מה זה פירגון?

n o g a1

New member
מה זה פירגון?

המילה פירגון קיימת , כנראה , רק בעברית. מקורה באיידיש , מסתבר. לפני זמן מה , ניסיתי לתרגם לחברה דוברת ספרדית את המילה פירגון והסתבר לי שאין מילה כזו :לא בספרדית , לא בצרפתית ולא באנגלית (ביפנית - מודה , לא בדקתי...:) לא מעט משתמשים במילה הזו בכדי לתאר אינטראקציות בין אנשים. האם כולם מתכוונים לאותו דבר או שכל אחד נותן משמעות משלו למילה פירגון ? אז ... מה זה פירגון ? "אדם טוב" מפרגן ? "אדם רע" , לא מפרגן ? מה צריך להיות בכדי שאנשים יפרגנו אחד לשני? פירגון זה אנטי קנאה ? יש דבר כזה בכלל "אנטי קנאה" בשלל הרגשות האנושיים?

במילון

של ........{**אסור לפירסום} הפרשנות שונתה בשל אות אחת מכריעה.. פירגוע=... פירגון לאגנים ותאוות יצרים מאין כמוהה... יש פירגוע רע...רע רע ביותר. יש פירגוע ...טוב בטוב ביותר. מה צריך?????? פפפפ.. כלום. רצון חשק ותאווה.

Ima Adama

New member
נכון, כי זה מה שחשוב

לא רק לחשוב אלא שזה יעבור לצד המפורגן

אז ככה..

פירגון יכול לבוא לידי ביטוי במספר צורות, כגון אמפאטיה, עידוד, חיזוק חיובי, מילה טובה, חיבוק, וכד'.. פירגון בעיני זה סוג של נדיבות... לפרגן זו היכולת לתת מעצמך חלק מהטוב שבך, להיות שותף בשמחתו של האחר, ולרצות בהצלחתו / אושרו כאילו היו כמעט שלך... בצדהשני של הקשת יש את אותם "קמצנים" בטוּב לב, אבל "נדיבים" .בצרות עיין, שמחה לאיד.. אגב, יש קשר ישיר בין היכולת לפרגן לעצמך ולפרגן לאחרים... ו... לפרגן לא עולה כסף..

מסכימה ורוצה להוסיף

(למרות שזה אולי ברור...): כל זה צריך להגיע במעטפת "נטולת" קינאה לחלוטין ( כשמפרגנים לאחרים) לפרגן לעצמך= לאהוב ולכבד את עצמך.

חשבתי על זה לא מעט..

והגעתי למסקנה שעושים עוול למילה קנאה.. נדמה לי שמבלבלים קצת בין קנאה לצרות עיין אני מסוגל לקנא במישהוא ועם זאת גם לפרגן לו.. אני מקנא, משמע רוצה שגם לי יהיה, אבל שמח בשימחתו של.. אם למשל אראה במוצאי שבת את הזוכה הגדול בטוטו (לא מילאתי) אקנא בו, אבל גם אפרגן לו.. למה לא???.. אני לא מתעלם מזה שלקנאה כמובן יש גם צדדים שלילים... אבל שלילי זה לא אני..

לא ממש מדוייק..

אתה לא יכול לקנא (באמת לקנא ) במישהו שאתה לא מכיר.....ולכן גם לא לפרגן לו ממש (רק ברמה השיטחית) חוץ מזה הקינאה מתחילה בזה שצריך להיות לך עיניין (גם ריגשי) במה שיש לו.... לא מילאת לוטו? אולי לא ממש מעניין אותך.... אבל:(דוגמא) אם היית ממלא טופס והייתה לך אופציה למלא עם השכן....(ומצבך הכלכלי לא טוב) בסוף כל אחד מילא בעצמו... הוא זכה ואתה לא? מה אז? הרי היית קרוב כ"כ....(למה שרצית) ... אז תלחץ לו יד ותגיד מזל טוב..אבל?

תראי...

אני לא ממש מקנא בו.. אני מקנא במה שיש לו, בסכום הכסף שזכה.. והפירגון גם אם לא יגיע אליו, הוא אמיתי לחלוטין.. לגבי השכן....נדמה לי שכן הייתי מפרגן... משתדל להפעיל את ההיגיון ע"מ לדחוק רגשות שלילים...

מגשימה1

New member
לכן באנגלית יש למילה קינאה שתי

מילים envy ו- jealousy , קינאה בלי כוונת זדון וקינאה עם צרות עין .

קטי30

New member
פרגינען זה המקור למילה פירגון../images/Emo22.gif

המקור למילה פירגון הוא מהמילה פרגינען (איידש כמובן) המוזר זה שהפעול פ.ר.ג.ן לא מוכר באופן רשמי גם בשפה העיברית אלא פועל יוצא ועיברות של המילה שמקורה בשפה "זרה" אולי זה כי העולם
ואנחנו לא ממש יודעים לעשות את זה מכל ה
כי בשביל לפרגן צריך הרבה ! מה הרבה? המון! אמרתי המון? המונהרבה
בכדי שזה יהיה אמיתי בכדי שזה יעביר את הפירגון כמו שהוא פירגון זה משהוא שצריך לבוא עמוק עמוק מבפנים להגיד אני מפרגן לא מספיק צריך להתכוון לזה . לא חושבת שקיטלוג לאדם טוב/רע קשור לזה אדם שלא מפרגן לא בכרח רע וכזה שכן לא נותן לו תעודת יושר או הגינות או עושה אותו טוב יותר וכנ"ל בנושא הקינאה זה לא מחייב או מתקשר ולא חושבת שפירגון יכול להוות
ת פלא . אי אפשר לגרום לאנשים לפרגן אחד לשני אם הם לא מרגישים צורך או שזה לא בא מבפנים מה שכן , אומרים שמתוך שלא לשמא יבוא שמא מה שאומר שאם אדם רוצה/ שואף להיות מפרגן הוא יכול לעשות את זה בהתחלה כלפי חוץ לא באמת מבפנים או מכל ה
ואז לאט לאט הוא יתחיל לראות שזה יוצא לו ביתר קלות ועם רצון ו"עבודה" הוא יכול להפוך לאדם הכי מפרגן ב
ולהגיע לזה שזה כבר יעשה מכל ה
שאז זה הדבר האמיתי . ככה: שאין דבר כזה בלתי אפשרי לגמרי
~ ועד כאן ~ אלו היו 60 שניות על פירגון

n o g a1

New member
מפרגנת לך

נשמה
! הפירגון בעייתי בעיניי.. בעייתי כי חלקו הגדול צביעות לגיטימית . בעייתי כי הוא נראה לנו כתכונה אנושית טובה ואף אחד לא יודע מה זה בדיוק. בעייתי כי יש קשר בין מצב של העדר קינאה ופירגון. בעייתי כי יש צפיה לפירגון ומאד קשה להגדיר למה בדיוק מצפים, אם המושג עצמו לא ברור. מה זה פירגון עצמי? "פירגנתי לעצמי כך וכך ..." כאילו זה לא ברור שאדם מאפשר לעצמו באופן טבעי והוא לא הופך למיוחד או לטוב במיוחד כי הוא מפרגן לעצמו. בקיצור , בעייתי הפירגון הזה. אבל... בחיי , באמא שלי... אני בן אדם מפרגן

Ima Adama

New member
נגה

פה את כבר מכניסה את נושא הצביעות שהוא כבר המניע אם הוא טהור או...

n o g a1

New member
צביעות

כמניע? צביעות זו התנהגות , המניעים מגוונים..... קראתי לזה "צביעות לגיטימית".

למעלה