מה יותר הגיוני!

Rocklee3

New member
מה יותר הגיוני!

אמונת אתאיסט או אמונת מאמין. ואל תתחילו להשתמש ביחסות , שזה משתנה מכל אחד, מה דעתכם! מה הדעה שלכם , מה יותר הגיוני כפי שזה מתבטא ביום יום. בלי שום קשר למה שאתם מאמינים.

Lu Tze

New member
אין קשר בין היגיון לאמונה דתית.

מכיוון שדת (או לפחות, דת עם יסודות על-טבעיים) מנוגדת להיגיון, אמונה לא צריכה להיות תלויה בלוגיקה.

MotiAd

New member
שטויות...

היאזו דווקא ההיגיון. מבחינה פילוסופית, ואני אומר את זה בתור מאמר שאל תייחסו אותו לשום דבר (לא לי ולא לאף אחד וגם לא את ההשלכות שלו), כדאי מאוד שיהיה אלוהים בעולם. זאת הוכחה מאוד ארוכה אבל זאת התוצאה שלה. ושדת והיגיון הם שני דברים שסותרים אחד את השני. כבר הרבה פעמים זה נאמר וכל פעם לסתור את זה מחדש או להתווכח עם זה כבר נמאס. מאיפה השטויות האלו? על טבעי זה לא הגיוני? חחחחחחחחחח. קשה לי להבין באיזה עולם אתה חי אבל בעולם שלך וע"פ ההבנה שלך אתה מאמין ביותר דברים שהם בדיוק העל טבעי הזה שאתה מדבר אליו בצורה של (אמת מדעית).

Lu Tze

New member
מצאת יותר מ-5 דרכים שונות לומר

שאני טועה, אבל לא טרחת להסביר *למה*.

MotiAd

New member
אמרת שדת מנוגדת...

להיגיון ולזה אני לא מסכים. לחלוטין לא. זה שטות להגיד כזה דבר. מבחינה פילוסופית זה מצחיק לטעון טענה כזאת.

Lu Tze

New member
ננסה שוב:

בדיון (ואני מניח שזה מה שאתה מנסה לנהל פה) המטרה היא להציג את הדעה שלך בצורה ברורה והגיונית או לסתור את הדעה הנגדית. בוויכוח של ילדים קטנים (כמו מה שיוצא לך בפועל) המטרה היא לומר "אתה טועה" *בלי* להסביר את העמדה שלך במטרה לייאש את הצד השני ולגרום לו לנטוש את הוויכוח.

הנה הסבר שאולי יבהיר את העמדה

העולם הזה, כולו, כולל כל הדברים ההגיוניים וה"מדעיים" הוא לא לוגי וברמתו הבסיסית הוא בלתי ניתן להוכחה. כלומר אתה יכול שנים לדבר איתי על איך שגופים נמשכים אחד לשני ואיך זה אומר A ואיך זה אומר B ואיך מזה יוצא C וכל זה, אבל שאני ישאל אותך למה גופים נמשכים אחד לשני לא תהיה לך דרך להסביר את זה. כי מה לעשות המדע בבסיסו יושב על אקסיומות. ודרך להוכיח את זה זה פשוט לבוא לניסויים מדעיים ולהתחיל לשאול "למה" כמו כל הילדים הקטנים והמעצבנים ואז לגלות שהרבה דברים במדע הם פשוט ככה. ודרך אגב בעולם האמיתי אין כזה דבר על-טבעי, וזה פשוט בגלל שהגדרה של על טבעי זה משהו שלא יכול להתקיים בטבע. ואם משהו מתקיים בטבע (והמשהו הזה יכול גם כן להיות ערפד או כל יצור מתולוגי "לא טבעי") אז הוא טבעי. מ.ש.ל

נכון מאוד

ולזה ניתן גם להוסיף את בעיית האינדוקציה שגורסת כי זה שA גורם לB היום, לא אומר שA יגרום לB מחר.עד שימצא הקשר ה"טריוויאלי" לא יהיה ניתן להוכיח כלום. וגם לאחר שימצא הדבר היחיד שיהיה ניתן לדעת בוודאות הוא הגרסא המצומצמת של הקוגיטו: "קיים משהו".

