מה יהיה בפסח???

מה יהיה בפסח???../images/Emo4.gif

אני יודעת שיש בערך עוד חודש לפסח וכמו שאתם יודעים צריך לנקות ולסדר ומה לא!!! כנראה השנה היא תיהיה בשבילי הכי מגעילה כי אני צריכה לנקות את הבית שהוא לא שלי. ואם אני לא אתן יד אז אני מגעילה. לחמותי יש בית גדול ובנתיים אנחנו חיים שם, ממש מעצבן אותי לחשוב שאני הולכת להיקרע ולנקות גם את החדרים שלהם. ממש לא בא לי. מלא היו אומרים תודה אבל כלום. החדר שלי גם ככה ענק שאני מנקה אותו לבד ויש 2 טריסים ענקיים שאותם אני אנקה לבד ואני לא יודעת איך אני אספיק הרי אני עובדת עד 6 בערב. ויש לו אחות בת 17 שלא עושה כלום רק אם האבא מאיים עליה ואין עזרה בכלל.

אל תדפקי חשבון לאף אחד

תנקי את החדר שבו אנת חיה אבל חוץ מזה... זה הבית של ההורים של בעלך אם דחוף להם לנקות את הבית שאו שבעלך יעזור או שיקחו מנקה ויפסיקו להוציא את המיץ.

גליתrt

New member
פסח וחמות...

זה מזכיר לי שמאז ומתמיד אמא שלי היתה מנקה את הבית שלנו ואז היא היתה מחוייבת ללכת לנקות את הבית של חמותה-סבתא שלי כי היא לא יכולה ולא מרגישה טוב וכו'.. והיא היתה מעבידה אותה חבל"ז, אמא שלי תמיד מספרת שהיא לעולם לא תשכח את הפעם שהיא היתה בחודש שמיני וסבתא שלי אילצה אותה לעשות 'פנלים' ואמא שלי ישבה על הרצפה כולה רטובה עד למעל החזה וקירצפה.. ואל תשאלו אותי איפה אבא שלי היה? ולמה היא הסכימה?? כי....... אין לי תשובה. היא חמות וסבתא נוראית עד היום.

jesenia

New member
../images/Emo46.gif

וואו כמה זה מוכר לי. אמא שלי בת 45, ורק שנה שעברה היא הביאה עוזרת שתקח חלק בנקיונות (היא עדיין מנקה). כמובן שחמותה לא עוברת על זה לסדר היום, כל הזמן מתלוננת שהעוזרת לא מנקה כמו שהיא רוצה. היום כבר אמא שלי יכולה להגיד לה "אז תנקי את". ובכל זאת זה עובד - אמא שלי מנקה את מה שחשוב (והכי קשה, מנסיון) - המטבח, וחמותה יושבת בצד ומעבירה ביקורת. אבא שלי? לא מתערב, כרגיל. מאיפה הוא ידע כמה קשה היא עובדת, כשכל חייו הוא היה מטופל ע"י חבורת נשים, שלא נתנה לו להרים כוס מהשולחן? אווווף כמה שזה מרגיז אותי. אם הוא לא היה אבא שלי, הייתי אומרת לו מספר דברים.

גליתrt

New member
וואו, כל מילה בוללל.

ובשנתיים האחרונות אמא שלי "העיזה" להכניס מנקה בתשלום שאותו אחרי ויכוחים ואיומים רבים היא מצליחה להוציא מסבתא שלי-חמותה. מרתיחחח!!

jesenia

New member
שכחתי משהו

המנקה התפטרה, היא לא מוכנה להגיע יותר לסבתא שלי (ורק לידיעה, מדובר בבחורה שמפרנסת משפחה שלמה וזקוקה לכל גרוש אחרת לא יהיה לה מה לאכול. כנראה שיש דברים יותר חשובים ממזון...)

jesenia אמא שלך פריירית!!!!!

מנצלים מי שנותן שינצלו אותו. היא כנראה כל הזמן רצתה למצוא חן ולכן הפכו אותה לשפחה.

