אשתדל להבין
אתה יודע האמת שלא התחדש הרבה בתחום הפילוסופיה מאז היוונים וגם אם העולם הפסיק להיות שטוח עדיין לא הצלחנו להפטר מכל מה שהם טענו, ורוב הפילוספיה מאז היא הערות שוליים להעמדה שהם העמידו ולא משהו שנמצא בגובה רב מעל, אבל גם זה לא כך כך קשור לדיון שלנו, מעולם לא אמרתי שאדם יכול להגיע למערכת הגדרות והכרות כה מרובה לבדו והוא נזקק להשען על כתפי אחרים ואולם גם בדרכם של האחרים ובמושגיהם הוא עדיין יכול לפלס לו נתיב רענן משלו, אצטט "הקישור שאתה עושה בין האדם לטבע (מודעות, שכפול). מעוגן בהנחה שכלל לא טרחת להוכיח, והיא שיש בכלל קשר בין התפיסה הקוגניטיבית של האדם לפיזיקה. וזה דווקא דבר משהו שמבחינה אמפירית נראה שגוי," אני לא בטוח שאני רוצה לעבור דרך מסננת הדואליזים או המטריאליזים אני לא מחוייב אליהן ויכול לתאר את העולם פשוט בדרך שלי, או לפחות לנסות להבין אותו, מאחר ואני מרגיש שבכל אופן הסברתי פה משהו למי שרוצה באמת להקשיב אעצור פה ולא אכביר עוד אינפורמציה, ואשמח לדון בהעמדת הדברים כפי שהוצגה או לקבל עליה הערות ואו לפתח הלאה את הרעיון בהמשך אכן אני לא מוכיח דברים המלאכה רבה מדי להוכיח טענות בהיקף כזה לפחות הוכחות אמפירויות ולמצוא ניסוי מבדיל זה לא כל כך קל, ואולם אנסה להביא ראיות לשיטת חשיבה זו, השאלה העומדת אינה האם יש קשר בין התפיסה הקוגנטיבית של האדם לפיזיקה אלה האם יש קשר בין תפיסה קוגנטיבית כל שהיא כמהות עצמאית בעלת קשרים ישירים להתהוותה במציאות, גם בלי האדם ובלי הפיזיקה שהיא צורת תאור של האדם את המציאות הקוגניציה היא לא רק מנת חלקו של האדם אנחנו רואים בעלי חיים נבונים ולומדים, אנחנו רואים טבע שמסגל את עצמו לפתרונות חכמים, הייתי רוצה לא להזקק פה למילה תפיסה קוגנטיבית אלא לקרוא לזה בשם של משהו יותר נקי פחות תלוי בתופס, האם ישנו מידע בפני עצמו שאותו מגלה האדם או היצור או המהות ה"קוגנטיבית" זאת אומרת למשל אם ניקח כל פיתוח שיצר האדם או כל חוק טבע שהוא גילה או כל צרוף חדש שברור לנו שהתגלה פה עוד מערך של אינפורמציה משולבת, איפה היה אותו מערך אינפורמטיבי לפני שהגלה האם היה לו קיום, ואיפה, זאת בדיוק הנקודה בה אני מדבר, מאחר ואני מניח שהאינטלגנציה או במילים אחרות רמות התכנסות המשמעות הן אין סופיות ואף פעם לא נגיע למיצוי שלהן, השאלה איפה יושב המדרג הזה, וזה לא משנה בכלל האם הכלי שיכול להכיל את המדרג כבר נבנה או עתיד להבנות, קשה שלא לראות את זה שהעולם שלנו רווי אינפורמציה סדורה, ושילובים עוד יותר סדורים שלה, ומעין עקרונות שאפילו לא יושמו אף פעם אבל אם תחשף אליהם תוכל לדעת אפילו רק מהדימיון מה העקרון ומה התועלת או צורת הזרימה החדשה שהוא מייצר, אני מבין שאתה תלמיד מתמטיקה איפה לדעתך היא יושבת , האם המשמעות שלה היתה קיימת גם לפני שגילינו אותה האם למשמעות הזאת יש קיום לפחות ערטילאי ? ובכן זוהי השאלה הראשונה, ואם נניח ברשותך שיש שם איזשהו מימד אינפומטבי או משמעותי כפי שאני קורא לו איך הוא זורם פה בעולמנו, לצורך כך אני מגייס להבנתי את מה שנקרא עליה ברמת הארגון, מעין ראיית המצב לאורך כל המערכת כפי שאני מכיר אותה של תנועה שפועלת בניגוד לחוק השני של האנטרופיה, כשאתה מנסה לדמיין למשל איך תראה האנושות בעוד למשל מאה שנה אם היא לא תפוצץ את עצמה לדעת הדימיון שלי ושלך מיצרים וקטור של עליה ברמת הארגון, כשאתה חושב על איך תראה השפה בה אנחנו מדברים והמושגים בהם אנחנו משתמשים בעוד למשל חמישים שנה האם אתה לא רואה שם עליה ברמת הארגון? כשאתה מדמיין למשל מערכת פלנטרית שיש שם למשל רק וירוסים ומנסה לקדם אותה במיליון שנה קדימה בדימיון שלך אני מניח שאני ואתה נדמיין שם וקטור של עליה ברמת הארגון, ובכן מה זאת אותה עליה