מה זה RAM AIR?

Red Ross

New member
הכוונה לציטוט הבא, בבקשה: Butterfly valves inside the ram-air ducts open and close depending on throttle opening and engine rpm for optimum performance.

NeeD 4 SpeeD

New member
כנראה לא הבנתה נכון

החלק הזה , מה שנקרא באנגלית secondary butterfly valves , זאת מערכת ששולטת על זרימת אוויר בסלד נמוך. היא לא נסגרת ב 240קמש! תפקיד המערכת הוא לדאוג לזרימה אופטימאלית של אוויר בסלד נמוך . עקרון פעולה: כשהרוכב פותח פול גז בסלד נמוך , תאוצת האוויר בסעפת היניקה ובפורטי היניקה יורדת במכה , מה שפוגע בהספק . (זאת אומרת , בעקרון עדיף להאיץ עם מצערת שנפתחת בהדרגה ולא למשוך את המצערת עד העצר בסלד 0) . הפרפרים המשניים לא נפתחים כמו המצערת הראשית (שמחוברת עם כבלים , נגיד בימאהה החדשים אין אותם כבר,המחשב שולט על הפרפר הראשי שם) וככה משיגים תאוצה אופטימאלית גם בסלד נמוך. איפה ראית שכתוב משהו על זה שהפרפרים נסגרים במהירות גבוהה? למה שמשהו כזה יקרה ? אין דבר כזה לחץ אוויר גבוהה מדי בסעפת , ככל שיותר גבוהה יותר טוב! אל תדאג לתערובת , כל מנוע מודרני היום יודע בדיוק כמה אוויר נכנס לתוכו ,יש חישני MAP / MAF בשביל זה.

babakama

New member
צודק

האזכור של RAM כאן בא רק להצביע על תעלת האוויר (זה חלק משמה) אבל אין לו קשר לאפקט RAM.

Red Ross

New member
אני חושש שיש פה איזה בילבול קטן. אתה מדבר על secondary intake butterfly valves שאכן כמו שהסברת קשור לפעולת מנוע בסל"ד נמוך... (לדוגמה בימאהה YCC-T) ואילו בדוגמה שנתתי, אומנם מדובר גם ב"שסתום פרפרי" אבל המיקום שלו - הוא בתוך ה- Ram Air כפי שכתוב. ויש אפילו עוד "שסתום פרפרי" שנמצא בסעפת הפליטה - שלא קשור למקרה שלנו, וגם הוא נראה כמו פרפר ומכן השמות המשותפים שלהם.

NeeD 4 SpeeD

New member
אוף אתה עושה סמטוחה אחת גדולה.

בימאהה ycc-t זה בכלל לא secondary valves YCCT = yamaha chip contolled throttle אלה פרפריות המצערת עצמן (מה שנפתח כשאתה מסבב מצערת במנוע רגיל) רק שבימאהה אתה לא שולט על המצערת , אתה מסובב את הידית והמחשב בוחר לבד כמה לפתוח אותה (כמובן בהתאם לכל מני פרמטרים) . בגלל סיבה זאת אין בימאהה secondaries ,כי המחשב שולט על המצערת הראשית , אין צורך בעוד אחת. בקשר לשסתום האגזוז , לא אתייחס , אין טעם לסבך את השרשור. בקיצור , אין שום פרפרית שחוסמת בכוונה אוויר בלחץ גבוהה .תהיה הגיוני .

NeeD 4 SpeeD

New member
אגב , עכשיו בדקתי מה בדיוק נמצא בCBR

בתוך תעלות הראם אייר . ובכן זה לא בדיוק secondary valve , זה סתם דרעק שהונדה דחפו כדי לעבור את תקנות הרעש . זה שסתום שסגור בסלדים נמוכים ונפתח כשהסלד עולה .

Red Ross

New member
עוד לא שמעתי שהונדה אי-פעם "דחפו סתם דרעק"../images/Emo6.gif

Red Ross

New member
שים לב למה שכתבתי... לא אמרתי שיש או אין secondary valves בימאהה. אמרתי שההסבר שנתת מתאים יותר ל- YCC-T ואילו בהודעה המקורית שלי התייחסתי ל- YCC-I כצורה/שיטה נוספת לשליטה על ויסות האוויר. (YCC-I, Yamaha Chip Controlled Intake) "בקיצור , אין שום פרפרית שחוסמת בכוונה אוויר בלחץ גבוהה .תהיה הגיוני." אני מאוד הגיוני... ../images/Emo13.gif Honda releases

NeeD 4 SpeeD

New member
אני מנסה לשים לב למה שכתבת ואני מבין

שאפילו לצטט את עצמך אתה לא יכול. עזוב , התייאשתי.

