מה זה C.F.M.A?

Boogieman

New member
על מה הרעש?

אותי, אישית, לא ממש מעניין ענייני הסמכות, שיוכים ארגוניים, תעודות ושאר ענייני פוליטיקה ובירוקרטיה. אם אני הולך ללמוד אצל מורה, אני רוצה לדעת שהוא טוב במה שהוא עושה, ולא סתם טוב אלא ממש טוב. אבל זה רק אני, ואם יש מישהו שדברים כאלה מעסיקרים אותו זה עניינו וזה לגיטימי. אני גם לא רואה סיבה שלא לשאול דברים כאלה מעל דפי הפורום במידה ומדובר במורה שמקדם את עצמו מעל דפי הפורום. שני הדברים הם בין הסיבות לקיומו של הפורום באופן כללי.

ננדין

New member
../images/Emo45.gifגם אותי זה לא ממש מעניין מלבד נושא הביטוח

אבל זה רק בגלל שאני חושב שפיתחתי את היכולת לדעת האם מורה מסוים הוא טוב או לא ובעיקר להרגיש האם אני מתחבר אליו או לא ולכן אני לא צריך את עניין התעודות וההסמכות שיגידו לי את זה... כמובן שנושא הביטוח הוא שונה (לדעתי הוא חובה...) ולמרות שאני לא תלמיד של CFMA אני בטוח שיוסי וחנן דאגו לפחות לנושא הביטוח...

Tonjin

New member
פרובוקטור או לא, אם יש תשובות למה לא לענות?

אני חושב שדי יקשה להאשים אותי באיזשהו קשר לעולם אמנויות-הלחימה הפיליפיניות או הסיניות בארץ והתשובות לשאלות שנשאלו מעניינות אותי כקליפת השום (כתבתי כבר בעבר שדווקא בשלג דאשתקד אני נוטה למצוא עניין) אבל הן לגיטימיות לחלוטין ולא לגמרי לא במקום אחרי הודעה שמפרסמת/מפרטת את ההיסטוריה והמטרות של קבוצה מסויימת. (שאלות דומות נשאלו לא אחת בפורום הזה בסיטואציות דומות) אם יש לשאלות האלו תשובה טובה, מדוע לא לתת אותה כאן? - יהיה לזה ערך חיובי/פרסומי (ובבקשה לא לומר שאתם לא מעוניינים בפרסום, כי מתקפת הודעות ה-CFMA האחרונה בהחלט מרמזת אחרת) בלי שום קשר לזהותו של "הפרובוקטור"... מה אכפת מיהו ומה משנה החתימה שלו אם הוא נותן פתח לתת עוד פרטים חיוביים? כמובן שלא חייבים לענות, רק שלי כצופה מהצד זה נראה לא טוב (ואגב מסרים, אם לא רוצים מאיזושהי סיבה לפרסם את התשובה לשאלות האלו ברשות הרבים - בהחלט אפשר לשלוח תשובה במסר גם אם השאלות נשאלו פומבית - לדעתי לשאלות לגבי הכשרות וביטוח של מורים צריכה להיות שקיפות מלאה כעקרון..)

יוסיא

New member
לא הבנתי ....

מתקפת הודעות ה-.... - דבר זה יאמר כי יש בתקופה האחרונה המון המון המון הודעות של CFMA האופציה השנייה תאמר : התקפת ההודעות של C... למה הכוונה? הלכתי לאיבוד :(

רונן ערב טוב

1. ריקו היה בישראל לשלושה ביקורים בהם נתן מספר שעורים: בדצמבר 2004 , ב- 2005 , ב- 2006 ועוד מעט יבקר שוב. הוא בא כתייר ואוהב ישראל הקשור ליהודת בכל ליבו ובמסגרת בואו גם משתף את חבריו כאן בידע הרב שבאמתחתו. 2. בתור מארחו הראשון ומי שחשפו לקהילת אמני הלחימה בישראל אני ערב המידע שהוצג כאן מדוייק וכך באמת הכרנו אותו כולנו. מה לך כי תקצוף ? 3. לגיטימי ולעיתים אף הדרך היחידה - ללמוד בשלט רחוק... 4. ריקו מקפיד ומדגיש כי אינו "מתחתן" עם אף מורה / שיטה / בית ספר ספציפי וכי אין מושג של בלעדיות ב- FCS ... לפיכך: ההזמנה של יוסי וחנן לכולם לבוא ולהתאמן באה ממקום כנה ועל דעת מעביר הסמינרים בכבודו ובעצמו - פר אנד סקוור. אני יודע כי למדתי מריקו דבר או שניים המלווים אותי מאז - ולהמשך דרכי. למה באמת, שלא תעתר להזמנה היפה ותבדוק דברים בגוף ראשון ? אשר לכלי נשק: אלו אינם מסוכנים כלל. אלו הם אנשים - המסוכנים... שלך, יובל.

