מה יהיה הסוף באמת

אהה כל ההרמוניה הזאת קיימת כדי

ללמד אותי איך להכין כוס תה בשבת. באיזה כיוון לנענע ענפי דקל. איך לחתוך נייר טואלט ובאיזה יד לנגב.
זהו. אותי שכנעת. האסימון נפל.

בנימה רצינית יותר

זהו טיעון שאמור לשכנע את אחרון הספקנים, דווקא בטמטום של הדת.
לא ייתכן שהקוסמוס העצום הזה-במידה והוא נברא ע"י ישות בלתי מושגת- נברא ע"מ לשמש כפלטפורמה לאנושות שהיא עצמה קיימת רק לשמש מעטפת ופלטפורמה לעם הנבחר שקיים ברובו במטרה לשרת כמה אברכים שמתפלפלים ביניהם מה דינה של קן ציפור שמצאה משכן על ראשו של אדם אן סתם כך דינו של שור שנגח פרה.

nissimlev

New member
כל אדם דרך משלו

כל אדם יכול לגלות את המהות האלוהית שבו אבל החרדים ממש תקועים בדת בלי דעה חופשית ומאבדים כיוון בגללל הישתאבדות
אז הם סוגרים לעצמם דלתות של הבנה החיים...
כי כל אדם דרך משלו ברגע שהוא תופס סימני דרך;
לא ביחד

yoyo200910

New member
ובאמת למה

בסדר לא לאברכים האלו אבל למה באמת הוא נברא, זה קשה לי לומר שהוא נברא בשביל שיחיו בו אנשים שמונים שנה ושוב יחזרו לעפר בלי שום תכלית, כי דבר כ"כ מורכב ודאי שנברא עם תכלית וקשה לי להבין עדיין מהו התכלית הזה

תהלכים טבעיים לא צרכים סיבה לקרות הם

פשוט קורים זה כמו לשאול איזה סיבה יש לספר ליפול לאדמה אין לא הוא פשוט נמשך מכח הכובד בהודעה הקודמת שלך
נתתי לך כמה קישורים במיחד חשוב הקישור הזה אני מציע שקודם תראה את הסרטים וכמו שאמרו לך כבר זה מטופש
שלחשוב שכול היקום על מלירדי הגלקסיות שלו נברה רק בשביל עם ישראל

yoyo200910

New member
מי אמר

אותך איני מבין אם אתה מסכים שיש אלוקים, א"כ אתה לא אתאיסת, ואתה צריך לבחור לעצמך דת, וכל הדתות מסכימים שהאלוקים אחרי שברא את העולם נתן לבני אדם שבעה מצוות, והם הקרואים שבעה מצוות בני נח, וזה גם הגויים יודעים ויש קהילות שלמות באמריקה של גויים השומרים שבעה מצוות בני נח, וגם כל הדתות מסכימים שהאלוקים התגלה על הר סיני ונתן את התורה לעם ישראל, וכל הנידון בין הדתות הוא שלאחר זמן הוא עזב אותנו ובחר באחרים, וזה פרוך מעיקרא כי כיון שבחר בנו בפני מאות אלפי אנשים, מה פתאום יעזוב אותנו בצנעה, אדרבה היה צריך להיות המעמד של בחירה בעם אחר גדול יותר להודיע את זה לעולם, וא"כ כיון שיש תורה אף אחד לא מכתיב לנו מה לעשות אלא הבורא עצמו הוא הוא שאמר את התכלית, ואם תאמר מי אמר שהיה באמת הר סיני, זה אפשר להוכיח מים העצמאות ומיום השואה, כי מי אמר שבאמת היה עצמאות או שואה (אחרי שכבר ימותו כל אלו שהיו אז), אלא מה שאלפי אנשים עושים לזה יום מיוחד להיזכר זה ראיה שהיה כי מתי התחיל אותו היום אם לא בזמן שקרא הדבר, כי איך אפשר פתאום להגיד לאלפי אנשים יום פלוני נעשה חג שבועות זכר למעמד הר סיני, כולם יצחקו עליו אם באמת לא היה, וא"כ אני לא מבין למה אתה אומר שאין תכלית לעולם אחרי שהאלוקים בכבודו ובעצמו גילה לנו מהו התכלית
בבקשה תענה לי כי אני כבר אובד עצות כ"כ אני רוצה לעזוב אבל השאלות האלו לא נותנים לי מנוחה

