מה זה פירגון?

d a n i e l s 5

New member
הפרגון...

כמובן שזה לשמוח בשמחתו של האחר.....(הברור מאילו). אבל הכי פירגון בעיני זה לדעת.... לשמוח בשמחתו של האחר ....גם כשהשמחה שלו היא לפעמים על חשבון השמחה שלך לרגע קל . והחשוב בשמחה שכזו....שהיא תהיה מכל הלב..ולא רק כאמירה חיצונית :)

למה על חשבון??..

הרי פירגון אמיתי (לדעתי) הוא לשתף ל"תת" מהשמחה שלך לאחר.. אני בטוח כשאת מפרגנת (וגם את אגב, עושה את לא מעט, גם בפורום) את לרגע לא מרגישה שזה על חשבונך.. מכאן אגב גם המושג שהשתמשת בו "אמירה חיצונית" , כי כמו שאמרנו כשזה אמיתי זה חייב לבוא מתוכך...

d a n i e l s 5

New member
בטח שיכול להיות ע"ח ...

דוגמא מהחיים.....אדם שעובד איתך קיבל תפקיד בכיר יותר.....אתה מת מקנאה , כי אתה חושב שזה הגיע לך וכו' וכו' , טבעי שתקנא, טבעי אפילו שתכעס ותחרוץ שיניים ..... אבל....רגע אחרי שסיימת להתעסק באגו הפגוע שלך.....תסתכל עליו ותגיד וואלה הוא שיחק אותה , הוא זכה ...זה כבר לא יהיה שלי זה שלו....וזה עושה לו טוב.....לזה אני קוראת רגע אחרי.....וברגע הזה הרגע של "ההארה" אתה שמח בשבילו ! כי אתה מבין שכרגע זה הזמן שלו ולא שלך . אתה אומר שפרגון היא נתינה ....והרי אנחנו אומרים שבנתינה יש גם קבלה....זה אומר דרשני לא ככה? אם תישאר תקוע במירמור, באגו הפגוע...אתה בתת מודע תוקע גם את האפשרות שלך להתקדם הלאה.....אתה תקוע ! ולכן ה-לדעת לפרגן הוא חשוב....אבל רק אחרי שהבנת את המשמעות...רק מהמקום הנקי ! יותר בשבילך מאשר בשבילו :))))))) וכאן דפי הפורום מלאים בדוגמאות מהחיים על "איך לזיז את האגו רגע הצידה ולראות את האחר או לשמוח בשמחתו של האחר". תודה על המחמאות - הסמקת אותי :) HAPPY NEW YEAR דרלינג !

n o g a1

New member
והרי הוספת...

שהכי פירגון שבעולם זה לפרגן גם כשזה טיפה על חשבונך... זה אכן , הכי פירגון שבעולם! מסכימה שיש במקרים מסויימים פירגון רק אחרי שדוחקים את האגו הצידה. בלי קשר , עדיין יש לי סלט קל בעניין ... אבל זה שלי. אפרגן לעצמי את הסלט...

d a n i e l s 5

New member
סבתא שלי היתה אומרת .....

תוספת של שמן זית ....מסדר את הכל.....(היא השתמשה בשמן הזה כתרופה לכל דבר מעבר לתיבול האוכל) תוספת של שמן זית....יעזור לך להחליק .....יתן עוד טעם לסלט הזה....... והשמן זית....וואואו כשהוא אמיתי.....הוא הכי שווה . Happy New Year

מותקקקקקק..

בגדול, אנחנו מתכוונים בדיוק לאותו הדבר...הרי ברור שלתת זה על חשבונך.. היתה לי קצת בעיה עם איך שזה נשמע.. על חשבוני.. העיקר שזה יוצא מבפנים והכי אמיתי שיש .. HAPPY NEW YEAR גם לך...

יערית

New member
לווא דווקא

נתינה מהמקום שלך,נתינה בצורה נקייה בלי שום קשר עם טוב לך או חרא לך, פרגון זה לצאת מעצמך (מהמקום שבו אתה נמצא)ולתת לאחר את הפידבק הנידרש במצב נתון .

d a n i e l s 5

New member
לצאת מעצמך = לוותר על האגו

כתבת בדיוק מה שכתבתי גם כאן וגם למעלה בתגובתך האחרונה לנגה :) לפחות ככה אני קראתי. ג'ין...שתהיה לך שנה שכולה HAPPY Happy New year

R a c h e li

New member
פירגון ממממממממממ

זה ,הצביעות בעיצומה זה לתת לרגש להתאפק זה הרבה בלה בלה בלה ..... כי ככה לימדו אותנו חחחחחחח להיות מנומסים טאדאםםםםםםםםםםם

עונה מהבטן

מקווה לא למחזר במידה ונאמרו כבר הדברים..... בלי לחקור לעומק המושג לפרגן מתחלק לשני תחומים : 1. לפרגן למישהו שעושה משהו שאני לא מתחבר אליו אבל עבורו המעשה עושה טוב 2. לפרגן למישהו שעושה משהו שאני כן מתחבר ועלול אפילו לקנא בהצלחה שלו ..... במקרה הראשון אם הבן אדם חשוב לי יהיה קל לי לפרגן על מעשה במידה וזה עושה לו טוב ולי אין שיפוטיות לגביי אותו עניין. במקרה שני במידה ואני מחובר לעצמי וכנה אבל אכפת לי מאותו אדם אני אצליח לפרגן ואולי גם אומר שאני מקנא במקביל .... על פניו בתור חברה אנחנו לא ממש חברה מפרגנת ואם יש כבר פירגון הוא עלול להיות צבוע ברובו כי בשני המיקרים שתיארתי למעלה אני אמור להיות במקום טוב עם עצמי על מנת להצליח לפרגן.....

אופירה 1

New member
מבחינתי לפרגן...

זה לתת מחמאה או לומר מילה טובה לאדם כלשהו ...אבל באמת מהלב..לא רגשות של קנאה או כעס..זה פרגון אמיתי..מבלי לחשוב על עצמך

לא רק לומר...

לאחל לו (בלב) לעוץ לו עיצות טובות (ואמיתיות) לעשות עבורו לרצות שבאמת יהיה לו רק טוב וכן ....אמיתי ומכל הלב

soelistit

New member
פרגון

הוא לתת לשני מקום..... לתת לו כבוד, לאפשר לו ביטוי - מבלי לשפוט או לקטלג..... ומעבר לכך - להצליח לראות את המעלות שלו - ולשבח ולעודד אותו עליהם....

למעלה