מה יהיה איתי...???...

מה יהיה איתי...???...

בוקר טוב לכם. אני אחת מכאן, אבל מעדיפה לא להחשף. הסיפור הוא ארוך, והוא עליי ועל האבא של הילדה שלי. אנחנו נשואים קצת יותר משנתיים, ביחד קצת פחות מ10 שנים, יש לנו ילדה בת שנה וחודשיים כמעט. עד כאן הכל טוב ויפה, הבעיה היא בכך שאנחנו לא ממש משפחה, או לפחות לא משפחה כפי שאני רואה את זה. כל השנים שאנחנו ביחד זרמתי עם הקשר, עם הרצונות שלו, פירגנתי, תמכתי ונתתי הכי חופש שאפשר (יציאות עם חברים, זמן לבד עם המשפחה שלו וכו'). וכאן כנראה האשמה שלי בכשלון של היחסים, כי אני זו ששיחררתי אותו ואני זו שנשארתי חזקה והמשכתי לעשות הכל לבדי. והטיפשות שלי, אלוהים, הוא רצה לקנות דירה, אני הייתי נגד, אז הוא חיפש ואני רק באתי לראות ואז עם הלחץ של ההורים גם קנינו דירה. בשביל המשכנתא היה צריך להיות נשואים, אז התחתננו, וגם את כל ההפקה של החתונה לא רציתי, אז רק הופעתי להצגה. כן כן הצגה, כל זה היה שוב בלחץ של ההורים. וכל הזמן בתומי חשבתי שאנחנו נהיה משפחה "כשנהיה גדולים"... ואז היה הריון, זה היה הריון שלי בלבד, הוא לא תמך, לא פירגן, לא היה שם בשבילי, אבל שוב הייתי חזקה ושיכנעתי את עצמי שכשהיא תוולד יהיה יותר טוב, אנחנו נהיה משפחה... וגם זה לא קרה... ועכשיו, שנה אחרי, אני לא רואה שום דבר, שום התקדמות לשום מקום, אנחנו לא משפחה, הוא חי עם עצמו, הוא עסוק בעיסוקים שלו, הוא עסוק באמא שלו, בחברים שלו. הוא יוצא, הולך, לא מדבר, לא מתקשר. לי נשבר, אני רוצה משפחה, לא רוצה לגור כשותפים כזרים באותו בית. זהו, אני רוצה לעזוב את הבית, את המשחק הזה במשפחה. השאלה הגדולה היא איך עושים את זה, לבד עם ילדה קטנה ובלי הרבה אפשרויות כלכליות... אבל אני אהיה חזקה עם עצמי, כהרגלי, אני לא אשבר ואני אהיה בסדר, נכון?... (סליחה על האורך, רק רציתי לשפוך את הדברים החוצה... תודה לכם על היותכם כאן...)

קודם כל ../images/Emo24.gif

את תסדרי! אולי כלכלית יהיה קשה, אבל לא בלתי אפשרי. מגיע לך אהבה, מגיע לך יותר. מגיע לך בן זוג שיודע לפרגן. אם את לא רואה שום קצה אור ואת מרגישה שאת "מבזבזת" את החיים שלך - שום מחיר לא שווה את זה. מניסיון - אומנם בלי ילדים, ברגע שעשיתי את הצעד הרגשתי הקלה, הרגשתי שאיזה כייף שעשיתי צעד כזה בשביל עצמי. וחוץ מזה למה את מרגישה טיפשה?

