מה זה שלשה ימנית

מה זה שלשה ימנית

כתוב לי בגלים אלקטרומגנטים שהשדה החשמלי E המגנטי B וN שזה כיוון התקדמות הגל מהווים שלשה ימנית.. מה זה שלשה ימנית ? מה זה שמאלית ? השמות האלה בטח קשורים ליד ימין/שמאל.. המערכת צירים הרגילה שלנו כשX זה ימינה Y למעלה.. וZ לכיוונינו .. ז"א החוצה מהדף/מסך מחשב .. זה שלשה ימנית או שמאלית ?

ailag

New member
שלשה ימנית

שלושה צירים (כלומר וקטורים אורתונורמליים) שמקיימים את חוק יד ימין. למשל השלשה הרגילה (לא זו שתיארת אלא כשX אלינו, Y ימינה ו Z למעלה), כלומר השלשה {X, Y, Z} (יש משמעות לסדר האותיות. שים ^ מעל כל אות שם לסימון וקטור יחידה) היא שלשה ימנית כי לפי כלל יד ימין מקבלים ש: X x Y = Z Y x Z = X Z x X = Y שים לב שלא סתם זרקתי אותיות אלא הן תמיד בסדר שכתבתי קודם ואמרתי שיש לו משמעות - זו המשמעות שלו. (אם נחליף את סדר האותיות, למשל Y x X במקום X x Y , נקבל מינוס: Y x X = ‎-Z‎) את הפעולה x (כמו ב Y x Z) עשיתי בעזרת כלל יד ימין, ולכן השלשה ימנית. שלשה שמאלית זה בדיוק כמו ימנית רק שהמינוסים הפוכים, כי משתמשים ביד שמאל. אתה נתת שלשה שמאלית. אם משתמשים אצלך בכלל יד ימין (ימין!) מקבלים X x Y = -Z Y x Z = -X Z x X = -Y אבל Y x X = Z וכו'.

תודה רבה עוד שאלה

שני גלים קוהרנטים לפי ההגדרה שכתובה לי : שני גלים בעלי הפרש פאזה קבוע.. שזה בערך כמו להגיד שהם באותו תדר.. אבל אחרי זה יש לי דוגמא לשתי גלים, אחד סינוס ואחד קוסינוס ,וכתוב שהם לא קוהרנטיים, כי אחד הוא תמונת מראה של השני, אני חושב שזה טעות בדוגמא הזאת , כי זה הפרש פאזה של 90 מעלות .. והוא נשמר קבוע..

באמת נשמע כמו טעות...

חוצמזה, עוד לא שמעתי הגדרה מספקת לקוהרנטיות (גם המרצה שלי לקוונטים התפתל
. מה שכן, ברור שההגדרה שנתנו לך מתארת מצב קוהרנטי, אבל יש מצבים שלא עונים עליה והם עדיין קוהרנטים. אתה יכול לשלוח את התמונה של שני הגלים, אולי יהיה יותר ברור למה הם אומרים שזה לא קוהרנטי.

Hard Nut

New member
הבהרה: "מונו-כרומאטי" ו- "קוהרנטי"

גלים אלקרומגנטיים ייקראו "מונוכרומאטיים" (בעלי "צבע" אחד) - אם התדר שלהם קבוע. ומבלי להתחשב בפאזה שלהם. גלים ייקראו "קוהרנטיים" אם בנוסף להיותם "מונוכרומאטיים", הם בעלי פאזה קבועה. מנורה "אדומה" היא מקור אור "מונוכרומאטי". לייזר אדום הוא מקור אור מונוכרומאטי-קוהרנטי. ובשפה פרקטית: שתי מנורות אדומות - יוצרות מקור אור חזק פי 2 ממנורה אחת. שני ליזרים אדומים - יכולים להתבטל וליצור חושך.

למעלה