מה יהיה??

ברור שהוא לא שולל לחלוטין

אבל לא אומרים דבר כזה לפני בחירות. גם העבודה לטא מסוגלת ללכת היום עם המפלגות הערביות, אבל לא תתנגד לתמיחה מבחוץ שלהם ואם בתמיחה שלהם שינוי תפרוש הצידה אז זאת טעות. ומלבד ממשלת אחדות אימפוטנטית וממשלת שמאל (עם תמיחה של הערבים מבחוץ) האפשרות היחידה היא ממשלת חרדים או ימין קיצוני... איך שלא תראה את זה המצב בקנטים! לכן לשלול אופציה כבר עכשיו יהיה לא נכון פוליטית.

מסכים

יתכן שכצעד טקטי ניתן להבין את המהלך, אבל יש פה בעיה במישור ההצהרתי. הוא לפחות יכול היה לאזן זאת באמירה שלא יצטרף לממשלת ימין. נניח שמצנע מקים ממשלה עם מרצ, הערבים, וגם קונה את החרדים ועוד כמה מפלגות קטנות (עמיר פרץ, עלה ירוק וכו´)... טומי ישב בצד לכאורה, בגלל מרצ והערבים. עד כדי כך הדבר נקלה בעיניו. angels fall first - rhapsody, huh??

alf11

New member
עם כל הכבוד

ההעדפה לקואליציה עם הליכוד והעבודה היא ראלית רק בתנאי ששינוי תמקם את עצמה בגוש חוסם לאפשרות של קואליצית ימין מכיוון שללפיד מפריעים רק ש"ס לא תהיה לו בעיה להיכנס לקואליצית אפי איתם וליברמן ששרון יהיה מחויב להם ואין ספק שהוא מעדיף להיות איתם בממשלה מאשר עם מרצ

ronen1981

New member
עוד זוית שאתם מתעלמים ממנה!!!!!!!!.

ההצהרה הזאת תעזור למתנדנדים בין שינוי לליכוד לעבור לתמוך בשינוי ובכך להחליש את ליכוד ולחזק את שינוי ושוב אם שינוי תיהיה חזקה גם על חשבון העבודה המצב יהיה מעולה.

למשוך מהליכוד ולאבד את מרצ...

לא נשמע לי משכנע... במיוחד שבוחרי הליכוד רובם מגדירים עצמם מסורטיים ולא ממש תומכי שינוי נלהבים...

ronen1981

New member
לא נכון.

על כל אחד מתנדנד בין שינוי למרצ אני בטוח שיש לפחות שלושה ביו שינוי לליכוד. אילו שנתשו את מרצ מצביעים בעדינו משני טעמים תוך הכרה במציאות הפוליטית האחת הרצון להשפיע בסוגת פנים והשניה למנוע אפשרות הקת ממשלה של ימין קיצוני פלוס חרדים. שני התנאיים מתקימים.

אני מכיר...

הרבה יותר מצביע עבודה ומרצ שמתלבטים מאשא מצביעי ליכוד שמתלבטים...

ATAF151

New member
שינוי והשמאל

התפלאתי על ההודעה של לפיד ששינוי לא תתצטרף בשום אופן לממשלת שמאל. אפשר להגיד שלשינוי יש העדפה לממשלת אחדות אבל צריך להבין שהליכוד מחובר בטבורו למפלגות הדתיות, ורק מצנע אומר במפורש שיקים קואליציה חילונית ללא החרדים. אי אפשר לפסול לחלוטין את האפשרות רק בגלל ששינוי נגד הפרדה חד צדדית, העמדה הזו תהיה נתונה למשא ומתן ובודאי שלא תבוצע מיד. מוזר שעד 99 שינוי היתה חלק ממרץ ופתאום היא בשום אופן לא מסוגלת לשבת בממשלה עם העבודה ומרץ.

ronen1981

New member
בחיי אולי תקראו את דבריו כפי שהם.

שינוי לא פוסלת ממשלה עם עבורדה או מרצ ,היא פוסלת הקמת ממשלה צרה המתבוססת על הגוש הערבי האנטי ציוני שבתוכו יש ח"כ טומכי טרור.

נו באמת...

זה לא מה שלפיד אמר. לפיד לא אמר שהוא לא ישב עם תומכי טרור, אלא עם השמאל. כלומר גם עם מרצ. מי שמעדיף את ליברמן על שריד הוא לא המנהיג שלי.

ronen1981

New member
אל תזיין לי בשכל!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

ולא סתם אני משתמש בשפה בוטה. תכנס לאתר הרשמי של שינוי ותקרא מה אמר. תעקוב אחרי ההתבטאויות השונות של שינוי בנוגע לח"כ ערביים מסוימים ותשכיל. תזכר בכך שבתקופה בתחילת הכנסת ה15 כשברק נבחר שינוי קימה הסכם עם מרצ על שיטוף פעולה וכניסתם יחדיו לממשלה ומי שהפר אותו היא מרצ. אוקי יש מצד אחד את העובדות והעמדות הקבועות של שינוי והנוסח שטומי לפיד אמר באמת. ויש תשקורת ופרשנות מסולפת שלך. אז חלאס לך מפה שקרן.