אני מודה לך על מילותך

אני לא מבין מדוע אתה חושב כי קצפתי ואין לי בעיה עם לימדה מרחוק למרות ששיטה זאת יצרה את האמריקן קרטה בקשתי לקבל מידע נוסף על משהו שמעניין אותי וקבלתי את אותו מידע לפחות באופן חלקי אני מבין את הרעיון של אנשים מסוכנים ולא כלי נשק אבל טעויות קורות ואי לכך חייבים ביטוח ואני חושב שכל דוג'ו חייב לדאוג לתלמידיו מבחינה בטיחותית וביטוחית ואני יודע מהניסיון של המורה שלי שחברות ביטוח לא מבטחות אימון עם כלי נשק במסגרת פוליסת הביטוח הכללית לאימוני ספורט עממי

אגב, אמריקן קראטה:

אחד ממורי ורביי: סוקה דן אנדרסון, צמח ב"אמריקן קראטה" ואף לקח מספר אליפויות עולם ("סופר דן אנדרסון")... רק לימים (1980): הוא התגלגל לאמנויות לחימה פיליפיניות והאינפוט שהוא הביא איתו לארניס, הפכו לאחד מאמני הלחימה הכי טובים שפגשתי מימי - נשק ויד ריקה ! אשר לנשק הפיליפיני: דן הוא אולי אמן המקל (הקצר) הכי משכיל שאני מכיר (שולט לעומק בכמה וכמה דיספלינות - סותרות, כויכול) ! למה אני טורח לסר לך כל זאת ?! אין אני יודע אם הפרט: יש בו כדי להשליך על הכלל אבל, במידה ואכן הייתה בדבריך אותה נימה צינית שבה חשתי, אזי הייתי ממליץ לך (למען תוכל לבסס כאן בקהילה, שם מוכבד לעצמך) להלך מתון יותר וזהיר יותר. חוצמיזה: אם חשקה נפשך באימון כלי נשק (בטיחותיים) אני ממליץ לך לדבר גם עם אלכס מ- ACT . שלך תמיד, ו...בהצלחה, יובל.

תודה רבה

שמעתי רבות על אלכס וחבורת ACT שלו. אני בטוח שהוא עושה ויעשה חייל ומקווה שמקומות אחרים בהם מתאמנים עם כלי נשק ישופו ממנו.

תוספת: לא מזלזל באמריקן קרטה

אבל בראשית ימיו זה היה דבר מאוד מוזר שהורכב ממעט קראטה ומעט טקוונדו וזה עוד קיים בצורה הזאת בדרום ארה"ב. היום זה שיטת לחימה רצינית וטובה מאוד ואני לא שוכח שזה האבא של הקיק בוקס יובל לא ידעתי שיש עוד אנשים בארץ שלמדו אמריקן קרטה מלבד אורי צבי הגדול שהביא את התחום לארץ והיום מתעסק רק בקיק בוקס

אני לא אמר' קראטה קיק-בוקסר

ב א מ ת לא בקטע של צינעה... רק שואב השראה ורעיונות ממורים גדולים - שזכיתי להיות איתם בקשר...

לא יודע לגבי ספורט עממי

אני יודע שאנחנו ב-CSSD ישראל מבוטחים. אני מניח הנחה מבוססת שפדרציית הקנדו והבודו הישראלית מבטוחת, וכמוהם גם עוד לא מעט אמני לחימה שמשתמשים בכלי נשק באימונים - נינג'יצו, למשל, ענף א"ל די פופולארי בישראל, קובודו - אפילו במרכז הישראלי לטאי צ'י מלמדים כלי נשק בשלב מסויים. דרך אגב, במה אתה מתאמן? בברכת "פקודות 50 דולר" גוטמן האפור