../images/Emo24.gif../images/Emo201.gif

תהיי חזקה, חמודה!!! אני בטוחה שכולנו כאן בשבילך כדי ללוות אותך בתקופה הזו. הכי חשוב שתזכרי שאת לא לבד

אוצה

New member
גם אני שולחת ../images/Emo24.gif

לדעתי את צריכה להיות חזקה ולא להתפשר. סבתי, עליה השלום, אמרה לי תמיד שזוגיות זה רצף של פשרות. שאף זוג לא מתאים כמו מפתח למנעול וצריך לעבוד הרבה על זה שהכל יסתובב חלק... והיא, שהייתה אחת הנשים החכמות והנאורות שהכרתי, התגרשה לאחר 11 שנות נישואין אומללות ולא שלמות. היא התחתנה בלחץ המשפחה ונותרה במערכת זוגית מסרסת עד שאזרה אומץ. אח"כ היא הכירה את סבי, התאהבה בו והתחתנו, והיו זוג מאושר ביותר. היא עשתה צעד שהיה נגד כל המוסכמות של אותו זמן למען אושרה הפרטי. והצליחה והחיים חייכו אליה. את נשמעת כבחורה חזקה ואמיצה. ניסית וניסית שהכל ילך וזה לא. אני מאמינה כי באם החלטת לעזוב, זה הדבר הנכון . זה לא פשוט, וממרומי חוסר הניסיון שלי בעניין אני לא יכולה הרבה לייעץ. אבל, אני רואה אנשים מסביבי שגם בגילאים לא צעירים עשו מעשה אמיץ ועזבו מערכת יחסים לא בריאה. לאחר הקושי הראשוני, של מה יהיה ומה יקרה לי לבד... הדברים תופסים מומנטום ומסתדרים. אני מקווה שמשפחתך תסייע לך במשבר הראשוני (אולי אף תעברי לידם?) ושתמצאי אהבה וזוגיות שווה. הרבה הצלחה.

mamie

New member
../images/Emo24.gif תהיי חזקה

קודם כל תדעי שאת תתגברי ויש לך המון תמיכה מהבנות המקסימות בפורום. שנית, אני מצטערת שאני פראקטית אבל אם את באמת רוצה לפרק את החבילה תבדקי היטב את האפשרויות שלך (אולי אפילו להתייעץ עם עו"ד של ויצו), לא כדאי לצאת מהבית לפני שאת בודקת את כל האפשרויות. יהיה בסדר, את תפתיעי את עצמך בכוחות שלך, חוץ מזה אומרים שסיבוב שני יותר

עוזה 1

New member
הי לך את מזכירה בסיפורך את אחותי

הקטנה גם לה היה בעל שהיה רק בתעודת זהות ואף בזמן שהיא היתה בהריון גילתה שעוד אחת בהריון ממנו ,,, היה לה קשה קשה להשתקם לאחר הגרושים גם כלכלית אך היא התגברה על הפחדים שהיו לה מצאה עבודה המדינה עוזרת לה עם הילדה בגנים יש לה הנחות וסיבסודים כאלה ואחרים כיום עובדת ומאושרת מכירה אנשים נחמדים וכן היו לה כמה הצאות נישואים אך מהתראומה מבעלה היא ממש מוותרת ולא מעונינת בינתיים בנישואים היא יוצאת נהנת מה שלא עשתה בזמן הנישואים שלה

שריתה 1

New member
../images/Emo24.gif שולחת חיבוק

אומרים "שניים זה תמיד ביחד" ואם זה לא ביחד, אז זה לא שניים. הכי חשוב שתעשי מה שטוב בשבילך, וכמובן לפני תבקדי את כל האפשרויות שלך שלא תשארי ריקה מכל הכיוונים. יכולה רק לאחל בהצלחה

