מה זה מחונן?

ilovelior

New member
מה זה מחונן?

עליתי לארץ בדיוק בשנה של המבחנים בביה"ס, ולכן לא ניגשתי אליהם. אני קורא פה שאלות ותגובות של אנשים - וקשה לי להבין מה אדם מחונן שונה ככ" מאדם שהוא לא?! אני אישית לא יודע מי מהסובבים אותי היום אובחן בעבר כמחונן וזה גם לא מעניין אותי, אני חושב שאני הכי מעמיק בסוגיות מסויימות , אבל ככה כולם חושבים - שהם העין האמיתית של העולם, וכולם צודקים- ככה אנו בנויים. אני חושב שכולנו מחוננים, וגם אם הייתי אי פעם ניגש לאחד ממבחנים אלו - לא הייתי מתלהב לקבל תואר "מחונן" מחברה כזאת. הרי זה ברור שהכוונה היא מחונן לצורכי החברה שלנו. מוזר

tuvia69

New member
שאלה טובה

לפי מה שראיתי פה אתם ה"מחוננים" עושים שימוש בפורום הזה בשביל האגו שלכם באמרית המשפט "אני מחונן" שחוזר פה אלוהים יודע כמה פעמים. או בכדי להאשים את החיים החברתיים שלכם עקב זה שאתם כל כך חכמים ועילאיים. ואני לא אומר פה כלום מתוך קנאה, ההודעה הזו באה מהסיבה הפשוטה שבאתי לכאן במטרה למצוא דיונים איכותיים, ובמקום זה מצאתי לתדהמתי את מה שנאמר לעיל.

אני לא חושבת שאתה צודק..

אני לא כותבת פה הרבה כי אין לי באמת מה להגיד אבל אני בהחלט מזדהה עם מה שנכתב כאן. המקום הזה מהווה מעין מפלט לאנשים שבכל מקום אחר יקראו להם סנובים, והרי כל מה שהם רוצים זה להבין מה קורה איתם. תאר לעצמך שאתה ילד שיושב בכיתה ומרגיש ממש טיפש, אבל אתה בעצם מחונן. הרבה מורים יעשו את הטעות של להחשיב אותך למופרע או טיפש. ולהגיע למקום כזה שאנשים יתנו לך תמיכה ויגידו לך שאולי אתה בעצם ההיפך ממה שאומרים לך, יתן המון. אני זוכרת בקשר לעצמי שאף פעם לא הקשבתי ולא למדתי בבית ולא עשיתי והוצאתי ציונים סבירים ואמא תמיד אמרה שאני טיפשה. אם בזמנו הייתי יודעת שיכול להיות שזה בגלל שמשעמם לי ולא בגלל שאני טיפשה, זה היה עוזר לי המון. וחוץ מזה? מה רע בלעשות קצת לאגו? לי תמיד אמרו אל תגידי שאת חכמה שלא יחשבו שאת מתנשאת. אז גם להגיד בקול מדי פעם שאתה חכם, זה לא כזה רע.

תשובה.

מחונן "כללי" הוא אדם שמצוי באחוזון מסויים מהאוכלוסיה מבחינת אינטיליגנציה, לפי תלות במבחן זה יכול לנוע בין האחוזון ה-95 ל-98 ומעלה. ישנם גם המחוננים בתחומים מסויימים (מוסיקה, מתימטיקה וכן הלאה), שגם אצלם לעתים ניכרת אינטיליגנציה גבוהה מהממוצע. באופן כללי אדם מחונן הוא פשוט חכם יותר. חלק חושבים שהם "העין האמיתית של העולם", חלק גם צודקים. לא כל המחוננים הם כאלה. "מחברה כזאת"? "לצורכי החברה שלנו"? דווקא די ההפך - מתוך החברה, מתוך האנשים והקריטריונים המקובלים. מאיזו חברה היית מעדיף לקבל תואר "מחונן"?

TCS VICTORY

New member
מחונן הוא אבולוציונית מפותח יותר

מבחינת המוח מאשר חברו שהוא לא. כן כן אני יודע ערמה של BS :) תתחילו להבעיר.

זו הכרזה שלא הייתי מבצע.

אין לי ראיה שהמוח של אדם מחונן מפותח באופן חריג ולכיוונים המתפרשים כחיוביים יותר מאשר המוח של האדם עם מנת המשכל הממוצעת. באופן עקרוני, זכור שהברירה הטבעית, במקרים רבים, לא בוררת את הממוצעים ולא עושה את מה שאולי היה נראה לנו כהגיוני.

חכמים יותר?

תלוי מה אתה מגדיר חכם. לעניות דעתי, מחוננים הם בני אדם (כן, תאמינו או לא
)בעלי יכולות למידה טובות יותר. הם פשוט קולטים מהר יותר מה שלאחרים לוקח יותר זמן, יותר מאמץ וגם לפעמים יותר כסף. אף אחד לא נולד עם ידע - ידע נרכש בתהליכי למידה. חוץ מזה, בעניין ההטחות החוזרות ונשנות של הרגילים כנגד המחוננים ולהפך. כאחד שנחשב רגיל (טוב... קצת מוזר אבל זה לא נוטה לכיוון המחונן...), עליי להודות שמקריאה ראשונה באמת הייתה כאן מן הרגשה של התנשאות. עם זאת, לאחר דפדופים אחדים הבנתי שלא צריך להיות מחונן כדי להיות מתנשא - גרוע מאדם מתנשא בעל גב הוא אדם מתנשא בלי אחד. גאווה היא דבר נוראי, ולא בגלל שאנשים אחרים לא אוהבים אותה, כפי שנאמר כאן באחת ההודעות, כי הרי זה לעולם לא משנה, אלא משום שהיא הרסנית לאדם עצמו. צריך להיות איפשהוא באמצע - שילוב של אימפוטנציה ואומניפוטנטציה.

בוודאי שתלוי בהגדרה למונח הזה.

בגלל זה "באופן כללי" הולם כל-כך את המשפט ההוא. לצורך העניין אני מניח שנכניס להגדרת תהליך הלמידה גם את היישום, או יכולת היישום של החומר הנלמד. לשום משפט עם המילה "צריך להיות" לא אכניס את המילה "אימפוטנציה", אלא אם אחרי "צריך להיות" נכנס "אמצעי לטיפול".

פשש...נחמד ../images/Emo13.gif

אימפוטנציה לא במובן המוכר - במובן של חולשה. שילוב של חולשה (לפחות כלפי חוץ) וכוח (לפחות כלפי פנים) יוצרת עוצמה.

אני עומד על שלי בעניין הזה.

אני לא מכיר בצורך בחולשה כלשהי - נפשית או פיסית - כשזה נוגע אלי. מדוע לדעתך עוצמה נדרשת לשניים הללו באופנים הללו (או "לפחות כלפי" וכו')? מהי עוצמה?

איך שאני מבין את זה...

עוצמה היא משהו יותר גדול מכוח. כוח הוא עניין יותר פיזי (force), ועוצמה היא עניין יותר כולל (power - לאו דווקא כוח פיזי). זאת רק הפרשנות שלי כמובן, ולכן היא עניין נזיל ביותר. ענווה (במחשבה שניה, יכול להיות שהמילה "חולשה" באמת לא מתאימה למה שאמרתי למעלה) כלפי פנים נותנת פרופורציה לידע, ועל ידי כך נותנת לו להתרחב ולא מגבילה אותו. כוח, או לפחות חזות של כוח כלפי חוץ, מקנה "עליונות"...

למעלה