רוב המורים לשיטות לחימה בישראל מבוטחים

בביטוח סטנדרטי שמכסה את שיטות הלחימה שלהם כספורט עממי וזה תופס כי על פי חוק הספורט הם נחשבים ספורט עממי אבל הביטוח הזה לא מכסה לחימה עם כלי נשק ולכן אני שואל כי אני חושב שצריך ביטוח מיוחד ולא הביטוח הרגיל לצורך לצורך לימוד ללא כלי נשק. זה מהניסיון של הדוג'ו שאני מתאמן בו. אני מתאמן בקרטה (דאן 2)

ביטוח ללחימה בכלי נשק

כשבנינו מול חב' הביטוח את הפוליסה, הדגשנו כי מודובר בכלי אימונים בטיחותיים ושימוש במשקפי מגן. זה הכל.

fa jing

New member
../images/Emo92.gif תגובות...

מי שמצפה לתשובות על השאלות שנשאלו כנראה ויתאכזב, כי הן לא יהיו כאן. אני בכוונה מצמיד תגובה זו להודעתו המקורית של לירון על CFMA. בהודעה לא רשום שיש מורים ותלמידים, בהודעה רשום שיש קבוצת חברים, הקבוצה מנוהלת על ידי שני אנשים (אחד מהם זה אני) שהם התחילו את הפעילות שלה ולכן זה אך טבעי שכך זה יימשך. הקבוצה אינה מלמדת אלא חולקת חומר בתוך גבולות הקבוצה שהעיקר הוא חומר פיליפיני וסיני. האימון בקבוצה הוא בחינם, אין לנו דוג'ו, אנו לא מפתחים סגנון חדש ואין לנו שאיפות כאלו, אלא אנו פשוט עוסקים בשני השיטות שאנו אוהבים בה גוואה ז'אנג ואמנויות לחימה פיליפיניות. אנו חברים בארגון FCS Kali העולמי ולומדים ברציפות מריקו שהוא לאקאן גורו (הדרגה הגבוהה ביותר ב FCS Kali חוץ מראש השיטה שהוא Tohun, ריי דיונאלדו) ומכאן שזה גם טבעי שזה החומר עליו אנו מתאמנים בכל הקשור לאמנויות לחימה פיליפיניות. סיכומון חשוב: אנו לא מפתחים שיטה או סגנון ו- אנו גם לא מחזיקים קבוצה לימודית, אלא קבוצת חברים מאמנויות שונות המחפשים שיתוף וחלוקה של חומר
יש כאלו שהרעיון נראה להם חובבני/לא מקצועי/ לא מחייב/ לא רציני....לגיטימי בהחלט, אף אחד לא חייב להיות חבר (אין תלמידים), יש מספיק מקומות אחרים להתאמן בהם בארץ וטוב שכך. המשך... לגבי התשובות לשאלות- השאלות הן לגיטימיות, נכונות ובהחלט במקום (נעזוב לרגע את הצורה בה הן נשאלו). אבל כפי שהחתימה שלי אומרת: Actions speak louder than words אני לא רואה צורך לפרט את כל הפרטים הללו בפורום ומדוע? כפי שמתקשרים אליי מדי כמה ימים אנשים המתעניינים לגבי הבה גוואה ורוצים לדעת מה? איך? למה? וכמה משלמים? אני עונה להם בפשטות שכל הפרטים הללו מיותרים מהסיבה הפשוטה שעד שהם לא הגיעו לאימון ניסיון ראו אם זה בכלל מוצא חן בעיניים כל הפרטים הללו טפלים ולא חשובים (בעיני לפחות). לכן אותו הדין לגבי השאלות שנשאלו כאן- רוצים לדעת את התשובות? באמת מעניין אתכם לראות ולהתנסות ב- CFMA? בכיף תבואו תתנסו.... אם תחליטו להמשיך תקבלו את כל התשובות לשאלות הללו, אחרת זה בהחלט מיותר. אני יכול להבין מדוע אנשים יחשבו שזה "מחשיד" (חוסר התשובות), אבל זה הדין שאני מקבל על עצמי כי זו הדרך בה אני בוחר ללכת....בדרך המעשים- Actions, מי שרוצה שינקוט מעשה, יגיע יתאמן וישאל את כל השאלות הרלוונטיות, הוא יקבל את כל התשובות.... מילים בלבד, הן מיותרות. אין לי בעיה לחיות "כמחשיד". בסופו של דבר המעשים רועמים יותר מהמילים. מי שבאמת ירצה לדעת ייעשה מעשה ויגיע..... תודה, חנן

למעלה