כרגע - בסביבות 40.
אזהרה: התשובה קצת מבולבלת... אבל החלטתי להביא אותה כלשונה, כי אלה המחשבות שעברו לי בראש וכנראה שהן מעידות שאני קצת מבולבל בנושא, אז קבל: אני חושש שאתה צודק לגבי הבטחון שלי ביכולתי לקרוא אנשים, למרות שאין לי ספק שהבטחון שלי מופרז ושגוי (וכבר קרה שטעיתי). אני חושב שבכל הקשור לקבלת תלמיד, הבטחון הזה הוא מוצדק יותר, מאחר והוא נובע פחות ממני אישית (מהאגו) ויותר מהזרימה שלי בתוך האמנות הנלמדת. זה לא אני בוחר, זה פשוט מתרחש. אולי זה התלמיד בוחר, אולי תת המודע שלו בוחר, אולי לא יודע מי בוחר, אבל - אני כאילו מניח לתת-המודע שלי (אולי) לעשות את העבודה. אני לא מפעיל במודע "דחיה" או "הדיפה" על תלמיד פוטנציאלי (בדרך כלל... בואו נודה...), אלא שמשהו מתרחש כאילו מעצמו ואני מוצא את עצמי מגיב בסיטואציה. אני עונה לתלמידים שונים בצורה אחרת (אנחנו מדברים כרגע בעיקר על תלמידי פוטנציאליים, אבל זה נכון לכולם) ואני ממש שומע את עצמי אומר דברים שונים לגמרי לכל תלמיד ומתעניין. אני לא יודע מאיפה באות התשובות שלי לתלמידים שונים (כי הן ממש ממש שונות), אבל לפעמים הן כל כך שונות ומוזרות שאני בעצמי מקשיב לעצמי אגב מתן התשובה ומשתאה: "מעניין מדוע אני עונה לו ככה... מה הקטע?!" אני מניח שמדובר בחלקו של השואל בתשובה, או שאני סתם מפגר... אני מקווה שאני לא סתם מפגר. אני לא יודע אם גישה כזאת או אחרת מתאימה או לא. זה קצת גדול עלי לחשוב בצורה מופשטת על דברים כאלה, כי אף פעם לא חקרתי את הנושא ואני לא מבין גדול בו. המורה שלי לרפואה פשוט לא מקבל אנשים לא מתאימים. הוא אומר להם בפשטות "לא" או "בינתיים - לא" או מה שנכון לאותו אדם. אין לי ספק שהוא יודע מה שהוא עושה. הוא טוען שאני עושה את אותו דבר, אך ללא מלים. שאני פשוט הודף את מי שאיננו נראה לי. הוא טוען גם שזוהי חובתנו לעשות כן. האם הוא צודק? לא יודע. אתה יודע, כשאני חושב על זה עכשיו, אני מניח שבגלל שאני פועל בנושא זה בצורה כל כך חופשית וזורמת ומנותקת מדרך קבועה, אז איכות הפעולה שלי תלויה במצב שלי באותו רגע. אם אני מכוונן היטב, אני עושה עבודה טובה. אחרת, לא. אבל תוך כדי מחשבה על כך, ברגע זה ממש, אני יודע שמה שכתבתי בפסקה הקודמת איננו נכון. אני תמיד עושה עבודה טובה. השאלה היא רק אם אני עושה אותה ברגע מסויים - או שה"יקום" עושה אותה. אם אני מודע למה שאני עושה, אני עושה את העבודה. אם אני חלקית מפשל, ה"יקום" כבר דואג לכך שלפישול החלקי שלי תהא משמעות נכונה. נשמע לך הגיוני??? שלך, בן