Red Ross

New member
קצת יותר בהרחבה... קאוואסקי בתחילת שנות ה-90' השתמשו במערכת די פשוטה של Ram Air (בדגמי ה-ZZR וגם ב- ZX אם אני לא טועה). בתוך תעלות ה-Ram Air בקדמת האופנוע, הם הכניסו זוג צינורות דקים יותר שמחוברים ישירות לקרבורטורים. הצינורות האלו מאזנים את לחץ האוויר שמגיע לקרב' כדי לא לשבש את פעולתו ע"י לחץ אויר גבוהה מדי שמוזרם מה-Air Box. השיטה הזו היא למעשה פתרון לויסות לחץ אויר מה-Ram Air במקרה והוא גבוה מדי. הונדה, בדגמי ה-CBR600F3 ( אולי בדגמים נוספים -לא בדקתי) הלכו צעד אחד קדימה והוסיפו בצינורות שמתחברים לקרב' שסתום סולנויד לשליטה (אקטיבית) מדויקת יותר על איזון לחץ האויר בקרב'. לשיטה הזו הם קוראים dual stage ram air. ושוב גם כאן הם נתנו פתרון (מדויק יותר) לויסות לחץ האויר מה- Ram Air. בדגמי ה-VFR לדוגמה התקינו שסתום סולנויד בתוך אחת התעלות. בכדי לשלוט ולוסת את לחץ האויר שנכנס ל- Air Box השסתום פשוט סוגר את התעלה. בקישור שנתתי למעלה מדובר על CBR1000RR שהוכנס לו בתוך תעלת ה- Ram Air שסתום סולנויד פרפרי. בנוסף הזכרתי גם את מערכת ה- YCC-I של ימאהה, יותר נכון שהעתיקו מ- Agusta F4. כאן בניגוד לאחרים הם לא משחקים עם שסתומים (או תריסים). בעזרת מנוע חשמלי (סרבו) הם פשוט מאריכים ומקצרים את אורך הפורטים הקולטים בתוך ה- Air Box. אז נכון שאין לכולם תריס, אבל כולם בסופו של דבר צריכים בדרך כזו או אחרת לשלוט ולוסת על לחץ האויר שנדחס ל- AirBox.

shayvilk

New member
אני לא מבין איך אתה מגיע למסקנות האלה...

אם הצינורות היו מחוברים ישירות לקרבורטורים אז למה שיהיה לחץ גבוה מידי בתיבת האויר? נאמר לך בשרשור הזה שוב ושוב, ראם אייר פשוט משמש להעברות אויר במהירות האופנוע וע"י כך מגביר את לחץ האויר שבתורו מאפשר לך יותר תערובת והספק גבוה יותר. כל מערכות הפרפריות למניהן נועדו לסל"ד נמוך ופתיחת מצערת פתאומית.

Red Ross

New member
יש גבול לכמות הלחץ אויר שניתן "לדחוף" למערכת. לחץ אויר גבוה מדי עלול לפגוע בתערובת ולגרום ל- fuel starvation.

shayvilk

New member
והאדם לעולם לא יצליח להגיע לירח ../images/Emo67.gif

מילא אני, אבל אדם בעל יכולות טכניות גבוהות פי כמה ממני וממך ביחד מנסה להסביר לך ואתה מתעלם ונפנף באיזה אימרה חסרת תוכן שאתה לא באמת מבין. עייפתי.