מזל שלי החופשת לידה../images/Emo8.gif

כך שלא הפסקתי כל החופשה לנקות ולארגן. אין יום שלא "נפלתי" על חלק זה או אחר בבית. במטבח אין לי בעייה בכלל כל יום ארון אחד וסאלמת כל טוב. גם כך אני לא משתמשת בארונות מטבח בפסח וכל הכלים יוצאים מהמזווה ובחזרה. אני גמרתי להשתגע על נקיון כלים והכשרתם. יש לי סטים חדשים ונפרדים לחג הפסח ומה שנשאר זה לשטוף אותם ולהחזירם למקומם. חדרים? כל השנה מנקה כך שאין צורך בשיגעון. איפה נעשה את ליל הסדר????????????????????????? עוד מעט תתחיל ההיסטריה. השנה זה התור של אמא שלי!!!!!!!!!!!!!!! אבל חמותי כמובן תהיה לבד ובעלי בשום פנים לא ירצה לעשות איתם בבית שלהם כי היא לא כשרה אז כמובן שזה יפול עליי אבל רק בתנאי שנהיה רק אנחנו איתם כי גיסתי המלעונה בטח תעלה לעשות אצל הוריה. זה הבישולים רבותיי (וההוצאות כמובן) יפלו עליי.................

תפסיקי להיות פריירית

עוד לא למדת? תלכי לאמא שלך ואם חמותך וחמך רוצים, שיבואו גם. חבל על הכסף שלך ועל הזמן שלך!! יש לך ילדה לטפל בה.

sovlanit

New member
אינספקטורית,

על מה את בדיוק כועסת? אם את כועסת על כך שאחותו בת ה 17 של בעלך לא יוזמת ובעצם רק אם מכריחים אותה היא מנקה- החינוך שלה הוא עניינם של הוריה בלבד!!!!!!!!!!!!!!! אם את כועסת כי מצפים ממך לשאת בנטל לבד את יכולה להציע להם עזרה מינימלית ולהגדיר באוזניהם בדיוק מה את רוצה/ מסוגלת /יכולה לעשות. כמו כן תוכלי להציע שהם יביאו מישהי ותשאי בחלק מהעלויות. חוץ מזה נראה לי שמה שבאמת מכעיס אותך הוא תחושת המילכוד. בעצם,את לא ממש מעוניינת לבצע את כל העבודה הקשה לבדך ולהרגיש מנוצלת ופרייארית ומצד שני -את מרגישה חייבת כי הם נותנים לך קורת גג ...אז "לא נעים לך" את רוצה לשאת חן בעיניהם ולהוכיח שאת ראויה ובעלת ערך. [אולי את מרגישה דחויה ובלתי רצויה?] אז הנה הצעתי פתרונות שעלו בדעתי... בהצלחה!

סובלנית את צודקת

כל חודש היא מבקשת ממני לקנות לה את מהקרר אם זה היה תלוי בי המקרר נשאר מבריק תמיד, אבל אצלה הבעיה שהיא אישה לא כל כך נקיה ולא אוהבת סדר אז אני מרגישה שהעבודה שלי היא לחינם. אני אתרום את חלקי אבל הבעיה שאני לא יכולה לפתוח את הפה יותר מדיי, אני כבר לעבור לבית שלי, אין לך מושג עד כמה, אני סופרת יום יום שיעבור כבר

sovlanit

New member
אינספקטורית,בשעה טובה ומוצלחת,וגם

זה יעבור,מתוקה. יגיע הרגע המיוחל מהר משנדמה לך!

