אם זה מתוק אז יש סוכר...
זה הכלל הפשוט בשביל אבא שלך , אם זה מתוק אז יש סוכר !!! לגבי האפטרשוק , מכיוון שאחד החברים הביא לי במתנה בקבוק אחד שכמובן שנשאר סגור עד היום (זה האדום-קינמון) אז כשאמרת אפטרשוק מיד בדקתי , ובפירוש כתוב עליו ליקר . גם אם לפירות לא מוסיפים סוכר , זה מהסיבה הפשוטה שברוב הפירות יש תכולת סוכר מאוד גבוה , למשל מחר אני עושה ליקר מענבי מוסקט ולענבים האלה צריך להוסיף בערך 200 גר' סוכר לקילו פרי , לעומת 800 גר לקילו באפרסק למשל . בכל מקרה הפירות בד"כ מלאים בסוכר ! שנאפסים עוד לא הכנתי בעצמי , בגלל תהליך הזיקוק שהוא יחסית בעייתי אבל ליקרים אני עושה . פשוט התחלתי להתעניין בנושא , ואז אבא שלי הפלא ופלא שלף ממדף ספרי הבישול שלנו ספר שמסתבר שגם מסביר איך להכין ליקרים , יינות וכו' קוראים לו "חמוצים,מתוקים,חריפים" של יעקב לישנסקי בעיקר מתעסק בריבות וחמוצים , אבל בסופו יש פרק מאוד ממצה על הכנת יינות ואלכוהוליים אחרים . ומזה התחלתי , אבל את הידע הרציני קיבלתי מהאינטרנט , מאתים שונים ובעיקר מהפורומים . אבל כמו בכל דבר המורה הכי טוב זה הנסיון בהתחלה עשיתי כמה נסיונות בקטן , 2-3 ליטר משקה ומהר מאוד תפשתי את הרעיון שהוא די כללי להכל , ועכשיו אני כבר עושה כמויות של 20-30 ליטר מכל סוג . כרגע במרתף הבית עומדות 4 חביות בתהליכי הכנה של אפרסק ,לימון,אגוזים,ומנגו, ועוד חבית ריקה שמחכה לבציר שנעשה ביום שבת . באתר הזה יש מידע כללי ודי ממצה לגבי הכנת סוגי הליקר השונים מפירות רגילים , פירות הדר , פירות יער , ותבלינים שונים www.liqueurweb.com הוא באנגלית אבל מאוד ברור .