ברמת הארגון, האם אין היא זליגה של אותן משמעויות ערטילאיות לתוך התממשות במציאות, האם אין היא התפתחות בה נבנים כלים המסוגלים לקבל אליהם את האור של אותה משמעות ? ואם כן איך זה נעשה בדיוק בטבע מה הוא אותו מנגנון אשר לא מתואר בפיזיקה ובכל אופן קורה במציאות, באיזשהו מקום אנחנו רואים פה השתכפלות של משמעות כלפי מדרג קיום כפי שאני ואתה מכירים אותו, ומצד שני אנחנו רואים עליה ברמת הארגון, בשלב זה נשאלה השאלה מה קרה לאותה משמעות האם היא מבוטאת פה בצורתה הנקיה ? האם עובר לכאן כך העקרון הטהור של המשמעות, או שעם הערוב בצורה בה התבטא המודל נוצר מעין כלאים של סדר ואי סדר, מעין מערכת אינפורטיבית שסודרת מערכת כאוסית יחסית אליה, מעין מתבדרת כלפיה, בשלב זה מותר לנו לקבל עוד תמונת מצב והיא הזרימה בזמן, הזרימה בזמן מאופיינת על ידי מעין מצבים משתנים, מה קורה באותם מצבים משתנים ? האם הם חופשיים להשתנות כרצונם, האם אין פה שדות משמעות שמתבטאים וקובעים מה ישתנה ומה מסגרת השינוי האפשרית שלו ?, מה שאנחנו רואים בשלב זה הם בהם כל עמדה מייצגת משמעות העומדת בפני מרחב אפשרויות הסתברותי לקרייתה או לקריסתה אל הצעד הבא, מעין ביצוע נגזרת אחת מהכלל של האפשרויות, ויצירת שדה משמעות חדש וגזירת אפשרות נוספת מאותו שדה אפרויות חדש, תאור הזמן והחלוקה הנקיה יותר למהויות של משמעויות משולבות הן לא הנקודה בה נעסוק כרגע אבל אם היינו רוצים לבטא את הצרוף כולו היינו יכולים לכנות אותו כסופר פוזיציה ובכן מה מפעיל את אותה סופר פוזיציה מה גורם לה לזרום אל העתיד, מי הוא הצופה או הבודק מי מביא לידי מימוש הפוטנציאל שלה, ובכן יש פה תהליך שיכפול, בו הכל משתכפל על הכל, בו לכל משמעות יש היררכיה, בו לכל משמעות יש מתח קיום משל עצמה ורמת "מעין משוב קיברנטי שיכול להקרא אם נרצה מודעות" לכל משמעות יש שדה אפשרויות או שדה הסתברות לפיו היא יכולה לקרות, ועצם מיקומה במרחב מקנה לה את העתיד שלה, את המשמעות אליה היא זורמת, לא רק זאת אלא שאומר כאן שהמרחב שלנו סדור משמעות, ומעין ההתהוויות הקורות בו קורות במעין זרימה מתמשכת ממה שקל לי לקרוא לו אורות וכלים, את העקרונות היותר מלאים של זה תוכל למצוא באתר שלי תחת הכותרת http://www.ald4u.com/ald1.htm תחת הפיסקא עיקרי הדברים אבל לא אלאה אותך להגיע עד לשם ואמשיך גם אם לא בתאור מלא אם תשים לב עד כה לתאור לא נזקקתי לשום יצור חי אלא דיברתי ברמת הטבע כולו הדומם הצומח והחי, באיזשהו מקום מתוך כל הדברים שאמרתי כאן ולא רק מהם מצטייר לי מעין חוק טבע בסיסי שאני קורא לו חוק השכפול, לפיו קיימות משמעויות שנקרא להן אם נרצה "ערטילאיות" או לא ממומשות או נצחיות בדיוק כמו שאולי אתה מניח שהחוקים המתמטים הם נצחיים ולא תלויי אדם או הכרה אפילו, אם כי הביטוי המקומי שלהם הלא מושלם קרוב לודאי בהכרתו של האדם המוגבל אינו נצחי, ובכן קיימות משמעויות בפני עצמן, "פולימנל בדיון שעשינו ביננו קורא להן מעין אוביקטים של השפה אם לא אחטא אל הכוונה שלו", ולאותן משמעויות יש חוקי זרימה המבטאים בסופו של דבר מעין תהליך שכפול אחד גדול בו קיימים חוקי שימור של אינפורמציה וכאוס תמונת עולם כזאת מציגה את ההכרה האנושית כמקרה פרטי או כחור ההצצה שלנו אל המציאות שעשויה כולה מאותו מקשה בהתרבדות ובהתכנסות כזאת או אחרת, אני בטוח שכל אחד בכל שלב שינסה לבד או לא לבד להעמיד תאוריה כל שהיא ישגה מאחר ואין תאוריה סופית, אין תאוריה שתכסה הכל אבל ישנן תאוריות שגויות שבכל אופן מקדמות את התפיסה ההכרתית שלנו והן מחזיקות מעמד עד שבאה תאוריה טובה או מסבירה ממנה, ולכן אני בטוח כבר מראש שהתאוריה שלי שגויה, ואשמח להערות לגביה אבל הערות שיבואו ויתחשבו בטענות שלה ויראו איפה הן טוענות אחרת,