יש לך הרבה הנחות שיגיות זה בגלל שאתה עדיין

לא צלחת להשתחרר משטיפת המוח הדתית בוא נקבל כאכסיומה שיש אלוהים
קדם כול למה אתה חושב שצריך לבחור דת במזרח אסיה וזה כמעט מחצית העולם אין שום איזכור שבע מצוות בני נוח
הם בכלל מאמנים בהרבה אילים וגם אם תראה בשירשור שפתחתי בפרשת השבוע אתה תראה שחוכך בדתי הזכיר
שמה את מה שכתוב בפרק ו בבראשית וזה מוכיח שהיהדות בתילת דרכה לא הייתה מונוטאיסתית וגם כל הדתות מסכימים שהאלוקים התגלה על הר סיני ונתן את התורה לעם ישראל שוב לא כו הדתות אילה רק הנצרות והאיסלם וזה לא הופך את זה
לנכון אם תלמיד אחד עושה שגיאה במבחן ואחרים מעתקים ממנו זה לא הופך את זה לנכון
וכל הנידון בין הדתות הוא שלאחר זמן הוא עזב אותנו ובחר באחרים, וזה פרוך מעיקרא כי כיון שבחר בנו בפני מאות אלפי אנשים, מה פתאום יעזוב אותנו בצנעה-אני לא יודע אך את קובע לאלוהים אך לעזוב אותך אבל גם אם אתה צודק גם
בנצרות וגם באיסלם יש התגליות המוניות
איך אפשר פתאום להגיד לאלפי אנשים יום פלוני נעשה חג שבועות זכר למעמד הר סיני, כולם יצחקו עליו אם באמת לא היה
דת זה לא דבר שמנחתים אותו דת זה תוצאה של התפתחות של תהלכים היסטורים ישו מעולם לא התכוון לצור דת חדשה
נצרת התפתחה לדת חדשה היא תוצאה של תהלכים היסטורים אחרי מותו התפתחות של היהדות היא קצת ארוכה אבל שוב
אני ממליץ את הספר ראשית ישראל של ישראל פינקלשטיין או לשמע הרצאות שלו
מעולם לא קובעים אמתות של אירוע על פי
החג ההודים חוגגים חגים על מעוראות שונים במתולגיה ההודית זה לא הופך את זה לנכון בעניין הרצפות התנ"ך
בעצמו מודה בזמן יאשיהו "מצאו " ספר תורה וראו שצריך לחגוג פסח ובזמן נחמיה "מצאו" עוד םעם ספר תורה וראו שצריך
לחגוג חג סוכות
לסכום לפי התגובות שלך אתה לא ראית אף אחד מהסרטונים בקישורים שלי אז אם אתה באמת רוצה לחקור את האמת
אז תראה לפחות את הסרטונים הקצרים ואם באת רק להציק לנו אז בבקשה להפסיק

nissimlev

New member
החיים גדלים

חיים עצצמם הם התכלית
כשאדם נולד ומצא דרכו למסלול חייו הוא יימצא את התכלית וימצא תשובה ומסע החיים שווה לחיות על פניי אדמה בקשר נורמלי לחיים שלא תלויםבגוף כמו שתלiיים בעצ מו ושמרגישים אויר מחיי נכנס לריאות זה ממלא לרגשות ונותן תשובה מה קורה.
חיים עצצמם הם התכלית
כשאדם נולד ומצא דרכו למסלול חייו הוא יימצא את התכלית וימצא תשובה ומסע החיים שווה לחיות על פניי אדמה בקשר נורמלי לחיים שלא תלויםבגוף כמו שתלiיים בעצ מו ושמרגישים אויר מחיי נכנס לריאות זה ממלא לרגשות ונותן תשובה מה קורה.
החיים גדלים כל הזמן שחיים בם כל הזמן שחיים בם

לילית36

New member
תכלית החיים היא

התוכן שכל אחד יוצק לחייו.
ומה שווה תכלית חייך באם ישו צודק.

