מה זה צ´מבלו?

cyber2200

New member
באופן כללי...

זה חרא של דבר. באופן סציפי... זה מה שהיה לפני פסנתר, זה מין פסנתר קטן כזה, עם מין סוג של מקלדת, ומין סוג של מיתרים ותיבת תעודה. השיטה שבה הכלי פורט על המיתרים היא ושנה מהשיטה שפסנתר פורט על המיתרים. -- תיראו מה מגמת מוזיקה גורמת ומישהו ששומע מטאליקה מכיתה ב´ :)

Optimus_Prime

New member
למה חרא של דבר?

יש קטעים מדהימים עם צ´מבלו הצליל שלו זה אחד הדברים היותר יפים בעולם המוסיקה לדעתי.

cyber2200

New member
אני אמרתי את דעתי.

ולדעתי יש לו צליל מגעיל בצורה מחרידה. -- לגיטרה עם דיסטורשן לעומת זאת יש צליל מדהים לדעתי, הכל ענין של דעה. ואני לא םוסל כלום, ואני אומר את זה על סמך הרבה מאד פעמים ששמעתי את הכלי הזה, ופשוט, מאד לא אהבתי.

cyber2200

New member
אם זה בקריטי בשבילך...

אז יכול להיות שאני אפילו יכול למצוא תמונה או קצת חומר (באנגלית). קיצר, אם זה ממש קריטי לך אז תשלח לי מסר אישי.

aviol

New member
מה אתה דפוק????

יש לזה צליל אדיר!!!!! כלי ענק!! אתה פשוט לא שומע בארוק בכלל אז מה אתה מדבר...

cyber2200

New member
אה וואלה?

מאיפה אתה בדיוק יודע מה אני שומע ומה לא??? ונכון, אני לא שומע לא בארוק מוקדם, לא בארוק מאוחר, ולא שום דבר שקשור לבארוק (או למוזיקה קלאסית), אבל כשלמדתי מוזיקה, אפילו שמאד לא אהבתי את זה אז היתי צריך לשמוע את זה, כולל קונצרטים עם צ´מבלו. זה היה נורא, טראומה לכל החיים. היתי צריך אחרי זה ללכת להופעה של מטאליקה (בארץ) ושל מגה דט´ (באוסלו, נורבגיה) בגלל החוויה הטראומתית. מה שכן, 5 יחידות מוזיקה דווקא כן יצא מי זה. -- cyber נזכר בימי המגמה :) נ.ב. בתשובה לשאלתך, לא, אני לא דפוק :)

yoavsc

New member
והנה עמוד

עם תמונה, וקבצי קול , שתשמע איך הוא נשמע http://www-personal.umich.edu/~bpl/hpsi.html

pif

New member
ועוד משהו קטנטן.

צ´בלו הוא אכן כלי נגינה בעל מקלדת, שפרח מאוד בתקופת הבארוק. לצ´בלו שתי מקלדות בדרך כלל ( כמו לאורגן קומותיים ), כשלכל קומת קלידים מערכת מיתרים משלה, וכל קליד פורט על המיתר ממש בעזרת מפרט, ולא עם מקוש כמו בפסנתר. יש גם אפשרות להפעיל את שתי מערכות המיתרים עם מקלדת אחת. זהו פחות או יותר מה שאני יודע.

pif

New member
הכוונה כמובן לצ´מבלו ולא לצ´בלו.

כי אין דבר כזה.

Toccata Fugue

New member
ד"א

מה ההבדל בין צ´מבלו לצ´מבלו דה גמבה? ולצ´מבלו יש צליל אדיר!!!

חחח... ידעתי את זה...

זאת אומרת, ידעתי שיש כזה דבר אבל חשבתי שקוראים לזה פסנתר ישן או משהו כזה... למה צליל רע??? זה ממש צליל יפה... במיוחד לדת מטאל (איכסה, אבל מתאים מאוד), ולסימפוני איקס וכאלה....

למעלה