sovlanit

New member
מרין,פשוט אני בוחרת

לפנות לאדם בכינוי שבחר. אם נוח לך יותר שאפנה אלייך כמרין-מקובל עלי. המון אושר

רונתי

New member
אינספקטורית

לא הבנתי איך החלטת שאת צריכה לנקות את הבית שלהם? הם ביקשו? דרשו? או שפשוט נראה לך שהם מצפים ממך? יש סיפור נורא נחמד (וארוך אז אני אקצר קצת ברשותכן)-איש אחד הולך במדבר אחרי שהוא נתקע עם פנצ'ר ובלי ג'ק. אחרי כמה קילומטרים הוא רואה מרחוק בית וברגע הראשון הוא מאוד שמח אבל אז מתחילות מחשבות לשגע אותו- "אני אדפוק בדלת ואבקש ג'ק אבל כאן זה אמצע המדבר אז בטח הם יקפצו על המציאה וירצו המון כסף בשביל לעשות לי טובה ובטח אפילו כוס מים הם לא יציעו לי ואם אני אבקש להתקשר בטח ישחטו אותי במחיר" ובעודו מתקרב לבית הוא מוסיף לחשוב "כמה כסף כבר אפשר לדרוש בשביל ג'ק? מה בסך הכל חתיכת מתכת ואני אחזיר להם את זה, איזה אנשים רעים ככה לא לעזור לאדם במצוקה באמצע המדבר?אפילו כוס מים לא להציע?" בקיצור עד שהוא מגיע לבית הוא כבר מחומם לגמרי ,דופק בדלת , פותחת לו גברת נחמדה את הדלת ומברכת אותו הוא צורח עליה-"לא צריך את הג'ק המחורבן שלכם ואל תעשו טובות" וחוזר לאוטו שלו לחפש פתרון אחר. מה שאני רוצה להגיד, קודם כל תנקי את החדר שבו את מתגוררת, לדעתי את יכולה להשתתף במאמץ המשותף לשאר הדירה לא על תקן של עוזרת בית אלא של מישהיא שמתגוררת בבית ועוזרת להם.זה נורא יפה שהם מרשים לכם לגור איתם זה בכלל לא פשוט להורה שהילדים הבוגרים גרים בבית ועוד עם האישה.

היי רונתי

קודם כל אני בטוחה במאה אחוז שאני לא נטל עליהם בכלל אני אולי שם רק לישון כל יום חמישי אני מנקה את ההבית הענק הזה לבד ואף אחד לא מציע עזרה, אחותו מסתכל עליי ועסוקה בללכלך את הבית כמובן שהיא חוטפת ממני עצבים וצעקות. הבעיה הגדולה כאן שאני חולת נקיון והם לא! לכן הם מרשים לעצמם ללכלך ולא לעריך. דבר שני בקשר לנקיונות הפסח חמתי כל הזמן אומרת לי. "עוד מעט פסח אני ומרין ננקה את הבית ונדנדש אותו" מה אני אמורה להגיד לה במצב כזה? יום אחד היא ידעה שיש לי פרוייקט גדול להגיש, היא ביקשה ממני לנקות לה את המקרר אחרי שאמרתי לה שיש לי פרוייקט להגיש היא אמרה שאני אעשה את זה צ'יק צ'אק, איזה ציק צאק ואיזה נעליים לקח לי שעתיים לנקות את זה. וכמובן בפרוייקט שלי לא נגעתי, ואז בעלי מקבל ממני את כל העצבים

jesenia

New member
תגדלי עמוד שידרה

אם את לא מראה לה שהלימודים שלך באים לפני המקרר, את מצפה ממנה שתבין את זה לבד? את פשוט צריכה לקבוע עובדה - ברגע שאני מסיימת את הפרוייקט החשוב אני אתחיל עם המקרר. ברגע שאת נותנת לפרוייקט שלך מעמד של משהו שדחיפותו נתונה למשא ומתן, הפסדת. ופרצופים היא יכולה לעשות עד מחר (מוכר לי!). הפתרון לחמתך, הוא ישירות. נראה אותה מתמודדת עם זה. וכל פעם שהיא אומרת "אני ומרין ננקה את הבית" תגידי במתיקות "שכחת את X", אחותו הצעירה. עוד דבר - הייתי אומרת לך לא להוציא את העצבים על בעלך כי זו לא אשמתו, אבל אני לא אגיד. כי זו אחריותו. מעצבנים אותי הגברים שמרשים להתנהג כך לחצי השני שלהם.

TJSBZ

New member
מאד אוהבת את הסיפור הזה

שמעתי אותו פעם מחברה שלי, ואני מאד אוהבת אותו. תודה שהזכרת לי.

למעלה