מה "יותר" חשוב בגן?

kokopeli1

New member
יש כאן עוד משהו

את זוקפת את הקירבה של הגננת אליכם שאל דבר חיובי, אולי הסיבה היחידה שבגללה את בעצם רוצה את הגן הזה. תנסי להוציא את הפרט הזה מהסחפור שכתבת, ואז תחשבי אם היית מכניסה את עדי לגן הזה. נראה לי שלא. בגן טוב, עם גננת טובה, את לא תהיי זקוקה לקרבה של הגננת אליך ואל עדי כדי לקבל את היחס והאהבה שלהם את מצפה. וחוץ מזה - אני דווקה נגד להכניס ילד לגן שבו הגננת קרובה בצורה זו או אחרת למשפחה, מהסיבה הפשוטה שאם יהיו לך טענות (ונראה לי, על פי הכתוב שיהיו לך), רבים הסיכויים שלא יהיה לך נעים להפנות אותם כלפיה, ובפרט לאור העובדה שהבן שלך מקבל יחס מופלה לטובתו. לי אישית - כל הסיפור לא נראה בכלל

dana3111

New member
לא הייתי מסתמכת על הקירבה, אלא בודק

בודתק עוד גנים ,אם תמצאי משהו שישבה את ליבך, בהשוואה לגן הזה, אל "ץדפקי" חשבון, הילד שלך הכי חשוב. אם הגננת תתיחס לילד לךש יפה בגלל קירבה משפחתית, זה רק מעציב את העניין, מעיד על צביעות, על איפה ואיפה, ועצם הידיעה שהיא לא ממש כזו יכולה יום אחד לחזור בבומרנג....הכי הכי חשוב זה לסמוך על הגננת של הילד שלך, נשמע שאת לא.

אפרתש

New member
חשבתי על זה בשבת, ולא נראה לי

הסצינה של גננת מקריאה לילד אחד מוזרה בעיני. מהנסיון שלי (ואנשים נוספים), גם כשילד לא רגיל לשבת לשמוע סיפור, הרי שבגן כאשר הוא רואה את שאר הילדים - הוא מצטרף. כלומר- בגנים המצב בדרך כלל הוא שרוב הילדים כן יושבים, ומיעוטם לא מסוגלים. מצב שבו רק ילד אחד יושב אומר דרשני. האם נוצר צירוף מקרים ובדיוק השנה הגן מלא ילדים חסרי יכולת ישיבה? (סיכוי נמוך) האם הילדים לא אוהבים כשהגננת מקריאה, לא נמשכים לזה? (וזה תמוה וחריג, ולא מוצלח. את רוצה שהילד שלך ייהנה בגן משמיעת סיפורים) האם הגננת לא מתכננת פעולות בהתאם למצב הילדים? היא אמורה כבר להכיר את הילדים בגן שלה, ולדעת ששעה ארבע זו לא שעה שמתאים להם לשבת ולשמוע סיפור. (וזה מדאיג)

התגשמות

New member
סיבוב גנים!

זה מה שהחלטתי לעשות אבל! האם בגן זר אפשר לדעתי באמת מה צפוי לילד שנה הבאה? ומה דעתכם על גנים שסרבו לקבל אותי ללא הודעה מראש? - אותי זה מדאיג! ומה קורה עם גן חדש שרק יפתח בתחילת השנה?

אפרתש

New member
גנים שסרבו לקבל אותך -

אולי הם גנים שמתחשבים בילדים ויודעים שלא טוב לילדים שפתאום יופיעו בגן כמה אנשים זרים. אצלנו הביקורים הם בתאום מראש. גם כדי לוודא שלא בכל יום יש ביקור, ושבכל יום לא יגיע יותר מאורח אחד. וגם כדי לוודא את שעת הביקור. למשל - חמש דקות אחרי שמתחיל סיפור, זה לא זמן טוב להכניס "גורם מפריע". אני חושבת שיש כאן בפורום מאמרים איך לבחור גן. אולי תסכמי בכתב לך אחרי כל ביקור, זה יעזור לך להיזכר בדברים, להשוות בין גנים. יש דברים שיתרחשו כשתהיי בגן ובהתחלה אולי לא תייחסי להם חשיבות, אבל אם תקראי את הדברים כמה ימים אחרכך - תסתכלי על הדברים אחרת.

Shellylove

New member
וכמו שהצעתי- לדבר עם הורים!

לשאול אותם גם "מה הם לא אוהבים בגן" ולנסות להבין מה הם כן אוהבים.

kokopeli1

New member
בואי נגיד את זה אחרת

בגן המדובר את מכירה את הגננת ואת כאילו יודעת מה צפוי. האם זה מה שאת רוצה עבור ילדך. האמת, את אף פעם לא יכולה לדעת בודאות מה יהיה. גם בגן הזה, את לא יודעת איך תתיחס הגננת אל הילד שלא בנוכחותך. הפעלת אינטואיציה בריאה, שיקול דעת, שיחות עם הורים (גם אם את לא מכירה אותם), וכמובן, מעקב אחר הגן במהלך השנה. בהצלחה

למעלה