אח, התשקורת העוינת

כולם שונאים אותנו. כל העולם נגדנו. לא הבנתם אותו נכון... לא מזכיר קצת מפלגה מסוימת? כמו כן, תודה על היחס החם למישהו שעדיין רשום כחבר בנוער שינוי.

ronen1981

New member
דוגמא לתשקורות ויצירת רושם מוטעה.

הרושם שנוצר ומיוצג ללא הגינות עיתונאית הוא שלשינוי אין סעיף במצע המתיחס לקהילה ההומו לסבית האמת היא שיש ואתה מוזמן להכנס לאתר ולקרא את המצע אם לא נהגת עד כה. http://elections.walla.co.il/ts.cgi?tsscript=item&path=7916&id=319845 עוד כתבה סים לב לניסוח "רק שלוש נשים" במקומות הראלים אם נבחן במפלגות הגדולות למשל אצלם יש 5 נשים ב25 המקומות הראשונים מספר זהה אצלנו יש ב18 הראשונים ולפי 3 נשים ב12 הראשונים זה משאיר אחוז רב יותר של נשים מקרב הרשימה מה שאומר שבשינוי ללא שריון יש יצוג רב יותר לנשים ברשימה. http://elections.walla.co.il/ts.cgi?tsscript=item&path=7916&id=319042 הכתבה המגמתית במוסף של ידיעות אחרונות שאין לי קישור לה שיש בה דברים כאילו יש חשש לרשימה לא ראויה לכנסת וכולי... עוד כתבה של התקשורת ה"אוהדת של שינוי". http://www.haaretz.co.il/hasite/pages/ShArtPE.jhtml?itemNo=242499&contrassID=2&subContrassID=13&sbSubContrassID=0 ואני לא יודע בכמה כתבות על שינוי יצא לי לראות את המילים שינוי נגד החרדים,או שינואי מפלגה שחרטה על דיגלה שנאה.

ronen1981

New member
והינה עוד דוגמא.

הכותרת מטעה !!! הכותרת הגדולה היא :"לפיד: לא נצטרף לממשלת שמאל" מי שקרא את התוכן קורא "יו"ר שינוי: לא אשב ב"ממשלה קיצונית" של העבודה והמפלגות הערביות" האם אני מפרש לא נכון דבריו שלפיד שמתיחס במפורש על אי נכונטות לשבת בממשלה עם הסיעות הערביות. (צריך להתאמץ במיוחד בשביל לא להבין זאת כך.) ואם נזכר שינוי מדברת על ממשלת אחדות של שינוי +ליכוד+עבודה. שינוי דברה בזמנו עם ברק ומרצ על אפשרות לממשלה בלי החרדים. אז בבקשה אני מבין היטב מה טומי אמר ואם לא מתאמצים לסלף דבריו דבריו ומשמעותם ברורים ביותר.

כבר הסברתי מקודם

שאין ממשלת שמאל בלי מרצ, וטומי לא מתייחס אליהם רק מתוך חשיבה תעמולתית. לגבי השאר, מה לעשות, התקשורת לא תמיד אוהדת את "שינוי", ולפעמים יש טעויות ואי דיוקים. אבל אתה ממש מדבר כמו ש"סניק. אתה באמת חושב שלמישהו בתקשורת יש אינטרס לפגוע בשינוי? לך תצטרף לש"ס. הרבה יותר מתאים לך. אגב, נראה לי שאתה בכלל רובוט. כל בנאדם היה מבין את הציניות במה שאמרתי על התשקורת העוינת.

alf11

New member
איפה הלשון?

אתה באמת חושב שהמנהיג שלך היה רוצה שתפרש אותו הקשר ביו דעת המנהיג לדעת התנועה לא תמיד כל כך ברור ראה בליכוד שיש להם החלטה נגד מדינה פלשתינאית ושרון אומר שהוא תומך במדינה כזאת אז טומי לפיד בכל ההיסטוריה הפופליטיקאית שלו תמיד היה בצד הימני של המפה הפוליטית ביחוד במה שקשור לנושאים מדיניים ומאוד יפה שאתה מנסה למרכז אותו

עזוב, שטוף המוח הזה בהחלט לא שווה

תגובה מעבר למה שאני אמרתי לו. עצוב שאנשים פשוט קונים תעמולת בחירות של מפלגה בלי לבדוק אותה ולו לרגע.

meirkl

New member
תלך למקור ותבדוק

הוא אמר שלא ישב בממשלה של מצנע והערבים כי שינוי לא תשב בממשלה קיצונית. נקודה. לא תשב בממשלה קיצונית. עוד פעם? שינוי לא תשב בממשלה קיצונית. לא אמר שמאל, לא אמר מרץ, לא אמר שריד. עוד פעם? לא שמאל, לא שריד, לא מרץ. שינוי לא תשב בממשלה קיצונית. אפילו לא ימנית קיצונית. עכשיו ברור יותר?

העבודה תשב בלי מרצ? חחחח

די לשחק אותה תמים. אתה יודע טוב מאוד שממשלת שמאל היא ממשלה עם מרצ. הוא לא הזכיר אותם בגלל ששינוי בוחרים באופן ממוקד להתעלם ממרצ ("אנחנו לא מתייחסים למפלגות קטנות"). ומה שעוד יותר מפליא אותי, זה שטומי הזכיר בתור "ממשלה קיצונית" את העבודה והערבים, ולא את הליכוד וחירות והאיחוד הלאומי לדוגמה. ימניים או לא ימניים?

למעלה