../images/Emo92.gif תגובות...
מי שמצפה לתשובות על השאלות שנשאלו כנראה ויתאכזב, כי הן לא יהיו כאן. אני בכוונה מצמיד תגובה זו להודעתו המקורית של לירון על CFMA. בהודעה לא רשום שיש מורים ותלמידים, בהודעה רשום שיש קבוצת חברים, הקבוצה מנוהלת על ידי שני אנשים (אחד מהם זה אני) שהם התחילו את הפעילות שלה ולכן זה אך טבעי שכך זה יימשך. הקבוצה
אינה מלמדת אלא
חולקת חומר בתוך גבולות הקבוצה שהעיקר הוא חומר פיליפיני וסיני. האימון בקבוצה הוא
בחינם, אין לנו דוג'ו, אנו לא מפתחים סגנון חדש ואין לנו שאיפות כאלו, אלא אנו פשוט עוסקים בשני השיטות שאנו אוהבים בה גוואה ז'אנג ואמנויות לחימה פיליפיניות. אנו חברים בארגון FCS Kali העולמי ולומדים ברציפות מריקו שהוא לאקאן גורו (הדרגה הגבוהה ביותר ב FCS Kali חוץ מראש השיטה שהוא Tohun, ריי דיונאלדו) ומכאן שזה גם טבעי שזה החומר עליו אנו מתאמנים בכל הקשור לאמנויות לחימה פיליפיניות. סיכומון חשוב:
אנו לא מפתחים שיטה או סגנון ו- אנו גם לא מחזיקים קבוצה לימודית, אלא קבוצת חברים מאמנויות שונות המחפשים שיתוף וחלוקה של חומר
יש כאלו שהרעיון נראה להם חובבני/לא מקצועי/ לא מחייב/ לא רציני....לגיטימי בהחלט, אף אחד לא חייב להיות
חבר (אין תלמידים), יש מספיק מקומות אחרים להתאמן בהם בארץ וטוב שכך.
המשך... לגבי התשובות לשאלות- השאלות הן לגיטימיות, נכונות ובהחלט במקום (נעזוב לרגע את הצורה בה הן נשאלו). אבל כפי שהחתימה שלי אומרת:
Actions speak louder than words אני לא רואה צורך לפרט את כל הפרטים הללו בפורום
ומדוע? כפי שמתקשרים אליי מדי כמה ימים אנשים המתעניינים לגבי הבה גוואה ורוצים לדעת מה? איך? למה? וכמה משלמים? אני עונה להם בפשטות שכל הפרטים הללו מיותרים מהסיבה הפשוטה שעד שהם לא הגיעו לאימון ניסיון ראו אם זה בכלל מוצא חן בעיניים כל הפרטים הללו טפלים ולא חשובים
(בעיני לפחות). לכן אותו הדין לגבי השאלות שנשאלו כאן- רוצים לדעת את התשובות? באמת מעניין אתכם לראות ולהתנסות ב- CFMA? בכיף תבואו תתנסו.... אם תחליטו להמשיך תקבלו את כל התשובות לשאלות הללו, אחרת זה בהחלט מיותר. אני יכול להבין מדוע אנשים יחשבו שזה
"מחשיד" (חוסר התשובות), אבל זה הדין שאני מקבל על עצמי כי זו הדרך בה אני בוחר ללכת....בדרך המעשים- Actions, מי שרוצה שינקוט מעשה, יגיע יתאמן וישאל את כל השאלות הרלוונטיות, הוא יקבל את כל התשובות.... מילים בלבד, הן מיותרות. אין לי בעיה לחיות
"כמחשיד". בסופו של דבר המעשים רועמים יותר מהמילים. מי שבאמת ירצה לדעת ייעשה מעשה ויגיע..... תודה, חנן