מה יהיה...

or1986

New member
מה יהיה...

אני בן 23 מהמרכז,גר עדיין עם אמא שלי,השתחררתי לפני כעשרה חודשים מהצבא ומאז אני יושב לי בבית בחוסר מעש.מאז השיחרור אמרתי לעצמי שהדבר הראשון שאעשה זה למצוא עבודה ובשבוע הראשון שלי באזרחות כבר הלכתי לראיונות אך לא התקבלתי למקומות שהלכתי אליהם או מחוסר מוטיבציה לעבוד שבאה בהדרגה ככל שנשארתי יותר זמן בבית וככל שמקומות העבודה דחו אותי.התחלתי להיות בדאון מטורף שבא והלך בהדרגה והתבטא בכך שלא הייתה לי מוטיבציה לעשות כמעט כלום.למעשה כל דבר אלמנטרי התעצלתי לעשות כמו לחפש עבודה..אני דיי ביישן וגם הביטחון העצמי שלי לא בשמיים ויש לי לפעמים מצבי רוח.אני מרגיש שמאז השיחרור אני רק מתגעגע יותר ויותר לצבא וחי בתחושת עירפול לגביי מה שיהיה בעתיד.אין לי ניסיון תעסוקתי כי לא עבדתי מעולם.בצבא למעשה הרגשתי דיי טוב למעט פעמים שהיו לי התקפי דיכאון,אך שם הרגשתי שאני באמת שווה משהו.אני יודע שלעולם לא אוכל לחזור לשרת שוב עקב הפטור שלי ממיל'(למרות שאפשר להתנדב עם פרופיל 45 נפשי)כי זה רעיון הזוי..אני מרגיש שאני הולך ומתדרדר למטה למטה..לא הייתה לי מערכת יחסים מעולם,הקשר האחרון שלי עם מישהי היה לפני 4שנים,איך היא נפרדה ממני כי אני לא החלטי וביישן מדי.אני מרגיש שהסיכויים שלי למצוא אהבה הולכים וקטנים וגם בחיים שלי לא אהיה משהו גדול,מה גם שאין לי ממש כיוון בינתיים,למרות שהתחלתי ללמוד תקשורת.אני מרגיש שאין לי חשק לעבוד וגם אין לי יותר חלומות:(-מכאן הדרך למטה קצרה... אני אומנם צעיר אבל החיים חולפים מהר..מהר מדי אפילו..אני מרגיש שאני כישלון:(

ברוך הבא לפורום ../images/Emo20.gif

זה לא קל לעזוב מסגרת ועוד מסגרת צבאית שהיא מסגרת כל כך מסודרת ונוקשה ופתאום כל ההחלטות נתונות בידיים שלך. ההחלטה למצוא ישר עבודה היא מאוד נכונה אבל אני רואה שקצת נתקעת בדרך וזה לגיטימי, סה"כ אף מדריך לאיך לנהל לעצמך את החיים לא באמת עוזר, פשוט צריך לחיות את החיים וללמוד מן הניסיון. לגבי העבודה- אני חושבת שהכל עניין של החלטות, תעשה לעצמך החלטה שכל יום אתה קם כאילו אתה יוצא לעבודה ולא נשאר עם בגדי בית, תחפש בעיתונים היומיים, במקומונים, בכל האתרים לחיפוש עבודה. תנסה לחשוב באילו דברים אתה טוב- אולי אם אתה טוב במחשבים תחפש בזה עבודה-נאמר שיעורים פרטיים במחשבים, או כל דבר אחר שאתה יודע שאתה טוב בו ובטוחה שיש הרבה כאלה. לגבי אהבה-כשהחיים יסתדרו ותהיה פנוי לאהבה-היא תגיע, אתה תצליח לזמן אותה אל חייך. כתבת שהיו לך בצבא התקפי דיכאון ונשמע שגם כרגע אתה חווה משבר דיכאון, מה דעתך על טיפול פסיכולוגי שיעזור לך בכל אלו?

efriend

New member
ברוך השב ../images/Emo8.gif

קודם כל, אני חושב שרוב האנשים היו נכנסים לדיכאון אחרי 10 חודשים של חוסר מעש. עכשיו כבר קשה יותר להפריד בין הביצה לתרנגולת - הדיכאון מפריע לך ללכת לחפש עבודה ואהבה, ומצד שני העדר עבודה ואהבה מלבה את הדיכאון. אז קודם כל אני חושב שזה חשוב להכיר בזה שכל אחד יכול להיקלע למעגל הקסמים האכזרי הזה, וזה לא אומר שמשהו לא בסדר איתך. איך יוצאים - זו שאלה קשה. נסה להתחבר לחלומות שהיו לך פעם - אולי יש בכל זאת משהו שאתה יכול להתחיל להגשים וייתן לך תחושת משמעות? מה רצית להיות כשתהיה גדול? אני חושב ששני הדברים שיכולים לעזור לך לצאת מהמצב הזה הם אנשים ועשייה. נסה לפגוש חברים, במיוחד כאלה שמושכים אותך למעלה, כאלה שטוענים אותך בכוחות. נסה לעשות משהו, לאו דווקא עבודה (אם אתה לא מוצא). לימודים זה טוב, וגם כל דבר אחר שנעשה לאורך זמן ונותן פירות בטווח ארוך. עצם העשיה ועצם המפגש אם אנשים ייתנו לך כוחות שיוציאו אותך ממעגל הקסמים, ויכול להיות שבעוד כמה חודשים לא תדע איך נקלעת אליו מלכתחילה. חזק ואמץ, הכל יכול להשתנות, והרבה נמצא בידיים שלך.