yoyo200910

New member
ממש לא ברור

אותך איני מבין אם אתה מסכים שיש אלוקים, א"כ אתה לא אתאיסת, ואתה צריך לבחור לעצמך דת, וכל הדתות מסכימים שהאלוקים אחרי שברא את העולם נתן לבני אדם שבעה מצוות, והם הקרואים שבעה מצוות בני נח, וזה גם הגויים יודעים ויש קהילות שלמות באמריקה של גויים השומרים שבעה מצוות בני נח, וגם כל הדתות מסכימים שהאלוקים התגלה על הר סיני ונתן את התורה לעם ישראל, וכל הנידון בין הדתות הוא שלאחר זמן הוא עזב אותנו ובחר באחרים, וזה פרוך מעיקרא כי כיון שבחר בנו בפני מאות אלפי אנשים, מה פתאום יעזוב אותנו בצנעה, אדרבה היה צריך להיות המעמד של בחירה בעם אחר גדול יותר להודיע את זה לעולם, וא"כ כיון שיש תורה אף אחד לא מכתיב לנו מה לעשות אלא הבורא עצמו הוא הוא שאמר את התכלית, ואם תאמר מי אמר שהיה באמת הר סיני, זה אפשר להוכיח מים העצמאות ומיום השואה, כי מי אמר שבאמת היה עצמאות או שואה (אחרי שכבר ימותו כל אלו שהיו אז), אלא מה שאלפי אנשים עושים לזה יום מיוחד להיזכר זה ראיה שהיה כי מתי התחיל אותו היום אם לא בזמן שקרא הדבר, כי איך אפשר פתאום להגיד לאלפי אנשים יום פלוני נעשה חג שבועות זכר למעמד הר סיני, כולם יצחקו עליו אם באמת לא היה, וא"כ אני לא מבין למה אתה אומר שאין תכלית לעולם אחרי שהאלוקים בכבודו ובעצמו גילה לנו מהו התכלית
בבקשה תענה לי כי אני כבר אובד עצות כ"כ אני רוצה לעזוב אבל השאלות האלו לא נותנים לי מנוחה

לילית36

New member
למחב"ת

פתח דבר לילית זה שם של בת, דבר כל כך פשוט אתה לא מבין איך תבין את משמעות החיים.

אתה לא בחרת את הדת נולד לתוכה, אם היית נולד מוסלמי היית מקשקש בפורום שלצום 40 יום זה כלום בהתחשב בגמול, 72 בתולות.
מי סיפר לך שכל הדתות מאמינות באלוהים. שבעת מצוות נוח הן המצאה גזענית יהודית.

כמאמין גדול מאיפה לך האומץ והחוצפה לעשות חשבונות שמיים למה אלוהים עזב אתנו בצנעה.
ההוכחה שלך למתן תורה ממש ברורה ומשכנעת, עם אינטליגנציה כזאת עדיף לך להשאר חרדי,
ולתת למישהו אחר לחשוב במקומך.

אני מבינה מתגובותייך שאמונתך נובעת מפחד העולם הבא, על כך אמר קוהלת:
מקרה בני האדם ומקרה בהמה אחד הם, כמות זה כן מות זה ורוח אחד להם.

זוגי2

New member
מי אמר שאלהים ברא את העולם לתכלית?

נניח ויש אלהים והוא ברא את העולם, מי אמר שהוא ברא את העולם לתכלית? זו חשיבה אנושית שלכל דבר יש תכלית, אבל הוא הרי אלהים ואולי רציונלי יותר בעיניו לברוא ללא תכלית.
וגם אם נניח שברא לתכלית, אולי התכלית היא בשביל שיהיה לו כעין משחק מחשב לשחק בו בעוד לנו ולשאר הדמויות במסך אין שום תכלית אלא רק להיות חלק מהמשחק.
בקיצור, גם אם יש תכלית לעולם, זו יוהרה וחוצפה אנושית לחשוב שיש לנו השגה ויכולת לדעת מה היא.

yoyo200910

New member
זה לא ברור

טפשjiת

New member
תנוח

השאלות לא יברחו,
איך אפשר לומר למליוני אנשים שישו נולד מרוח הקודש
אנשים אוהבים לאהמין באגדות עובדה שכל אומה מתחזקת מסורת אגדות כאלו שרובן מן הסתם לא היו ולא נבראו
אז לך ספרו על תכלית והר סיני
זה סבבה בתור פולקולור יהודי

זוגי2

New member
עכשיו הבנתי שאתה סתם טרול

אחרי ערימת שטויות שכתבת בהודעה, קלטתי שסתם דנתי אותך עד כה לכף זכות.

yoyo200910

New member
אז מה

אז באמת למה הוא נברא, ודאי לא בשבלי שכל החבריה יהנו בעולם שמונים שנה וימותו, וא"כ צריכים לברר את זה בעומק
אם יהיה לך תשובה אשמח כי אני אובד עצות

משהו עקרוני

יש תיאוריות, מפץ גדול, אבולוציה, מיתרים ועוד, כולן מגובות באלפי ניסויים ועובדות.

למה אתה חושב שהעובדה שאתה לא מבין אומרת משהו על איזו שהיא תיאוריה מדעית?
לכל היותר אתה יכול להסיק שאתה אידיוט או סתם טיפש או אם אני אהיה נדיב איתך - בור מתוך עצלנות.

nonsensical

New member
אתה לא בעניינים

הדת, זה מכבר גייסה לשורותיה את כל הממצאים המאוששים את האבולוציה והמפץ הגדול, ומבחינתם הם הוכחה מובהקת להמצאות האל.

