מה זה שנאפס?

Benjamin Turner

New member
מה זה שנאפס?

עקב ויכוח מרגיז שנקלעתי אליו, אודה לכל מי שיוכל להסביר לי ממה עשוי שנאפס, ואיך הוא מוגדר (ליקר, סוג אלכוהול משל עצמו, מה?), בפירוט ככל האפשר וברמה ורבלית של ילד בן 3 (כי זו בערך רמת ההבנה שלי במושגים הקשורים לאלכוהול, על אף שאני משתדלת ללמוד, one day at a time). הויכוח, אגב, הוא על השאלה הקריטית האם שנאפס עשוי מוודקה אם לאו, אבל הייתי רוצה לדעת קצת הרבה יותר בהרחבה על המשקה, פרט לעובדה שהוא טעים בטירוף (מה גם שהזמנתי בקבוק של Archer's ובקבוק אפטר-שוק הדרים מהדיוטי פרי, כך שבורותי מביישת אותי) אגב, חיפוש בgoogle העלה שהשנאפס האוסטרי/גרמני שונה מהשנאפס האמריקאי-הוא חזק יותר ופחות מתוק, ככל הנראה. Archer's הוא אמריקאי או אירופי? מה ההבדלים בין הסוגים? נ.ב. לפני שאתם יורים בי על השאלות הבנאליות, בתור חברת פורום סמויה אני יודעת שלא מזמן היה שרשור בנושא, אבל לא הבנתי ממנו דבר. הסברים בנוסח "שנאפס הוא תזקיק של פירות" וכו' הם בכמה דרגות מעלי
כמו כן הרצתי חיפוש בפורום, אך ללא הועיל. עמכם ה

MEIMIS

New member
מה זה שנאפס? ../images/Emo13.gif ../images/Emo6.gif

לחץ על התמונה ותראה מה אתה צריך לעשות אחרי שאתה רושם שנאפס בחיפוש... לחץ על...חפש/י לא קשה הא?

Benjamin Turner

New member
וואללה, מימיס, לא יפה

ראשית, אני בחורה שנית, הרי כתבתי בפירוש שכבר עשיתי את מה שהצעת ולא מצאתי תשובה. ולמה לא? כי משפטים כמו "שנאפס הוא תזקיק של פירות" שמלווים בתגובות סותרות הטוענות שבתהליך היצור הפירות מוטבעים באלכוהול קצת מונעים ממני תשובה חד משמעית ולענין (במיוחד לאור העובדה שאין לי מושג למה הכוונה ב"תזקיק") שלישית, חבל שזו התגובה שלך לבקשת עזרה. לי היה מאוד לא נעים לקרוא אותה.
בכל אופן

MEIMIS

New member
חפשיש

אני חושב שאם תעיין בארכיון של הפורום תמצא גם מה זה "תזקיק" אבל לא משנה

Benjamin Turner

New member
ועוד בקשה קטנה מsiete

אם לא קשה לך, אנא פרסמי שוב את כתובתו של הבלוג שלך. הוא מצא חן בעיני מאוד ומצאתי בו כמה לינקים לאתרי אלכוהול מצויינים

cloclo

New member
הנה:

משהו משהו פיסיקאים משהו. כל מה שאני זוכרת זה את ה"פיסיקאים" מהשם, ואם אני רוצה לבקר אני עושה חיפוש על המילה בעמוד הראשי של ישראבלוג...

D r a m b u i e

New member
הרעיון הוא כזה, טרנר

בליקר לוקחים את הפירות, נותנים להם לתסוס מעט עם סוכר, ואז לוקחים את כל הנוזל הסופר מתוק הזה, מוסיפים לו אלכוהול נקי, או משהו כמו וויסקי/וודקה/קוניאק ושות'. מה שיוצא זה ליקר סמיך ומתוק. מה שעושים בשנפאס (לפי השרשור, אני כמעט בטוח שזה נכון) זה תהליך קצת שונה. לוקחים את כל מיץ הפירות המתוק הזה שיוצא מהתסיסה עם הסוכר, ומעבירים אותו זיקוק. מה זה זיקוק? כמו שמזקקים וודקה ווויסקי. בלי להיכנס לתהליכים ולסוגי הזיקוק, יש לנו תהליך שבצד אחד שלו מכניסים נוזל ובצד השני יוצא אותו נוזל רק עם אחוז גבוה יותר של אלהכוהול. עד כאן ברור?? מה שעושים עם שנאפס זה, כאמור, לוקחים את כל תירוש הפירות הזה, מעבירים אותו זיקוק, וכך יוצא לנו נוזל מזוקק, קל הרבה יותר, הרבה פחות סמיך, אבל עם כל הטעמים והארומות של הפירות, כי הרי זיקקנו אותו כבר מתירוש הפירות שהיה לנו. זה ההבדל בגדול. אם לא הבנת תשאלי ואני אנסה לחדד את ההסבר.

