מה זה C.F.M.A?

לירוןE

New member
מה זה C.F.M.A?

מה זה C.F.M.A? C.F.M.A הם ראשי התיבות של Chinese Filipino Martial Arts=C.F.M.A הוא למעשה שם של קבוצה חדשה שהוקמה לפני כמעט שנתיים על ידי שני חברים ושותפים לאימונים: חנן מגידוביץ' ויוסי ויצמן. חנן ויוסי עוסקים מזה יותר מעשור באמנויות לחימה סיניות וב 3-5 שנים האחרונות באמנויות לחימה פיליפיניות, בבי"ס שונים בינהם בי"ס CSSD בת"א ובשלוש השנים האחרונות שייכים לבי"ס וארגון FCS Kali העולמי. הם למדו באופן עקבי תחת לאקאן גורו הרנן "ריקו" קורטז בשלוש השנים האחרונות, ואף פגשו והתאמנו עם ראש הארגון ריי דיונאלדו באחד מהסמינרים הבין לאומיים שהוא ארגן. כיום חנן ויוסי מתמקדים בעיקר בבה גוואה ז'אנג וב- FCS Kali ההתמקדות בשני סגנונות אלו הביאה באופן טבעי להקמת קבוצת CFMA מאחר והאימון מושפע מהידע הסיני והפיליפיני כאחד. זה לא פיתוח של שיטה או סגנון חדש וגם אין כוונה כזו, המהות היא להתאמן בשני שיטות אלו בצורה של היזון חיובי לכאן ולכאן. חנן ויוסי שמו להם למטרה לקיים שיתופי פעולה עם שלל מורים ואמני לחימה מכל שיטה וסגנון ולשתף בידע אותו הם רוכשים ורכשו ממוריהם השונים ותמיד מוכנים ללמוד ולהיחשף לידע חדש בצורה של מפגשים משותפים, סמינרים הדדיים והבאת מורים אורחים משיטות שונות לשם חשיפה לדברים אחרים. הקבוצה עוסקת בלימוד, חקר ועירוב של : מסורות, שיטות אימון, גישות בעיקר מהשיטות הסיניות והפיליפיניות בגלל הדמיון העקרוני הרב ביניהן. כיום הקבוצה היא קטנה ואינטימית ומונה כ 15 חברים שרובם אמני לחימה מנוסים משיטות שונות: קראטה, ג'יו ג'יטסו, בה גוואה, איקידו וכיו"ב. אנו חברי C.F.M.A שואפים לקידום של אמנויות לחימה באשר הן תוך כדי הימנעות מתחרות ושאיפה לשיתוף פעולה מלא עם דוג'ואים שונים, מורים שונים וכיו"ב. רוצה לראות את חברי C.F.M.A בפעולה? כנסו לקישור. לשאלות: יוסי ויצמן- 054-4496620 חנן מגידוביץ'- 052-2206874

roy33itc

New member
לירון ומוריו ותיקים ומוערכים בפורום

והוא רוצה (להבנתי) לקדם את הקבוצה וגם ליצור דו שיח בין שיטות אחרות וארגונים שונים לבינם. אם פה לא יעשה את זה,איפה יעשה? ובינינו,היו ויש דברים הרבה יותר מוזרים שמסתובבים כאן ולא צריך להגיב לכולם גם אם "זה לא כוס התה שלך".

