זה לא משפיע כהוא זה על הדימוי העצמי שלך.... לא מאמין לך. מה לעשות

גם לגברים יש "אגו". ופעמים רבות גדול מאוד.

אני לא מבינה לאן אתה חותר. בכל מקרה, זה די ברור שאתה לא ממש מעוניין בדיון אלא רוצה שכולם יסכימו איתך. אז...אני סיימתי את תפקידי פה.

roaic

New member
את כנראה נביאה....קרן.

למה כל דיון שאני מעלה צריך להגיע לתגובה שלך כמו "אתה לא ממש מעוניין בדיון"? זה שאני לא מסכים לדעתך,עדיין לא אומר שאת לא יכולה להשמיע אותה. אולי,אם דברייך יהיו דברי טעם והיגיון,אשנה את דעתי?? מאיפה לך לדעת? ואני מקווה שאת לא "בורחת" כל הזמן....במקרים שאנשים לא מסכימים לדעתך.

אולי הגיע הזמן לבחון את עצמך,

אם בכל פעם אני מגיעה לאותה המסקנה לגבי השירשורים שלך, ואני בעצמי לא שמתי לב שמדובר בכל הפעמים באותו גולש? אולי יש משהו ב"תרבות הדיון" שלך, שלא מעודד דיון? תמיד קל יותר לבחון את האדם השני. השאלה היא אם אתה מסוגל לבחון גם את עצמך.

roaic

New member
בוודאי שאני בוחן את עצמי

אני יכול להיות אחראי על שליחת המסר...על מה שאני מנסה להעביר. לגביי אופן קבלתו?? על זה כבר אין לי שליטה....מצטער. אם את בוחרת לקבל אותו,ולתת לו פרשנויות כאלה או אחרות......אז מה אני אשם? איפה האשמה שלי?

זה לא עניין של אשמה.

לא יודעת מה המטרות שלך, אבל כשאני מתקשרת עם אנשים אחרים חשוב לי שהם יבינו אותי. אני לא כותבת בשביל עצמי כשאני פותחת דיון בפורום, ולכן חשובה לי הפרשנות שמתקבלת ואני מנסה להבהיר היטב את כוונותיי.

elena20

New member
המונחים שאתה משתמש בהם "זרק", "משפיל"

מתאימים לילדים בגיל 14, אני נמצאת בזוגיות מעל שנה, אם בן זוגי יחליט להיפרד ממני, אני ארגיש המון כאב, אבל בשום פנים ואופן לא השפלה! תסלח לי אם אני בוטה אבל לדעתי אתה מדבר שטויות.

TAINTED SAINT

New member
כל פרדה היא משפילה,ולא משנה איך תנסי ליפות...

כל פרדה היא משפילה לבחור\ה שלא רוצים בהם עוד,לא משנה מה יהיו התרוצים,לא משנה כמה דבש תמרחי על כך,ובכמה צלופאן צבעוני תנסי לארוז את הפרדה,כשהאדם שלא חפצו בחברתו עוד ימצא את עצמו לבד,הכאב יכה בכל הכוח.... אנחנו חברה גאה שמלמדת אותנו לא לחשוף רגשות,ולא להפגין חולשה,מלמדים אותנו כך מאז גן הילדים..."תהיה גבר ואל תבכה"... כל אחד\ת מאיתנו חש\ה מושפל\ת לאחר פרדה מבת\בן זוג,לפעמים לא מפנימים זאת בדקות\שעות הראשונות,רק כשנמצאים לבד, מודים באמת-שלא חפצים בנו,שאנחנו כבר לא....שאפשר בלעדינו..... לכל אחד ואחת יש את הדרכים להתמודד עם הכאב וההשפלה הכרוכים בכך. נשים יותר רגישות [ולרוב גם יותר אינטיליגנטיות מגברים,ושיקפצו לי כל השוביניסטים שלא יסכימו עם אבחנתי.],ככל שאדם אינטיליגנטי יותר,הוא נוטה להיות רגיש יותר רגשית,ולחוות דברים בצורה עמוקה יותר,לנשים יש יותר פתיחות להודות בכאבן,פחות סובלות מ"מצ'ואיזם"...ולכן קל להן יותר להודות בדברים שגברים ינסו להסתיר,או שלא יודו בהם בנקל. כל פרדה היא משפילה למי שנפרדים ממנו\ה,ומי שיאמר אחרת,לא חווה זאת,או שאיננו מספר\ת את כל האמת....

roaic

New member
מה הקשר בין אינטליגנציה לרגישות??

