מה יהיה? צריכה עזרה..

sakab

New member
מה יהיה? צריכה עזרה..

אז ככה, שנה הבאה אתחיל ללמוד משפטים בעברית. העניין הוא כזה- קיבלתי הצעה טובה מאוד לעבודה ממש מעניינת וממש משתלמת גם כלכלית. רוב הסיכויים שהיא תסתדר לי עם השעות של הלימודים (אמן) כי אני לומדת רק במסלול החד חוגי, והלימודים אמורים להיות שלוש-ארבע פעמים בשבוע, בצהריים, ואילו העבודה היא בשעות הערב. כמובן שזה הולך לדרוש המון השקעה מבחינתי ואני אצטרך ללמוד לנהל את הזמן שלי טוב ולחרוש בכל רגע פנוי, אבל נכון לעכשיו זאת ההצעה הכי טובה שקיבלתי. מה גם שאני נשואה, וכשביררנו (בעלי ואני) על דירות בירושלים, מחייה וכו'- די הסתחררנו מהמחירים (כמו כל עמישראל בעת הזו). בקיצור- העבודה ממש משתלמת למרות שדורשת השקעה לא קטנה, אבל, וזה אבל רציני- היא לא בירושלים. היא בפתח תקווה. כן, כן, פתח תקווה. אממה- הם שואלים אם הם יכולים לבנות עליי לא רק השנה, אלא נגיד גם שנה הבאה, עוד שנתיים וכו'.... אני רוצה להגיד להם כן- כי זה יהיה לנו ממש טוב לעבוד שם, מכל הבחינות. אבל לפני מה שהבנתי, בלימודי משפטים יש עניין למעסיקים לא רק בציונים, אלא גם בקו"ח- כלומר, הרבה התנדבויות בקליניקות, אפילו טרום התמחות (מה זה הדבר הטיפשי הזה?!), ועוד כל מיני כאלה, וכאן אני מגיעה לשאלה: האם אני יכולה להרשות לעצמי לא להיות בירושלים בשנים הקרובות? האם זה פוגע בסיכויי להתקבל להתמחות טובה? האם ציונים טובים זה מספיק בשביל להתקבל לאן שרוצים? (בתקווה שיהיו לי ציונים טובים בכלל)? מאוד חשוב לי מה שתגידו, אין לי כ"כ את מי לשאול..... אשמח שתאירו את עיניי. ועוד קצת אינפורמציה: העבודה היא בתחום הנוער בסיכון, אם זה שווה משהו למעסיקים בכלל... ואני גם לא יודעת בכלל מה הכיוון שלי, אבל יותר מעניין אותי המגזר הציבורי ופחות המשרדים הגדולים.. תודה מראש, ספיר.

guy000

New member
השאלה

היא אם את רוצה את עצמך עוסקת בעריכת דין או שהתואר יקנה לך מיומנויות רלוונטיות לעבודה? אם כן, אז שווה לנסות. אם לא, אז יכול להיות שחבל על כל ההשקעה כי זה בהחלט נשמע משהו מטורף..

sakab

New member
הלוואי שהייתי יודעת....מה שכן- אני רוצה שכל

האפשרויות יהיו פתוחות בפניי. ולא לחסום את עצמי משנה ב'.. אז חייב להיות בירושלים או לא?

guy000

New member
...

אני לא רוצה לתת עצות אחיתופל כי אני מתחיל רק השנה אבל לפי הערכתי כדאי ורצוי להשקיע את רוב תשומת הלב בלימודים, במידה ומתאפשר. בכל מקרה, כדאי לשמוע עצות מהותיקים יותר...

tautau2

New member
דעתי

מנסיון העבר הכל אפשרי, גם לגור במרכז וללמוד בירושלים זה אפשרי- גם לעשות תואר ולעבוד בשנה א' זה אפשרי, וגם שניהם... ואפילו עם ציונים טובים. העניין הוא שצריך לקחת בחשבון שזה הופך את הדברים ליותר מסובכים, ומנסיון - שמנסים לעשות את הדברים בצורה כזו הרבה פעמים צריך הרבה מזל כדיי שזה יעבוד טוב (מזל שמי שהוא סטודנט רגיל לא צריך כי יש לו את כל הזמן בעולם ללמידה). אישית אני לא הייתי מוותרת על עבודה ממש טובה בשביל תואר, פשוט כי אפשר לעשות את שניהם ביחד ובמקרה הכי גרוע התואר שלך יפגע פה ושם שזה לא ממש משנה לטווך הארוך. (בעיקר אם את הולכת ללמוד רק משפטים- מה שלדעתי לא ממש קשה), אני חושבת שהפתרון הכי טוב לזה הוא פשוט לממוד במקום אחר שהוא לא פחות טוב (את"א לדוגמא), ויהפוך את הבעיה הזו ללא ממש בעייתית)

guy000

New member
...

האמת שהבעייה שקרצה לי יותר זה העניין של השקעה בלימודים ולאו דווקא באיזה מוסד לומדים- נכון שיש פחות נסיעות, אבל בכל זאת יש להשקיע באותה כמות.

sakab

New member
תודה, ממש עזרתם לי...

