בוודאי שבורים מתקבלים פה
אם הם לא שואלים שאלות במתמטיקה, ולא מציעים לנו מאמרים עם הדעות שלהם, אלא שואלים מה עושים עפ"י ההלכה במקרה זה וזה וזה.
אבל בורים אחרים, צריך להפנותם להודעת המנהל שיש בכל פורום, שבה כתובים כללי הפורום, ולמה הוא מיועד.
אז יש הסבר נוסף לידיעה הזו, ויש כללי גלישה בפורומים, שלפיהם קוראים את הודעת המנהל כשנכנסים לפורום חדש, כדי לדעת מה צריך לצפות מהפורום. ומי שאין לו חשק לקרוא את הודעת המנהל - אז כשיגידו לו החברים הקבועים שלא כאן המקום לדבריו, שיקבל ולא יתעקש ויתווכח.
ובפרט כאשר מדובר במישהו שמיתמם ועושה עצמו כאילו אינו יודע שדבריו לא מתאימים לפורום (או לחילופין משקר באומרו שלמד בישיבה עד גיל 20...), שבוודאי שמעשיו יגררו אנטגוניזם מסוים ע"י חברי הפורום הקבועים. מה עוד שאנו זוכים לביקורים כאלה השכם והערב, בשם האהבה הידועה של עם ישראל להציק לשומרי מצוות, לתבוע מהם דברים (שהתובע לא דורש מעצמו) ולא לכבד את רצונם.
חס ושלום, אני לא מתגוננת, אני מסבירה בטוב טעם את כוונתי (וממשיכה להיות לא מובנת. יכול להיות שמהיתממות?). אם אני אדומה בפורום, איך אני יכולה להרגיש מותקפת?
אדום זה אחד שהפורום אוהב אותו, אז למה שהוא יהיה מוטרד מכמה אורחים לא מנומסים שמצחיקים אותו בבית שלו?
אתה מאוד צודק שמוכרח להיות מקום לכל שאלה באשר היא. הסכמתי איתך, והסברתי לך מה המקום המתאים לשאלות של חסרי ידע ומה המקום המתאים לפלפולים של בעלי ידע. הפניתי אותך למקומות הנכונים, אז למה אתה ממשיך להעיר על כך?
אתה רוצה ללמוד בפורום הלכה בכמה שאלות מה שאני למדתי במשך 20 שנה רצופות ומעמיקות? ומה שמנהל הפורום למד במשך חיים שלמים?
גם פרופ' למתמטיקה אתה רוצה להיות רק משאלות בפורום מתמטיקה, בלי רקע ואפילו בלי בסיס?
(אגב, לא הבנתי את כוונתך במילים "כמסקנה מיידית" ובניסוח "נתלית באילנות גבוהים מידי כאשר הזכרת הדוג' המתמטית". אשמח אם תסביר לי בבירור. אני גרה בבני ברק, ולא זכור לי שראיתי עץ בזמן האחרון... כמו כן ציינתי שאלה בחשבון, שאין לה מקום בפורום שלא עוסק בשאלות בחשבון.)
אני דיברתי על פורום מתמטיקה שמיועד לעזור לתלמידים לפתור בעיות שהם קיבלו מהמורה. אתה מתעלם מכך. אני ואתה יודעים טוב מאוד, שאם תיכנס לפורום הזה בלי שאלה של "מכונית נסעה 20 קילומטר במהירות 800 קמ"ש לדקה, אח"כ עצרה, אח"כ הסתובבה (ועוד נתונים)", אלא תתחיל לפתח דיון פילוסופי על המבנים המקבילים במתמטיקה, או שאלות מתחכמות כמו: תגידו, 1+1 זה 2 או 10? - אז יתעצבנו עליך, ויגידו לך שפה לא דפ"רים אלא אנשים עסוקים.
ואם תיכנס לפורום הנ"ל עם שאלה על חישוב מתמטי שלקוח משיעור פיזיקה 3, אז יתעצבנו עליך ויגידו לך שכתבו במפורש בהודעת המנהל שהפורום מיועד לתלמידי יסודי ותיכון, לא אוניברסיטה.
אני צינית, כי יש פה כל כך הרבה מתחכמים וחכמולוגים, ואין לנו כוח בשבילם.
ואגב, היה לא מזמן פורום שאמר במפורש שהוא נותן מענה לשאלות כמו שלך, ולהודעות כמו של פותח השרשור. הוא החזיק מעמד שנה בלבד, והתמוטט בגלל כל החוכמולוגים שמילאו אותו. לא קשה להרוס פורום.
אז אם אנחנו כאן מקפידים על הכללים ולא מסכימים שחוכמולוגים ישגעו את הפורום, תאמין לנו שאנו יודעים מה אנו עושים. הפורום הזה קיים הרבה מאוד שנים וגם זכה בפרסים.