מה זה פלפל צ'ומה?

baasa

New member
מה זה פלפל צ'ומה?

איפה קונים - חנות תבלינים/סופר או ירקניה? ואם אין לי תחליף (סחוג/עריסה) - והאם אפשר להחליף אותו בפלפל חריף? (בשקשוקה) תודה

שרונית28

New member
זה החריף של הטריפוליטאים

מכיל פפריקה חריפה + שום +שמן (בערך). יש מוכן של חברת פרג. ואני בשקשוקה מכניסה רק פלפלים חריפים.

פוקסי99

New member
פלפל צ'מה

2 כפות פפריקה חריפה 1כף פפריקה מתוקה ראש שום כתוש 1/4 כוס שמן 1/2 כפית קרוויה(קימל טחון) 1/2 כפית מלח לבחוש הכול הייטב וזה פפלפל צ'ומה כך נראה פלפלצ'ומה

נונה1

New member
בדיוק ככה מכינים פלפצ'ומה

אמא שלי מכינה ככה ולידיעה כללית לא צריך לשמור במקרר לא קורה לזה כלום גם בחוץ זה מעין ממרח וכמה שיותר חריף יותר טעים אוח יאמי המון חריףףףף

רבותי אני מצטער אבל אתם טועים

בתור נצר לסבתא טריפוליאטית שמכין מאז שהיא בת 12 (עוד בטריפולי) אני מכיר משהו שונה בתכלית: אבקת שום מיובש. אבקת פלפלים אדומים מיובשים. שמן זית. מעט מעט מלח. ולערבב הרבה. חשוב לזכור שהמאכל האסלי המקורי הורכב ממה שהיה במקום באותה תקופה (ללא סחר בין לאומי מפותח וללא קירור) ולרוב (לפחותב טריפולי) תחת עוני לא פשוט. שכלולים הם תמיד מבורכים, אבל חשוב לדעת שזה לא המתכון המקורי.

פלפל צומה

לא נכון הטריפוליטאים לא משתמשים בשמן זית, הפלפל צומה של פוקסי נכונה בתור אחת טריפוליטאית שמבשלת את כל האוכל שלנו למריחה על סנדוויץ מוסיפים מעט לימון למי שאוהב,

סימונה 5

New member
../images/Emo97.gif אגב מתי באמת הומצאה

הפלפצ'ומה? יש תיעוד בארכיונים או בספרי ההיסטוריה?
אגב, המתכון של פוקסי הוא הדבר האמיתי אבקת שום מיובש? לא נראה לי

מני.ת

New member
פרובוקטור ../images/Emo13.gif

פוקסי זה דווקא "הוא" ואם אני לא טועה, הוא פולני. זה לא גורע מהמומחיות שלו בבישולים ואת הפלפלצ'ומה אני מכיר בסגנון שהוא הביא (ואני בכלל חצי פרסי חצי אשכנזי...) אבל זה לא אומר שאתה טועה או שהוא טועה. יתכן ששניכם צודקים והפלפלצ'ומה שסבתך מכינה טעימה עשרת מונים, לא חייבת להיות נוסחה אחת ויחידה לפלפלצ'ומה. ומספרים שלבית הרב הגיעה אישה שהתלוננה על בעלה שהוא "כזה" וגם "כזה" וממש לא עוזר בבית וגם צועק עליה ומהמר בכסף שאין להם. מקשיב לה הרב בעיון ואומר לה: את בהחלט צודקת. שעה אחר כך מגיע בעלה של האשה ההיא ומתלונן על אשתו שהיא "כזו" וגם "כזו" והיא לא מספקת אותו ולא מבשלת לו וגם צועקת עליו ובכלל הוא לא יודע למה. עונה לו הרב: נראה לי שאתה צודק, אתה ממש צודק. לאחר שהבעל יוצא, פונה אשת הרב (שהאזינה לשני המתלוננים ,הבעל והאשה) ואומרת לרב: אישי היקר, איך זה שאמרת לאשה שהיא צודקת ואחר כך אמרת לבעל שהוא צודק? חשב הרב, נענע בזקנו ואמר לה : "גם את צודקת"...

laleniya

New member
מני.ת../images/Emo24.gifאהבתי את המשל הקצר ויפה

כמו התמונה מה נוצר קודם
משל קצר וכל כך נכוןןןןן
ונקווה גם שהמבין י ב י ן

לא יודע מה לומר

פסלו אותי פה על ימין ועל שמאל, אז לומר פתאום שאין כזה דבר "נכון" או "צודק" זה קצת מעצבן. אני יודע רק מה שאני מכיר, ומה שאני מכיר נראה לי שואב באופן ישיר מהמקורות של התרבות ומסורת הבישול הטריפולטאית. בסופו של יום שכל אחד יעשה מה שהוא רוצה, שיהנה והעיקר - שיהיה לו חריף בגרון. אגב - "פלפלצ'ומה" = פלפל ושום, נסו להגיד את זה.

למעלה