גם אני בסיפור דומה

הכל מסביבו תמיד היה ואני מהסוג שאין לו סבלנות לחכות שיעשו לו אז אני עושה לבד וכך נוצר מצב שהוא יודע כבר שאני מסתדרת לבד בכל מקרה. אנחנו ביחד כבר כמעט 10 שנים ונולדה לנו ילדה ולמרות שהוא מתלונן שהוא לא רואה אותה כמעט הוא לא עושה הרבה בשביל לפנות מזמנו. הכל תמיד הוא והמשפחה "המסכנה מאוד" שלו. נמאס לי להיות משרד הרווחה. אני מהסוג שמתפשר כספית בתמורה לפירגון ויחס אוהד אבל במקרה הזה אני מוצאת את עצמי נותנת לו לקנות לעצמו דברים יקרי ערך בעוד אני מרהטת את חיי ב"יד שניה" אבל לדברים הקטנים שאני עושה או דואגת אני לא מקבלת פירגון והיחס שלו אינו הולם. אני כרגע כבר שבועיים במשבר רציני איתו ולא יודעת איך לצאת מזה. בהתחלה חשבתי ללכת ליעוץ אבל קשה לי להאמין כי נצליח להחזיר את הגלגל אחורנית. בדיוק עברנו דירה והוא התחיל בעקבות זה עבודה חדשה וקשה לי פשוט להגיד לו לעזוב כי אני כאילו תוקעת אותו בלי דירה ובלי עבודה. עברנו דירה בעקבות העבודה שלי ועקב זאת הוא החליט לעזוב את עבודתו הקודמת ולמצוא משהו קרוב יותר לדירה החדשה. אולי מישהו כבר ימציא את הסופר-שרינק כמו שיש את הסופר-נני שיעזור לי לצאת מהבוץ הזה. פעם פעם, דווקא חשבתי שדברים ישתנו לטובה.

lilend

New member
לא צריך סופר שרינק,

אפשר סתם שרינק....אני לא חושבת שאתם צריכים ייעוץ זוגי, נראה לי שאת במצב שטיפול פסיכולוגי אישי יכול מאוד לעזור לך.

barbamama

New member
שיהיה לך בהצלחה, כל הכבוד לך

שאת לוקחת אחריות על חייך ולא ממשיכה לזרום עם החיים הלא מספקים, מייעצת רק לפנות לתמיכה בעולם הלא וירטואלי - משפחה, חברים וכמובן לקבל ייעוץ כדי שתצאי מהקשר כשידך על העליונה. שולחת חיזוקים וחיבוקים.

lilend

New member
נשמע לי

ששניכם לא רוצים את החיים האלו ואם בעלך לא עושה את הצעד, אז כדאי לך לעשות אותו. את לא טיפשה אבל אין ספק שלקחת כמה החלטות שגויות. לא רצית דירה-היית צריכה להתעקש, לא רצית חתונה-היית צריכה להתעקש. אלו החיים שלך ולא של בן הזוג או המשפחה שלו. נשמע שהחלומות שלכם לא נפגשים בכלל, שאתם רוצים חיים שונים זה מזה אז כדאי פשוט לסיים את הקשר הזה. מבחינת אומץ-כן, צריך לגייס המון ממנו, אבל זה חשוב ובעתיד זה ילמד את הבת שלך להלחם על החיים שהיא רוצה, להלחם על החלומות שלה ולדאוג לעצמה. מבחינה כלכלית את יכולה למכור את הדירה וזה כבר ייתן לשניכם אוויר לנשימה ויחד עם עבודה ודירה קטנה יותר (כי תהיו רק את ובתך)+המזונות, אני מאמינה שתסתדרי. פרט לכל אלו יש לי המלצה חשובה מאוד: נשמע שאת נוחה מאוד להשפעת בעלך ובני משפחתו וזה לא מקום שטוב להיות פה בדיונים על גירושין וחלוקת רכוש, במקרה כזה אני ממליצה לגשת מיד בתחילת הדיונים למגשר כדי שיהיה מי שיראה את הדברים בצורה אובייקטיבית ואת תקבלי גב חזק. שיהיה לך בהצלחה.

../images/Emo24.gifאת אמיצה לדעתי

את נשמעת חזקה ומחוזקת. נשמע שאת חיה בחיים שלא מגיעים לך - מגיע לך יותר. אני לא מכירה את הסיפור לעומק, אבל יכולה להבטיח לך - שאת תחזיקי מעמד. יש לך תינוקת לטפל בה, ויש לך חוזק פנימי (ממה שאני קוראת) בהצלחה!!!

תודה לכן, יקרות!

אני כבר מרגישה הרבה יותר טוב וחזקה. היום בערב אני אודיע לבעלי על עזיבתי. מקווה להשאר חזקה והגיונית לאורך כל הדרך. שוב המון המון תודה על התמיכה!

