מה חשוב יותר לדעתכם?

Harrington

Well-known member
מנהל
התקפה על איראן, או להשלים שלב ב' של עסקת החטופים?,
ברמת העקרון עסקת החטופים, אולם אין בידינו את המידע מה רמת הדחיפות לטיפול (התקפה גלויה) בגרעין האירני, כך שאנחנו לא באמת יכולים להשיב על כך. ככל שיש בידי ישראל מידע על דחיפות מיוחדת זה בהחלט יכול לשנות את התמונה.

lemner40

Well-known member
1. התקפה על אירן לא תקרה
טראמפ לא רוצה
2. מה את או ביבי רוצים זה לא רלוונטי
המנהיג של ישראל טראמפ יחליט מה שהוא רוצה
והוא מחליט מה שמרים אדלסון אומרת
והיא כנראה מתעבת את נתניהו

Harrington

Well-known member
מנהל
1. התקפה על אירן לא תקרה
טראמפ לא רוצה
2. מה את או ביבי רוצים זה לא רלוונטי
המנהיג של ישראל טראמפ יחליט מה שהוא רוצה
והוא מחליט מה שמרים אדלסון אומרת
והיא כנראה מתעבת את נתניהו
שאלת התקיפה באירן תלויה בדבר אחד בלבד והוא המצב האמיתי של תוכנית הגרעין האירנית. ארצות הברית וישראל תמימי דעים לא לאפשר לה להגיע לפצצה. זה באמת כל כך פשוט. כל השאר אלו הערכות לא מבוססות או ליתר דיוק, מבוססי אג'נדה של המעריכים.

הגב' מרים אדלסון היקרה קשורה לנושא כשלג דאשתקד וגם זה בקושי.

משתפרת1

Well-known member
לטעמי- להחזיר מה שיותר חטופים בדגש על אלה שחיים, מהר ככל האפשר. אני מודעת לחשיבות של החזרת החללים לקבורה ראויה בישראל, לפחות בעיני חלק מהמשפחות, אך בעיני הדחיפות של זה נמוכה יותר מהחזרת החיים. לא למרוח את זה על כל כך הרבה שבועות. דקה אחרי כן לנצל כל הפרה קטנטנה (כולל בלון בעירה או רחפן נפץ) כדי לחזור ולהכנס בהם בכל הכוח. הרי גם תוך כדי הפסקת האש הנוכחית יש הפרות שמטופלות נקודתית, כך שאין לי ספק שגם בהמשך הטרוריסטים לא יתאפקו. אחרי שמרבית חטופינו (כל החיים ואיתם החללים שניתן לאתר, יהיו אלה שלא יימצאו) יוחזרו אפשר יהיה לפעול באיראן במידה וטראמפ ירצה. הרי זה לא באמת תלוי בנו.

Harrington

Well-known member
מנהל
לטעמי- להחזיר מה שיותר חטופים בדגש על אלה שחיים, מהר ככל האפשר. אני מודעת לחשיבות של החזרת החללים לקבורה ראויה בישראל, לפחות בעיני חלק מהמשפחות, אך בעיני הדחיפות של זה נמוכה יותר מהחזרת החיים. לא למרוח את זה על כל כך הרבה שבועות. דקה אחרי כן לנצל כל הפרה קטנטנה (כולל בלון בעירה או רחפן נפץ) כדי לחזור ולהכנס בהם בכל הכוח. הרי גם תוך כדי הפסקת האש הנוכחית יש הפרות שמטופלות נקודתית, כך שאין לי ספק שגם בהמשך הטרוריסטים לא יתאפקו. אחרי שמרבית חטופינו (כל החיים ואיתם החללים שניתן לאתר, יהיו אלה שלא יימצאו) יוחזרו אפשר יהיה לפעול באיראן במידה וטראמפ ירצה. הרי זה לא באמת תלוי בנו.
השאלה (שאמנם לא קשורה לנושא השרשור) מה עמדתך בנוגע ל"דקה לאחר מכן" אם הדקה הזאת מגיעה בטרם הוחזרו כל החטופים (חיים או חללים כאחד). הרי זה כנראה מה שצפוי לקרות, שכן החמאס לא ימהר לוותר על מלוא נכסיו מתוך ההבנה מה יקרה לו "דקה לאחר מכן".

