מה זה סנהדרין השני?

masorti

New member
אתה מאוד צנוע. ממש צדיק.

רק חבל שאתה מבזבז כל כך הרבה אנרגיה לביזוי הדתיים ולרדיפתם.

כל ערב לפני השינה אני מתפלל

לאלוהי החילוניים ואומר שלוש פעמים "ברוך שלא עשני חניוק". אחר כך אני אוכל נבלה להכעיס ובסוף זולל שפן ובועל נידות. (לפעמים אני מתבלבל ובמקום זה אוכל נידה ובועל שפן, אבל זה כנראה עונשי משמיים)

masorti

New member
יש לך טעות חמורה...

את ברכת "שלא עשאני" עליך לברך בבוקר.

נובמת...הרי אנחנו החילונים

עושים כל דבר בדיוק להפך.... (עצה ידידותית: לא היית צריך להרים לי להנחתה הזו. היא היתה ברורה מידי)

נהפוך הוא

אני מודאג כאשר נבחרת באופן אוטומטי האופציה הצבאית. אנו מודאג כאשר "מערכת הביטחון" מתנגדת אוטומטית לכל רגיעה, לכל הדברות ולכל הפסקת אש. אני מודאג כאשר ישראל דוחה בזלזול את ידה של מדינה ערבית המבקשת להתחיל משא ומתן לשלום. ענייני מדיניותה של ישראל לא צריכים להיות נתונים בידי "מומחים לשלום ולבטחון" אלא בידי מי שהעם בוחר על פי השקפותיו.

masorti

New member
ומי בדיוק בחר בדוד גרוסמן?

כמדומני שאין לו שום מעמד רשמי בממשלת ישראל או בכנסת. אז אין סיבה שדבריו יזכו לחשיפה ציבורית יותר מדבריו של פרופ. הלל וייס. אני במקומך הייתי מודאג מאוד שמדיניותה של ישראל מושפעת מלחץ ציבורי שנוצר בעקבות דבריו של מי שלא נבחר על ידי העם.

אם במקרה לא ידוע לך

בדמוקרטיה מדיניות מושפעת מלחץ ציבורי שנוצר בעקבות דבריהם של מי שלא נבחרו על ידי העם. אחרת אתה יכול לקחת את כל העצומות, ההפגנות, המאמרים בעיתונות וכו' ולעשות בהם שימוש בבית השימוש. בעצם זה מה שקורה להם בדרך כלל. גם לחבורת פרופסורים הזויה למדי שקוראת לעצמה סנהדרין יש אותן זכויות בדיוק.

masorti

New member
יפה שהסכמנו על הסימטריה...

בין הסנהדרין החדשה לבין גרוסמן ועוז. עכשיו רק נשאר לך לשכנע בכך את תם ונשלם. אולי אחרי שישתכנע הוא יתקוף (או לא יתקוף) את שתי הקבוצות באותה מידה.

תם ונשלם לא טוען שפעילות הסנהדרין

לא חוקית. הוא טוען שהיא מגוחכת ויומרנית- וגם זה מותר בדמוקרטיה. דווקא מבחינה דתית נראה לי שיש כאן בעיה: מי בדיוק סמך אותם? אם הם לא נסמכו, אז איך הם קוראים לעצמם סנהדרין?

אני לא מסכים עם הסימטריה ../images/Emo141.gif

אני מוצא טעם לפגם בנטילת השם "סנהדרין" ע"י קבוצה בת זמננו, שאין לה המעמד הציבורי שהיה לבעלי הזכויות המקוריים. יפה מצידם שלא שכרו לעצמם משרד בלב העיר והעמידו עליו שלט: "לשכת הגזית".

למעלה