מה יהיה איתי...???...

rc11

New member
כתבת יפה

אני לא יכולה לשים את עצמי במקום הכותבת. אני לא יודעת מה הולך בית. אני יכולה רק לשלוח
ומאחלת שיהיה טוב בכל מה שתבחר. לכל אדם יש את הזכות לחיות חיים מלאים, ללא תחושת פספוס. אם אפשר לשנות, מצויין. אם לא - אז נפרדים ופותחים דף חדש. בקשר לעזיבה של הבית - אסור לעשות את זה ללא ייעוץ משפטי. אני לא מבינה הרבה אבל לפי מה שהסבירו לי, זה נחשב "אשה מורדת" בעיני בית הדין הרבני ועלול להיות כנגדך בהליכי הגירושין. שוב, לא מבינה בזה הרבה, ממליצה מאוד להתייעץ. במידה והחלטת שזה הצעד הנכון, תתייעצי אפילו בטלפון עם ארגונים כמו נעמת וויצ"ו.

wow, כמה שאני ניסיתי

דיברתי איתו, ניסיתי לגרום לו להבין את נקודת המבט שלי בעניין המשפחה, אבל המחוייבות היחידה שהוא רואה בהקשר של המשפחה זה רק "המשפחה שלו" (ובעיקר אמא שלו). הוא לא רואה בי ובבת שלו המשפחה שלו שיש להתחשב בה ולהיות איתה. בתקופה האחרונה אנחנו רבנו המון בנושא, כל פעם זה התחיל בסדר והדרדר מהר מאוד להאשמות. הויכוחים, הריבים, הדמעות ההעלבויות עבדו לכשבוע בערך כל פעם ואז שוב הכל היה חוזר על עצמו. בלי ללכת רחוק מדי, בסופ"ש שעבר - בערב שישי הוא קבע עם חבר להפגש, שעה לפני שיצא אמר "את בטוחה שאת לא רוצה לבוא?" - הלו???? מה עם הילדה? לא צריך לדאוג לסידור בשבילה כדי ששנינו ניצא בערב??? (על זה הוא לא חשב, או לחלופין לא צה אותי איתו...). כששאלתי אם הוא רוצה ללכת למקום X לטייל בשבת, הוא אמר שכבר קבע שאנחנו נפגשים עם חבר אחר בים. עניתי שלא מתאים לי ככה הודעה כזו, כי אני הייתי צריכה להתארגן לזה (רגליים וכל שאר בדברים
) וגם השעות שהחבר הרווק שלו יגיע לים לא מתאימות לנו היום והילדה לא צריכה להיות בשמש בשעות החמות וגם אני מעדיפה שתישן צהריים בבית כדי שגם אני אצליח לנוח. ואז הוא אמר שהבטיח לאמא שלו שהוא יסע אליהם, אז אולי הוא יסע ביום שישי הבא ואני אבוא עם הילדה לאסוף אותו בשבת (שעתיים נסיעה לכל כיוון). אז שוב שאלתי - למה אתה לא מעדיף שניסע ביחד בשבועות, ככה זה יתן לנו יום טיול גם וגם נהיה ביחד? הוא אמר שיחשוב על זה... ובפועל, ביום שישי הוא יצא עם חבר, חזר ב2 בלילה, בשבת בבוקר אני קמתי לילדה, הכנתי לנו ארוחת בוקר, אכלנו איתה, הוא עדיין לא קם. אז ארגנתי את הילדה וארוחת צהריים בשבילה והתכוונתי כבר לצאת איתה לטיול, אז הוא קם ושאל "לאן אנחנו הולכים?" אז אמרתי לו שאנחנו יוצאות לטיול כי לו בכל אופן היו תוכניות אחרות. זה לא הפריע לו. חזרתי הביתה עם ילדה ישנה על הידיים, שמתי אותה לישון והתחלתי להכין אוכל. הילדה התעוררה והייתי צריכה עוד קצת זמן לאוכל, אז לא זוכרת מה עשיתי ואז הוא שואל "אנחנו נאכל היום מתישהו???" עניתי, כן עוד רבע שעה. כשישבנו לאכול, הוא שוב התחיל עם זה שהוא יסע לאמא שלו, ואז כבר התפוצצתי, אמרתי שאני לא מוכנה יותר למצב הזה, שהוא לא רואה בנו משפחה והמחוייבות היחידה שלו זה לאמא שלו, ששם זו המשפחה שלו ולא כאן, וכאן אין לו כלום, שום דבר... מאז אנחנו לא מדברים, סופ"ש הזה הוא נסע לבד להורים שלו, חזר מוקדם יחסית, אבל לא ברור לי למה כי ישר נרדם על הספה, התעורר רק אחרי שהילדה כבר ישנה. אנחנו ממשיכים לא לתקשר, הוא בשלו, אני בשלי ובטיפול בילדה, קניות, בית וכל השאר... ועכשיו זהו, החלטתי, די עם זה. לא?

