מה זה RAM AIR?

מאור kle

New member
מה זה RAM AIR?

קראתי איזס סקירה לאחרונה ודובר שם על RAM AIR, לא הוסבר כל כך מה זה אבל האופנוע שהיה לו את זה השאיר אבק לכל השאר מאותו הדגם... אז מה זה RAM AIR ?

מאור kle

New member
תודה רבה, אבל אני יותר מחפש משהו כמו:

"אז ככה, RAM AIR זה X שבגדול נותן יותר/פחות X, הוא עובד על פי עיקרון X שפועל על ידי X X X X X X Y" מתעצל לקרוא, אבל נו בגלל שזה די מעניין אז אני מתחיל, מקווה שכבר באמצע אקבל תשובה בנוסח דומה לעיל

NeeD 4 SpeeD

New member
זאת תיבת אוויר או סעפת יניקה

בא פתח היניקה ממוקם בקדמת האופנוע , מה שמאפשר להעלות טיפה את לחץ האוויר בסעפת במהירויות נסיעה גבוהות.

gregovihs

New member
מערכת מגח אוויר

" מערכת מגח-אוויר (Ram-Air) מעלה את הספק המנוע. זוהי מערכת הדוחסת אוויר קר ודחוס ועשיר בחמצן היישר למערכת היניקה של המנוע, ובכך מגבירה את הבעירה ואת ההספק. המערכת נכנסת לפעולה רק במהירויות גבוהות מאוד, ופעולתה אופטימלית ב-240 קמ"ש." (אתר כלשהו)

מאור kle

New member
../images/Emo45.gif ו ../images/Emo51.gif סגרתם לי חור קטן בהשכלה...

אני בדיוק בחיפושים ב http://www.howstuffworks.com/ כדי לראות אם יש איזה הדגמה איך זה עובד... להדיוט כמוני זה נשמע די קרוב לפעולה של טורבו, מה ההבדלים המהותיים בינהם?

babakama

New member
RAM נוצר בתנועה

התנועה של גוף דרך גז או נוזל יותר לחץ סטטי גבוה יותר שנובע מהגרר של התנועה. יש שיטות אחרות להעלאת לחץ שאינן דווקא תלויות במהירות הגוף הנע כגון שימוש בלחץ היציאה כדי להגביר את לחץ הכניסה. יש עוד דברים שרצית לדעת?

Raffael

New member
זה מאוד דומה לטורבו,רק שטורבו הוא רכיב אקטיבי

והמערכת הזו פשוט מנצלת את התנועה המהירה של האופנוע דרך האויר, כדי לדחוס את האויר למנוע. צינור מתוחכם אם תרצה.

babakama

New member
כל מטוס סילון משתמש באפקט זה

בכל מטוס סילון יש כונסי אוויר ובגלל האפקט הזה הכח שהמנוע נותן גבוה יותר כשהמטוס בתנועה לעומת הכח של מנוע המטוס בעת התחלת ההמראה. בעצם במקום שהמנוע "שואב" לעצמו את האוויר הוא מקבל עזרה שנובעת ממהירות תנועתו.

babakama

New member
ושאלת המשך אליך מאור

מה להערכתך תוספת ההספק (שנוצרת כתוצאה מאפקט זה) למנוע של אופנוע במהירות של 240 קמש כאשר בעמידה הוא נותן כ-120 כ"ס?

Raffael

New member
לא הבנתי, זה שלב הפעלת התלמידים?../images/Emo13.gif

ברור שאתה יודע, ברור שמאור לא יודע וברור שאני יודע מעט (מאוד). אין פה ענין לדעה, אלא לידיעה. למיטב ידיעתי ובהחלט יתכן שפה הגבול שלה, התוספת היא סביב 10%. במחשבה שניה, זו אפילו לא ידיעה, זה זיכרון מקריאה פעם, איפשהו. אגב, למיטב הבנתי (וזו כבר דעה), כו הרבה ענינים טכניים אחרים באופנועים, גם כאן יש שיקול משמעותי מאוד לאופנה ולשיווק. להונדה יש ראם שמוסיף 10% תאורטיים, אז גם לימאהה יהיה ואח"כ לסוזוקי ולקאווא וכו' (סדר אקראי לצורת הדוגמה בלבד). הנתונים על הנייר והתדמית הרבה יותר חשובים מהצורך האמיתי בעוד מספר סוסים במהירות גבוהה. בכביש הציבורי כמובן, מרוצים זו אופרה אחרת.

Red Ross

New member
נתון המהירות איננו נכון. במהירויות כאלה גבוהות (240 קמ"ש) הרוח חזקה מדי ומופעל תריס שמצמצם את הפתח ע"י "מנוע" חשמלי שמחובר למחשב האופנוע. רוח חזקה מדי, פוגעת בתערובת הדלק/אויר ויכולה אפילו להוריד את ההספק המקורי של המנוע. הנתון של "כ-120 כ"ס" שמפורסם ע"י היצרנים בד"כ מציין את הספק המנוע בקראנק (לפני התמסורת) אך כולל בתוכו את הספק מערכת ה- RAM. מערכת ה-RAM בד"כ תורמת למנוע 600 סמ"ק, כ- 7-12 כ"ס.

Nihil F2

New member
לא מכיר כזה תריס.

לא קיים אצלי, תיבת האוויר בגודל קבוע.

babakama

New member
כל התשובות נכונות

פשוט הבחור אמר שיש לו חור בהשכלה בענין זה אז אמרתי - למה שלא נהפוך את זה לבליטה? הנה מאמר נחמד על זה.

Red Ross

New member
אני באמת מתנצל אם אכן טעיתי, אבל עד אז, אני ממליץ גם לאנשים שחושבים שיודעים הכל, להתעדכן ולקרוא קצת מדי פעם. באמת, שזה לא מעייף עד כדי כך ! ../images/Emo8.gif הדיון למעשה היה תאורטי ולכן, גם מה שכתבתי היה באופן כללי. בכוונה לא רציתי להיכנס לצורות השונות של יישומי מערכת ה- RAM-AIR לעבודה אופטימלית ויעילות מרבית. בנוסף לצורת העבודה המתוארת בקישור שנתתי למעלה, ישנן עוד כמה לכן מומלץ לבדוק בין היתר גם: כיצד עובדת "קופסת אויר" דו-שלבית מה זה ויסות אויר ב- VFR וכמובן מה מייצג השם YCC-I (רמז - זה לא ואי... ואי... ואי... איזה אופנוע!) אז... אני מבקש סליחה שכתבתי בהודעה הקודמת "תריס".../images/Emo140.gif

למעלה