מה זה "כרת"?

eyalnadav

New member
יש 2 מושגים להסבר תלוי בעונש

כרת -זה סוג עונש מיתה בידי שמים על עבירת מצוות לא תעשה (כמו אכילה ועשית מלאכה ב יום הכיפורים ועריות מסוימות) , היא ברמה מעל למלקות ומתחת למיתת בית דין ע"י אדם. יש לציין שאדם שנלקה ע"י בית דין - נפטר מחיוב כרת. עונש הכרת מחולק ל-2 שששנותיו נכרתים מתחת לגיל 60 וכן ימיו אחר גיל 60 פחות ממה שנגזר עליו בלידתו לחיות. ויש עוד שגם בניו מתים בחייו והוא הולך ערירי ללא בנים.
 

כרימיה

New member
זה לא מיתה בידי שמים

מיתה בידי שמים זה מיתה בידי שמים כרת זה אבדון הנפש אבל אדם שרובו זכויות ונכשל באכילת חלב לדוגמא הכרת זה שנכרתים ימיו אבל אדם שרובו עוונות נכרת ונאבד אם לא עשה תשובה עיין בזה בשער הגמול לרמב"ן
 

כרימיה

New member
תשובה

ראשית כל נבין מה זה "אדם" אדם זה חלק אלוק ממעל גופו מהתחתונים אך נשמתו היא מהעליונים מאיפה יודעים זאת? שנאמר "ויפח באפו נשמת חיים" אסור להגיד את זה אלמלי מקרא שכתוב אבל רואים שנשמה זה כביכול כדי לשבר את האוזן רוח פיו של הקב"ה ממש מהקדוש ברוך הוא! זה כח רוחני יותר גבוה מהמלאכים הכי גבוהים שימו לב נאמר ויפח באפיו נשמת חיים ואחר כך ויהי האדם לנפש חיה הנפש זה מדריגה רוחנית אבל פחות מאשר הנשמה כעת נסביר ע"פ הקבלה מחטא אדם הראשון אף אדם לא זכה לנשמה לבד ממשה רבינו יהודי כשנולד זוכה לניצוצות מהנשמה שלו וכשחוטא הוא גורם שיסתלקו מעליו אור נשמתו אבל הוא לא יכול לפגום בה כי היא נמצאת למעלה בגנזי מרומים במקום המשומר ממגע זרים! יש באדם חלק יותרן שנקרא רוח היא לא יכולה להיכרת אלא להיפגם על ידי עוונות שתלויים ברוח כמו הדיבור והמחשבה! אבל הנפש היא עוד נשארת בו גם אחרי החטא וכרת גורם שתיאבד הנפש (לא הנשמה) ותכרת! (על ידי אש הגיהנום שהיא אש דקה מן הדקה ששורפת דברים הדקים ומכלה אותם! ועיין בזה בשער הגמול להרמב"ן (כתוב בגוגל שער הגמול" תכנס לתוצאה ראשונה). כרת פירושו אבדון ואיני ידע מהו כרת כשהוא אומר והאבדתי את הנפש ההיא לימד על הכרת שאינו אלא אבדון! גם לבהמה יש נפש אבל לאדם יש נפש עליונית וכרת פירושו הפסקה שנכרת האור הרוחני שקיים אצל כל יהודי נכרת הקשר שלו עם הקב"ה ואז הנפש נטבעת בעמקי הקליפות והרע אבל אם כל זאת עשה הקב"ה חסד עם היהודי שהנפש נכרתת רק מעשר ספירות ולמטה אבל נשאר בו זיק יהודי שעוד קשור ועל ידו הוא יכול לחזור בתשובה ולתקן את שורשו מכל הטמאה וההרס שגרם במעשיו את היסודות במה שהבאתי ראיתי בספר נפש החיים לרבי חיים מוואלוז'ין.
 
למעלה