לא הייתי מנסח את זה ככה אבל כן

הנקודה שלי היא שבלב כל מערכת לוגית מצוי באיזשהו מקום אקסיומה. ואקסיומה מטבעה היא לא לוגית ולכן כל לוגיקה היא לא לוגית. אם אתה רוצה דוגמא תסתכל על גאומטריה. מצד אחד גאומטריה הינה מערכת חוקים נוקשה והגיונית ביותר, אבל מצד שני היא נכונה רק אם אתה לוקח את האקסיומות של ההגדרות של הנקודה והקו שהן בלתי ניתנות להוכחה.

Lu Tze

New member
אתה צודק, אבל זה לא רלוונטי משתי

סיבות: קודם כל, זו לא הנקודה שמוטיעד תקף. ודבר שני, אתה בעם אומר שאי אפשר לסמוך על החושים שלנו, במקרה כזה, אין טעם לנהל דיון בכלל.

לא נכון

ברמה הפשוטה ביותר- אם הדת טוענת שקיום ה'על טבעי' מוסבר ומוכח ע"י ההגיון, הרי שהדת איננה מנוגדת להגיון. אכן, נובע מזה שה'על טבעי', לשיטתה של הדת איננו על טבעי אלא טבעי. כמובן, תתכן דת שמנוגדת להגיון אך על בסיס מקרי ולא עקרוני, או על בסיס עקרוני אחר (כדוגמת הנצרות). ברוך ה', כל מעשי האדם אינם תלויים בלוגיקה. אילו כן היו תלויים, לא היה קורה דבר.

Lu Tze

New member
ההגדרה (שלי, לפחות) ל"על טבעי"

היא משהו שנוגד את כללי ההיגיון. ז"א, משהו שנוגד חוק טבע.

selgarat

New member
אין בינהם הבדל

אם באתאיסט אתה מתכוון לאדם המאמין שאין אלוהים אז ממש אין ביניהם הבדל, שניהם עובדים בלי הגיון כיוון שבחרו בכיוון אחד מבלי שיהיה להם סיבה הגיונית ללכת בו אלא סיבה מהלב. מכיוון שהמילה אמונה גוררת את העובדה שאיש מהם לא יודע בוודאות שמה שבחר נכון לא הייתה בחירה הגיונית מעורבת.

מה שאומר שהמילה 'אמונה' איננה

מתאימה במצב זה, אלא המילה 'ידע'. אני אישית יודע (לא בוודאות, בוודאות אני יודע רק דבר אחד- שאני קיים) שיש אלוקים. זה שפלוני לא יודע, אלא רק מרגיש, לא אומר דבר על הדת עצמה.

ald1357

New member
אנשים חסרי אמונה

אנשים חסרי אמונה יש גם חילוניים וגם דתיים ואסביר למה אני מתכוון, לומר יש או אין אלוהים, כאשר אתה לא בודק בעצמך ומגבש לך דעה מתוך סיבה, זה כאילו שלא אמרת כלום, זה כאילו שאמרת עזוב אותי משטויות מה באמת איכפת לי, אני כרגע אוחז בעמדה זו ואל תשאל אותי יותר מדי למה, האומץ לבוא ולשאול שאלות משני הכיוונים הוא המנוע הראשי לקרבה אל האמת, האמת היא אינה בשום מקרה מה שמספרים לך בחוץ, לא אלה ולא אלה, את האמת על המשמעויות שלה אתה צריך לבנות בפנים, ולא משנה אם יש שם אלוהים בתמונה או לא, אלא שצריכים להתפתח שם כלים רוחניים של הקשבה, של התבוננות מהלב, של תשומת לב למה שקורה חוץ מחיי היום יום שמסיחים את הדעת, ולכן זה לא משנה באיזה עמדה אתה אוחז כרגע משנה מאיזה מקום אתה אוחז בה

