מה זה פלפל צ'ומה?

laleniya

New member
פרובוקטור../images/Emo92.gifשיהיה לך חריף בגרון

אתה לא חייב לכתוב בפורום הזה כל אחד כותב את אשר הוא רגיל או אוהב לעשות מוצא חן בעינייך טוב - לא מוצא חן בעיניך - אתה לא חייב לכתוב - אתה יכול רק לקרוא
דבר אחד חשוב יש לי לומר לך - בפורום אנחנו שומרים על לשון כתיבה נקייה - ורצוי שגם אתה תתייחס באותו אופן בלי "עלק" ו"שיהיה לו חריף בגרון" "מי זאת הפוקסי הזאת" וכן הלאה.... את שפת ה'רחוב' תשאיר למקום אחר. ושיהיה לך המשך יום נעים
בצה"ל

תודה רבה על העצה

אני מצטער שלקחת את דברי באופן הזה, אבל אני מניח שזה עניין של חינוך. רק אציין שהמשפט: "בסופו של יום שכל אחד יעשה מה שהוא רוצה, שיהנה והעיקר - שיהיה לו חריף בגרון", נאמר על הפלפלצ'ומה, שהיא, כאמור, חריפה
. המשך יום נעים
איפה שלא תיהי.

פוקסי99

New member
פלפל צ'ומה

שלום לכולם כמו שכתבו אני הוא ולא היא אני למדתי להכין פלפל צ'מה מבחור ממוצא טריפולי (לובי) האמת שאני מכין את הפלפלצ'ומה שונה וכמו במקור .אז מה ההבדל לכם נתתי את המתכון הקל יותר ולהשתמש בפפריקה חריפה ומתוקה אני קונה פלפל חריף יבש כמו נייר(כמה שיבש יותר טוב יותר) וכמו כן פלפל מתוק יבש טוחן אותם במטחנת תבלינים המיוחדת שלי (כבר כתבתי וצילמתי אותה בפורום) ואז כאשר מתים מהארומה של הפפריקות הטחונות מוסיף את השום השמן והקרוויה תצחקו אבל יש לי חבר טרפולטאי אמיתי ואני בפסח וראש השנה מכין לו פלפלצ'ומה אז מה זה משנה לאיזו עדה טעים??? אז זאת הצלחהכול טוב פוקסי בתמונה הפלפלים היבשים

laleniya

New member
פוקסי../images/Emo3.gifפלפלים חריפים יבשים

פשוט טוחנת אותם ושומרת בצנצנת זכוכית קטנה ובכל פעם מוסיפה לתבלינים אחרים. והתמונה המקסימה - הזכירה לי לספר לך שה
הכין בשבועות האחרונים ליקרר קקאו ושמם בתערובת כמה פלפלים יבשים כאלה. הליקר יצא משובחחח

מני.ת

New member
לחם פלפצ'ומה

אני מכין לחם אדום במכונת הלחם. מוסיף כף גדושה פלפלצ'ומה לבצק ומוסיף מעט סוכר ושמרים יבשים למתכון המקורי של הלחם (על מנת לאזן נגד המליחות) ללחם הזה אני מוסיף פיסטוקים וזה לחם מאד טעים ומאד מיוחד לעין בגלל הצבע .

פוקסי99

New member
נראה מבטיח וינוסה בקרוב

לדעתי פרט לעוגות ניתן להוסיף פלפלצ'ומה לכול תבשיל ןמאכל ולהשביח את הטעם

בלוביי

New member
פוקסי ,במתכון שלך לפלפל צומה ציינת

כמויות לכל המרכיבים חוץ מפלפלים............. אז בבקשה.......... אם כל כך טעים, ננסה גם את הגירסה שלך

MAGIG

New member
כפי שכתב מני ישנן גירסאות רבות וכל

גירסה מייצגת עיר אחרת. אימי ממוצא טוניסאי מהאי ג'רבה ושם קציצת ירק נקראת "כיפתה" ובעיר אחרת נקראת "קעבורה", אותה קציצה בדיוק - שמות אחרים, כך שבטוח שישנן גירסאות רבות, כולן טובות וכולן טעימות. מגי

ח ל ו ן

New member
היי../images/Emo70.gif

גם אבא שלי ממוצא ג'רבאי
סופסוף עוד מישהו שיודע מה זה כיפתה

למעלה