מה הקשר בין מה שכתבת,זה רק אתה יודע. בן אדם יכול להיות מאוד מאוד אינטלגינטי---ועדיין,לא להרגיש כמו "אפס"....ברגע שדנה,לירון או קרן זרקה אותו. הוא עדיין יכול להחליט שההפסד הוא שלהן,ואם הן חושבות שיש מישהו אחר בחיים שלהן,שיכול למלא את מה שהן צריכות--אז סבבה. מה הקשר בין זה לבין העובדה שהוא חייב להרגיש "מושפל"? ו..מה הקשר לאינטליגנציה רגשית? הוא יכול מאוד להיות עצוב,מדוכדך טיפה,עקב הנסיבות. אבל מי אמר שהוא חייב להרגיש "מושפל"? ומי אמר שאם הוא לא מרגיש ככה..אז הוא אינטליגנטי? מה הקשר בין מחט לתחת.

אני בכלל לא מצליחה להבין את השאלה הזאת,

ומה התשובה משרתת. אני חושבת שאנשים מכל המינים והסוגים מרגישים פגועים כשמישהו אחר, ולאו דווקא מישהו שהיה בקשר אינטימי איתם, אומר להם שהם לא רצויים. לא חושבת שיש פלח אוכלוסיה שנפגע יותר מפלח אחר.

אחרי שקראתי את ההודעות שלך

ואת התגובות שלך לגולשים אחרים אני לא בדיוק מבינה איך אתה חושב שאתה בעמדה לקטול אנשים אחרים כשלא הבאת שום הוכחה/ הסבר/ דוגמא לרעיון שלך. סה"כ נתת הצהרה שבנות מושפלות יותר מבנים כזורקים אותן. לא אמרת למה האגו שלה נפגע יותר מאשר של בחור באותו מצב ופשוט אמרת: "איכשהו נראה לי ש..." עם זה אי אפשר ממש להתווכח כיוון שלא נתת שם טענה הגיונית אלא סתם חלקת מחשבה חסרת כל ביסוס. למרות זאת, כשאנשים משתדלים לענות לך בהיגיון ולהציג את הצד שלהם אתה תוקף אותם ופשוט מוסיף את המשפט: "אני לא מאמין לך וזהו". אם אני אציג את דעתי בנושא- המין לא משפיע על איך שהבנאדם לוקח את הפרידה ומגיב לה. התגובה ותחושת ההשפלה שאולי נגרמת לבנאדם תלויה בהמון משתנים כמו- גיל, אופי הפרידה, תקופת הזמן שהיו ביחד, כמות האנשים שיודעים מה קרה, מידת הקרבה בין בני הזוג וכו'. ורק לתת לך נקודה למחשבה- אם כבר היית מכריח אותי לשער מי מושפל יותר מפרידה הייתי משערת שאילו יהיו הבנים. מדוע? כיוון שבנים נתפסים כיצורים בעלי אגו יותר גדול וצריכים להגן עליו יותר, קשה להם לדבר עם אנשים אחרים על מה שהם מרגישים בעקבות הפרידה והעובדה כי יש הרבה גברים שובניסטים יכולה לתרום לתחושתם שהם שווים פחות כי זרקה אותם בחורה, אשר לתפיסתם נחותה מהם. אני מאוד מסכימה עם הקודמות/ קודמים מעלי שאמרו שחסרה לך תרבות דיון. אם אתה לא יכול להעלות דיון הגיוני ולהעביר את המסר והדעה שלך באופן ברור, לפחות על תתקוף גולשים כשהם מנסים להבין למה התכוונת ולהשתתף בדיון.

למעלה