שהלא לא מעט מעקרונות האבולוציה ותאוריית המפץ הגדול הוכחו עובדתית, ודי אם נציין את המוטציה המדהימה שעברו קבוצת לטאות תוך עשרות שנים בלבד, מוטציה ששינתה את המבנה האנטומי שלהם, ומהווה הוכחה מוחצת לברירה הטבעית.

יתירה מזו, כבר לפני כשישים שנה שוחזרה בתנאי מעבדה תקופת המרק הקדום, ובתום הניסוי נותר בידי המדענים חומר שהכיל את כל אבני הבניין של החלבונים.
ולכן פרופסורים דתיים ורבנים בעיקר מהמגזר הדתי ופחות מהחרדי, שיודעים דבר או שנים מלבד הלכות ביצה שלא נולדה ביום טוב, ומבינים את הגרוטסקיות בסיפור הבריאה כפי שהוא מתואר בפרשת בראשית, מבחינתם, יהוה ברא את הקוסמוס באמצעות המפץ הגדול, גדש את האוקיינוסים במרק הקדום, ויהי ערב ויהי בוקר יום ראשון, שני, שלישי, רביעי, איזה יופי.

הגרוטסקיות שלעיתים המאמינים גולשים אליה בניסיון לרתום את המדע לאמונה מוציאה אותי מדעתי.

כידוע ניתן לצפות בכוכבים שרחוקים מאות אלפי שנות אור מכדור הארץ, כלומר האור טס בחלל מאות אלפי שנים עדי נחזה לעינינו, ואם ישאל השואל הלא היקום וכל צבא השמים נבראו לפני 5773 שנים, וכיצד יתכן שישנם כוכבים שכבר פלטו אור לפני מאות אלפי ומיליוני שנים?

ובכן, הסכיתו להסברו הגאוני של שלמה בניזרי בספרו השמים מספרים. יהוה ברא את העולם לפני 5773 שנים, הניח חלק מהכוכבים במרחקים של מיליוני ומיליארדי שנות אור, אך את קרן האור שלהם הניח במרחק של 5773 שנות אור...

אתם הבנתם את זה ברוכים? יהוה הניח את גרמי שמים במרחק של מיליוני שנות אור מכדורינו, אך בגין התגלות אלוהית שהוא חוה הוא החליט לתפוס את קרני האור בשפיץ, ולמתוח אותם כמו מסטיק עד למרחק של 5773 שנות אור מכדוה"א ,

ואם ישאל השואל מדוע הוא לא מתח את קרן האור עד למרחק של 5774 שנות אור? ובכן, מקורות יודעי דבר מוסרים שלאחר התייעצות עם האר"י והזייפן משה די לאון, הם שכנעו אותו שלפי תורת הסוד ושאר עניינים נשגבים אשר למעלה מהשגת אנוש ראוי לשתול את קרן האור במרחק של 5773 שנים מכדוה"א.

וזה לא נגמר כאן, משום שיש גרמי שמים שקרני האור שלהם מוקמו במרחק 5772 שנות אור, ויש שאורם נשתל במרחק 5771 שנו"א, בקיצור, הבנתם את העיקרון.
יותר מאשר הסברים אלו מקוממים הם מתסכלים. משום שהם מוכיחים בפעם המיליון שהמאמין לעולם לא ייתן לעובדות לבלבל את אמונתו, וכאשר רואים כיצד פרופסורים דתיים בעלי שם שעפר אני לרגליהם, והם שכחו את מה שאני לא יבין עוד חמישים שנה מכסתחי"ם עצמם לדעת, אתה מבין שהדת כאן בשביל להישאר עוד אלפי שנים.

yoyo200910

New member
איזה טענה זה

לא הבנתי בכלל מה שאתה אומר, אם הבורא בראה את אדם הראשון כבן שלושים או ארבעים, ובראה יש מאין את השמש והירח וכו', ובי רגע נהיה השמע גדול איך שהוא כעת, א"כ מה קשה בשבילו לברואה עולם ענק כמו העולם שלנו, ומה נראה לך שאתה המקום הראשון בעולם, אתה נקודה קטנה קטנה בתוך עולם שלם כי העולם לא התחיל מכדור הארץ בכלל, אלא הוא נברא כצורתו עם כל הריחוק שיש בין הכוכבים וכל ברגע אחד, ומה ההוכחה לומר לא ככה, וכי מהבינג בינג יכול להיווצר אדם כל יפה כמוך באמת ע"י פיצוץ, איך אתה מסכים לקבל כאלו שטויות

למעלה