מה יהיה הסוף באמת

yoyo200910

New member
מה יהיה הסוף באמת

אני גם בדרך אליכם אבל שאלה אחת עדיין נשארה לי וכי כל העולם הזה נברא סתם כל הארמוניה הוא מקרא זה עדיין קשה לי להבין אם למישהו יש תשובה אשמח מאד כי זאת השאלה האחרונה שלי

תקרא את הספר "יש אלוהים" של דוקינס.

אני חיה טוב מאוד עם התשובה של "לא יודעת" - אני לא צריכה לסתום את הגולל על השאלה עם תשובה - חסרת משמעות לחלוטין - שיש אלוהים - כשאף אחד לא יודע מה זה האלוהים הזה או מה הוא רוצה מאיתנו אם הוא בכלל קיים.

freeonly

New member
התשובה נמצאת בשאלה, מבלי להבחין

השאלה הזו של "תחושת ההרמוניה" או "תחושת המורכבות", מהווה את אחד הגורמים החזקים אצל מאמינים דתיים (לסוגיהם).

בפועל, הדבר לו אנו עדים הוא תופעה מוחית. המוח שלנו התפתח עם הדורות לייצר תחושות שמשרתות אותנו במצבים שונים, לעתים של פחד, לעתים של פליאה וסקרנות, ופעמים רבות אפילו תחושות מקריות.

הדבר האירוני בדיון הוא שתחושת הפליאה היא דבר סובייקטיבי שנמצא במוחנו שלנו ולא קשור בעולם שסביבנו. למעשה, בהעניקנו סוג של "כוח עליון" לפתרון אותה תחושה, המוח שלנו למעשה מכחיש את עצם פעולתו... או במילים אחרות: המוח התפתח כך שבמצבים מסויימים הוא מכחיש שהוא התפתח כך, ומחפש הסברים אחרים.

yoyo200910

New member
בלי לדעת

אני לא מאמין שיש אנשים בעולם שמוכנים לחיות בלי לדעת את תחליתם , תחשבי רגע, כי (אם בת שלושים את) בעוד כחמישים ששים שנה כבר לא תהיה בעולם הזה בכלל, וכי נולדת ונברא כל העולם הזה לחיות שמונים שנה ולמות ולחזור לעפר וזהו, לי מאד קשה לחיות כך, תסבירי משהו שעומד על הרגלים כי אני כבר לא יודע מה לעשות.

אז אתה מעדיף שיספרו לך סיפורים?

אדם בוגר צריך להתמודד עם המציאות ולא לחיות בעולם של דמיונות.

את התכלית לחיים שלך תצטרך למצוא בעצמך - זה שמספרים לך ושאתה מאמין שיש איש גדול בשמיים שאתה לא יכול לראות אותו אבל מתחת לקבר הוא יחלק לך ממתקים אם תעשה X (כבר בנקודה הזאת אכלת אותה כי כל דת טוענת שאם לא תעשה את ה X שלה סופך לרשת גהנום - ואין כל ראיה כי דת כלשהיא אמיתית יותר מדת אחרת - ככה שמה שלא תעשה - אכלת אותה בעולם הזה ובעולם הבא).

קשה לך לחיות בלי לדעת שאתה חייב לעבוד אליל ושיש עולם הבא (להלן: "התכלית")?

וואלה. אז תאמין בשטויות האלו ותבזבז את חייך בעבודת אלילים מטופשת. תניח תפילין ותחשוב שמלאכים נקשרים לך ככתר מעליך. תסובב תרנגול מעל הראש ותחשוב שאלוהים סולח לך על עוונותיך. שיהיה לך לבריאות אם זה נותן לך תכלית לחיים.

אתה יכול גם להחליט אחרת - אתה יכול למצוא משהו שיגרום לדם שלך לזרום ולחיים שלך לקבל משמעות.

חפש כאן פוסט ששמתי לא מזמן הנקרא "כל אחד צריך שתהיה לו מאהבת".

אבל אם אתה חושב שמישהו יביא לך תשובות על מגש - כמו שאתה רגיל שבעולם הדתי מאכילים אותך לוקשים - אז חביבי אתה טועה. אף אחד לא מתכוון להאכיל אותך.

יגעת ומצאת - תאמין.

זה החיים שלך ויש לך רק הזדמנות אחת לחיות אותם - רק הזדמנות אחת. ואח"כ - זהו - קפוט - אין כלום. אז או שאתה מנצל את הזמן או שאתה מסובב תרנגולים מעל הראש - תבחר.