חורזת באהבה

Well-known member
מנהל
בטח שכן, פצצה קטנה על טהרן ועוד אחת בעזה וגמרנו
ראש הממשלה חושב אחרת.
ראש הממשלה בנימין נתניהו מתכוון להציע לנשיא ארה"ב דונלד טראמפ לשנות את סדר העדיפויות במזרח התיכון ולהקדים תקיפה באיראן לפני השלמת עסקת שחרור החטופים - כך נחשף אמש (שני) במהדורה המרכזית. על פי גורמים הבקיאים בשיחות המתקיימות בבית הלבן, נתניהו יבקש מטראמפ לאשר תקיפה באיראן תחילה, מהלך שיוביל להסכם נורמליזציה עם סעודיה, ורק לאחר מכן להשלים את שלב ב' של עסקת החטופים.

דורון-55

Well-known member
ראש הממשלה חושב אחרת.
ראש הממשלה בנימין נתניהו מתכוון להציע לנשיא ארה"ב דונלד טראמפ לשנות את סדר העדיפויות במזרח התיכון ולהקדים תקיפה באיראן לפני השלמת עסקת שחרור החטופים - כך נחשף אמש (שני) במהדורה המרכזית. על פי גורמים הבקיאים בשיחות המתקיימות בבית הלבן, נתניהו יבקש מטראמפ לאשר תקיפה באיראן תחילה, מהלך שיוביל להסכם נורמליזציה עם סעודיה, ורק לאחר מכן להשלים את שלב ב' של עסקת החטופים.
בוקר טוב
לא נראה לי שמהדורת החדשות יודעת באמת מה אמור להיות בשיחות סגורות
ובטח ובטח שלא שהולכים לדבר על תקיפה באיראן .
ישנם הרבה נשמות טובות שיודעים לפזר שמועות .

חורזת באהבה

Well-known member
מנהל
בוקר טוב
אם לא מהדורת החדשות, אז מי כן?

פולגאר

Well-known member
בוקר טוב
בוודאי שהולכים לדבר על תקיפה באיראן, אולם לא ע"ח שלב ב' של עיסקת החטופים, אלא אם כן, החמאס ינסה לטרפד את העסקה בגלל התקיפה.

Harrington

Well-known member
מנהל
ראש הממשלה חושב אחרת.
יצוין שלשכת ראש הממשלה הכחישה את הדיווח וכינתה אותו "שקר מוחלט".

פולגאר

Well-known member
יצוין שלשכת ראש הממשלה הכחישה את הדיווח וכינתה אותו "שקר מוחלט".
ברור שהכחישה וטוב שעשתה זאת, התקיפה צריכה להתבצע בהפתעה כשהצד השני רדום בגלל שיחשוב שעכשיו יש עיסקת חטופים ולכן ישראל לא פנויה לתקיפה.

נערך לאחרונה ב:

Harrington

Well-known member
מנהל
ברור שהכחישה וטוב שעשתה זאת, התקיפה צריכה להתבצע בהפתעה כשהצד השני רדום בגלל שיחשוב שעכשיו יש העיסקת חטופים ולכן ישראל לא פנויה לתקיפה.
או שהכחישה פשוט כי הדיווח בערוץ 12 מצוץ מן האצבע.

דורון-55

Well-known member
לא חושב שביבי ימסור פרטים לגבי שיחות שלו
שעדיין לא התקיימו
במיוחד בנושא רגיש כזה
שהרבה נשמות טהורות מחכים לו בפינה

למעלה