מה זה מנתק הצתה???

מנתק הצתה

התקן שתפקידו להפסיק את הניצוצות שנוצרים במצתים ברגע שהמנוע עובר סל"ד מסוים (בקו האדום של מד הסל"ד או מעבר לו). כך נמנעת עליה נוספת בסל"ד שעלולה לסכן את המכניקה.

red cars

New member
לאו דווקא להרוס את המכניקה

פשוט המנועים הם של כך טובים וסתם מרצדס פשוטה למי שיש כסף מגבילים את המהירות ע"י מנתק הצתה כמו בהרבה רכבים אחרים

© DrorZi

New member
אתה מערבב כמה דברים

מנתק הצתה של סל"ד נועד אך ורק כדי למנוע נזק למנוע. מנתק הצתה של המהירות זה כבר סיפור אחר. ד"א ההודעה שלך על האמריקאית מוסרת כי אתה נותן שם יותר מידי פרטים משהים של מישהו שאולי לא רוצה חשיפה.
דרור זי, אין מנתק הצתה כי המנוע פשוט לא מסוגל לנשום מעל 4500

sronis

New member
זה לא בדיוק מנתק הצתה

הוא לא מנתק את הפעולה של המנוע, הוא פשוט לא נותן לו להאיץ את הרכב מעל למהירות מסוימת. אם אינני טועה זה בכלל משהו אלקטרוני, לא? לכן קוראים לזה "מגביל מהירות" ולא "מנתק" או משהו... רוני

© DrorZi

New member
זה בדיוק המנתק הצתה שעושה את זה

לפי התחושה שלי (תחושה כאילו הרגשה במציאות לא תחושת בטן הכוונה) מדובר על אותו מנתק בדיוק, לפחות לפי איך שהמנוע מתחיל לעבוד ON/OFF וכו
דרור זי, אני בכלל לא עובר 100...

sronis

New member
רגע,

אני רואה שבדקת רכב מסוים על 250 קמ"ש מה?
וברצינות, אני דווקא לא בטוח בכלל בעצמי כי לא ניסיתי כמובן, אבל תמיד חשבתי שמנתק הצתה פשוט מפסיק את פעולת המנוע, ומגביל מהירות פשוט מזהה באופן אלקטרוני באיזה מהירות הרכב נוסע (דרך אגב זו מהירות אמיתית ולא מהירות "על השעון") ואז לא נותן למנוע להמשיך ולהאיץ. אתה בטוח שנגיד בב.מ.וו על 250 קמ"ש אמיתיים הרכב פשוט מפסיק את פעולת המנוע?? רוני

© DrorZi

New member
תרגיע את הדמיון, זו לא היתה BMW

זה היה מנתק הצתה של קורסיקה ב 200 קמ"ש (וטוב שכך, האוטו זוועה במהירות הזו בפרט ובכל מהירות בכלל) בתיאוריה ל 328 מהירות מירבית של 240 ולא מוגבלת. לא עברתי איתה את ה 180
דרור זי.

itzik93

New member
רגע....

כשמגיעים למנתק ההצתה (סלד גבוה מאוד) המנוע פשוט מתחיל לגמגם (המחשב נותן לו הצתה לסרוגין ולא מאפשר לו לשרוף עוד דלק). עם מגביל-מהירות האוטו פשוט ממשיך לנסוע חלק לגמרי, רק שהוא לא עובר מהירות מסויימת (סתם לדוגמא, 150 קמ"ש על 4500 סל"ד) אז תסבירו איך בדיוק האחד מתקשר לשני באופי הפעולה ?????? איציק

sronis

New member
זה בדיוק מה שאני חשבתי

מעניין לדעת - המגביל עובד בכל מצב או נגיד לב.מ.וו אם אני נוסע בירידה ארוכה המהירות תוכל להיות גבוהה יותר מ-250 אמיתיים? רוני, ליאריס יש מגביל מהירות על 177 קמ"ש בירידה (בערך 4500 סל"ד)

© DrorZi

New member
אני יכול להעיד רק על מה שניסיתי

וזה היה הקורסיקה שלנו, האוטו מתחיל לגמגם ON OFF כמו התחושה של מנתק הצתה. זה הכל. אין לי נסיון עם מכוניות אחרות כי לא נסעתי על מכוניות אחרות שיש להן מנתק הצתה או שלא הגעתי אליו
דרור זי, יוצא לנהוג קצת בגשם.

יגאל M3

New member
דווקא אני בדקתי... !! ../images/Emo41.gif

ומשם העובדות שרוני מציין. מנתק הצתה לא מאפשר למנוע להגיע לסל"ד יותר מעשר אחוז מתחילת הקו האדום לערך וזאת כדי לשמור על שימון נכון ואי הריסת המכלולים. הגבלת מהירות מתבצעת ע"י הגבלת הזרקת הדלק ,(וכמובן שמירת תערובת אידאלית בתאי השריפה) כך שאין בעייה לשייט במהירות המקסימלית המסורסת אלקטרונית. במקרה שלי 255 קמש שהם כ 268 על השעון. או קיי? יגאל יאריס טורבו אנרגיית כוכבים.

red cars

New member
כל הכבוד הכי שזה נעשה בארץ

איזה שנה ה-M שלך? כי היום ראיתי מודל 87 צכע מטלי עכבר עם תגי M בכל מקום שמורה ביותר נראת חדשה היישר מכבישי גרמניה. כמו כן צמיגים בתחך נמוך 55 אני חושב .

© DrorZi

New member
שאני אגלה לכולם מאיפה הבאת את זה../images/Emo98.gif

כנסו לקישורי הפורום, יש שם אתר שמתמחה באוסף של מחוגים ששוברים סקאלות. רעיון טוב לארגן אליך משלחת יגאל
שיר, רוני, ערן ואני נבוא לקרוע לך את האמאמאמאמאמא של האוטו
למי שלא שם לב נוספו אי אילו קישורים, ותמיד אני שמח להוסיף עוד. וגם הסקר קצת שונה (ושוב למישהו יש רעיון טוב לסקר )
דרור זי, הולך לנהוג בגשם

ac cobra

New member
צריך רעיון לסקר??

OK קבל את זה : אם את/ה הולך/ת לקנות מחר רכב חדש , מאיה מדינה תקנה 1)יפן 2)גרמניה 3)אנגליה 4)איטליה 5)קוריאה 6) צרפת 7)צ´יכה 8)ארה"ב (כל הדגמים של פורד (אלה האירופים) נחשבים בתור ארה"ב)

© DrorZi

New member
היי חצוף, זה דגם מוקטן ולא הדבר הא

מיתי
דרור זי, דורש את המקור.

למעלה