Red Ross

New member
היצטרף גם סנצ'ו פנצ'ו למסע... ../images/Emo70.gif../images/Emo35.gif כל השירשור הזה נראה כמו שיח בין חרש לאילם. אני מדבר על מערכת X ו- NeeD 4 SpeeD עונה על מערכת Y. אכן סיפק הסברים עפ"י מה שידוע לו, רק מה חבל, שדיברתי על מערכת אחרת. בתשובתו הרופסת הוא אכן מודה שאין קשר בין ההסברים שסיפק לפני כן על מערכת Y לבין המערכת שדיברתי עליה והיא X. התקציר הזה היה במיוחד בשבילך (shayvilk )../images/Emo140.gif, כי עושה רושם שבהבנת הנקרא אתה לא "העיפרון הכי חד בקלמר" (אם בכלל קראת את כל השירשור) ועד שלפחות תצליח לזהות את המיקום הפיזי של- secondary throttle valve ושל- air-intake duct valve , אולי כדאי שתנוח.../images/Emo13.gif אני תמיד מוכן ללמוד דברים חדשים. כאשר אני טועה מקובל עלי ואפילו אשמח שיתקנו אותי עם הסבר הגיוני על מקור הטעות... אני בטוח שיש אנשים נוספים צמאי ידע שמעוניינים ללמוד קצת יותר מאשר "כיצד למדוד לחץ אויר?" או "אך לנקות שרשרת?" מבעלי הידע בפורום.

shayvilk

New member
היהירות שלך באמת חסרת גבולות...

מתוך הכתבה שאתה נתת, האיזכור לשסתומים הפרפרים הוא זה... Butterfly valves inside the ram-air ducts open and close depending on throttle opening and engine rpm for optimum performance. מתוך זה אתה הגעת למסקנה כי במהירות גבוה השסתומים נסגרים? וזה כדי לשפר ביצועים ולא כדי לעמוד בתקנות זיהום, אתה יכול לגבות את זה בעוד מידע? בכל מקום אחר שבדקתי לא מצאתי יותר מידי איזוכרים למערכת שכזו פרט להמלצות והסברים לגבי רכבים כיצד להסיר אותה כדי לשחרר את הסוסים שנעלמים עימה. אתה לא מעלה כאן מידע, אתה מתבסס על שורה אחת שנכתב כציטוט מחוברת המידע שאתה מקבל כעיתונאי בכל בכורה שכזו. לעומת זאת יש כאן לא מעט אנשים שיש להם ניסיון מכאני והנדסי לא מועט. לקרוא לאדם כזה או אחר אתה לא "העיפרון הכי חד בקלמר" וזאת מבלי שהצגת פיסת מידע אחת! פרט למידע שיווקי זאת חוצפה. אתה מתרפס כאן על טהרת הלימוד והרחבת אופקיך, אני לא רואה שאתה עושה זאת פרט לניסיונות לא מובנים להאדיר את עצמך תחת אפקט היהירות... אתה טוען שאפקט הראם אייר עלול לשבש ביצועי מנוע במהירויות גבוהות (240 אני חושב שהיה המספר שזרקת לאוויר), תציג מידע שמגבה את זה מעבר לעובדה שאתה קראת כתבה ממגזין בחול. לעומת זאת חיפשתי כמה פיסות מידע על RAM AIR בקונטקסט ישיר למהירות רכיבה... האופנוע הסדרתי הראשון עם מערכת RAM AIR היה הZZR, למקרה שאתה לא זוכר את הנתונים, המהירות הסופית שלו היתה באזור ה300 קמ"ש (בציטוט השני מתיחסים למהירות סופית). להלן כמה ציטוטים נבחרים: In the motorcycle world, Kawasaki was the first manufacturer to 'reinvent' the RAM-air setup, with the 1990 ZZR1100. The bike was rated at 145bhp on a dyno, and rumours had it producing 150-170bhp at full speed (175+mph on the clocks). *למקרה וקשה לך לתרגם, 280 קילומטרים לשעה* Kawasaki reckon the system is 100% more effective. and adds, we estimate, as much as ten horsepower to the bike at top speed *מהירות סופית היתה באזור ה300* במקרה וטעיתי ויש בידך מידע נוסף מעבר לשורה המיסתורית מהכתבה, אנא פרט ע"מ שכולנו נרחיב אופקים. אחרת, אנא חזור לקלמר שלך. שי