or1986

New member
אין לי מוטיבציה

לשום דבר כמעט אין משמעות בעיניי בתקופה האחרונה אני נכנס לדיכאון טוטאלי ויש לי הרגשה של בלאנק כזה,פשוט ריקה ממחשבות,מלאה תהום עמוקה שאני נופל עליה..פשוט לא רוצה לקום מהמיטה...אני לא רוצה לעבוד כי נשבר לי לחפש פשוט נשבר.גם אין לי ממש חשק לצאת מהבית ואני בכלל עושה טובה שאני יוצא פעם בכמה זמן.אני כל היום מול המחשב או מול הטלוויזיה או בימי שלישי בלימודים.

efriend

New member
אולי אתה יכול לקבוע כל מיני עיסוקים עם אנשים

אחרים? ככה יותר קל להוציא את עצמך מהבית. למשל, עיסוק בספורט כלשהו, או ללמוד משהו יחד עם מישהו?

אופירA

New member
מנהל
יש לך נטייה באופן כללי לדיכאון

וסיטואציות כמו כישלונות בחיפוש עבודה ובטלה, שגוררים כל אדם בריא לדאון ולדיכאון - מעוררות אצלך את הנטייה להיכנס לדיכאון, וברור שכרגע אתה בדיכאון רציני. ויהיו בחיים הרבה טריגרים שיגרמו לך לדיכאון. אם תתבונן על כל הסיטואציות שבהן נכנסת לדיכאון בחיים, תוכל ללמוד מה הטריגרים שמניעים אותן. בטלה זה אחד הדברים שגורם לכל אחד לדיכאון, ובוודאי לאדם כמוך, שסובל גם מחוסר ביטחון וערך עצמי. לפי מה שאתה מסביר על החווייה שלך בצבא, אתה יכול ללמוד שאתה צריך מסגרת של עשייה, שבה אתה מרגיש שווה. וכן אתה צריך ביטחון וודאות, וגם את זה נותנת מסגרת של עשייה. אתה צריך לדעת שאתה צריך תמיד מסגרת. מה שאני מציעה לך כרגע, זה לקחת כדור נגד דיכאון כדי להרגיש טיפה יותר טוב. בנוסף, אני מציעה לך לחשוב איזה כיוון עבודה אתה טוב בו ורוצה לעבוד בו, ולחפש התנדבות בתחום או בתחום קרוב, ובלבד שתהיה בפעילות של עשייה שתוציא אותך מהבית יום יום, ותקנה לך לאט את תחושת הערך העצמי והביטחון בעצמך, שאתה שווה. תוך תקופה קצרה מאוד, תוכל לחזור ולחפש עבודה בנחת, ללכת לראיונות עבודה ולהחזיק מעמד גם עם תשובות שליליות, כי בינתיים אתה יודע שאתה עושה משהו, ואתה רצוי ויעיל. וכך תהיה לך סבלנות להמשיך לחפש עבודה שמתאימה לך, עד שיקבלו אותך. יהיה לך הכוח להעלות רעיונות לחיפוש עבודה, ולהצליח. הצלחה נוספת תיתן לך את הביטחון שאתה יכול, ותזכור תמיד להסדיר לך מסגרת - או עבודה או התנדבות - כדי לא לשקוע בבטלה שמייאשת אותך.

or1986

New member
זה כבר מעבר לדיכאון...

כבר אין לי מצב רוח לעשות שום דבר כמעט...אני מרגיש שבא לי לשכב במיטה שלי ולא לצאת ממנה.לחיות-אני רוצה,על זה אין שאלה בכלל.לגביי חיפוש העבודה-זה אחד הטריגרים אצלי,יש לי נטייה למצבי רוח סידרתיים כבר הרבה שנים.אין מצב שאקח כדורים,ניסיתי טיפולים ע"י פרחי באך,זה עזר לתקופה מסויימת אבל עדיין לא עבר לי ממש...אולי זה נובע משיעמום..

אופירA

New member
מנהל
למה מעבר לדיכאון?

כך בדיוק נראה דיכאון. חוסר מצב רוח, חוסר רצון לכלום, רצון לשכב במיטה ולא לצאת ממנה. זה דיכאון. טיפול בשיחות ע"י פסיכולוג גם הוא ריפוי נכון עבור דיכאון, אם כי מדובר בתהליך ארוך. בכל אופן, כדי לשפר את בעיית חוסר הביטחון העצמי אתה צריך טיפול כזה. אבל בשביל זה צריך כסף. ובשביל כסף צריך עבודה. ועבודה אתה צריך גם לא בשביל כסף. ובשביל לחפש עבודה, אתה צריך לצאת מהדיכאון ולשחרר אותו. תראה את התהליך המעגלי ותחשוב איך לקטוע אותו. לשקוע לתוכו זה הדבר הכי קל.

or1986

New member
צודקת..

זה אכן דיכאון וזה פשוט הגיון פשוט טיפול פסיכולוגי-כסף-עבודה-יציאה מדיכאון...

למעלה