אבל אם אני שואלת לא רק על הציונים, אלא על כל הדברים שמעבר- טרום התמחות, קליניקות, התנדבויות, אתם חושבים שזה משמעותי לעבור בגלל זה לירושלים?

tautau2

New member
דעתי גרסה 2

לגבי טרום התמחות והתנדבויות למיניהם תוכלי לעשות את זה בכל מקום, אני לא חושבת שזה משנה איפה תגורי- לא חסר דברים כאלו במרכז ויכול להיות שיש אפילו יותר (מה גם שאני לא מכירה אף אחד שעושה טרום התמחות ואישית אני חושבת שזה קצת מיותר).... לגבי קליניקות (שהיא גם סוג של התנדבות כיוון שהיא אמנם קורס אבל קורס בעל מחובות אקדמית לא סטנדרטית), התנדבויות ופרויקטים כאלו ואחרים שקשורים לאוניברסיטה העברית ולפקולטה שם- מדובר בחלק מהלימודים (ולא חלק מאד משמעותי)- השורה התחתונה היא שאם את מוכנה לספוג את הטירטור של לנסוע לירושליים הלוך חזור ארבע פעמים בשבוע, לעבוד במקביל, וללמוד משפטים באוניברסיטה העברית- כל יתר הדברים האלו לא משנים כל כך ( מה גם שבשנה א' הם לא משנים בכלל).

Anabol

New member
ממש ממש לא

אני לא יודע מאילו שמועות ניזונת שאת חושבת שאחד מהדברים שציינת הם בכלל הכרחיים. רוב האנשים לא עושים טרום התמחות (שלדעתי מיותרת לחלוטין ולא נדרשת). קליניקות והתנדבויות הם העדפה אישית, אבל שוב, לחלוטין לא חובה. גם אני לא בטוח שיהיה לך זמן לדברים הללו. אם אלה הסיבות לעבור לירושלים, אתה יכולה להיות רגועה לגמרי. רק ששימי לב באמת, ששנה א' בעברית דורשת הרבה זמן, ואם את מאלה שמגיעים לשיעורים וקוראים חומר לפני השיעור - לא יהיו לך חיים ממש. אם את יודעת לעגל פינות, תסתדרי יופי.

PIonit

New member
אז למה דווקא ירושלים?

אם יש לך הצעה כזו אטרקטיבית, מבחינתך, הייתי שוקלת ברצינות לנסות לעבור למוסד אחר. לגור בעיר אחת וללמוד באחרת זה בחלט אפשרי אבל זה מאוד לא קל, ובשנה א' שיש עומס עבודות זה קשה ומה גם שבנות מראש על לא להגיע זה גם קצת בעייתי בעיניי, כי בסופו של דבר יכול להיות שתצליחי מבלי לנכוח בשיעורים, אבל יתכן והשיעורים הפרונטליים כן יהיו קריטיים עבורך. לא ציינת אם את מתכוונת לעשות את הנסיעות ברכב פרטי או תחבורה ציבורית, שזה גם פקטור.. העובדה שתעבדי בתחום סוציאלי כזה לא אומרת שיפגעו לך הסיכויים להתקבל להתמחות טובה, מה גם שבמגזר הציבורי יש יותר חשיבות לעשייה מסוג זה ולכן אני בכלל לא חושבת שבמובן הזה את צריכה לדאוג. את גם לא צריכה להיות לחוצה להתנדב או לעשות קליניקה או טרום התמחות- המון אנשים מתקבלים להתמחויות מעולות, בפרטי ובציבורי, רק על סמך ציונים ומבלי שעשו את כל הדברים הללו.

דבר מה נוסף

שימי לב, כשאת שוקלת את האפשרויות, שבלימודים, ובמיוחד בשנה א' במשפטים, יש המון עבודה שאת עושה בבית. כך שגם אם השעות שבהן ממש נמצאים בתוך הקורסים הן מועטות יחסית, את תמצאי את עצמך משקיעה המון המון שעות בתרגילים ועבודות להגשה. אני, למשל, את הניק שלי בחרתי בשנה א', ובצדק. בד"כ ההמלצה היא לא לעבוד בשנה א' אם מצליחים, ואם לא - אז לעבוד כמה שפחות. עבודה שדורשת ממך כ"כ הרבה השקעה, בשילוב הנסיעות, נראית לי קצת הרבה לשנה א'. גם אם לא רוצים לעשות קליניקות וכו' (בעברית הקליניקות הן ממילא רק משנה ב'). נראה לי שההתנגשות בעיקר תתסכל אותך, ותמנע ממך להשקיע בלימודים ולאהוב אותם. דבר אחרון - הלימודים הם לא "בשעות הצהריים" כפי שכתבת, אלא יש שיעורים שמתחילים ב-8:30 (בד"כ לא יותר מפעם בשבוע, אבל שאר הפעמים גם, 9:30, 10:30 או 12:30, ככל הנראה). ויש לא מעט שיעורים שמסתיימים ב-20:00 (תלוי באיזו קבוצה את, ובד"כ לא יותר מפעם בשבוע בשנה א'). את יכולה להסתכל באתר של הפקולטה, יש שם את המערכות של שנה א' שסיימה עכשיו. בכל אופן, שיהיה בהצלחה

sakab

New member
אין לכם מושג איך עזרתם לי. תודה רבה רבה.

ודרך אגב......אם יש משה ו שאני יודעת, זה לעגל פינות... תודה על העצה

למעלה