erezsh

New member
אין קשר בין אמונה להיגיון -

וזו מעצם ההגדרה של אמונה - שהיא אינה מבוססת על ידע סולידי. עם זאת, אפשר לנסות לחקור את הכיוון בו לאמונות מסוימות יש פחות סיכוי להיות נכונות מבחינה סטטיסטית, לדוגמא שאי שם בעולם יש ג'ירפה שעומדת על הראש וקוראת את אורוול
, וכך אולי להגיע למסקנה שבאמונות מסוימות יש יותר היגיון מבאחרות, או ליתר דיוק, יותר Common Sense מבאחרות (לצערי אין חלופה בעברית שאני יכול לחשוב עליה כרגע). ובכל זאת, אין זה הופך אותן לנכונות יותר או פחות, ועדיין אמונה מהגדרתה אינה יכולה להיות הגיונית.

ald1357

New member
יש רמות שונות של אמונה

אמונה שלא עברה את מבחני הסבירות שלך ושאינה נתפסת לך כהגיונית ומסתדרת עם תמונת העולם ההגיונית שלך אינה אמונה, אפילו אמונה תפלה יכולה להיות אמונה הגיונית אם כי בעלת הגיון לא תמיד מוסבר בקלות, משום מה אתה תופס את ההגיון רק כהגיון המתמטי לוגי ואולם בתוך כל אחד מאיתנו יש הרבה רובדים של הגיון בהם אנחנו שופטים את העולם שאינם יותר מבוססים מאשר "האמונה" ביניהם התפיסה בכלל שההגיון מסוגל להסביר ולתאר את המציאות, אין לך בעיה להשתמש בטכנולוגיות שאתה לא מבין איך הן עובדות העיקר שהן שיטה שעובדת, מעין קופסאות שחורות שמקבלות אינפוט ומיצרות אוטפוט, כאשר דבר עובד אתה לא נדרש פתאום להפעיל הגיון, מספיק לך שהוא שם ושהוא עובד, אם תרד לפרטים תראה שאתה בונה לך תפיסת עולם שלמה שההגיון מתאר רק חלקים זניחים ממנה מעין בועת הגיון בתוך ספירה חפה ממנו, ובכן בכל אופן יש משהו בטענה שלך והיא ההנחה שיש שם משהו שההגיון לא מסוגל להכיל אותו ולכן אם מישהו מאמין באותו משהו זה לא יכול להיות הגיוני, גם הנחה כזו היא תוצאה של הגיון, וגם תפיסת אותו מימד לא הגיוני נעשה בעזרת ההגיון, ההגיון שלנו מסוגל לעשות קפיצות של אקסטרפולציה להניח גשרים על פני מרחקי משמעות, עד כמה המרחקים עליהם מגשרת אותה קפיצת מסקנות הם גדולים ועד כמה הם נשענים על הבנות אינטואציות שניתנות להכוונה ולרדיה חוזרת וחוזרת של מסקנות תומכות, ועד כמה נעשה בכלל נסיון לבנות מודל פרופורציונלי בין המציאות לתפיסה הדתית זה בעייתו או עניינו של כל מי שמאמין במה שהוא מאמין, לדעתי אמונה בלי הגיון היא אינה אמונה, אין בה את שמץ התקווה שגורם לך להמר עליה כנכונה, אין בה את אותה מערכת רמזים או קומון סנס שאתה חייב בשביל ליצור בתוכך כיווני רגש ומצד שני כמו שאמרתי לך קודם אין תחום אחד בחיים שנשען על ידע סולידי מוצק ורבים החורים של חוסר הידע בכל רמה בכל שכבת ידע וזה אינו מפריע לך כלל לחוש אותם כידע מוצק והגיוני, במקרה הזה אתה הוא שנדרש להסביר מאיפה בכלל צומחת אותה גישה הגיונית מוצקה שאף היא תמיד תשען על אמונות ברמה כזו או אחרת לסיכום אמונה יכולה להיות הגיונית באותה מידה כמו כל תפיסה אחרת, נשוא האמונה נבדל מאדם לאדם וכל אחד עם מערכת התימוכין אשר לו אשר עומקה יהיה עומק ממוצע המתאים לאותו אדם גם לרמת העיבוד הכללית שלו את המציאות,

למעלה