מה זה RAM AIR?

shayvilk

New member
ושוב אתה לא מדייק

לדוגמה בDL, מופעלים ע"י מנוע. ציטוט מאחד הפורומים לVSTORM They are controlled not by the throttle cable or your wrist, but by a servo motor that opens them and closes them when the bike's brain sees fit.

Dresdner

New member
לא רק בDL

ברוב אופנועי סוזוקי מהשנים האחרונות מנוע הסרבו יושב על גופי המצערת ונשלט ע"י המחשב (בדגמים ישנים הסרבו לא יושב על גופי המצערת), אם אני לא טועה סוזוקי רשמו על זה פטנט. בתמונה ניתן לזהות את מנוע הסרבו עם הגוף המוזהב

shayvilk

New member
../images/Emo45.gif

לכן רשמתי לדוגמא... לדעתי קיים בעוד חברות. שי

מיצו

New member
לא מדוייק. לא כל מטוס סילון. יש כאלה שכן

(מעטים, מעטים מאוד, למעשה כל כך מעטים, עד שאפשר לספור אותם על אצבעות יד אחת), אבל הרוב לא. כלומר לא בקונספט הטהור של RAM AIR. זה
ולכן לא ארחיב פה.

babakama

New member
למיטב ידיעתי רוב מנועי הסילון משתמשים באפקט

יכול להיות שאתה מתכוון ל-RAMJET שזה מנוע סילון ללא טורבינה וללא מדחס ואכן יש מעט כאלה. אבל כל מנוע סילון מסוג TURBOJET מכיל דרגה של RAM לפני המדחס שבה יש התרחבות שתפקידה להעלות לחץ סטטי. ולכן (למיטב ידיעתי) האפקט הזה בשימוש בכל מטוס סילון.

מיצו

New member
אכן התכוונתי למנוע RAMJET בתצורתו הטהורה.

אבל אפקט ה- RAM לא קיים בכל מנוע סילון. למשל, מנועי טורבו מניפה שנמצאים במטוסי נוסעים.

babakama

New member
מנוע TURBOFAN

גם במנוע TURBOFAN חלק מהאוויר (כשליש עד רבע בד"כ) נכנס לתא השריפה ויש תועלת בהעלאת הלחץ שלו כתוצאה מ-RAM. יותר מזה, אפקט ה-RAM משמעותי ב-TURBOFAN גם לאותו חלק אוויר שעוקף את תא השריפה, העלאת הלחץ שלו תורמת ליישור הזרימה ולמניעת מערבולות. בניגוד לאופנוע האפקט הזה מאד משמעותי כי המהירות גבוהה הרבה יותר. אני לא מאמין שמאור (פותח השרשור) התכוון חפירה בעומק כזה אבל ככה זה, פותח השרשור לא יודע לאן זה עלול להגיע.

מיצו

New member
אכן ../images/Emo32.gif, לכן אני מפסיק פה (למרות שיש לי מה

לומר).

למעלה