מה יהיה הסוף?

toxic2004

New member
מה יהיה הסוף?

השבוע נהרגו בתאונות הדרכים 13 אזרחים. וכ900 (!) נפצעו, חלק במצב קשה והשאר קל. ‏ מה לדעתכם צריך לעשות כדי למנוע לפחות חלקית את התאונות דרכים? ‏ (הנתונים מקול ישראל)

אנשים צרכים להיות זהירים יותר....

והמשטרה צריכה להעיף מהכביש כל מי שסכנה לציבור אבל שאני אומר להעיף אני מתכוון לקחת לו את הרישיון לשנה לא לחודש

זה פשוט

לתת קנסות ענקיים למי שלא חוגר חגורת בטיחות. עצומים, בסביבות ה-5,000 שקל. ככה אתה באמת שלא תראה תאונת דרכים אחת. מה לעשות, כסף זה מה שמשפיע על העם הזה.

SensaiToro

New member
חגורת בטיחות לא תמנע תאונות

אבל תוכל לצמצם את מספר ההרוגים ולהקטין את רמות הפציעה וכמו שאמרו, הגברת הענישה. זה פתרון גם לרציחות ולגניבות. ברגע שתהייה ענישה מרתיעה אנשים לא יעזו לפשוע. וכן, נהיגה פראית זה סוג של פשיעה לדעתי.

ברור.......>>

למלא את קופת המישטרה/מדינה/עיריה בכסף, כדי לנפח לאוכלי החינם עוד קצת את התחת. כי בשיטה הזאת לא יפתרו כלום ! את הפרירים והחלשים תופסים ונותנים להם עונשים וקנסות, אבל בעברינים האמיתים לא נוגעים (או שנוגעים קצת ואחרי זה משחררים לחופשי) מה יהיה ? לחיים אחט החט הפיתרונות.

קקטוסץ

New member
השגיאות שלך מעצבנות אותי

*המשטרה *העירייה *הפרייארים *עבריינים *חיים הכט בכל מקרה, קנסות ענק לעברייני תנועה זה דבר חיובי. אם היה קנס של חמשת אלפים שקלים לכל אחד שעובר את המהירות המותרת (ונוהג 120 בכביש של 70) או נוהג שתוי או עובר ברמזור צהוב וכו' והיה על כך פיקוח משטרתי אמיתי ומקיף כמות תאונות הדרכים הייתה פוחתת במידה ניכרת ואף שוטר לא היה הופך למיליונר בגלל זה.

הם מעצבנות גם אותי ../images/Emo24.gif

וכן, מישהו היה עושה על חשבוננו בוחטות וזה לא היה טורם במיל לשיפור המצב.

קקטוסץ

New member
מי היה עושה עליך בוכטות?

אתה לא מבין? אכיפה מוגברת וקנסות מרתיעים היו משנים את המצב. מפחיתים את תאונות הדרכים. אף שוטר או פקח מהעירייה לא היו מקבלים את החמשת אלפים קנס שמישהו שילם כמו שעכשיו הם לא מקבלים את המאתיים שקל קנס שמישהו משלם.

לא............

אבל יש להם מיחסת כנסות שהם צריכים לספק ואם הם לא עומדים בהם, הם מקבלים
וזה תמריץ טוב לתת דוחות שגויים שלא ממש יתרמו ליתפוס את העברינים האמיתיים (כי אותם גם ככה שתופסים,בית המישפט משחרר בקלות)

קקטוסץ

New member
תשמע

אפילו אם הוא ממש ממש יירצה הוא לא יוכל לתת דו"ח לאדם שנהג 80 ולומר שהוא נהג 120, אז למה סתם לזיין תש'כל? וכידוע לך ניתן לתבוע ואם יצטברו מאות תלונות על דו"חות פיקטיביים יטפלו בזה... מה זה עבריין אמיתי? יש עבריין לא אמיתי? יש כיום מאות אם לא אלפים של נהגים שנוהגים כשבעברם שלילות, נקודות ותאונות. שמעת פעם על מישהו שחנה באדום-לבן ונכנס לכלא? כי אני לא. שמעת פעם על מישהו שלא אותת וקיבל שלילה? כי אני לא. אבל שמעתי על כאלו שגרמו לתאונות והרגו אנשים וכן נכנסו לכלא. או כאלו שנהגו שתויים וקיבלו שלילה. הבעיה שאין מספיק כוח אדם משטרתי שיהיה, פיזית, בכבישים.