Orrza

New member
בכל אופן, שנאפס לא עשוי מוודקה

אם זו היתה ההתערבות...

Benjamin Turner

New member
נדמה לי שהבנתי ../images/Emo13.gif

מקור האלכוהול בשנאפס הוא לא מתוספת של אלכוהול, אלא מזיקוק של הפירות עצמם. כלומר זה משקה אלכוהולי בזכות עצמו. אז ההבדל בין שנאפס אירופי לשנאפס אמריקאי הוא באחוז האלכוהול ובכמות הסוכר שאתו מתסיסים את הפירות? בלי שום קשר, אני שמחה שלשם שינוי ניצחתי את החברה שאתה התווכחתי באיזשהו ויכוח (בפעם האחרונה הפסדתי ו"נאלצתי" לקחת את המנצחת לארוחה ב"רפאל"
) המון
לדרמבוי (וגם לאור) על התשובות, ולcloclo ולsiete על כתובת הבלוג

סער א

New member
משהו להוסיף...

היי לכולם אני מייצר ליקרים ברמה ביתית אבל בכמויות יחיסת גדולות ולכן עשיתי קצת מחקר בנושא , אז ככה : כל מה שכתבתם בעיקרון נכון אבל יש עוד כמה הבדלים . בשנאפס לא מוסיפים סוכר בד"כ , ובגלל הזיקוק השנאפס תמיד חסר צבע (שקוף לחלוטין) . ( אם ראיתם שנאפס עם צבע , זה צבע מאכל) לעומתו הליקר מתוק מאוד בד"כ , וכמעט תמיד בעל צבע .

Benjamin Turner

New member
רגע, עכשיו איבדת אותי

דרמבוי כתב שמתסיסים את הפירות עם סוכר, וכעת אתה מציין שלא מוסיפים סוכר. אז שוב, איך בדיוק מכינים שנאפס? ואם יש לך או למישהו כאן לינק רלוונטי (siete, pretty please
) אשמח מאוד לקבל-שיטוט באתר של ארצ'רס העלה בידי חרס

סער א

New member
אז ככה...

בפשטות אבל בפירוט : שנאפס - במיכל מניחים רק את הפירות עצמם , ללא תוספת סוכר , זה לפי הספר אבל יש כאלה שמוסיפים , ונותנים לפירות לתסוס , בפרי יש מספיק סוכר בצורה טבעית כדי שיתסוס בלי להוסיף לו סוכר . בכל אופן לאחר תקופת התסיסה מבצעים זיקוק לאחר הזיקוק נשאר נוזל שקוף לחלוטין וחסר צבע , אבל עם טעם וריח של הפרי , המשקה אינו מתוק מכיוון שבזיקוק כמו השם נשאר רק הנוזל המזוקק ללא תוספים . בד"כ באחוזי אלכוהול יחסית גבוהים כ-40% . ליקר - יש מספר שיטות שונות אבל העיקרון הוא דומה , מסדרים שכבות של פרי וסוכר בכלי גדול ( חבית ) עד שכל הנוזלים יוצאים מהפרי ונוצר סירופ טבעי ומרוכז של אותו הפרי לסירופ הנ"ל מוסיפים אלכוהול טהור במידה הרצויה אחוזי האלכוהול בליקר משתנים בד"כ בין 20-40% . אשמח לענות על עוד שאלות...

Orrza

New member
עכשיו אני חייב להגיב.

לא כל ליקר נעשה כך. ישנם ליקרים רבים מאוד, של כרמל מזרחי למשל ואפילו של בול'ס, שלא ראו מימיהם פרי כלשהו. היום מייצרים ליקרים רבים ע"י חמרי טעם וריח ולא על ידי השריית הפרי עצמו. זה זול יותר, מהיר יותר, והטעם הוא בר שליטה.

