מה זה שנאפס?

Benjamin Turner

New member
../images/Emo51.gif לך, סער, על הסבלנות

ואם יורשה לי להציק שוב, מה לגבי הסוכר? בשנאפס של ארצ'רס הפרי מותסס עם סוכר? ומה לגבי אפטרשוק? (עם או בלי סוכר)
 

סער א

New member
אין בעיה , נהנה לעזור...

קודם כל לגבי אפטרשוק , זה ליקר ולא שנאפס . ומכיוון שאני שונא קינמון אבל פשוט שונא ונגעל מקינמון אז מעולם לא טעמתי אפטרשוק . בכל אופן אם הוא מתוק אז כן זה עם סוכר , ואני בטוח שכן . ליקרים מהסוג הזה , שהם ליקרים של תבלינים או אגוזים למשל שאין להם מיץ או נוזלים משלהם עושים בדרך של השרייה פשוט לוקחים אלכוהול נקי ושמים בו מה שרוצים קינמון , או כל תבלין אחר , או אגוזים למשל (אני בדיוק עושה עכשיו ליקר אגוזים ) . לגבי הארצ'רס , הפתעה לא טעמתי מעולם... איזה שנאפס זה ? איזה טעם אני מתכוון ? תראי גם ביין שלא אמורים בעיקרון להוסיף סוכר אלא להשתמש בסוכר הטבעי של הפרי מוסיפים סוכר אם חסר בפרי כדי להגיע לרמה הרצויה , אז אני מניח שגם בשנאפסים למשל אם חסר מוסיפים סוכר כדי להגיע לרמת סוכר מתאימה להתססה .
 

Benjamin Turner

New member
אני טעמתי שנאפס אפרסקים שלהם

אולי הם מייצרים עוד סוגים... אגב, אני הבנתי שאפטרשוק זה סוג של שנאפס, ובלי קשר, יש עוד טעמים פרט לקינמון (אני למשל הזמנתי מהדיוטי פרי אפטר שוק הדרים (כחול), ונדמה לי שיש גם בטעם מנטה). ליקר אגוזים נשמע מעולה
, ואני דווקא בדרך כלל לא טיפוס של ליקרים (הם מתוקים לי מדי) תראה, כל הויכוח התחיל בקשר לאבא שלי. הוא חולה סוכרת, באופן עקרוני אסור לו לשתות אלכוהול בכלל אבל מדי פעם הוא יכול לשתות משקאות אלכוהוליים לא מתוקים (כלומר לא ליקרים). הוא בחר בשנאפס, בהנחה שמדובר בוודקה שהשרו בה פירות (במקרה שלו אפרסקים). מדבריך המחכימים למדתי שלא מדובר בוודקה אלא באלכוהול שנוצר מתסיסת הפירות ומחוזק ע"י זיקוק, אבל השאלה אם מוסיפים לפירות סוכר אם לאו (כי אמנם האלכוהול נוטש את תערובת הפירות והסוכר, אבל סוכר בכל זאת מעורב בתהליך בדרגה בלתי ברורה). השנאפס עצמו מתוק ומכאן הבעיה. כשהתחלת להכין ליקרים ושנאפסים בעצמך, ממי למדת? בקורס, מספר או אולי מאתר אינטרנט שתוכל לתרום לי את כתובתו?
 

סער א

New member
אם זה מתוק אז יש סוכר...

זה הכלל הפשוט בשביל אבא שלך , אם זה מתוק אז יש סוכר !!! לגבי האפטרשוק , מכיוון שאחד החברים הביא לי במתנה בקבוק אחד שכמובן שנשאר סגור עד היום (זה האדום-קינמון) אז כשאמרת אפטרשוק מיד בדקתי , ובפירוש כתוב עליו ליקר . גם אם לפירות לא מוסיפים סוכר , זה מהסיבה הפשוטה שברוב הפירות יש תכולת סוכר מאוד גבוה , למשל מחר אני עושה ליקר מענבי מוסקט ולענבים האלה צריך להוסיף בערך 200 גר' סוכר לקילו פרי , לעומת 800 גר לקילו באפרסק למשל . בכל מקרה הפירות בד"כ מלאים בסוכר ! שנאפסים עוד לא הכנתי בעצמי , בגלל תהליך הזיקוק שהוא יחסית בעייתי אבל ליקרים אני עושה . פשוט התחלתי להתעניין בנושא , ואז אבא שלי הפלא ופלא שלף ממדף ספרי הבישול שלנו ספר שמסתבר שגם מסביר איך להכין ליקרים , יינות וכו' קוראים לו "חמוצים,מתוקים,חריפים" של יעקב לישנסקי בעיקר מתעסק בריבות וחמוצים , אבל בסופו יש פרק מאוד ממצה על הכנת יינות ואלכוהוליים אחרים . ומזה התחלתי , אבל את הידע הרציני קיבלתי מהאינטרנט , מאתים שונים ובעיקר מהפורומים . אבל כמו בכל דבר המורה הכי טוב זה הנסיון בהתחלה עשיתי כמה נסיונות בקטן , 2-3 ליטר משקה ומהר מאוד תפשתי את הרעיון שהוא די כללי להכל , ועכשיו אני כבר עושה כמויות של 20-30 ליטר מכל סוג . כרגע במרתף הבית עומדות 4 חביות בתהליכי הכנה של אפרסק ,לימון,אגוזים,ומנגו, ועוד חבית ריקה שמחכה לבציר שנעשה ביום שבת . באתר הזה יש מידע כללי ודי ממצה לגבי הכנת סוגי הליקר השונים מפירות רגילים , פירות הדר , פירות יער , ותבלינים שונים www.liqueurweb.com הוא באנגלית אבל מאוד ברור .
 
למעלה