מה זה E=MC² אומר ?

freedom rider

New member
חשבתי שהסברתי לך

שזה ראשי תיבות:
Eat More Chocolate & Candy​
סתאאם. אני אשמח לראות הסבר מפורט בעצמי.

ailag

New member
הסבר מפורט

אפשר לחפש פה בחיפוש המתקדם (אולי לפי הניק שלי, אני הולכת לדיונים האלה
) ועניתי גם בסטודנטים. לא הסבר מפורט.

doronimous

New member
זה אומר:

אנרגיה שווה למסה כפול מהירות אור בריבוע. הכוונה לאנרגיה של כל גוף ביקום, מהחלקיק הכי קטן בגודל 0 (פוטון) ועד לכוכבים וגלקסיות. וזאת עפ"י תורת היחסות הפרטית של איינשטין.

Levos

New member
ולא לשכוח יחידות, אחרת זה באמת חסר

משמעות E אנרגיה בג'אול m מסה בקילוגרם c מהירות האור במטרים לשנייה

ehudt

New member
איך זה דווקא היחידות האלה?

מה הקשר בין היחידות האלה שגורם לזה שהן יתאימו כך אחת לשניה?

טל ר

New member
עובד עם כל יחידות "קונסיסטנטיות"

גם עם גרם, ס"מ לשניה וארג. כל יחידות המקיימות באופן טבעי:
F = m*a W = F*x​
יקיימו גם את זה.

People

New member
מדובר בעצם באנרגיית המנוחה

של כל מסה ביקום. אינשטיין בעצם הביא את הטענה שלו כי מסה שקולה לאנרגיה. כל גוף שנמצא במצב מנוחה ובעל מסה M אוגר אנרגיה ששווה למסתו כפול מהירות האור בריבוע. אם תשים לב- זה אומר שאפילו למסה קטנה ביותר יש אנרגיה עצומה!! עד היום לא הצליחו להוציא ממסה 100 אחוז מהאנרגיה שלה... רק לידע כללי- בפצצת אטום משוחררת 0.1% בלבד מאנרגית המסה ובפצצת מימן כבר הצליחו לשחרר אחוז אחד. (בשריפת בנזין מקבלים אחוז ממש נמוך מהאנרגיה של המסה, אני לא זוכר בדיוק אבל משהו כמו 0.00001%-ואולי אפילו פחות!!!)

ratsinos

New member
למה זה בעצם?

למה כל כך קשה להוציא את כל האנרגיה מגוף כלשהו? כי אז המסה שלו תשתנה?

Levos

New member
כי לא מדובר בהוצאת אנרגיה מחומר

אלא הפיכת החומר עצמו לאנרגיה. הפיכת מסה לאנרגיה. וזה קשה כי חומר נמצא במצב מאד יציב. אפילו חלקיק אלמנטרי אחד (פרוטון או ניטרון) לא הופך כולו לאנרגיה, אלא רק אחוז קטן מהחלקיק נאבד במהלך תגובה גרעינית.

יניב ריז

New member
בשמש כ-2% מסה מומרת לאנרגיה

ואגב,בתהליך של שריפת בנזין אני לא חושב/לא שמעתי אף פעם על הרעיון שמסה ממורת לאנרגיה,האנרגיה נובעת מתהליכים שקשורים לאלקטרונים ולא לתגובות גרעיניות.

atheist22

New member
כמובן שגם בשריפה מסה מומרת לאנרגיה

רק שמדובר בכמות מזערית ביותר של מסה.

Levos

New member
מאין המסה הזאת באה?

הרי בתהליך שריפה כל אטום שומר סך הכל על מבנה זהה ועל מסה שווה

atheist22

New member
מהאנרגיה הפוטנציאלית

כל אנרגיה הנמצאת במערכת מגדילה את המסה של המערכת ב-E/c^2. כאשר מדובר באנרגיה פוטנציאלית, ז"א אנרגיה שלילית, המסה של המערכת פוחתת. גם בתהליכים גרעיניים קורה אותו הדבר. היה לי פעם ויכוח עם המתרגלים שלנו באלקטרוניקה פיזיקלית, שטענו שמסת הגרעין שווה למספר הפרוטונים בו כפול מסת הפרוטון פלוס מספר הניוטרונים בו כפול מסת הניוטרון. כמובן שזאת שטות מוחלטת וניתן לראות זאת בקלות אם משווים את המשקלים האטומיים של יסודות שונים בטבלה המחזורית. במקרה של ריאקציות כימיות מדובר באותה התופעה, רק שהפרשי המסה והאנרגיה קטנים בסדרי גודל.

atheist22

New member
מתחשבים באנרגיה הפוטנציאלית

מסת הגרעין=מס' הפרוטונים(P)*מסת פרוטון חופשי + מס' הניוטרונים(N)*מסת ניוטרון חופשי - (האנרגיה שמשתחררת כשלוקחים P פרוטונים חופשיים ו-N ניוטרונים חופשיים ומחברים אותם לגרעין) חלקי c^2.

qet1

New member
ואיך מחשבים את

אותה "אנרגיה שמשתחררת כשלוקחים P פרוטונים חופשיים ו-N ניוטרונים חופשיים ומחברים אותם לגרעין" ?

bigbang

New member
אין נוסחא פשוטה לזה

אבל לחישוב מקורב אתה יכול להשתמש בנוסחת המסה המצומצמת בדף הנוסחאות בקישור (עמוד 4, משמאל ומעלה, איפה שרשום "אנרגית הקשר")

למעלה