מה זה cubic zirconia בעברית?

• פותח הנושא i u
  • פורסם בתאריך

stardustit

New member
חייבת לצאת עוד מעט, לכן רק

אצטט מכתבה שפורסמה בעבר: בעצם הימים הללו אכן מתנהלת לה מלחמה הקשורה לנפט וליהלומים. זה קורה במערב אפריקה.חברת הנפט הצרפתית קשורה לגורמים בשלטון באנגולה ובליבריה, שעומדים מאחורי המורדים בחוף השנהב. צרפת הרשמית אמנם מסייעת לשלטון של חוף השנהב, וכוחות צרפתיים "לשמירת הסדר" כבר הרגו וחיסלו רבים ממתנגדי המשטר, אבל בחצר האחורית מתנהלת לה מלחמה מלוכלכת, של מזימות בינלאומיות, שרק בגלל שאין שם צוותי תקשורת, ואף אחד לא מתעניין בשחורים שנהרגים על ידי צרפתים, אף אחד לא יודע מה בדיוק קורה שם.

שאייאן

New member
יהלומי המריבה הוצאו מחוצ לחוק..

היום כאשר מישהו מביא גלם הוא מחוייב להביא גם מסמך שמאושר עיי הסינדיקט (דה בירס) שהגלם הוא לא מיהלומי המריבה... בכל אופן לא צריך להחרים ולא צריך נעליים... התעשייה כבר עושה את כל מה שהיא יכולה בשביל למגר את הנגע הזה... אולי כדאי שתדאגו קודם לתעשיית הנשק שהיא בכלל הרבה יותר נגועה...

joojoo

New member
also

diamonds are artificially priced, and in fact should not cost more than artificial diamonds. Here is an interesting article about this - its long, but worth the read, even though it was written 20 years ago: http://www.theatlantic.com/issues/82feb/8202diamond1.htm​

barak862000

New member
צבי צבי

ומה עם כסף וזהב ומה הדולר? זו דרכו של עולם אין יותר פרות קדושות בעולם {תע"ש שמוכר נשק לסוחרי סמיים בקולומביה מוכר לאירנים נשק וכ"ו } הצדק מת מיזמן

iditbs

New member
היום אפשר לקנות יהלום אמיתי מתורבת.

ראיתי תכנית בPBS על חברה רוסית, שהצליחה לחקות את התהליך הטבעי בתנאי מעבדה. היהלום יוצא איכותי מאוד ורק ע"י שימוש באור מאוד מסויים אפשר להבחין בין יהלום טבעי ליהלום "מתורבת". כמובן שזה יתבטא גם במחיר. אני לא יודעת אם זה כבר תהליך מסחרי אבל אולי גם אני פעם אראה כמו האמריקניות סביבי עם סלע על האצבע
(כמובן שזה יהי רק החלק הראשון, אחריו יבואו צביעת השיער בפסים בלונד והשלת קילוגרמים רבים ע"י אכילת חסה בלבד)

סלסרו

New member
שמעתי על משהו עוד יותר מדהים

יש חברה שמכינה יהלומים מאפר מתים! במקום לקבור, החברה שורפת את המת ומכינה מהאפר יהלום, כך שקרובי המשפחה יכולים לשאת את המת איתם בכל מקום...

שאייאן

New member
קצת על זרקוניה...

אז ככה...לכל סוג של זכוכית יש מקדם שבירת אור ומה שנקרא דרגת קושי.... הזירקוניה עומדת נדמה לי 4 או 5 רמות מתחת ליהלום... יש בה פחות מהניצוצ ומה "LUSTER" של היהלום אבל מצד שני היא זולה מאוד.. לנשים שבינכן... אחרי כמה חודשים...הזירקוניה(שאגב מרחוק נראית כמו אבן צעצוע בגלל חוסר הניצוצ וריבוי הצבעים שהאבן זורקת) מקבלת גוון חלבי...וזה למעשה מה שרואים על כל אותן נשים שלובשות מעין יהלומים אבל משום מה כל פעם שאנחנו מסתכלים עליהן זה נראה מוזר... כמו כן בגלל מקדם הקושי הנמוך יחסית של החומר הזה...החיתוך שלו הוא לא מושלם כמו של יהלום(דרגת קושי 10 בסולם) ולכן גם הפאסטות"FACETS" של האבן יראו נמוך מאוד בהשוואה ליהלום.. אחרי זירקוניה החיקויים שיש הם זכוכית סברוסקי.. ומשהו שנקרא מוייסונייט.. המוייסונייט יקר לאללה...בהשוואה לשאר החיקויים אבל אין כמו יהלום טוב ואמיתי... ועכשיו אחרי שסיימתי להתגנדר בידע בנושא.. אני יכול להגיד ש... איכס זירקוניהההה זה בעעעעעעעעעעעעעעעע תקנו רק אמיתי...וגם כל התרבות הזו של יהלומים אצל אמריקאיות זה גועל נפש... מאוד מאוד מאוד מוזרים... אבל טובים לביזנס... חחח=

zoti

New member
עכשיו אנחנו יודעים מה אתה עושה ../images/Emo8.gif

הזירקוניה היא מעשה ידי אדם ? זה לא איזה מחצב או משהו טבעי אחר. נכון ?

MicMik

New member
ירדה לי אבן 24K מה../images/Emo23.gif אז מה את

רוצה ליומולדת?
יספיקו?

רגע,מה לא בסדר?

אם היא לא אוהבת יהלומים, הגעת למסקנה שהיא רוצה רק בלונים? יש כל כך הרבה מתנות אחרות. שנשים רוצות ובוחרות. ואני-גם לא אוהבת יהלומים...ולא זהבים. לעומת זאת יש לי תכשיטי כסף עם אבנים אחרות מהממים. וואו-מבלי לשים לב ,הכל יצא בחרוזים.

למעלה