שמעתי על עברינים שעברו שוב ושוב

על החוק ובית המישפט שיחרר אותם לכביש. ולמי יש זמן וכוח להיתלונן על כול דוח טיפשי ושגוי ?? סע קדימה
..................

קקטוסץ

New member
יש הבדל

בין לחנות באדום-לבן, לא לעצור עצירה מוחלטת בעצור וכו' לבין לנהוג שיכור, 30 קמ"ש מעל המותר, לבצע עקיפה כשיש קו שלם וכד' וביהמ"ש יתייחס לכך אחרת. יש כאלו שקיבלו שלילה פעם אחר פעם או גרמו לתאונות והרשיון הוחזר אליהם. האם זה בסדר? ברור שלא. אבל אין קשר בין לזה לבין הגדלת הקנסות כך שישמשו גורם מרתיע. כשהדו"ח הוא על 200 שקל אולי לא היה לך כוח להתלונן אבל כשהוא על 5000 שקל אתה תרוץ לבית-המשפט.

ברור שיש קשר

כנסות הם לא גורם מרתיע לעבריני תנועה. והם הכי מסוכנים. האנשים הרגילים אולי יותר היזהרו, אבל זה לא יהיה הפקטיבי בכביש. כשהמערכת השיפוטית משחררת עבריני תנועה, אין הרתעה. נקודה. !

קקטוסץ

New member
אתה חושב שקנס של חמשת אלפים שקל

לא ירתיע? עפ"י תפיסתך מאסר הוא גורם מרתיע. אפשרות למאסר עולם, למשל, לא מרתיעה רוצחים (אחרת, מן הסתם, הם לא היו רוצחים). אי-אפשר לגזור מאסר על כל אדם ואדם בכזו קלות דעת. מאסר יהפוך לגורם לא-מרתיע, לא רק לעברייני תנועה, אלא בכלל. אני מבינה לגזור מאסר על אדם שגרם לתאונה והרג מישהו או פצע אנושות אבל לא על כל עבירת תנועה באשר היא. אז צריך לחפש פתרונות אחרים. למשל בתור מישהי שנוהגת הדבר שהכי ירתיע אותי הוא שלילת רישיון לשנתיים או קנס של כמה אלפים.

toxic2004

New member
אבל

יש אנשים שקנס לא ירתיע אותם וגם לא שלילת רישיון זמנית. וזה עובדה. כי מי שמקבל קנס או שלילה אומר על ה... שלי, עוד חצי שנה או שנה אני חוזר לכביש. ולא מדובר על כולם אלא על הרבה שנוהגים כשהם שתויים, או לאחר הוצאה מהירה של רישיון כדי לחסוך זמן.

קקטוסץ

New member
אין עונש שירתיע את כולם, די.

קטיעת איברים לא הרתיעה את כולם, עונש מוות לא הרתיע את כולם וגם מאסר לא מרתיע את כולם. אבל את הרוב המוחץ זה כן מרתיע. קנס של חמשת אלפים שקל, שהוא יותר ממשוכרת מינימום, ירתיע לפחות שלושת רבעי מהנהגים. שלילה של שנתיים תרתיע ועוד איך כי רוב האנשים תלויים במכונית שלהם (עבודה וכו'). אין נוסחת קסם שתרתיע את כולם, ככה זה כשחיים בעידן של פצצות אטום ומתקפות לא-קונבנציונליות. שום דבר כבר לא יפחיד אותך.

toxic2004

New member
חחח

נוסחת הקסם היחידה: מאסר, אבל לא בתנאי בית מלון, אלא תנאי זבל כמו צינוק ללא טלוויזיה וספרים ועוד, הוא/היא כבר יחשבו פעמיים לפני הפעם הבאה.

toxic2004

New member
למה?

עובדה שרוב הנוסחות האחרות לא ממש עוזרות, אולי צריך לנסות נישה אחרת..

toxic2004

New member
וגם,

כמה עזר למניעת תאונות הדמו מקרטון של ניידות המשטרה? זה שאלה כללית.

למעלה