מה יהיה בפסח???

../images/Emo4.gifבנות אתן מכניסות אותי לדיכאון

עוד לא הגיע פורים|מ אתן מביאות את פסח|ב

sovlanit

New member
אדית נשמה

תהני בכיף מפורים. למה הדיכאון למה??? עברנו את פרעה נעבור גם את זה

אנילה1

New member
אינספקטורית נכון שאת עובדת?

נכון שתוכלי לקחת עובדת זרה לעזור לך בניקוי תריסים וחלונות לפחות. לנער את הספרים, לאוורר את הארון. לשטוף את כל הכלים במטבח. ככה לא תרגישי מנוצלת. למרות שזה הבית של חמותך, לא מגיע לך להקרע מעבודה. תשתפי את בעלך בקשיים שלך, לא נראה לי שהוא יתנגד לעזרה. אני הייתי הולכת על זה אפילו שזה הבית של החמות. הייתי חושבת על עצמי, על העבודה שאני צריכה להשקיע. חבל על הכוחות וחבל על הבריאות. חוץ מזה יש דרך לנקות בלי עצבים. שמים אוזניות עם מוסיקה טובה, ומנקים. זאת דרך נהדרת להרגע.

סליחה אספקטורית...........

אני מצטערת לומר לך אבל זה לא פייר מה שאת עושה את גרה אצל חמותך בתוך הבית....... בטח גם אוכלת שם , מתקלחת,ולפי מה שהבנתי אין לכם ילדים ואת לא בהריון.... את צריכה לעזור לחמותך ולא אכפת לך מאחותו............ זו דעתי....... לילונית 5

jesenia

New member
מעניין מאוד

שלא מעניין אותך אם הבן שלה, שגם גר שם, עוזר לה. גם לא הבת. עד כמה שהבנתי, הם גרים שם לא פחות ממנה - אז את מוכנה להסביר למה מרין צריכה "לשלם" על מקלחות ואוכל (שהיא מבשלת), והם לא? אזרח סוג ב'?

לא יודעת מה להגיד לך, כי מצד אחד

את גרה שם, ומצד שני את מרגישה פרייראית, איך אומרים קשה קשה. לא יודעת בדרך כלל אני אומרת שהולכים לפי הרגש, אבל זה לא ממש נראה לי נכון.את בטוחה שזה לא בגלל שאת לא אוהבת לנקות באופן כללי, וזה קשור לזה שאת לא ממש אוהבת את חמתך, או שזה משהו אחר. תחשבי על זה. אני בדעה שגרים אצל חמה צריך לתת יד ולעזור, אבל כל זה לא במחיר של להרגיש שפחה כי כאן עובר הגבול. סיגל.

אני אמוד מחבבת את חמתי

היא לא עשתה לי שום דבר רע, אני מרגישה שהם מנצלים אותי כביכול שאני הכלה ושאני צריכה לעשות, הם עוד חיים בימי הביניים שהכלה היית כל הזמן בבית לא עבדה ורק עשתה את הסידורים של הבית אני אשה עובדת וגם לומדת אני לא יכולה לשכוח הכל ולהתחיל לקרצף להם את החדרים. הבעיה שאני יותר מדי חולת נקיון זה הבעיה. שאני מנקה והם מלכלכים ולא נראה שניקו פה לפני כמה דקות, עכשיו יותר מובן?

JESENIA הנה התשובה...........

א. זו דעתי כמובן לא התכוונתי שהיא צריכה לנקות את כל הבית של חמותה.. התכוונתי בכללי שהיא צריכה לעזור לחמותה...... היא גרה בבית איתה אוכלת שם מתקלחת לא אמרתי שהיא צריכה לשלם על זה....... אבל היא צריכה לעזור.......... כי גם לה עוזרים בזה שנותנים לגור על מנת לחסוך כסף ןלו לכל אחד יש את הזכות הזאת...... לילונית5 נ.ב כמובן שגיסתה צריכה גם לעזור אבל אם לא רוצה זו כבר לא בעיה שלה שתגיד את זה לחמותה. כל אחד יעזור קצת וזהו7