הירוקה

New member
לא מקבלים החלטות קרדינליות על סמך

הצעות באינטרנט. המשפחה שלך הינה החשובה ביותר.

הירוקה

New member
לא טיפשה../images/Emo24.gif

לפני שאת עוזבת את הבית... (אגב, גם לזה יש חוקים, ותבררי לפני שאת עושה משהו..) את מתארת מערכת יחסים שנמשכת שנים לא מעטות את מתארת קשר שהיה מושפע בעיקר עפי' רצונותיו החופש שלו, העיסוקים שלו, אמא שלו, חברים שלו, בית, חתונה.. בעצם איפה היית את בקשר? חוץ מ"לזרום", כדברייך, האם נתת את הטון בקשר הזוגי, או המשפחתי כפי שחלמת עליו? מה שאני רוצה לומר בעצם זה שאולי עכשיו בנקודת המשבר הזו בנקודה בה את רואה איך הכל קורס כשאת עומדת בצד ורואה את מגדל זה קורס אולי עכשיו כדאי להצטרף למעגל ולתת את הטון. לא נשמע קולך בסיפור, את נשמעת כעומדת בצד ועושה מה שרוצים, מבקשים ומצפים- כולל החתונה שלך!!! קניית בית!!! ואלו לא דברים פעוטים לחלוטין. אז במקום לומר- "פאק, הכל נהרס אי אפשר לאכול את זה..? או מתוך מטרות שונות (אולי לזעזע אותו) לומר לפני שאני קמה והולכת, אולי כדאי לנסות ולבדוק בדיקה אחרונה איך ניתן לשפר, איך ניתן לשנות. אולי לעבוד קודם על העצמאות שלך, לחזק את הביטחון העצמי, את הדימוי העצמי כדי שתוכלי לתת קצת יותר ביטוי לעצמך! בקשר הזה כי אם תמשיכי עם הדפוסים הללו - גם הקשר הבא יחזור על אותן טעויות כי הדפוסים שלנו לא משתנים אלא אם אנו משנים אותם. אז אם כן או לא תשארי בקשר הזה לפחות תתאמני עליו
תנסי לשנות את הדפוסים, להתמודד עם הפחדים ולקחת אחריות על המשפחה שלך. להפוך את החלום למציאות. אם את רוצה משפחה, נסי ליצור אותה ממשפחתך קודם. לקום וללכת.. תמיד אפשרי, גם בשבוע הבא, גם בחודש, או בשנה הבאה. בינתיים כדאי לבדוק את מה שקיים. בהחלט הייתי ממליצה לך על יעוץ זוגי (וגם אישי- להעצמה אישית)

ede1

New member
מסכימה ומוסיפה

לפעמים אנו לא יודעם איך בן זוג חושב. אולי הוא בכלל בטוח שזה מה שאת רוצה( המצב הקיים). במשך 10 שנים זה היה בסדר ומתאים לך (אולי כך הוא חודב) ואז זה דפוס המשפחה שמתאימה לך ולו. מה שאני מנסה להגיד, זה שנרא לי קודם צריך לשבת ולדבר, להוצא הכל החוצה, מה שאת לא עשית כנרא אף פעם. מאוד קל להגיד "אני עוזבת", הרבה יותר קשה לשקם יחסים ולשנות אותם, לקחת יוזמה ואחריות. אני בעבר כן התגרשתי (ללא ילדים) ונשאתי שנית. הסיבות היו אחרות, לכן אני כותבת לך, כי מרגישה שאצלכם אולי ניתן לא להחזיר את הגלגל אחורה, זה אותו גלגל, אלה לעשות שינוי מסלול והכל תלוי נכון לעכשיו בך,ברצון שלך, ביוזמה שלך. כל זוג עובר משברים, במיוחד כאשר ילדים קטנים והורמונים שלך מקצינים את המצב ומשחירים את התמונה מאחלת לך בהצלחה בכל דרך שתבחרי, חשוב שלך ולילדך יהיה יותר טוב

למעלה