Red Ross

New member
דווקא, בגלל שאין יותר מדי איזכורים ומידע על המערכות האלה, עושה את הנושא הזה ליותר מעניין. השיחה התחילה מכך ש- Need 4 speed הטיל ספק (או זילזל) על כך שקיימת בכלל איזו שהיא מערכת משנית לויסות האויר ב-Ram Air (שאני כיניתי אותה בהכללה כ"תריס"). כאשר ראיתי שהדיון מתפזר לכיוון אחר, נתתי כאן מספיק מידע (חמש דוגמאות) על דגמים שונים בעלי מערכת משנית לויסות אויר. אם התריס של פרוק ../images/Emo13.gif, נסגר או נפתח במהירות כזו או אחרת זה לא ממש העניין כאן. יש שאלות יותר מעניינות ../images/Emo3.gif שמפוספסות כאן בשירשור לדעתי. * כאשר הוצג לראשונה ה-ZZR בעל מערכת Ram-Air בשנת 1990, האם באמת התחשבו בתקנות זיהום ולכן גם הוסיפו מערכת משנית בתוך תעלות ה-Ram Air ? * אם אכן ללחץ אויר אין השפעה על הקרב' וככל שיש יותר לחץ יותר טוב, אז למה שכל אחד בבית לא ייקח צינור, קופסה ויחבר ל-500סמ"ק או לבנדיט רוצחתט . והרי עוד מספר ציטוטים עפ"י בקשתך למידע נוסף: Twin vents mounted beneath the headlight channel air via ducts running over the frame beams and into a sealed airbox. Look closely, and you can see two smaller nozzles behind the grilles which connect to the carburetor float bowls. Their function is to equalize the pressure between float bowls and airbox; without them the higher pressure of the incoming charge would upset the carburetion, potentially blowing fuel out of the bowls and tending to push fuel back down the jets, causing mixture leanness. Of course, this air has to find its way to the carb mouths, and there is some loss due to the inefficiency of intake runners and the airbox itself. Without going into a lot of theory, suffice it to say that efficiency depends on the relative areas of the fairing intake, airbox intake and the airbox itself; even with a good system the loss can be as much as 70 percent. There is also the niggling problem of the engine gulping air from the system. This will lower the efficiency further, especially at higher speeds.

NeeD 4 SpeeD

New member
רק בשביל שתאכל את הכובע ותשתוק כבר ../images/Emo26.gif

"השיחה התחילה מכך ש- Need 4 speed הטיל ספק (או זילזל) על כך שקיימת בכלל איזו שהיא מערכת משנית לויסות האויר ב-Ram Air (שאני כיניתי אותה בהכללה כ"תריס"). " אני עדיין מטיל ספק , כי אי מערכת כזאת . המערכת בCBR הא כדי לעמוד בתקנות רעש , מתי תבין את זה? צריך הסבר באנגלית ? הנה לך . בקשר למנועים עם קרבורטור , אתה באמת חושב שגילית פה משהו? זה ידוע שבקרבורטור יש השוואת לחצים , כאשר יש מערכת ראם אייר. זה קיים בכל אופנוע עם ראם אייר וקרב .מה אתה רוצה להגיד בזה? גם הכיוון של אופנוע עם קרב + ראם אייר הוא מאוד בעייתי וקשה, אבל מה הקשר בכלל ? אתה מודע בכלל כמה לחץ כבר הראם אייר הזה נותן? סתם , לחוסר הידע הכללי שלך , מערכת הראם אייר באופנוע , במקרה הכי טוב , יוצרת לחץ של +-60 מיליבאר . (מיליבאר = 0.001 באר , סתם , למקרה שגם את זה אתה לא יודע) עכשיו תלך תשאל מישהו עם רכב טורבו , כמה לחץ הטורבו שלו דוחס לסעפת היניקה ... (טורבו קטן זה בערך 1 באר = 1000 מיליבאר ) אחרי שהו יספר לך , תגיד לו שהלחץ אצלו מוגזם!!!! ושיתקין פרפרים במצערת להקטין את הלחץ!!!!!!!
סיימתי סופית .

Red Ross

New member
נ.ב. מקווה שהפעם זה יותר ברור ואין כאן שום קשר לשסתום פרפרי משני ( secondary butterfly valves ) שהזכרת באחת ההודעות. מה גם ששסתומי הפרפר המשני לא מופעלים ע"י סלונויד חשמלי, אלה נפתחים ע"י ואקום שנוצר בסל"ד גבוה.

למעלה