זה לא נראה לי מוזר, לא הבנתם אותי

דווקא השילוב של קונג פו ואומנויות לחימה פיליפיניות נראה לי כשילוב ממש טוב ונחמד פשוט כל הראשי תיבות האלו מבלבלים אותי CFMA WJJF JKA JFKA JKD ולא חסר עוד אני לא מעביר את זה כביקורת אני פשוט לא מבין למה כולם משתמשים בראשי תיבות מסובכים.

roy33itc

New member
כי איך תבדיל את השיטה של דוד ומשה

אם שניהם מלמדים "כמעט" אותו דבר? לכל עץ (קראטה) יש ענפים (קיוקשין,שוטוקאן) ואפילו זרדים (כן נכנסים כל הראשי תיבות שהזכרת). מה לעשות שלא כל הפירות יוצאים אותו דבר. יש לא מעט אמני לחימה שאחרי כמה שנים (מי יותר מי פחות) החליטו שהם רוצים להוסיף חותם אישי שלהם על השיטה ולכן ייבאו לאימונים שלהם עוד ועוד דברים. תאמין לה שאת השמות המלאים שלהם בכלל קשה לזכור. ובכלל בזמננו אנו לערבב (עיין ערך MMA עוד ראשי תיבות שמשמעותם מיקסד מרשל ארטס) זה מאוד נפוץ ולא תמיד רע

avima

New member
זה גם world taekwando federation

ארגון שנוסד בשנות השישים בקוריאה לקידום הטאיקוונדו וזכה להצלחה לא קטנה (בזכותו הטאיקוונדו הוא ענף אולימפי) אז אנא

כאחד שהיה קורא סמוי עד עכשיו בפורום

אני קצת מבולבל ויש לי כמה שאלות קראתי שריקו עבד 3 שנים עם הארניס, מתי הכרתם אותו? באיזה צורה אתם לומדים ממנו באופן עקבי? האם מדובר בתכנית לתלמידים רחוקים? האם אני יכול להצטרף לתוכנית הזאת? (ראה: http://fcskali.tripod.com/id76.html) האם למורה לאומניות לחימה פילפיניות יש צורך בהסמכות כלשהן? אם כן, אלו הסמכות ואיך משיגים אותם? כלי נשק זה לא מסוכן? איזה חברת ביטוח מבטחת אותכם? איזה ביטוח נעשה אצלכם להגן על תלמידכם? להבנתי אתם נציגי FCS KALI בישראל, מדוע אתם לא רשומים באתר שלהם כנציגים אזוריים? (ראה: http://fcskali.tripod.com/id23.html) אשמח לתשובות רונן

alexko

New member
לדעתי אלו שאלות קצת אישיות

ומן הראוי לשאול אותן במסרים. אבל זו רק דעתי. יומטוב, אלכס

למה אישי?

אם מגיע אסכולה חדשה לארץ ומציגה את עצמה בפומבי (אינטרנט) אז הגיוני שתלמידים פוטנציאלים ישאלו שאלות שרלוונטיות במידה והם מעוניינים לדעת יותר ומעל הבמה שבא האסכולה החדשה הציגה את עצמה.

alexko

New member
כמו שכתבתי קודם

לדעתי יש בחלק מהשאלות התרסה. לדעתי ושוב לדעתי הלך הרוח הנושב משאלותיך לא נעם לי, אבל זה רק אני. יכול להיות שאני טועה ואם נפגעת בצורה כלשהי מכתבי אני מצטער. לילה טוב, אלכס

מילא השאלות שיכולות להיות לגיטימיות

אבל החתימה שלך בהחלט מהווה התרסה מיותרת ולא לעניין כלפי חנן.

fa jing

New member
האמת....