yoyo200910

New member
לא הבנתי

אני ממש לא מבין אותך, דבר ראשון שהדת היהודית היתה הראשונה זה כל הדתות האחרות מודים, כל הנידון הוא האם אלוקים עזב אותם ובחר בדת אחרת או לא, וזה ברור דכיון דאלוקים בחר בעם היהודי במעמד של שלש מליון אנשים בהר סיני (וזה מוזכר בכל הדתות) א"כ כשרצה להחליף אותנו אם רצה היה צריך לעשות כן באותו סוג מעמד אם לא יותר, אבל כל הדתות מספרים שזה קרא בחלום של נביא אחד שלהם וכל מיני דברים כאלו, וא"כ שהדת היהודית אם הנכונה ביתים לא מצאתי פירכה, ולזה אני מחכה תשובה ממך,
דבר שני עדיין לא שמעתי ממך תשובה איך אתה מסכים לומר שהאדם נברא לחיות שמונים שנה ולמות, וגם אם תענה לי שאין לך הוכחה להיפך, באמת גם לי אין, אבל מה שודאי שכל עוד שאין ראיה לא לכאן ולא לכאן, אם כן יש חמישים אחוז שיש חיים לאחר המיתה, וחמישים אחוז שלא, ועל הצד שיש באמת חיים לאחר המוות, א"כ לנצח הצתרך להתמודד עם המעשים שעשיתי כאן בעולם הזה, ונכון שעל הצד שאין המשך לא הפסדתי כלום, אבל על הצד שיש המשך אני הפסיד לנצח כל מה שיכלתי להרוייח, וא"כ למה לי להפסיד את ההופציה הזאת, הא התורה לא מבקשת מהאדם כ"כ הרבה, להניח תפילין כמה דקות ביום זה קשה, לקרוא קר"ש ולהתפלל ס"ה שעה ביום, זה קשה, לשמור שבת להתענג עם המשפחה סביב שולחן עם כל מיני מטעמים ואוירה טובה עם הילדים בלי שום דבר אחר, רק המשפחה, זה קשה, החגים הנחמדים פסח סוכות שבועות חנוכה וכו' זה קשה, מה הקושי הגדול בזה, ואין לי מה להפסיד בזה כי גם אם זה לא נכון לא עשיתי שום דבר רע, אדרבה התענגתי עם המשפחה, ואם באמת זה נכון הרוחחתי מאה אחוז של נצח נצחים, ועל הצד שבאמת זה מכון ולא קיימתי מה שצריך ועברתי על מה שלא צריך, אקבל על זה עונש, וא"כ מי יקח אפילו סיכון קטן לעונש, כי כל עוד ואין לך הוכחה מוצקת ואמיתי שמתקבלת על דעתך, אתה לוקח סיכון, ומי מוכן לקחת אפילו אחוז קטן של סיכון ליסבול אפילו הסבל הכי קטן לנצח נצחים
נו באמת תיהיה גבר תענה לי כי הטענות האלו לא נותנים לי לעזוב, וכ"כ אני רוצה לעבור לצד השני

קודם כל אני אישה -אישה.

דבר שני - אמרתי לך כל מה שהיה לי להגיד. זה שאתה לא רוצה להבין - זו כבר בעיה אחרת.

אין לי כל ענין שתעבור לצד השני, מצידי תשאר שם ותתפלל לחבר הדימיוני שלך בשמונים השנים הקרובות. לי יש חיים לחיות ואין לי זמן לבזבז על שטויות כמו לחזור על עצמי כמו תוכי.

תפסיק לצטט לי ציטטות של כיתה א' - אין לי סבלנות לזה.

תשב ותלמד ועד אז שתוק.

yoyo200910

New member
בקיצור

בקיצור את יודעת שאת לא בצד הנכון וקשה לך מאד עם זה, ואת פשוט לא רוצה שיתחילו לדבר איתך בנושא כי את מפחדת לראות שטעית בדרך שלך, אבל האמת הוא לא כך כי אדרבה יש מקום מיוחד לחוזרים בתשובה בעם שלנו, ואע"פ שהתחילה קשה מ"מ אם תפתחו לי פתח כחודו של מחט וכו, רק דבר אחד תזכרי, אם לא הצלחת להוכיח לי להיפך ביתנים אני נשאר בצד שלי והאושר האמיתי הוא כאן כי לי יש תחלית ויש המשך לחיים ואת לדעת חיה לשמונים שנה ואח"כ אין כלום, ואם יתברר אז שטעית כי אין לך הוכחה שאת צודקת, א"כ יש חמישים אחוז שיש המשך, א"כ אז תצטערי לנצח שאיבדת את ההזדמנות לבנות לעמך את הנצח ואני לא מבין איך את לוקחת את הסיכון הזה
אם יש לך תשובה לסיכון שאת לוקחת תודיעי לי כי אני גם מפחד מהסיכון הזה ולכן בינתים לא עזבתי

טפשjiת

New member

"אם תפתחו לי פתח כחודו של מחט"

האם מכך שנמנעת מלענות לשאלה שלי

אני אמור להסיק שאתה יודע שאתה בצד הלא נכון, ומפחד להתמודד עם השאלות שלי כי אז תראה שטעית בדרך שלך?

קרא מעט חומר ותראה מהיכן העתיקו את התורה.

גלגל למטה ותראה מאין באו הרעיונות.

צ'י

שמירט א נאר מיט עיסק און אין הוניג

בלייבט ער אלץ א נאר .... (תמרחו טיפש בחומץ ודבש והוא יישאר טיפש)

xianghua

New member
תחשוב על זה כך

נניח שלפניך שעון מתרבה המכיל dna. לבטח תטען שהוא לא התפתח בתהליך טבעי. אז כיצד ניתן להאמין שחתול או ארנב, המורכבים בהרבה, התפתחו בהליך טבעי?

מנהלים - תחסמו אותו בבקשה

בכל הזדמנות אחרת תנו לו להטריל פה אם בא לכם, אבל השבוע זה יותר מדי.

yoyo200910

New member
לא הבנתי

א"כ אתה מחזק את השאלה שלי - בבקשה תסביר את עצמך יותר

וולה אולי תגיד לי היכן אני יכול למצוא שעוני

רולקס שמתרבים אם תבאי לי שני שעוני רולקס שמתרבים וילדו לי הרבה שעונים ים של כסף אני יכול לעשות

למעלה