rc11

New member
../images/Emo24.gifבהחלט מגיע לך יותר

וממש לא הייתי ממשיכה במצב הזה. אני מבינה שהוא לא ממש מספר לך מה עובר עליו. יכול להיות שעובר עליו משהו ויכול להיות שהוא פשוט כזה טיפוס. פרידה עם ילד ברקע היא תהליך קשה מאוד (יש לנו זוג חברים שעוברים את זה כרגע). אני לא מנסה להרתיע אותך חלילה, להיפך. אני חושבת שזה שווה הכל כדי שיהיה לך טוב. אבל חשוב שתכנסי לזה שלמה עם עצמך במאה אחוז ועם תמיכה. אני ממליצה לך מאוד על ייעוץ משפטי לפני שאת מודיעה לו על החלטתך. איך לך מה להפסיד.

הירוקה

New member
אם החלטת אז יש כמה דברים לפני שקמים

והולכים. קודם כל- לא אומרים שהולכים ולא הולכים. קודם כל - הולכים להתייעץ לבד כדי לקבל הכוונה איך לפעול! צריך לפעול מתוך אסטרטגיה, מתוך מחשבה. פרידה זה לא דבר שעושים מתוך אמוציות! למרות שנשמע כאן קונפליקט. בעיקרון את צריכה לפעול במס' מישורים: 1. קבלת יעוץ משפטי, כמו שכתבתי לך במסר, נעמ"ת למשל. 2. יעוץ זוגי- כדי לנסות לשפר קצת את התקשורת בינכם- בכל מקרה לא מזיק. כי אם תפרדו, אולי לא תאהבי את זה, עדיין תצטרכו לתקשר!! 3. טיפול אישי- כדי לחזק אותך, כי אם את בוחרת בדרך זו כדאי שתחזקי ותעצמי את עצמך. וזה לפחות להתחלה. אם תתחילי ביעוץ יסבירו לך איך להמשיך מכאן. המון בהצלחה לך בכל אשר תבחרי ותפני. רק - לא להיות אמפולסיבית!!

הירוקה

New member
תיקון

כתבתי "לא אומרים שהולכים ולא הולכים" הכוונה: שלא אומרים שהולכים וגם- לא ללכת.

אני מסכימה.

לא הולכים כל כך מהר. את צריכה לדאוג ללוגיסטיקה ואסטרטגיה. את צריכה למצוא מקום לך ולילדה, לדאוג לך כלכלית- לראות מה שייך לך בחשבונות הבנק, בחפצי הבית, ברכוש משותף. לרשום לך הכל- ואפילו לצלם (משפטי גירושים יכולים להיות מאוד מלוכלכים!!!). סתם לומר "אני אגיד לו הערב שאני הולכת" זה חוסר אחריות אימפולסיבי. תחשבי על הצד הטכני קודם.

hanchuk

New member
../images/Emo45.gif

מסכימה לגמרי. לנסות שוב, הפעם לדבר... ורק אם הדיבורים לא יעזרו. מזכירה לך שבעלך, עד כמה שידוע לי, לא קורא מחשבות ולפי מה שאני מבינה ממך לא דיברת איתו. העבודה שזרמת איתו עד עכשיו, מבחינתו, זה נראה כהבעת הסכמה לכל התהליכים. לדבר לדבר לדבר...

