מה זה פירגון?

Ima Adama

New member
צביעות לגיטמית?

אני לא יודעת מה זה כן יכולה להבחין ברצון לפרגן מתוך כוונה לעודד ולא מתוך הזדהות

קטי30

New member
כשזה מכל ה../images/Emo23.gif זה שקוף../images/Emo9.gif

הפרגון הוא אכן בעיתי אני מסכימה איתך הצביעות מתחילה כשהוא לא מכל הלב אבל כאן זה כמו כל דבר בחיים לא ??? לאהוב זה גם תכונה אנושית טובה וגם אותה קשה להסביר או לעמוד על טיבה ואין צל של ספק שלא מעטות הפעמים והיא נראת בעיתית
העדר אהבה מחייב על שנאה ? לא מחייב ~דעתי~ ככה העדר פירגון לא מחייב על קינאה ושוב ~דעתי~ אדם שלא יודע פירגון מה הוא אני יכולה להגיד עליו שחסר לו משהוא ויש בו איזה שהוא
קור מסויים אבל קינאה?? והרי היא לא בהכרח פועל יוצא של חוסר פירגון . "קשה כשאול קנאה" כנאה זה משהוא עצום קנאה היא מושג מורכב את בטוח לא רוצה שנכנס לזה כאן ועכשיו
לעיניננו : ~פירגון~ אם אני אנסה "להפשיט" את המושג אני אקרא לזה נתינה לא בהכרח משהוא מוחשי אלא נתינה בכללי לפרגן למשהוא זה: לתת לו כרדיט זה לתת לו הערכה, מילה טובה ,כבוד, יחס, אהדה וכ"ו ויש מצב שזה יהיה מלווה באיזה מחווה חומרית כזאת או אחרת . כנ"ל כשמדובר בלפרגן לעצמי/ך מדובר כאן ב נתינה לפרגן לך "נעל" זה לתת לעצמך משהוא חומרי אבל - משהוא חומרי שעושה לך עמוק בפנים טוב ~אישית~ חושבת שאדם שלא יודע פירגון מהוא או רק פירגון עצמי הוא דיי אומלל לכשלעצמו ~פירגון~ אומנם הוא בעיתי אבל הוא משהוא שמעיד על אנושיות על רגש על אשיות ואם יש משהוא שלא צריך רדאר זה כשמתנגשים בפירגון אמיתי כי אז זה שקוף. את מפרגנית חופשי יקרתי
מפרגנת לך בחזרה פירגון אמיתי מכל ה

דווקא חושבת שיש קשר ישיר

בין פירגון לקינאה: אם יש שביב ש קינאה, הפירגון לא יהיה אמיתי..... ככה אני חושבת.

קטי30

New member
יש הבדל בין קנאה לצרות עין

צר עין לא יפרגן כלל קנאי אולי יפרגן אבל לא מכל הלב זה מש שאת אומרת מה שנוגה אומרת זה שמי שמקנא לא יפרגן כלל ואת אומרת שמי שמקנא יש מצב שהוא יפרגן אבל לא מכל ה
מה שמקובל עלי לחלוטין

n o g a1

New member
שימי לב

כתבתי העדר קינאה = פירגון ולא העדר פירגון = קנאה... יש הבדל. מסכימה עם כל מה שכתבת . יודעת אינטואיטיבית מה משמעות המושג . רציתי לנסות להבין לא באופן אינטואיטיבי וגם לדעת האם כולם חושבים על אותו דבר... קצת מסובך לי ומן הסתם מאתגר לי. אוהבת את מה שכתבת . סופ"ש מקסים שיהיה לך
הולכת לפרגן לעצמי אחלה מנוחה שבעולם!

קטי30

New member
צודקת../images/Emo88.gif יחי ההבדל הקטן../images/Emo8.gif

ויש לציין שאהבתי
את הנושא את האתגר את האנטלקטואליות ואת האינטואטיביות שקוף שנהנתי ופרגני חופשייייייייייייי יקירה מגיע לך ביג טיים
סופ"ש נפלא

../images/Emo45.gif ב ד י ו ק !!!

נתינה.. זו בדיוק המילה.. וזה בדיוק גם מה שאני כתבתי... "פירגון בעיני זה סוג של נדיבות... לפרגן זו היכולת לתת מעצמך חלק מהטוב שבך, להיות שותף בשמחתו של האחר, ולרצות בהצלחתו / אושרו כאילו היו כמעט שלך...".. אני שמח בשבילך, משמעו אני "נותן" לך מהשמחה שלי... צודקת שבפירגון אין שום דבר חומרי.. גם את יקירתי תמיד, אבל תמיד...
בפירגון...

קטי30

New member
אתה גאון אתה ../images/Emo47.gif

מחזקת ואוהבת את מה שרשמת לחלוטין
מפרגנת לך חופשי כפרע'
שבת שלום קציצוני

Ima Adama

New member
../images/Emo45.gif - זה נהנה וזה אינו חסר

צודקת שזה לא נכון לקטלג כטובים או רעים אלא - המפרגן לא יחסר אם יפרגן ... וזה שמוגבל ביכולתו לפרגן כניראה חושב שאם יפרגן יחסר ממנו משהו אז למה לשפוט אותו כרע... עדיף רק להכיר בעובדה שיש אנשים מוגבלים ואחרים שפחות (או יותר)

קטי30

New member
../images/Emo140.gif

ועל הדרך מנצלת את ההזדמנות להגיד לך שבת ~ שלום אישי

d a n i e l s 5

New member
את אומרת צריך המון אהבה...

אני אומרת צריך רק לדחוק את האגו רגע הצידה..... וזה הופך את הפירגון לאפשרי ! בכל מצב , עם כל אדם :)

קטי30

New member
צריך המון ../images/Emo23.gifלב../images/Emo23.gif

לא מחייב אהבה יכול להיות כבוד הערכה וכ"ו לא בהכרח לאהוב
ובעניין האגו ~ צודקת
יש בזה גם להוזיז את האגו הצידה ולתת ברגש וב
מקום . שבת שלום מאמי

יערית

New member
פרגון

עם ההגיון שלי שאומר: היכולת לצאת מתוך עצמך ולהכיל אדם בכל מצב שהוא . ותאמיני לי שזה לא תמיד קל,אבל אפשרי כשאתה שלם עם עצמך.

n o g a1

New member
חתיכת משימה....

להיות שלם , אההה? לפי מה שכתבת , הפירגון לא קל.... חיים שלמים לוקח לאדם להגיע למצב שהוא שלם לחלוטין עם עצמו (אלא אם כן הוא מתגרש
) הגעתי למסקנה: רק גו"ג יודעים לפרגן

יערית

New member
כתבתי לך

משהו שאני עוברת:))) להפריד רגשות ולהבין רק מתוך הגיון שהפרגון ישמח את האחר,מה מכיל הפירגון זה כבר משהו אחר,אין צורך למנות מחוות של פירגון,מספיק שאת שלמה עם הפירגון לאחר כשמצבך שונה משלו,זו הפואנטה לדעתי.

למעלה