מה יהיה??

מה יהיה??

טומי הצהיר כי שינוי לא תצטרף לממשלת שמאל. לפי דברי מודי זנדברג, היא כן תצטרף לממשלת ימין בלי החרדים. האמנם?? איפה זה ממקם את שינוי ומה קרה שמפלגה שלא מזמן היתה חלק ממרצ אינה מוכנה לשבת עם מרצ בממשלה אבל עם ליברמן כן?

נראה שלא הבנת

אנחנו מדברים על ממשלת אחדות בין עם עבודה, הליכוד ושינוי במרכז בלי המפלגות החרדיות.

אגב

לא מבין למה הטענות לשינוי שהיא מפלגה מרכזית. העבודה ישבה עם ליברמן באותה ממשלה. ומרצ ישבה בממשלת ברק עם המפד"ל שבה הבנייה בהתנחליות היתה מן הגבוהות. אז למה הטענות לשינוי

תראה

הכל נכון, אבל זה היה בגלל קונסטלציה פוליטית מסויימת. לא ברור לי למה טומי יוצא כנגד השמאל אבל לא יוצא באותה מידה כנגד הימין. בהחלט עשוי להיווצר מצב שגוש המרכז הוא שיכריע מי יהיה ראש הממשלה. אם שינוי מודיעה מראש שהיא לא הולכת עם השמאל (אבל אולי כן עם הימין), היא בעצם מבטיחה שהליכוד ירכיב את הממשלה הבאה כי היא נותנת בלוק חוסם לימין. אם שינוי היתה נותנת בלוק חוסם לשמאל, ניתן היה להקים ממשלה מהליכוד בימין ועד מרצ בשמאל בראשות מצנע. אני מזדהה עם הפלג השמאלי במרצ, ולא ארצה לתת קולי למפלגה שמעדיפה קואליציה עם ליברמן, שרנסקי והמפדל על פני קואליציה עם העבודה ומרצ. מה מרכז בזה? זה ימין!

הליכוד הולך לקחת את הבחירות

לעבודה ומרצ אין רוב כי זו קואליציה שמתכוון להישען על קולות הסיעות הערביות. שכל ממשלות ישראל (כולל השמאל) נמנעו מלשתף אותם בממשלה. ובמיוחד עכשיו שהח"כים הערבים הקצינו וחלקם על סף פסילה בשל תמיכתם בטרור. זה ברור ששרון ניצח את הבחירות והעבודה הפסידה לכן אנחנו אומרים כן לממשלת אחדות לאומית עם הליכוד והעבודה בלי החרדים. זה בלתי אפשר לעשות בלוק חוסם עם "השמאל", תשאל את פואד בן אליעזר והוא יגיד לך שהתוכניות של מצנע לא ריאליות. (מרצ ועבודה זה 35 במקרה הטוב)

אז זהו, שלא

קודם כל, אם זה נכון, אז בשביל מה להצהיר? זה יקרה ממילא... זה כנראה כן אפשרי לאור הגידול בבלוק של השמאל והמרכז בימים האחרונים. אם לשמאל ולמרכז יהיה גוש גדול יותר משל הימין והחרדים, ניתן יהיה להקים ממשלת שמאל-מרכז + ליכוד (אם יסכים לקווי היסוד). מדוע לפסול זאת? הסיבה היחידה היא רצון למשוך מנדטים מהליכוד, שזה דבר מבורך כשלעצמו, אבל זה יבריח מנדטים משינוי לעבודה ומרצ. נניח שהשמאל והמרכז לוקחים 65 מנדטים. במצב כזה שינוי היא לשון מאזניים, ויכולה לקבוע שמצנע יהיה ראש ממשלה, ואז גם הליכוד יוכל להצטרף. זה כנראה לא מקובל על טומי, והוא סומך על רצונו הטוב של שרון ללכת לממשלת מרכז חילונית ועל כך שהוא יבגוד בתומכי הליכוד המסורתיים מהימין ובחרדים. ממש בעייתי.

אם כן, מדוע ההצהרה החפוזה?

ברור לי שממשלת מרכז היא האופציה הטובה ביותר, אך מדוע ממשלת ימין עדיפה על ממשלת שמאל? אם הדבר יהיה תלוי בשינוי, מדוע תבחר דווקא באופציה זו? זאת שאלה מהותית שאתם מתעלמים ממנה.

תיקון טעות בהבנה

הוא אמר שמצנע לא ידבר בשמו ושלא יספח את שינוי לממשלה בראשותו. שינוי בודאי אינה פוסלת ממשלת שמאל, אם תהיה ריאלית שינוי לא תיכנס לממשלה עם טיבי ובשארה. לכן האפשרויות הרעאליות הן: ליכוד+שינוי+עבודה ליכוד+שינוי+מפלגות הימין (ללא החרדים, כמובן) אני מעדיף את האפשרות הראשונה, אבל אם העבודה תסרב, גם האפשרות השניה ריאלית. שרי שינוי יאזנו את הקיצוניים הימניים

meirkl

New member
הוא לא יצא נגד השמאל

הוא יצא נגד הנסיון של מצנע להציג את שינוי כאחת המפלגות שבכיס שלו, כמפלגה שאוטומטית היא בגוש השמאל, וטומי מדגיש כי שינוי היא עצמאית, מפלגת מרכז. נקודה.

ברור, אבל...

ההקשר מובן, אבל לא ברור לי הפסול בשיוך שינוי לבלוק חוסם עם מצנע. אלא אם כן זה באמת דבר שאינו מקובל על טומי.

meirkl

New member
שוב

הגוש החוסם שמצנע דיבר עליו הוא גוש השמאל. שינוי לא שמאל, לא ימין, ולא בכיס של אף אחד. ומבחינת שינוי לא תהיה בעיה מי יהיה ראש הממשלה. מה שחשוב שהממשלה תהיה מורכבת רק מהליכוד שינוי והעבודה.

טוב

הבנתי. אני מתנצל על ההצקה. זאת אמנם עמדה לגיטימית, אבל די מדהים ששינוי שוללת ממשלה עם מרצ שהיתה כור מחצבתה במשך שנים רבות (כאילו מדובר בש"ס)... אם זה אכן המצב, אני כנראה לא במקום הנכון.

meirkl

New member
אין פסילה של מרץ

מכסימום יש התנגדות לעמדות מסויימות. בטח שלא פסילה כמו של ש"ס. באמת נסחפת קצת. לך שתה משהו צונן ותחזור לתמוך ולעזור להגיע להישגים אמיתיים החשובים לעתיד המדינה.

alf11

New member
אתה כנראה לא ממש מבין

אמירה כזאת היא באופן חד משמעי פסילה של מרץ שינוי אמיתי בפוליקה המוקומית לא יוכל להתרחש עם הליכוד יוביל את הממשלה הבאה

יש הבדל בין בלוק חוסם לבין ממשלה

בלוק חוסם אומר לבנות גוש שלא יאפשר לשרון להרכיב ממשלה, ואז מה? בחירות חדשות! מצנע שואף למצב כזה לזה שינוי לא תצטרף, ובצדק אבל אם מצנע יוכל להקים ממשלה, אז בוודאי ששינוי תצטרף (אם לא יצטרפו החרדים). זה כמובן תיאורטי, שכן עבודה+מרץ יקבלו מכסימום 35, ומאיפה יבואו היתר?

למעלה