בכיף הייתי מוכן לענות על כל שאלות אלו אילו הן לא היו נשאלות ע"י פרובוקטור. למה פרובוקטור
פתח את התמונה המצורפת ובמקביל קרא את ההסבר: אילו באמת היית מעונין לדעת את התשובות על השאלות הללו יכולת לנקוט בשלוש גישות: 1. להרים אליי טלפון, הוא מפורסם כאן בפורום ולשאול את כל אשר אתה חפץ לדעת. האמן לי היית מקבל את כל המידע שהיית רוצה. 2. היית יכול לפנות אליי במסרים (כפי שכתב אלכס) וגם שם היית מקבל תשובות מפורטות על כל השאלות. 3. היית יכול לעשות זאת כאן בפורום כפי שעשית אבל בצורה מנומסת. העובדה שבחרת לעשות זאת בצורה עוקצנית ע"י הוספת חתימה חדשה להודעות שלך בזו הלשון Farts speak louder than idiots שהיא למעשה עיוות של החתימה שלי Actions speak louder than words, רק מראה לי ולכולם שאפילו את עבודת טישטוש העקבות שלך אינך עושה כראוי. בתאריכים: 12.4.07 , 17.4.07 , 14.5.07 פרסמת שלוש הודעות ללא החתימה הזו, מה שהוביל אותי למסקנה כי את החתימה העדכנית שלך הוספת רק לפני שכתבת את ההודעה האחרונה שלך. איך אני יודע זאת? מהסיבה הפשוטה שלמערכת תפוז לוקח מספר שעות לעדכן את החתימה בכל ההודעות, גם באלו שמופיעות בהסטוריה (לנוחיותך צרפתי תמונה של הודעותיך עם תאריכים שים לב שחתימתך מופיעה רק באחרונה). הייתי ממליץ לך לשנות גם את סגנון כתיבתך ולו בכדי לנסות ולטשטש את העקבות שלך, אבל גם בזה כשלת. אלוהים נמצא בפרטים הקטנים. אבל עם כל זאת, CFMA עדין מזמינים אותך לבוא ולהצטרף אלינו לשיעורים, להתנסות, לשוחח ולשאול את כל אשר על ליבך, כי הרי לירון כתב כבר וכתב נכון, CFMA מעוניינים ליצור שיתופי פעולה עם כל אמני הלחימה באשר הם, אתה מוזמן אבל על שאלה אחת אני כן מוכן לענות לך כאן למען הסר ספק: אנו לא מייצגים את FCS Kali בישראל, אנו חברים ב- FCS Kali ושמחים ללמוד מכל ביקור של ריקו, המורה שלנו המגיע לארץ מדי שנה. חנן, והטלפון שלי אם תרצה להרים טלפון ולשוחח: 052-2206874 Actions do speak louder than words

../images/Emo12.gif../images/Emo12.gif../images/Emo12.gif איזה קטע אני בהלם

בכלל לא שמתי לב לקטע עם החתימות. זה ממש לא מה שניסיתי לעשות וזה אפילו ממש מצחיק אותי אבל מה אתה באמת חושב שניסיתי להעתיק ממך חתימה או לעשות עיוות של החתימה שלך לשם פרובוקציה? נראה לי שאתה מגזים בתגובתך מה לגבי תשובות לשאלות שלי? אני לא הולך לקבל אותם?

יוסיא

New member
חברות ב...לעומת הדרכה ב...

שאלה לחנן ולשאר המעוניינים: האם השתייכות זוטרת לארגון כלשהו מעניקה לאדם להוסיף את שם העניין ולשייכו אליו? האם בהיותו תלמיד זוטר אשר עושה את צעדיו הראשונים בתחום הן מבחינת שעות והן מבחינת ידע יכול להכריז על עצמו כמבין-יודע-ויכול להדריך תחת אותה השיטה עצמה? האם זה לא גרימת עוול והטעייה מסויימת כלפי המתאמנים או המתעניינים? אם כך אז כל אחד יכול להיות מדריך...כאשר ידיעותיו בתחום הספציפי החדש שספח לעצמו הן מועטות ומינוריות. לא יודע...איכשהו משהו נראה לי קצת מוזר...אולי זה אני אולד פאשן שכזה שחושב שמורה או מדריך אמור לעבור קצת יותר בשביל שיוכל להדריך את החומר אשר הוא אמור להטמיע ולעכל במשך יותר זמן מהנראה לעין... יוסי

אביב tkd

New member
מצד שני

האם רק מורים/מדריכים/ראשי שיטה מייצגים אותה? לפי דעתי משהו פסול בגישה הזאת. יכול להיות וזה רק אצלי.

למעלה