מה זה は wa

tals56

New member
מה זה は wa

WA זה פרטיקל שמסמן את נושא המשפט או פרטיקל שמקשר בין שמות עצם (שמות עצם שהם הנושא כמובן) או שזה שניהם? תודה

tals56

New member
וגם עוד שאלה

אם נגיד אני קורא ספר, ולבת יש שם של בן,איך אני יודע אם זה בן או בת הרי אין הטיות לפי מין תודה שוב...

furrball

New member
זו הבעיה הכי קטנה

כשמשתמשים ב"הוא" ו"היא" אז יש "הוא ו"היא" כשלא משתמשים אז לא משתמשים גם ב"אני" ו"אתה", וחוץ מזה לשון יחיד ולשון רבים זה אותו הדבר, זמן הווה וזמן עתיד זה אותו הדבר, ונושא\נשוא לא תמיד מודגשים בבירור. לדעת "אם זה היא או הוא" זה רחוק מלהיות בעיה הכי גדולה בשפה. מה לעשות, היא לא שגרתית (בשבילנו)

GnomeBubble

New member
אני לא בטוח אם צריך להיכנס לזה

אבל למה בעצם אתה צריך לדעת אם מדובר ב"הוא" או ב"היא"? יש שפות שיש בהן, עד כמה שאני יודע, כינוי גוף שונים לאנשים שמושפעים לפי נתונים אחרים ממין. אפילו ביפנית זה נכון, למשל אנשים מכובדים יותר (ano hito) עוד יותר (ano kata) או פחות (aitsu). בעברית אין לך גם סיומת כמו san, sensei, sama או לחלופין me. איך אתה יכול לדעת כמה אדם מסויים מכובד בעיני זה שמספר עליו? פשוט שפה עקומה.
בכל מקרה, בתחום הזה שפה כמו יפנית היא בדיוק מה שכותבי מודעות דרושים באנגלית, ועל אחת כמה וכמה בעברית, מייחלים אליו. רק שתדע שהיו הרבה נסיונות אקדמיים להחליף את he ו-she באנגלית בכינוי גוף משותף לשני המינים.

furrball

New member
יש הרבה דרכים לקשר בין שמות עצם

בלי לחזור על ההסברים הארוכים (הסברים קודמים של Gnomebubble מאוד יפים ומחושבים), は באמת מסמן נושא. לפעמים הוא מסמן משהו שעליו ידבר המשפט, ואז במשפט יש נושא שמסומן ב-が ואתה יודע שמה שמתרחש איתו קשור למילה שמסומנת ע"י は. (לפירוט פנה להסברים הקודמים). אז הוא יוצר קשר אולי במובן הזה. יש עוד כמה שימושים לは, אבל הוא *לא* מקשר בין שמות עצם בצורה ה"רגילה" (בקשר של "ו" או "או") ביפנית יש הרבה דרכים לקשר בין שמות עצם, למשל: 猫と犬 זה וזה 猫や犬 זה, זה והשאר 猫も犬も גם זה וגם זה 猫か犬 או זה או זה... ועוד דרכים מגוונות, כולל קישור בין שני משפטים (זה ככה. וגם זה ככה). זה מסוג הנושאים שצריך הרבה ניסיון בשביל באמת להתמצא בהם. אז הכי טוב להיעזר בסבלנות.

tals56

New member
לא אני לא התכוונתי לו...

אלא נגיד אני רוצה להגיד אני טל:"וואטאשי וואה טארו דהס" אז כאילו ה'ווא' אומר שה'טארו' קשור ל'וואטאשי'? והנוספתי לך '' שלא תתבלבל...:D

furrball

New member
קשר פשוט של נושא ונשוא

כמו המשפט הפשוט "אני טל" בכל שפה אחרת. יש הבדל דק במיקוד: 私はタルです は מתמקד בתיאור של הנושא (מכריז שהמשפט ידבר על הנושא): אני *טל* 私がタルです が מתמקד בנושא: *אני* זה הבחור ששמו טל ורוב הזמן זה בכלל タルです בלי סיבוכים

tals56

New member
אוקיי תודה!ותגיד יכולים להיות

כמה גופים בנושא או רק גוף אחד?

furrball

New member
"אני ואתה" יכול להיות נושא בכל שפה

או שלא לזה התכוונת? יפנית זה שפה כמו כל שפה אחרת, ואפשר להתבטא בה במיליון צורות...

למעלה