אם החלטת לעזוב ואת שלמה עם זה

לכי על זה ואני מחזקת אותך- אבל אולי , אם כבר גם ככה את "לא פוחדת " שהוא יעזוב אותך או שאמא שלו וכו' לא יהיו מרוצים (כי גם ככה תכננת לעזוב אז על ה---- שלך מה יחשבו) תנסי להיות תקיפה יותר, אולי לצאת לעבוד(אם את כבר לא עובדת), לפתוח את הפה ולהגיד "לא" ולמה לא? " כי אמרתי לא"."היום אתה לא יוצא כי אני יוצאת או אתה עושה בייביסיטר ואני הולכת לנוח". אולי הוא אפילו ילמד להעריך אותך יותר ודברים יסתדרו לטובתך ואם לא אז לא- גם ככה תכננת לעזוב, הדברים שמעקבים את רובינו מלהתנהג איך שאנחנו חושבים לנכון במצבים כאלה זה הפחד שיעזוב אותי או איך אני אסתדר לבד וכו, לך כבר אין עקבות כאלה כי אם יגיע המצב לעזוב את כבר מוכנה נפשית ( כמה שאפשר - הרי זה בטוח קשה וכואב). בכל מקרה בהצלחה ואני תמיד פה (אומנם וירטואלית אבל פה...)

עדינה35

New member
חיבוק וחיזוק

היי לך, קודם כל שולחת לך חיבוק ומשתתפת בכאבך. אם החלטת ובחרת לעזוב אותו - אני מקווה שתמצאי את הכוחות לעשות זאת ושתתגברי על כל המכשולים. אם את עדיין לא גיבשת החלטה סופית - ממליצה לך מאוד לחשוב עוד, לא לעשות צעדים פזיזים, כן לנסות לקבל ייעוץ זוגי, כן לדבר עם בן הזוג, הרי היתה שם פעם אהבה - לא? נסו לגלות לאן היא נעלמה ואם אפשר לבנות אותה מחדש. בכל מקרה - מחזקת אותך בכל דרך בה תבחרי.

מה שאת מספרת לא נחמד בכלל אבל

האם הוא מודע לדבריך? האם ישבת לדבר איתו? מה עם ייעוץ זוגי? חשבת על זה? היתה שם אהבה? או שלא היתה בכלל? מההתחלה נשמע שוויתרת על עצמך ועל חייך בשבילו? אני מציעה לך לשבת טוב ולחשוב מה את רוצה ואם יש מה לשנות בהצלחה בכל אשר תצליחי ואל תוותרי על האני שלך ועל החיים שלך בשביל אחרים

אביטלתל

New member
גם אם כבר החלטת שזה הסוף

זה עדיין לא הרגע להגיד שאת הולכת למרות שאני בטוחה שאת מתפוצצת כבר להגיד את זה גשי לעו"ד לייעוץ לגבי מה כדאי לעשות - איזה מסמכים את צריכה ולפני שאת מספרת לו משהו תדאגי למקום מגורים, תחשבי מבחינה כלכלית היכן את עומדת ומה את יכולה להרשות לעצמך זה הזמן לפעול חכם ולפי השכל בשביל העתיד שלך ושל הבת שלך ולהניח את הרגשות בצד

masha152

New member
נכון מאוד!

את חייבת לבדוק טוב טוב מה, כמה, לאן. את לא לבד.

שוב תודה לכולכן

על התמיכה, העצות והמסרים (לא מספיקה לענות לכולן, מצטערת...) אני אשתדל להיות לא פזיזה ולעשות את הדברים עם כל ההגיון שאני אצליח לגייס ברגעים האלה. שוב תודה לכן. אני שוקלת לנסות לדבר איתו היום בערב, אבל אני רק חושבת על זה אני מתחילה לבכות, נראה אם אצליח להיות חזקה מספיק כדי להגיד לו שוב מה הדברים החשובים לי ולשמוע מה יש לו להגיד בנושא. אני לא יודעת אם אני מוכנה לתת עוד הזדמנויות ליחסים האלה, אבל כן חשוב לי להגיד שוב ושוב את מה שאני חושבת לנכון וגם לשמוע אותו (כי אני בטוחה שהוא מתוסכל מהסיבות שלו כמובן). זהו, שוב תודה לכולכן. הייתי ממש זקוקה לתגובות שלכן, תודה!