סער א

New member
גם קפה זה סוג של פרי , אבל

זה נכון , יש דרך שונה להכנת ליקרים מפירות ללא מיץ או מתבלינים שונים . פירות ללר מיץ הכוונה לאגוזים , שקדים , קקאו , קפה וכו' וגם ליקרים מפרי הדר מייצרים בשיטה הזאת , כשמשרים את הקליפות בלבד באלכוהול . ואז בעצם מה שעושים זה השרייה של הפרי או התבלין באלכוהול ומוסיפים סוכר .

סער א

New member
ברור שמרמים אבל...

ברור שהיום מרמים , ומשתמשים בתחליפים זולים ומוסיפים חומרי טעם וריח וצבע וחומרים משמרים . אבל זוהי הדרך להכנת ליקר מפרי .

D r a m b u i e

New member
אורזה, אתה לא מדבר על ליקרים

אתה מדבר על קורדיאלים. סוג נחות של ליקרים, שכוללים בתוכם רק תמציות מלאכותיות, ולפעמים צבעי מאכל. אבל זה בערך כמו להשוות טריפל סק לקוואנטרו. אי אפשר באמת לקרוא לשניהם ליקרים. האחד סתם מכיל צבעי טעם וריח ואלכוהול, והשני הוא ליקר אמיתי עם תפוזים אמיתיים וכו'...

סער א

New member
זה לא ממש נכון

קורדיאל וליקר זה אותו דבר באנגלית ליקר משמש על-מנת לתאר כל משקה אלכוהולי ולכן יש מילה מיוחדת באנגלית למה שאנחנו קוראים לו ליקר קורדיאל וליקר זה אותו הדבר. אבל היום בהרבה משקאות לא איכותיים משתמשים בחומרי טעם וריח וצבעי מאכל במקום בפרי האמיתי . כמו בכל תעשיית המזון שמשתמשים בחומרים אלו , על מנת לחסוך בכסף . בליקרים שאני מייצר אני משתמש רק ברכיבים טבעיים , בלי שום חומרים מוספים , ונכון שלכן המשקה יוצא יקר יותר אבל הוא גם איכותי הרבה יותר .

Benjamin Turner

New member
אבלאבלאבל

שנאפס (לפחות זה של ארצ'רס) הוא משקה די מתוק, לא? יש לך מושג אם הם מוסיפים סוכר או לא? (אמרת שחלק כן מוסיפים) וגם, איך בדיוק תהליך הזיקוק מעלה את אחוז האלכוהול? (אני מכירה רק זיקוק במובן של distilled, כלומר העברה דרך קולונה כמו שעושים למים) המון
על התשובות ועל הסבלנות להדיוטות שכמותי

סער א

New member
זיקוק...

בזיקוק לוקחים את אותו הנוזל שעשינו מהפירות בנוזל הזה כבר יש אלכוהול , שנוצר מתסיסית הפרי ןהסוכר עם שמרים ( טבעיים או שהוסיפו ) . אבל אחוז האלכוהול יחסית נמות בערך כמו ביין . מכניסים את הנוזל למזקקה ומתחילים לחמם את הנוזל . בטמפרטורה מסויימת אם אני זוכר טוב בסביבות ה-78 מעלות , האלכוהול מתנדף והופך לגז , אבל מכיוון שהכלי אטום אז אין לו לאן לברוח . בחלק העליון של המיכל יש צינור שיוצא בצורה מסולסלת ויורד למטה מה שקורה זה שהאלכוהול שהפך לגז , עולה כלפי מעלה לצינור ומתחיל לזרום בו , מכיוון שהצינור קר יחסית האלכוהול מתעבה ושוב נהפך לנוזל . ואז מקבלים נוזל שקוף , חסר צבע אבל שנשאר בו מאפייני הטעם והריח של הפרי . מכיוון שגם חלק מהמים הפכו לאדים וביחד עם האלכוהול זרמו בצינור אז מה שמתקבל למטה זה נוזל עם ריכוז אלכוהול גבוה בסביבות ה-30% סוג זה של זיקוק נקרא זיקוק דודי ( כי הוא מתבצע בדוד ) אם רוצים אחוז אלכוהול יותר גבוה אז עושים את אותו התהליך שוב . יש גם שיטת זיקוק שנקראת זיקוק רציף , וזה משהו אחר לגמרי שבו מתקבל אלכוהול ברמות של עד 96% , אבל ללא טעם וללא ריח , נייטרלי לחלוטין . בשתי השיטות הנוזל שמתקבל הוא שקוף לחלוטין וחסר צבע .

למעלה