jesenia

New member
אני פשוט מנסה להבהיר נקודה

וברור שצריך לתת יד בכל מקום שגרים בו - גם אם אצל חברים. רובנו כאן מתוכנתות מראש בצורה הזו - כלה עוזרת לחמותה. למה? כי היא כלה (ולא כי היא גרה שם/מתארחת שם). אני רוגזת על זה במיוחד, כי אני מבינה את חמותה של מרין. היא אישה חמה ואוהבת, ואני בטוחה שיש לה פינה חמה בלב בשביל מרין. אבל כל בקשות ה"עזרה" האלה הן לפרוטוקול - לא כי צריך עזרה, אלא כי סופסוף הגיעה הכלה שתקח פיקוד על עבודות הבית. כלה טובה היא כלה, שבראש ובראשונה, מנקה/שוטפת/מסדרת/משפשפת/מכבסת ותולה. מקפיץ אותי לראות נשים שמשתפות פעולה עם התפיסה הזו. גם לי קשה לעזור לחמותי, כל פעם מחדש, כי זה בא ממקום של משחק תפקידים - ולא ממקום של עזרה וסיוע. גם לסבתא שלי (חמותה של אימי) קשה לי לעזור מאותה הסיבה.

ג'סני הבהירה את זה הרבה יותר טוב

ממה שיכלתי אני להבהיר זה הבעיה שאני בטור תפקיד של כלה ולא בן אדם כמו ילדה שלה. ילדה שלה פטורה מהפקיד למה? כי הבת שלה חס וחלילה שלא תעבוד קשה, אבל מרין? היא הרי כלה והיא צריכה לעזור לעזור אני בכיף אעשה את זה, אבל זה עובר את גבול העזרה

גם אני ממש שונאת את התפיסה הזאת

אצל חמותי היא והבת שלה "מולכות" על הניקיון. כל יום וכל היום הן מנקות כאילו מחר פסח. ואני מתכונת ככה כל השנה. לא חבל על הבריאות, על עור הידיים. הנשים הללו במקום בושם נושאות ניחוח קל של אקונומיקה. משרתות על ימין ועל שמאל את חמי וגיסיי.כמה פעמים אני לא ביקשתי משהו כי פשוט לא רציתי להטריח אותה. בקשר לעזרה שהיא מצפה ממני ומגיסתי: זה לא עזרה כי אנחנו שם ורוצות אלא פשוט עזרה כי אנחנו הכלות וזה ממש מרגיז. חשבתי שנגמרה התקופה שהנשים למטבח והגברים מרימים רגליים בסלון.אין לי בעיה לעזור לפנות ואפילו לשטוף את הכלים אבל לא לבד.בעלי יכול לעזור לי גיסיי יכולים לעזור. פשוט חבל שהם מגדלים עוד דור של גברים מפונקים שלא יודעים אפילו לטגם חביתה ולשטף אחריהם את הכלי. לא יודעת איך אבל בעלי יצא שונה לחלוטין ותודה לאל על זה.

אה כן????????

אני נותנת מעל ומעבר שם, מנקה מבשלת עושה כביסה וגם להיקרע בפסח עם הבית הענק הזה? שכל אחד ינקה את החדר שלו למה אני צריכה גם לנקות את החדרים שלהם? אחותו מסריחה את החדר שלה והיא בכלל לא נקיה אני צריכה לנגב לה גם את התחת? תאמיני לי שהם שמחים שאני שם, אני אוכל כמו ציפור מכינה אוכל כל הזמן לכל הגדוד מה חסר? חיים טובים, ותיהי בטוחה שעוד לפני שהגעתי לבית שלהם כל זה לא היה, הם היו מנקים את הבית פעם בחודש, היום הבית כל הזמן מבריק

את לא צריכה לנקות לה את החדר.

תקשיבי, את מנקה את החדר שלך, ועוזרת במה שצריך בסאלון, ובמטבח. וזהו. שרותים ואמבטייה אם בא לך. ולא יותר מזה. תגידי שקיבלת אישור ממני, בחורה שעובדת ולומדת ונקייה, בטח לא צריכה להיות שפחה חרופה בבית, סיגל.

זה היה ברור שאני מנקה

את החדר שלי ואני אעזור במטבח ובסלון, אבל זה לעשות הכל לבד לקרצף את הארונות של המטבח שיהיו בריאים יש להם 2 מקררים. אני כבר אמרתי לה שלא תבנה עליי כל כך הרבה אחרת היא אלולה להיתאכזב מקסימום כמו שבנות אחרות אמרו כאן מקסימום אני אביא עוזרת

אנילה1

New member
מרין, את חייבת להביא עוזרת. אפילו

אם את צריכה לשלם עבור זה. הלימודים והעבודה קודמים

למעלה