mamie

New member
חוזרת ומדגישה ../images/Emo2.gif

אל תדברי איתו לפני שתבדקי את ל ההשלכות האישיות והמשפטיות, עברתי קורס מזכירות משפטית לא מזמן וכשהגענו לנושא אישות פשוט לא יכולתי לשבת בכיתה ולשמוע את כל חוסר ההגינות כלפי הנשים, זה פשוט נורא. היה נראה כאילו אין לנו זכויות בכלל וכל צעד הכי קטן, שנראה הכי טיפשי ולא מזיק, מכניס אותנו לצרה. לכן אני חייבת להדגיש שוב, אם החלטת לא להישאר תתיעצי קודם עם עו"ד עוד לפני שאת יושבת לדבר עם בעלך. ומה שלא יהיה אל תעזבי את הבית!!! אפילו לא ללילה אחד.

פשושקית

New member
וואו נשמע שממש קשה לך...אין לי הרבה

מה להציע לך פרט לכמה שאלות שלדעתי את צריכה לחשוב עליהן לפני שאת מבצעת צעד שכזה: את אוהבת אותו? את חושבת ששוה לך להלחם להשאר איתו? שיש מצב לשינוי? האם הוא מסוגל להבין אותך? אם תוכלי לענות בכנות רבה על השאלות האלה לדעתי הפתרון יהיה בידיים שלך! מעבר לזה יכולה רק לאחל לך בהצלחה בכל צעד שתבחרי ולקוות שיהיה טוב! וגם לדעתי כדאי להתייעץ לפני כן עם עו"ד לפני השיחה הקשה איתו כיוון שלעזיבה הזו יכולות להיות השלכות משפטיות שלרוב לא יהיו בעדך! בהצלחה!

זואיzoe

New member
למה ההשלכות המשפטיות יהיו נגדה?

אני דווקא יודעת שבעניין הילדה היא תקבל חזקה מלאה כמעט בטוח באופן אוטומטי. אז מה בעצם העניין אם לא הילדה? וזה לא קשור למצב כלכלי אלא לזה שזכויות האשה במשפחה עולות בהרבה על זכויות הגבר.

אפילו לא ללילה אחד????

מה קורה כאן??? מה עד כדי כך החוק הוא לא איתנו???? טוב, אולי שלא בצדק, אבל אני מקווה שאנחנו נוכל לדבר בלי איומים של עזיבה וכדומה, אלא רק לשמוע אחד את השני. כבר הבנתי שאסור לי להגיד לו שאני רוצה להפרד, אבל עכשיו גם כל דבר שאני אומר לו ישמש נגדי... זה מין לופ סגור שאי אפשר לפרוץ אותו בשום מצב??? טוב, השלב הבא זה לפנות לעו"ד ולנסות להתיעץ עם אנשים מקצועיים. מודה לכן שוב על קיומכן כאן!!!

פשושקית

New member
תראי אני לא משפטנית אבל אני לא

חושבת שהמצב הוא עד כדי כך נורא כלפינו הנשים- או לפחות לא רוצה להאמין בזה...אבל לטובתך עדיפה התייעצות עם עו"ד לפני שאת מבצעת צעד שכזה (אם תרצי מעט יותר פירוט למה זה רצוי שלחי לי מסר) מעבר לזה בפן האישי- לדעתי רצוי לנסות קודם כל ליישב את העניין ביניכם אולי לשקול ייעוץ זוגי או כל טיפול אחר שיכול להועיל לכם לפני שמפרקים את החבילה (בכל זאת יש ילדה באמצע ואני בטוחה שחשבת גם על זה...)

nubi

New member
קראתי את כל מה שכתבת

נשמע שבעלך לא התרגל עדיין שיש לו משפחה. אני מניחה שמאוד קשה לך לתפקד בצורה כזאת. אבל, אם החלטת לעזוב, אל תעשי את זה בפזיזות. כמו שכתבו לך כאן לפניי-תתייעצי עם עו"ד טוב, עם נעמ"ת או כל אחד אחר שיכול לסייע לך. ותרי על השיחה איתו-כבר דיברת מספיק, ושלא ייפלטו לך כל מיני דברים שאח"כ עלולים לפעול נגדך.הרי עוד שיחה אחת כבר לא תשנה שום דבר, נכון? שיהיה לך הרבה בהצלחה!

למעלה